Kolejny dzień w którym nie ma zbytniej ilości ciekawych spotkań.
Długo przeglądałem i analizowałem informacje i myślę, że znalazłem bardzo ciekawy zakład.
Rio Ave - Sporting Lizbona
Puchar Ligi dla gości powinien zejść na plan dalszy, bo przecież
i liga krajowa i rozgrywki pucharowe Ligi Europejskiej, a jednak tak się nie dzieje. Trener Domingos Paciencia powołał na ten mecz wszystkich swoich najlepszych zawodników. Jest snajper Van Wolfswinkel, Schaar, Elias czy Onyewu. Ich forma w ostatnich meczach wciąż wydaje się być bardzo dobra, tak jak to miało miejsce w tej długiej serii zwycięstw, która trwała od początku września.
Ostatnie trzy mecze to porażka, remis i zwycięstwo. Przegrana w Rzymie w Lidze Europejskiej, ale tam zagrali praktycznie drugim składem i większych szans nie mieli w starciu ze zmotywowanym maksymalnie przeciwnikiem. Remis z Academicą, bo przecież wygrywać ciągle nie mogą i ostatni mecz to wygrana w pucharze krajowym z Martimo 3:0.
Rio Ave sezon zaczęło bardzo źle, gdzie po ośmiu meczach mieli tylko dwa punkty na koncie. Jednak z czasem ich gra się poprawiła, ale wciąż nie wygląda zbyt dobrze. Na ostatnie mecze przypadły trzy porażki i tylko dwa zwycięstwa w których to piłkarze zaznali strasznej goryczy porażki, dostając aż 5:1 od Benfiki. Przyczyn takiej gry można wymienić kilka, ale jedną z ważniejszych są kontuzje, które nękają drużynę. Jedni z podstawowych zawodników się wykurują, to inni trafiają do lekarza drużyny.
Sytuacja kadrowa :
- Rio Ave : brak dwóch podstawowych defensorów Tiago Pinto (O, 12/0) i Edera (O, 9/0) oraz podstawowego pomocnika Vitora Gomesa (P, 9/1), a także pomocnika Ricardo Pateiro (P, 7/0) i napastnika Mendesa (1/0).
- Sporting Lizbona : Rodrguez (O, 5,0), Carrico (O, 9/1) Jeffren (P, 3/1).
Z pewnością rewelacyjną wiadomością dla trenera gości jest powrót do gry Jmailow'a (P, 4/3) i Fernandeza (P, 7/2), którzy dość długi czas byli kontuzjowani, a co widać po ich statystykach są wiodącymi postaciami tego zespołu.
Statystyki :
- bilans od 2006 roku na Estádio do Rio Ave Futebol Clube to : 1-3-4
- ostatni mecz ze września wygrany przez przyjezdnych 3:2
- w czterech meczach były wyniki overowe
- w pozostałych overy
- w trzech meczach oba zespoły strzelały bramki
I na koniec informacja może nie istotna, ale zawsze to coś. Dzisiaj swoje 43 urodziny obchodzi trener Domingos Paciencia, a więc może piłkarze zechcą mu sprawić miły prezent wygrywając dzisiejsze spotkanie
Kupon #2 Bet365
Rio Ave - Sporting | 2 - 1,66
1:1
Stawka : 3/10