Moim zdaniem takie drużyny jak
Hiszpania czy
Holandia nie mają większych szans, bo lubią głupio tracić bramki, a w takich turniejach najskuteczniejsze jest najczęściej (choć pisze to z dużym bólem ???? ) włoskie Catenaccio. Drużyny raczej defensywne zazwyczaj dochodzą dalej, dlatego w roli faworytów widziałbym właśnie Włochów, Francuzów i Niemców.
Jeszcze apropo Holandii, to z taką defensywą to mogą sobie grać ale w Eredivisie. Jedynie Heitinga jest w dobrej formie, a trzeba jeszcze co najmniej dwóch obrońców wybrać... ???? Holendrzy trafili na silną grupe i raczej wcześnie polegną.
No i jeszcze coś o Naszych Orłach... fajnie byłoby dokopać Szkopom już w pierwszym meczu, ale ja tutaj nie mam złudzeń... (choć może postawie za grosze na Naszych, żeby mecz sie troche oglądało :jezora ???? . Niedawno wyczytałem, że ktoś porównał Wichniarka do Mirka Klose... ???? i ostatecznie stwierdził, że Wichniarek jest lepszym napastnikiem bo..., to Klose miał lepszych asystentów i dlatego strzelał bramki. ???? Niech te słowa, jakże nieprzeciętnie inteligentnego człowieka ???? , sprawdzą się 8 czerwca i Nasi pomimo słabszego zespołu wygrają swój mecz otwarcia. ????
Pozdrawiam ;-)