snoopdogg
Forum VIP
Tak naprawdę to Lech ten sezon ma już stracony. W końcu zaczeli grać, wygrywać a tu co zarząd robi? Zwalnia trenera Zielińskiego. Jest to według mnie duży błąd. Mogli poczekać do końca rundy i wtedy podjąć decyzje. Tak jednak się nie stało, więc ostatnie mecze w rundzie jesiennej poprowadzi zespół Jose Bakero. Zanim wprowadzi swój system, swoją wizję do zespołu potrwa to trochę czasu, więc możemy się spodziewać utraty kilku punktów w tej rundzie. Po przepracowanym okresie zimowym może, ale nie musi Lech zacząć fajnie grać w piłkę. Nie jestem do końca przekonany co do umiejętności trenerskich Bakero. Jagiellonia, Korona naprawdę fajną piłkę w tym momencie grają, jeśli wzmocnią się na wiosnę będą liczyć się do końca o Mistrzostwo Polski. Do tego dochodzi Legia która już pokazuje, że jest groźna i będą gonić czołówkę. Jest jeszcze przecież Polonia która dysponuje dobrą kadrą i Wisła dla której ten sezon również nie jest udany. Ciężko będzie Lechowi pod wodzą nowego trenera awansować do top3 takie jest moje zdanie. Bardziej można stawiać na to, że Lech zdobędzie puchar Polski. Myśląc o Europejskich pucharach w przyszłym sezonie na pewno będą chcieli ten Puchar zdobyć. Ciekawa ta liga w tym roku, ale nie chciał bym żeby zdobyła Majstra Jaga lub Korona chociaż jak zasłużą grą w całym sezonie na to to szacunek, ale nie wróżę im nic dobrego na arenie Międzynarodowej. Czas w końcu żeby Mistrz Polski awansował do LM. Czy te drużyny będzie stać na awans ? Nie wydaje mi się. Najlepszym rozwiązanie było by gdyby to Legia wygrała Ligę, bo widać, że ta drużyna ma potencjał. Do tego dojdą na pewno jakieś transfery i mogą powalczyć.