zamieszczam ponizej najblizsze mecze naszych faworytow do mistrza polski;
Pol.
Ekstraklasa 2009/10
Zwycięzca
Polska
Wisla Krakow 1.50
Lech Poznan 2.85
Legia Warszawa 10.00
Ruch Chorzow 23.00
kursy na ta sytuacje sa dla mnie wspaniale.... ponizej tabela:
1 Wisla Krakow 23 16 2 5 38:16
50
2 Lech Poznan 23 13 7 3 37:18
46
3 Ruch Chorzow 23 13 4 6 32:20
43
4 Legia Warszawa 23 12 6 5 28:14
42
a wiec tak przewaga wisly to 4 pkt a nie oklamujmy sie mogla by byc 2 pkt a wtedy kurs na lecha bylby w okolicy pewnie 1,8 ale dzieki bledowie polonii mamy taki kurs... 4 pkt jedni powiedza duzo drudzy malo biorac pod uwage ze mecz wisla -lech i legia-wisla przed nami... a w tych meczach dam sobie uciac kazda czesc ciala ze nie zdobedzie wisla 6 pkt czemu - temu ze nie ma skorzy z nami ktory uozyl sobie ten zespol a henio tego nie zkelil i nie zklei w tym sezonie;
ponizej reasumujac mecze jakie nas beda czekac:
24 kol
Lech Poznan vs. Arka Gdynia
Wisla Krakow vs. Slask Wroclaw
podsumowanie: rywale mniej wiecej podobni w tabeli lepszy slask ale forma ostatnichg meczy lepsza arka obydwa mecze to mecze przyjazni; oba zespoly jakie porownuje graja u siebie CHOC TO TAK NA PRAWDE TYLKO LECH GRA U SIEBIE;
typ h2h 3-1 dla lecha w pkt
25 kol
Wisla Krakow vs. Lech Poznan
co tu duzo mowic atut wisla ma ale tylko w postaci kibicow bo boiska juz nie... mecz moze sie skonczyc remisem lub winem lecha;
typ h2h 1-1
26 kol
Piast Gliwice vs. Wisla Krakow
Lech Poznan vs. Lechia Gdansk
obydwa zespoly biorac pod uwage rywali i miejsce gdzie sie odbeda mecze powinni wygrac - piast wg mnie do spadku a lechia na wyjezdzie nie urwie pkt - wg mnie stadion na ktorym lech bedzie wygrywal do konca;
typ h2h 3-3
27 kol
Wisla Krakow vs. Korona Kielce
Slask Wroclaw vs. Lech Poznan
wisla nie powinna tu przegrac bo zagra z rywalem ktory nie muruje bramki tylko gra raczej otwarty futbol i tu wisla powinna wygrac; a lech z slaskiem ktory wg mnie sie nie odrodzi jakos bardzo
typ h2h 3-3
28 kol
Legia Warszawa vs. Wisla Krakow
Lech Poznan vs. Polonia Bytom
co tu pisac wg mnie wisla przegra w warszawie ktora bedzie na pewno chciala sie zrehabilitowac za przegrany sezon choc moze jeszcze beda walczyc z ruchem;ale remisem sie tez moze skonczyc;
lech jak p[isalem u siebie nie bedzie mial rownych szczegolnie wsrod takich rywali;
typ h2h 1-3 dla lecha
29 kol
Ruch Chorzow vs. Lech Poznan
Cracovia Krakow vs. Wisla Krakow
mecz z ruchem ktory bedzie jednym z najtrudniejszych ale jak juz gospodarze pokazali nie potrafia grac z gora tabeli i tym razme lech bedzie gora po wyrownanym meczu;a derby to zawsze derby i tu wisla takze straci pkt remisujac;
typ h2h 1-3 dla lecha
30 kol
Wisla Krakow vs. Odra Wodzislaw
Lech Poznan vs. Zaglebie Lubin
w tych meczach gosp powinni wygrac choc nie zdziwie sie jak padna remisy ale zalezne to bedzie od tego czy odra bedzie jeszcze walczyla czy tez nieale mysle ze zaglebie odpusci bo utrzymanie bedzie mialo juz dawno zapewnione....
typ h2h 3-3 dla lecha
jak kazdy umie liczyc zasluzonego mistrza zdobedzie LECH a Wisla...zapewne zwolni kasperczaka i zatrudni obcokrajowca; lech zapewne sprzeda lewego, peszkę i stilica i kogo my bedziemy ogladac w naszej kopanej - zycze brozkowi by odszedl nawet do rosji ale zeby odszedl gdzies... lub ew niech sie zadeklaruje ze cieszy sie z gry dla wisly i chce tu skonczyc kariere (non stop pokazuje ze chce odejsc ale nie moze) ale to juz na nastepny sezon typy...hehehe
podsumowanie mojego typu na lecha:
- stadion tylko lech gra tak naprawde u siebie...
- kadra lecha lepsza troszeczke od wisly
- forma zespolu zdecydowanie na lecha
- zaciecie sie brozka i maleckiego a szczegolnie slaba forma brozka ( moim zdaniem on sie nie obudzi juz w tym sezonie ON JEST PO PROSTU WYPALONY W WISLE i nic mu juz nie pomoze... bez brozka malecki jest jak jezdziec bez glowy)
- transfery w przerwie w wisle ba tylko moze rywalizowac z kriwcem i tu moze remis...
reasumujac uwazam ze na mistrza zasluzyl lech i on go zdobedzie a kurs 2,85 to kusi choc pewniak to nie jest ale warto zaryzykowac grosza na nich;
lewy+peszko+kriwec+stilic gwarancja ze w kazdy meczu lech cos strzeli - zwlaszcza biorac pod uwage ze kazdy z tych zawodnikow moze procz kriwca chcialby odejsc po tym sezonie na podboj europy moze chcialby za duze slowa ale nalezy im sie to slowa na miejscu wg mnie i kazdy jest juz w optymalnej dyspozycji by odejsc...moze peszko by sie przydal jeszcze sezon ale ... a u wisły szczegolnie zawodzic bedzie mysle bramka a atak maly+brozio+ bogus + nie wiadomo kto ma dzialac w ofensywie nie nie... nie wydaje mi sie ...maly zaczyna gwiazdozyc i bez brozia za jest a pisalem juz to...bogus nigdy nie bylem jego zwolennikiem zawodnik z 1 noga bez warunkow a i szybkosc nie jest jakas fenomenalna a biorac pod uwage ze sie u nas troche walczy to nie pogra za bardzo...jak sie brozek nie obudzi - a sie nie obudzi bo brak mu takiego kopa...jaki dawal mu wczesniej zainteresowanie innych klubow i perspektywa drogi do europy...
LECH NA MISTRZA I NA PODBOJ EUROPY a pan cupial niech sobie da siana bo bez kupowania zawodnikow za kase tylko zbieranie jakis odpadkow to daleko nie zajdzie....
bardzo prosze o nie krytykowanie mojej wyp
jak kazdy umie liczyc zasluzonego mistrza zdobedzie LECH a Wisla...zapewne zwolni kasperczaka i zatrudni obcokrajowca; lech zapewne sprzeda lewego, peszkę i stilica i kogo my bedziemy ogladac w naszej kopanej - zycze brozkowi by odszedl nawet do rosji ale zeby odszedl gdzies... lub ew niech sie zadeklaruje ze cieszy sie z gry dla wisly i chce tu skonczyc kariere (non stop pokazuje ze chce odejsc ale nie moze) ale to juz na nastepny sezon typy...hehehe
podsumowanie mojego typu na lecha:
- stadion tylko lech gra tak naprawde u siebie...
- kadra lecha lepsza troszeczke od wisly
- forma zespolu zdecydowanie na lecha
- zaciecie sie brozka i maleckiego a szczegolnie slaba forma brozka ( moim zdaniem on sie nie obudzi juz w tym sezonie ON JEST PO PROSTU WYPALONY W WISLE i nic mu juz nie pomoze... bez brozka malecki jest jak jezdziec bez glowy)
- transfery w przerwie w wisle ba tylko moze rywalizowac z kriwcem i tu moze remis...
reasumujac uwazam ze na mistrza zasluzyl lech i on go zdobedzie a kurs 2,85 to kusi choc pewniak to nie jest ale warto zaryzykowac grosza na nich;
lewy+peszko+kriwec+stilic gwarancja ze w kazdy meczu lech cos strzeli - zwlaszcza biorac pod uwage ze kazdy z tych zawodnikow moze procz kriwca chcialby odejsc po tym sezonie na podboj europy moze chcialby za duze slowa ale nalezy im sie to slowa na miejscu wg mnie i kazdy jest juz w optymalnej dyspozycji by odejsc...moze peszko by sie przydal jeszcze sezon ale ... a u wisły szczegolnie zawodzic bedzie mysle bramka a atak maly+brozio+ bogus + nie wiadomo kto ma dzialac w ofensywie nie nie... nie wydaje mi sie ...maly zaczyna gwiazdozyc i bez brozia za jest a pisalem juz to...bogus nigdy nie bylem jego zwolennikiem zawodnik z 1 noga bez warunkow a i szybkosc nie jest jakas fenomenalna a biorac pod uwage ze sie u nas troche walczy to nie pogra za bardzo...jak sie brozek nie obudzi - a sie nie obudzi bo brak mu takiego kopa...jaki dawal mu wczesniej zainteresowanie innych klubow i perspektywa drogi do europy...
LECH NA MISTRZA I NA PODBOJ EUROPY a pan cupial niech sobie da siana bo bez kupowania zawodnikow za kase tylko zbieranie jakis odpadkow to daleko nie zajdzie....
bardzo prosze o nie krytykowanie mojej wyp[owiedzi bo jest to moj typ i pomysl na koniec sezonu
2,85 lech mistrzem 8/10