konrad140
Forum VIP
Optymizmem i nadzieją fakt. Ale zobacz co się dzieje z meczami Lecha gdzieś od meczu z Dnipro. Tzn po Interze Baku były jeszcze mieszane uczucia , pierwszy mecz wygrany , drugi przegrany , może trochę przypadku , gol w końcówce , kilka dobrych zmarnowanych okazji ale ważny jest awans i nikt wtedy nie mówił za bardzo o fatalnej grze Lecha. Później był wyjazd do Pragi - wyjazd przegrany ale wrażenie pozostawione nie było złe , Lech grał przyzwoicie , przed rewanżem były spore nadzieje na awans. W rewanżu Lech się skompromitował grając kompromitującą piłkę i od tego czasu automatycznie przed każdym mecze w Europie Lech jest skazywany na sromotne porażki. A tu spójrz na bilans. 5 meczów , 2 zwycięstwa , 2 remisy i jedna porażka z Man City. Bilans całkiem przyzwoity ale cóż przyjeżdża Man City co ma więcej gwiazd w klubie niż Wisła i Lech w sumie piłkarzy to co , no przecież muszą wygrać a najlepiej 0:10 bo Lech przecież z Interem Baku awansował po karnych :|Zaczniemy kombinować w szukaniu niezłego kursu, sensacji której nie będzie... a skończy się czysta 2 i te spekulacje wezmą w łeb. Każdy inny wynik niż wygrana M.City będzie niespodzianką, a ta burza przed każdym zresztą meczem Lecha w Pucharach jest spowodowana patriotyzmem i złudną nadzieją
Ja znowu wcale nie twierdzę , że Lech wygra Z City. Ja liczę na dobrą grę i nie skompromitowanie się , dać dobry mecz i nadzieję , na przyszłe spotkania decydujące o awansie. Przy odrobinie szczęścia może uda się ugrać remis a przy małym cudzie i wygrać bo wielkiego cudu tu nie trzeba przy obecnej dyspozycji i sytuacji w Manchesterze.
A i teraz tak ogólnie. Czytając nieco wypowiedzi niektórych użytkowników , sądzę , że przemawia trochę bardziej przez nich rywalizacja z naszej ligi nie obiektywne myślenie. A bo ja lubię Wisłę czy Legię to przecież nie napiszę nic dobrego na Lecha. Wiem , że zaraz ktoś tu będzie się tłumaczył , że jak napisał coś złego to nie przez to tylko stara się być obiektywny , dlatego też nie mówię , że wszyscy ale jednak część tak rozumuje.
Dziękuję pozdrawiam - 3:1