>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kto zostanie Mistrzem Polski w sezonie 2009/2010?

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
tylko fajnie by było poznac jakies wytłumaczenie bo typu:według mnie będzie X bo ładnie wygrał to tak jak tłumaczenie dziecka ten obcy pan jest fajny bo dał mi cukierka

J 18

jarcow

Użytkownik
Ja stawiam na Lecha Poznań. To co zaprzepaścił wiosną tego roku drugi raz nie powinno się powtórzyć. Mecze otwarcia również wskazują na jego dobrą formę i dyspozycję. Tym bardziej ciekawie zapowiada się ten sezon.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Po dwóch pierwszych kolejkach ciężko wyrokowac kto zostanie mistrzem jednak można spokojnie potwierdzic to co przewidywaliśmy przed sezonem. Nasza polska wielka trójka to główni kandydaci to tytułu i na razie to potwierdzili. Tutaj muszę się też zgodzic z jarcow, że Lech może w tym sezonie zdobyc to czego nie zdobył w ubiegłym. Jednak nie zapominajmy, że również Wisła rozpoczęła sezon z wysokiego C i na pewno ma jeden porsty cel: zdobyc majstra. Na razie zawiedzeni muszą byc ci, którzy typowali, że również Zagłębie będzie w ścisłej czołówce. Jak na razie jeszcze im trochę brakuje. Ale tak jak wspomniałem na początku to jest dopiero II kolejka i w dalszej częsci sezonu może się jeszcze wiele ciekawego wydarzyc.

D 0

dulas

Użytkownik
oczywiscie ŚLĄSK WROCŁAW, a WISEŁKA będzie druga !!:spokodfhgfh:

w najgorszym przypadku Śląsk może być drugi!!
pozdrawiam

bombello 2

bombello

Użytkownik
ja od początku sezonu typowałem Legie no i mimo tak słabego początku(3-4 kolejka) sądzę to samo i nadal wierze ze Mistrz będzie przy Łazienkowskiej ????

cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Sorry, ale sympatie nie graja, tylko zespol, wiec moze bys sie lepiej zastanowil glebiej przed wpisem tutaj... Ja pomimo kibicowaniu Lechowi na te chwile uwazam, ze Wisla znow siegnie po mistrzostwo i az mnie skreca, bo jesli znow beda sie rozsprzedawac, a nie wzmacniac to pozegnaja sie predko z LM. I oczywiscie ponownie i bez skrepowania beda mogli zaatakowac lige, na ktora sa wystarczajaco silni, a raczej przeciwnicy wystarczajaco slabi. Legia niech wpierw kupi paru naprawde dobrych snajperow z prawdziwego zdarzenia, ktorzy zaczna im konczyc sytuacje bramkowe, wtedy niech zaczna myslec o mistrzostwie. Lech ma najwiekszy potencjal, ale chyba niektorym nie podoba sie gra w polskiej lidze i chca zarabiac wieksze pieniadze grzejac lawe w lepszych klubach... Generalnie ostatnio nie moge zniesc ich gry, prawie w ogole nie ma w nich woli walki, checi zwyciestwa, a juz na pewno grania na pelnych obrotach przez caly mecz, sa jedynie zrywy i blyski, nic poza tym. Polonia W. gra mniej wiecej podobny piach co Belchatow, z Lechem to nie oni wygrali, ale Lech przegral z samym soba, ze Slaskiem tez na farcie wygrala. Podobnie bylo rzecz jasna w Wodzislawiu w tej kolejce, ale to inna sprawa. Slask w tym sezonie nic nie pokazuje i jak tak dalej pojdzie to zawitaja na dluzej w srodku tabeli, bo spasc nie spadna majac za soba beznadziejne Zaglebie. Jak dla mnie na dzis sporo namieszac moga w tabeli Polonia Bytom - naprawde dobrze poukladana na boisku ekipa, trzymaja sie narzuconej taktyki i jesli jeszcze Podstawek zacznie wykorzystywac wiecej sytuacji sam na sam to moga zajsc naprawde daleko. I oczywiscie Jaga, oni nieraz odbiora pkt faworytom, moze i nie zajda daleko w tabeli, ale widmo spadku tez jest dobrym bodzcem do zawzietej gry, chociaz dopiero mecz w Krakowie pokaze, na co ich naprawde stac. Ciekawie wygladaja Ruch i Lechia, zaskoczyli mnie na plus w tym sezonie, zdarzaja im sie wciaz bledy, ale widac stopniowa progresje i ciekaw jestem dalszych efektow i wynikow tych zespolow.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Z racji zbliżającej się rundy wiosennej postanowiłem odświeżyć temat. Największe szanse na zdobycie mistrzostwa ma Wisła. Krakowianie mają 5 punktów przewagi nad drugą Legią i 8 nad Lechem i Ruchem, co na 13 kolejek przed końcem wydaje się sporą przewagą. Tym bardziej patrząc na regularność Wisły, zwłaszcza w meczach wyjazdowych, gdzie wygrała siedem z ośmiu meczów. Wisła nie doznała żadnych poważnych osłabień w zimowym okienku transferowym. Z bardziej znanych zawodników odeszli Cantoro i Ćwielong, którzy ostatnimi czasy nie odgrywali jednak kluczowych roli w zespole. Przyszedł natomiast Cleber, co z pewnością będzie ogromnym wzmocnieniem linii defensywnej, bo Brazylijczyk jak na polskie warunki jest piłkarzem znakomitym. Oprócz niego kontrakt z Wisła podpisał defensywny pomocnik Issa Ba, który również powinien być sporym wzmocnieniem. Z moich obliczeń wynika, że Krakowianie na wiosnę powinni zdobyć około 29-30 pkt., co powinno wystarczyć do zdobycia tytułu. Jeżeli Wisła utrzyma regularność z rundy jesiennej Lechowi i Legii zostanie zapewne walka o wicemistrzostwo. Szanse obydwu drużyn wydają się byc wyrównane. Legioniści mają trzypunktową przewagę, ale bezpośredni mecz zostanie rozegrany na &quot;stadionie Lecha&quot; we Wronkach. Legia jak narazie jest bardzo spokojna, jeśli chodzi o ruchy transferowe. Jak do tej pory nikt nowy nie pryszedł, mimo wielu zawodnych, którzy byli testowani przez warszawski klub. Wypożyczyła za to dwóch zawodników: Paluchowskiego do Piasta i Jędrzejczyka do Korony. Lech natomiast dokonał jednego, ale za to bardzo znaczącego transferu. Do Poznania ściągnięto gwiazdę ligi białoruskiej, mającego za sobą występy w Lidze Mistrzów, Sergeya Krivetsa. Lechowi po odejściu latem Murawskiego brakowało typowego rozgrywającego, potrafiącego zdobywac bramki. Takim zawodnikiem jest niewątpliwie Krivets, który powinien wprowadzic nową jakośc do zespołu.
Ruchowi ciężko będzie wałczyć o miejsce w czołowej trójce, chociaż Chorzowianom udało się zatrzymać prawie wszystkich kluczowych zawodników. Odszedł jedynie Tomasz Brzyski i do tej pory nie sprowadził nikogo na jego miejsce. Na szczęście dla Chorzowian w klubie został Andrzej Niedzielan, który już podobno jedną nogą był zawodnikiem warszawskiej Polonii. Jeżeli drużyna będzie funkcjonować tak dobrze jak jesienią i grać dobrze zarówno u siebie jak i na wyjeździe to może nie na podium, ale tuż za nim powinni się znaleźć.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Szanse obydwu drużyn wydają się byc wyrównane. Legioniści mają trzypunktową przewagę, ale bezpośredni mecz zostanie rozegrany na &quot;stadionie Lecha&quot; we Wronkach.
Lech gra od rundy wiosennej w Poznaniu :]

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
ja myślę że Wisła Kraków ale jak wiadomo w Polsce wszystko się może zdarzyć;) przy czym Krakowianie dosyć regularnie gra tak żeby ten fotel lidera zatrzymać dla siebie
najgorsze w tej Polskiej piłce jest to że jak przyjdzie &quot;podbić Europe&quot; to usłyszymy w tv słowa &quot;to nie tak miało być, niestety sprawdziła się najczarniejszy koszmar...&quot;

a co do Liverpool to bym się nie zdziwił, skoro na Euro ma grac Kolumbia:grin:

T 9

tosterkm

Użytkownik
z bólem serca ale chyba Wisła; niestety ani Legia, ani Lech nie są w stanie dogonić Wisły, meczów jest mało, przewaga dość duża (zwłaszcza nad Lechem) i tak naprawdę wszystko zalezy od Wisły, jeśli sami nie przegrają mistrzostwa to raczej nikt im go nie zabierze

teoretycznie Legia ma niewielką stratę, ale jakoś nie przekonują mnie w tym sezonie, jest podobnie jak rok temu, niby ok, ale za dużo głupich wpadek... co z tego, że ograli czołówkę, jak stracili punkty z Odra, Cracovia, Polonia W i Zagłębiem... strasznie w kratke grają, myślę, że to pole do popisu dla Urbana, który niestety jest trenerem mocno przeciętnym i raczej nie poradzi sobie z tym zadaniem... Legia niech się ogląda za siebi i broni wicelidera, bo może być to trudne... na majstra chyba nie ma szans...

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Mistrzem będzie Wisła brak osłabien znaczących z pierwszego składu ale także brak wzmocnien. Jedyny co ma szanse grac w pierwszym skladzie z nowych to Issa Ba musze powiedziec , że może to byc interesujacy zawodnik i bedzie wzmocnieniem. Sobolewski, Głowacki i Brożek wrócili do zdrowia a szczegolnie brak pierwszych dwóch to dla Wisly ogromne osłabienie. To oni trzymaja tą drużyne zarówno na boisku jak i w szatni. Paweł Brożek całą runde grał na środkach przeciwbólowych co wedlug mnie za mądrym pomysłem nie było. W okresie przygotowawczym grał juz bez &#39; prochów&#39; i czuł sie dobrze , więc jest nadzieja , że to bedzie powrót do formy.
Przewaga nie jest znowu taka duża , ale w praktyce może byc rożnie. Jeśli Lech by miał wiecej punktów, LEgia szczerze wątpie aby zagroziła liderowi bardziej Lech , który sie wzmocnij szczególnie zawodnikiem z BATE , który już pokazuje , że było warto. Poznaniacy maja bardzo dobra pomoc i o ile omina ich kontuzje jak to bylo w przypadku Wisły , mogą przeskoczyc Legie a co dalej zobaczymy.
Cieszy , że jest szansa aby Wisła zagrała na Hutniku bo w Sosnowcu gra z musu nie wychodzi na dobre nikomu , Kraków to zawsze Kraków dla Wisły. Podobnie Lech o ile sie nie myle także opuści Wronki. Ale to tak z kibicowskiego punktu widzenia , bo o ile lepiej sie gra i oglada mecz przy stadionie bardziej nowoczesnym albo chociaz wypelnionym niż tak jak to bywało w 1 rundzie.

A 0

anysz

Użytkownik
Przychylam sie do przedmowcow. Wisla idzie na mistrza, jesli Janek Urban nie znajdzie sposobu na ustabilizowanie formy i podniesienie motywacji to Legia nie ma szans postraszyc krakowian. Do walki moze dolaczyc Lech aczkolwiek to dla mnie wielka niewiadoma. Oby bylo ciekawie!
Slask przeprowadzil ciekawe transfery na zime i moze rzeczywiscie okazac sie czarnym koniem rozgrywek - do mistrzostwa to oczywiscie nie wystarczy, ale o puchary bedzie walczyl.
Swoja droga czy znacie miejsce gdzie juz dzis mozna poczytac analizy transferow i przygotowania do rundy wiosennej poszczegolnych zespolow?
Z gory dzieki za podpowiedzi!

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Oczywiście, że mistrzem będzie Wisła.
W Legii panuje kompletny burdel, sami nie widzą chyba co robią na swoich stanowiskach.
Kompletny brak jakiejś strategii na prowadzenie klubu.
Wisła mistrz 100%.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
To jest dziwne jak można zniszczyc klub. Wisla wiadomo od wielu lat na szczycie LEch w sumie od niedawna powrócił ma dobra jak na nasze kluby polityke transferowa silny sklad. A Legia ? Niby ma zawodnikow o niezlych umiejetnosciach traci malo goli, stadion w budowie niby wszystko ok a jednak panuje &#39;burdel&#39; oliwy do ognia dodaje feralna sprawa z kibicami a zarzadem , trudno w takim zamieszaniu zrobic wynik.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Ja bym jeszcze wstrzymał się z zakładaniem mistrzowskiej korony Wiśle Kraków a na pewno z stwierdzeniem, że &quot;na 100%&quot; wygra. Przewaga 5 czy 8 punktów to jeszcze nie gwarancja mistrzostwa. Dlatego uważam, że walka o tytuł nie jest zakończona. Wprawdzie Legii ciągle czegoś brakuje, ale mimo to udało jej się uplasować na 2 pozycji a to o czymś świadczy. Lech miał walczyć o tytuł, ale za często w pierwszej części sezonu zawodził. Jednak nie stracił szansy na dogonienie Wiślaków. Oczywiście jeśli Biała Gwiazda będzie dalej grać swoje to nie pozwoli sobie wydrzeć tytułu. Jednak pamiętajmy: to jest sport i dopóki piłka w grze ...

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
To, że Legia zajmuje drugą pozycje świadczy tylko i wyłącznie o bardzo niskim poziomie ligi.
Lech przy dobrych wiatrach może trochę Wiśle namieszać, ale wątpię by tak doświadczony zespół dał sobie odebrać mistrzowską koronę.

M 0

mesjasz

Użytkownik
Panowie jaki Lech... ten zespół musi grać ultra ofensywe i wtedy potencjał kadrowy, który bije nagłowę potencjał Wisły czy Legii zostanie wykorzystany. Ale Szanowny Pan Zieliński tego nie wie i dlatego Lech niech powalczy o miejsce w pucharach. Swoją drogą to ja nie chcę tak brzydko grającego Lecha w pucharach.

Anysz z tym Śląskiem to chyba przesadziłeś. Powtórzę się poraz kolejny: niech zmienią trenera a o sukcesach porozmawiamy. Nie daj Boże aby zajęli jakieś dobre miejsce bo ten fircyk znów powie że do reprezentacji chce

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Z jednej strony 5 punktów to nic, w poprzednim sezonie Lech miał 5 pkt przewagi nad Wisłą, gdzie ostatecznie skończyło się również 5 punktami przewagi, ale dla... Wisły. Także tyle punktów łatwo idzie roztrwonić. Z drugiej strony jeżeli Wisełka da sobie wydrzeć MP to niestety, ale będzie to frajerstwo pod względem doświadczenia i cwaniactwa jakie dotychczas zdobywała w drodze po majstra. Na pewno należy spodziewać się dobrych i złych serii. Nie wyobrażam sobie odwetu w derbach Polski z Legią oraz Krakowa z Cracovią. W drużynach nic wielkiego się nie zmieni, Legia pewnie dalej będzie kaleczyć wyjazdy, Wisła po średniej grze będzie pewnie wygrywać. Trzeba czekać, może pamiętna 29 kolejka ponownie będzie ciekawa ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom