Spotkanie: Lech - Man. City (DNB)
Typ:1
Kurs:4.05
Buk:
unibet
Analiza:
Nie ukrywam, że jako kibic polskiej piłki na arenie międzynarodowej liczę dziś na niespodziankę, a czy małą czy dużą, to nie wiem zatem wspieram się DNB. Lech wygrał wysoko ostatnie swoje oba mecze, bo aż po 4:1, lecz nawet to nie wystarczyło do zachowania posady przez Jacka Zielińskiego, który już po meczu z Wisłą obiecał, że zabierze się po powrocie do domu rozpracowywaniem anglików. Szkoda, ale taka jest rzeczywistość trenera. Następcą Zielińskiego został Jose Maria Bakero, który prowadził już w naszej lidze polonię i choć jestem zwolennikiem Zielińskiego, to uważam, że Bakero nie jest złym trenerem, jednak to Zieliński miał spore już doświadczenie zdobyte z Lechem, które musiało zaprocentować, ale cóż, jego już nie ma. Zatem najważniejszymi dwoma argumentami za tym typem są dla mnie następujące sprawy: Po pierwsze, dwa przegrane ostatnie mecze przez City i kiepska atmosfera w szatni, podobno piłkarzom nie odpowiada filozofia trenera Manciniego, a w dodatku kłócą się między sobą(przykład Vicenta Kompanego). Po drugie, drużyna w której zmienia się trener często wygrywa pierwsze spotkania prezentując nową świeżość, jakby wchodzili znowu w sezon, ale czy tym razem tak będzie to zależy od tego, czy zawodnicy ucieszą się z faktu, iż nowym trenerem jest Hiszpan i pójdą dalej, czy będą rozpamiętywać Zielińskiego, nie mogąc pogodzić się z decyzją władz klubowych. Odpowiedź poznamy dziś wieczorem, zachęcam do oglądania meczu, kibicujmy naszym:spokodfhgfh: