>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kto nowym trenerem Wisły?

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Sorry, ale idiotyczne podejście.
To tak jakby działacze Bordeaux skreślili w 2007 roku Blanca bo to były piłkarz i się nie nadaje na trenera. Zaryzykowali i mistrzostwo wygrali.
W Polsce nie ma trenera, który byłby w stanie ogarnąć ten zespół. potrzeba kogoś nie skażonego polskim środowiskiem piłkarskim, ani naszą rodzimą myślą szkoleniową (o ile taka istnieje).
Ale co to za porównanie? Blanc czy Guardiola trenowali rodzime ligi są szanowanymi osobami w swoim kraju za swoją karierę klubową oraz reprezentacyjną, znają doskonale całe to środowisko od stylu gry (bo sami grali pierwsze skrzypce), po graczy do działaczy więc mieli jakiś podmiot pod rzemiosło we własnym kraju więc nikt nie robił im koło pióra.
U nas taki Larson czy Simeone nikogo nie znają, nie znają kraju naszej mentalności, jak będzie mu się widziało jak mówisz robienie porządku to wcześniej z nim to zrobią tak jak z Petrescu potem z Bennkiem.
Wymień jakiegoś gościa co po zakończeniu kariery wybił się trenersko w obcej lidze, tylko nie takiego co grał tam połowe swojej kariery
Potrzebna twarda doświadczona ręka do której grajki będą się bały podskoczyć, już jakiś emeryt z naszego kraju miał by większy autorytet

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Potrzebna twarda doświadczona ręka do której grajki będą się bały podskoczyć, już jakiś emeryt z naszego kraju miał by większy autorytet
Jak dla mnie jedynym takim człowiekiem (choć oczywiscie nie dla Wisły) jest Hassan Shehata.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Thomasz Kulawik 12.00
????
Z tego co Basałaj mówił trenerem ma być obcokrajowiec i chyba nie zrobi nam niespodzianki typu dejavu jak z Heńkiem
Larsona czy Simeone od razu skreślam to są byli piłkarze a nie trenerzy więc po co ten cyrk
Jak by się zdecydował na kogoś z kraju to chyba tylko Michniewicz lub Urban bo był przymierzany przed Skorżą
Mylisz sie, ich kandydatury sa powznie brane pod uwage. Dla mnie Simeone, troche czasu minie az sie zaaklimatyzuje ale i tak lepsze to od polskiego gowna typu Michniewicz itp.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
No są brane, ale muszą jeszcze przebyć rozmowę kwalifikacyjną z Basałajem, jeżeli któryś z nich jest na tyle otwartym człowiekiem że złapie kontakt z naszymi zawodnikami to ok, niech próbuje jednak coś mi się widzi że zanim coś z drużyną zacznie robić to najpierw sam będzie musiał ogarnąć parę rzeczy, a cierpliwi nie jesteśmy

tbm 642

tbm

Forum VIP
Podobno prezes Basałaj jest we Włoszech na rozmowach z trenerem.
Przejrzałem listę wolnych włoskich trenerów takich bardziej znanych. [zakładam, że nie ma tam jakiegoś innego trenera na wakacjach, aczkolwiek to bardzo możliwe]
wolni trenerzy z Włoch:
Marcelo Lippi
Robreto Donadoni
Gianfranco Zola
Alessandro Costacurta
Nevio Scala
Wytłuszczyłem Zolę, ponieważ z tej listy wydaje mi się być najbardziej odpowiednim szkoleniowcem. Czy jego zatrudnienie jest nierealne? I tak i nie... Myślę, że finansowo Wisła by podołała, ale czy zaryzykują ściągając Włocha?
Co do Nevio Scali to jestem na nie.!

UWAGA - temat zostanie zamknięty bądź przeniesiony do innego działu w najbliższych dniach ;)

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Wedlug mnie do Wisly powinien zawitac ponownie Dan Petrescu, chociaz wiem ze jest to malo realne. Jest to trener mlody a zarazem juz nieco doswiadczony. Potrafi zrobic cos z niczego, to pokazal w Rumunii, bo w Polsce tyle czasu mu nie dano...
Jego znakiem rozpoznawczym jest intensywny trening, a to z pewnoscia przydaloby sie naszym zawodnikom.
Co do Larssona i Simeone to mysle ze oni byli dobrzy jako pilkarze, a co do trenerki to musza doiero pokazac co potrafia, do tego aklimatyzacja tez pewnie potrwalaby troche, a watpie zeby Cupial byl taki cierpliwy.
Co do Polskiej mysli szkoleniowej to moge powiedziec tylko jedno ZENADA

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Wydaje mi się że mamy FAWORYTA w wyścigu, tym bardziej że sam się zgłosił i zainteresował posadą
Również o tym słyszałem. I nie wydaje mi się aby była to jakaś kaczka dziennikarska. Fajnie gdyby ten trener przyszedł na Reymonta. Była by to świetna informacja, w końcu klasowy trener w Krakowie.
Oby Wisła nie żałowała na niego grosza i oby Basałaj pozytywnie rozpatrzył jego kandydaturę.
No chyba że jest ktoś lepszy do wzięcia z kim rozmawia Basałaj a my o nim nie wiemy...

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Pojawiła się dość mało wiarygodna wiadomość jakoby Wisła złożyła ofertę Petrescu. Ciekawe kto robi taką zasłonę dymną. Przecież do tej pory jego temat nie istniał. A szkoda bo moim zdaniem jest to jeden z tych trenerów co mogliby coś dobrego zrobić. Tylko jest jeden bardzo ważny warunek: działacze słuchają trenera a nie rozkapryszonych gwiazd, które tylko przeliczają kasę a o tym za co im płacą jakby zapominali. Rumun pokazał, że potrafi zbudować drużynę jednak muszą tego też chcieć sami piłkarze bo w końcu to oni grają. Jak to powiedział jeden z trenerów na boisko wychodzisz biegać a nie spacerować.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Pojawiła się dość mało wiarygodna wiadomość jakoby Wisła złożyła ofertę Petrescu. Ciekawe kto robi taką zasłonę dymną. Przecież do tej pory jego temat nie istniał. A szkoda bo moim zdaniem jest to jeden z tych trenerów co mogliby coś dobrego zrobić. Tylko jest jeden bardzo ważny warunek: działacze słuchają trenera a nie rozkapryszonych gwiazd, które tylko przeliczają kasę a o tym za co im płacą jakby zapominali. Rumun pokazał, że potrafi zbudować drużynę jednak muszą tego też chcieć sami piłkarze bo w końcu to oni grają. Jak to powiedział jeden z trenerów na boisko wychodzisz biegać a nie spacerować.
I bardzo dobrze ze Wisla chce Petrescu. Jest to trener z charakterem i moze nauczy naszych grajkow jakiegos poswiecenia i ambicji.

snap8 12

snap8

Użytkownik
Jeżeli Wisła zatrudniłby Jimeneza to byłoby wydarzenie na skale Europejską.
Trener z taką renomom w takiej lidze ???? Oczywiście to najprawdopodobniej bajki, bo nie wierze aby Wisłę było stać na takiego trenera.
Co do Petrescu to tworzy się wokół niego już jakiś mit. Może i faktycznie to bardzo solidny trener, ale po pierwsze nawet jeśli kibice w Rosji za nim nie przepadają to wątpię aby zrezygnował z kontraktu gwarantującego mu najprawdopodobniej 1 mln euro lub więcej rocznie na rzecz jakiś 400 tys od Wisły; i po drugie pamiętacie jak brzydko krakowianie grali pod jego wodzą ?

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Oj teraz sie zrobil szał , bo wiekszosc jest zdania , ze nasi pilkarze to lenie.
Jest bum na Petrescu a juz pisalem na tym forum ze gdy zagra 10 spotkan w tym 9 brzydkich 5 wygranych z 2 przegra to juz bedzie nagonka na niego taka mentalnosc...
Poza tym teraz jakby Dan &quot; awansowal &quot; w hierarchii trenerskiej wtedy byl praktycznie debiutantem. W Rosji zarabia krocie, maly klubik z Rumunii wprowadzil do LM, tylko ogromna sympatia do Wisly mogla by sprawic ze by przyjal takie a nie inne zarobki.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Trener z taką renomom w takiej lidze ???? Oczywiście to najprawdopodobniej bajki, bo nie wierze aby Wisłę było stać na takiego trenera.
Co do Petrescu to tworzy się wokół niego już jakiś mit. Może i faktycznie to bardzo solidny trener, ale po pierwsze nawet jeśli kibice w Rosji za nim nie przepadają to wątpię aby zrezygnował z kontraktu gwarantującego mu najprawdopodobniej 1 mln euro lub więcej rocznie na rzecz jakiś 400 tys od Wisły; i po drugie pamiętacie jak brzydko krakowianie grali pod jego wodzą ?
Zatrudnienie Jimeneza niewatpliwie byloby wydarzeniem na duza skale, jednak uwazam ze Wisla powinna sie zdecydowac na trenera ktory juz zna polskie realia i wie czego sie od niego w Wisle oczekuje, i takie kryterium spelnia Petrescu.
Co do stylu gry o ktorym wspomniales to nie uwazam tego za minus rumunskiego szkoleniowca, ktory moglby pozbierac w dosc krotkim czasie Wisle. Poza tym styl gry nie jest w tej chwili dla Wisly najwazniejszy, liczy sie skutecznosc.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Trener z taką renomą w takiej lidze ????
Kolego, dobrego trenera poznaje się po sukcesie z niczym. Wg mnie Guardiola nie jest świetnym trenerem. Myśle że wielu innych z takim składem osiągnęła by podobne sukcesy. Także moim akurat zdaniem Petrescu może być lepszy dla Wisły niż Jimenez, który po miesiącu może sie wkurzyć i ćpnąć to wszystko ????

EDIT: No bayern91 mnie ubiegł ale chodzi nam o to samo ;)

snap8 12

snap8

Użytkownik
Myślę że wielu innych z takim składem osiągnęła by podobne sukcesy. Także moim akurat zdaniem Petrescu może być lepszy dla Wisły niż Jimenez, który po miesiącu może się wkurzyć i ćpnąć to wszystko ????
Oczywiście jeśli są dobrzy piłkarze to i szanse na sukces są większe.
Do sedna, chodzi o to, że nagle wszyscy zapragnęli żeby Petrescu wrócił, tylko czy to przyniesie oczekiwany efekt. IMHO lepiej postawić na kogoś kto ma wyrobiona markę na rynku, a Jimenez jest taką osobą. I niech kibice Wisły nie liczą na to, że przyjdzie nowy trener i od razu zagwarantuje Wiśle awans do CL.
Trzeba dać &quot;nowemu&quot; czas, a wtedy i w wyniki powinny się pojawić.
Chociaż nadal uważam, że to tylko dziennikarskie gdybanie z Jimenezem. Z drugiej strony jak to ktoś gdzieś napisał (chyba na forum Wisły) jeśli teraz Cupiał zatrudni Jimeneza, a Wisła nie odniesie sukcesu na miarę awansu do CL lub EL to przynajmniej pozostanie wytłumaczenie, że jak z Jimenezem się nie udało to z kim ma się udać.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
IMHO lepiej postawić na kogoś kto ma wyrobiona markę na rynku, a Jimenez jest taką osobą.
Moim zdaniem Petrescu też ma wyrobioną opinie, bo wygrał lige rumuńską z przeciętnym zespołem i awansował nim do Ligi Mistrzów. Teraz jest liderem w drugiej lidze rosyjskiej. Oczywiście Jimenez też grał w LM i Pucharze UEFA ale ze świetnymi piłkarzami. Niemniej jednak uważam że kto by z tych dwóch nie przyszedł, to powinno to wyjść Wiśle na dobre

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Znając charakter Peterescu raczej mało realne jest aby wrócił do Wisły. Nie po tym co było powiedziane itp. M.in jak się śmiał z naszej ligi że jest za słaba itp. Jednak moim zdaniem Wisła powinna się mocno postarać o niego bo wg mnie jest to bardzo dobry trener i poprowadził by Wisłę do sukcesów.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Znając charakter Peterescu raczej mało realne jest aby wrócił do Wisły. Nie po tym co było powiedziane itp. M.in jak się śmiał z naszej ligi że jest za słaba itp. Jednak moim zdaniem Wisła powinna się mocno postarać o niego bo wg mnie jest to bardzo dobry trener i poprowadził by Wisłę do sukcesów.
Gdzie niby tak powiedzial?
Jesli chodzi o ten aspekt to wlasnie wypowiadal sie glownie o kibicach Wisly i ogolnie w Polsce , ze niby jedni z najlepszych jesli nie najlepsi w Europie. Mowil ze mamy bardzo zdolnych kilku pilkarzy nawet na skale miedzynarodowa ale ktorzy nie chca pracowac. Wystarczy poszperac w archiwach i &#39;odsluchac&#39; co mowil redaktorom stron Wisly nawet po odejsciu. Źle to on sie wypowiadal raczej o sedziowaniu &#39; przeciwko Wislakom&#39; niz o poziomie.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Oj mówił kiedyś, że nawet Unirea weszła do LM a w Polsce prędko się to nie zdarzy. I to on chyba jeszcze mówił że piłkarze są za słabi bo nie chce im się trenować.
JA tam jestem żeby każdy klub w Polsce miał takiego trenera jak Peterescu , może jak by trenerzy trzymali te kluby ostrą ręką to po 60 minutach gry piłkarze nie słaniali by się po boisku.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Juz pisalem wyżej , że teraz jakiś BUM sie na Dana zrobił a wcześniej wiekszosc kibiców klubu narzekała , że Wisła nigdy tak brzydko nie grała. JA tez pamietam , że wiekoszosc wyników to było 1-0 , 2-0 czesto grali z pominieciem obrony. A poza tym wtedy nie chcieli niby ostro trenowac to czemu teraz by mieli?

Do góry Bottom