Pomimo tego, że jeszcze nie znam przewidywanych składów jestem skłonny stawiać już w tej chwili na zespoły grające w najwyższej lidze, czyli
Ligue 1. Z tego co mi wiadomo ten puchar jest bardzo prestiżowy we Francji i wszystkie zespoły podchodzą do niego bardzo poważnie, występując w każdym meczu niemal identycznymi składami jak na boiskach ligowych.
FC Lorient - FC Metz 1 @ 1,45 Bet-at-home
Lorient szczególnie na własnym stadionie gra bardzo dobrze notując bilans 7-2-2. Udowodniło to też już w tym pucharze wygrywając z Vannes aż 4:1. Potem przyszło słabsze spotkanie z Fontenay, wygrane dopiero po dogrywce. Ostatnio w dobrej formie strzeleckiej jest Kevin Gameiro, który zapewnił ostatnie zwycięstwo ligowe nad Stade Brest. Natomiast Metz w tym sezonie będzie walczyć tylko o utrzymanie, a nie jak w poprzednich latach o awans do
Ligue 1. Goście słaby zespół jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, chociaż w tym pucharze radzą sobie nad wyraz dobrze - wyjazdowe zwycięstwa z Sedan i Troyes, lecz nie wróżę im nic dobrego w meczu z Lorient.
FC Martigues - Paris Saint Germain 2 @ 1,35 Bet-at-home
PSG w 1 rundzie rozgromiło na własnym obiekcie Lens, aż 5:1, następnie wygrana z Agen 3:2. Z tego co pamiętam to pierwsze spotkanie w wykonaniu podopiecznych Antoine Kombouare było bardzo dobre. Drugiego nie widziałem więc się nie wypowiadam. Teraz przychodzi im zagrać z kolejnym bardzo słabym rywalem - Martigues. Matrigues to jedna z lepszych ekip 4 ligowych mająca duże szanse na awans w górę.
Myślę, że Nene i spółka spokojnie wygrają i awansują dalej, ale granie handi w tym spotkaniu bym raczej odradzał.
Chambery ST O - FC Sochaux 2 @ 1,40 Bet-at-home
Sochaux dotychczas grali z 5-ligowym Jarville i 3-ligowym Paris, oba mecze wygrywając przewagą jednej bramki. Teraz ponownie przychodzi im się mierzyć z słabym rywalem, a mianowicie Chambery.
Gospodarze zajmują obecnie 7 lokatę w Grupie D 5 ligi. W tym meczu nie liczyłbym na fajerwerki ze strony Sochaux, ale na skromne zwycięstwo jedną lub dwoma bramkami.
Jeśli tylko czas pozwoli, postaram się bardziej rozlegle opisać mecz pomiędzy Lille i Nantes.
KUPON #2
FC Lorient - FC Metz 1 @ 1,45
Chambery ST O - FC Sochaux 2 @ 1,40
FC Martigues - Paris Saint Germain 2 @ 1,35
KURS : 2,74
STAWKA : 3/10
- 3j