Dzisiaj
KSW 59 i spróbuje coś napisać od siebie na temat każdej walki tak, więc zaczynamy
1. Wieczorek - Likus. Wieczorek wygra przez poddanie kurs 3.0 (
fortuna)
Cyprian walczył już z Likusem i wygrał właśnie przez poddanie i w najbliższej walce typuję tak samo. W stójce Likus może mieć minimalną przewagę ale Wieczorek w parterze jest dużo lepszy i jeżeli sprowadzi walkę do parteru to powinien to zakończyć. Obaj młodzi, będą chcieli się pokazać. Dobry występ może przyśpieszyć jego karierę. Cyprian stoczył bardzo dużo walk amatorskich, ma dużo większe doświadczenie od rywala, większość walk wygrywał właśnie przez poddanie i w parterze czuję się bardzo dobrze. typ wydaję się bardzo dobry patrząc na kurs
2. S.Rajewski - Lazic. S.Rajewski wygra przez decyzję 3.0 (sts)
Co do tego typu nie jestem do końca przekonany ale Rajewski jest dużo lepiej poukładany technicznie w stójce. Lazic przegrał z Michalskim w fatalnym stylu nie mając żadnych argumentów do tego słaba kondycja. Rajewski przez porażkę w ostatniej walce myślę, że podejdzie do tej walki ostrożniej i będzie starał się punktować swojego rywala zbytnio nie narażając się na jakieś większe ryzyko.
3. Bartosiński - Padilla Bartosiński wygra przed czasem 1.42 (sts)
Tutaj krótko nie po to
KSW ściągało na program Tylko jeden tego zawodnika aby ten przegrał z nieznanym rywalem w swojej pierwszej walce. Po drugie i ważniejsze Bartosiński jest dużo lepszy, jego rywal ma dobry rekord ale nabity na bumach i tutaj nie spodziewam sie aby taki duży przeskok skończył się dla niego dobrze. Bartosiński naruszy rywala i dobije w parterze, pewnie nawet w 1 rundzie
4. Ł.Rajewski - Dyrschka. Rajewski wygra przez decyzję 2.75 (sts)
Rajewski lepszy technicznie i wydaję się, że ma także lepszą technikę. Do tego jego rywal dowiedział sie 2 tygodnie przed walką o tym, że ma tutaj zawalczyć. Dyrschka to dość twardy zawodnik, więc wydaję się, że powinien wytrzymać cały dystans a nawet na początku może sprawić kłopoty jeden im dalej w las tym będzie dla niego gorzej. Rajewski powinien wygrać to przez decyzję
5. Pietrzak - Kaszubowski. Pietrzak wygra 1.5
Krótko według mnie Pietrzak jest lepszym zawodnikiem i powinien wygrać walkę dzięki bardzo dobrym zapasom.
6.. Włodarek - Stosic. Stosic wygra przed czasem 2.5 (sts)
Włodarek był faworytem według bukmacherów ale im bliżej walki tym kurs na jego rywala spada coraz bardziej, bodajże tydzień temu na to, że Stosic wygra przed czasem było 3.25. Jednak do rzeczy, Włodarek miał sporą przerwę później wreszcie zadebiutował w
KSW i wygrał bardzo szybko ale no właśnie nie wiele sie dowiedzieliśmy o jego formie i kondycji a myślę, że ta będzie kluczowa. Stosic przegrał 3 ostatnie walki ale walczył w
UFC z nie byle kim ale żaden z nich nie potrafił go usadzić. Stosic czasami przesypia rundy i skupia sie na kontrze ale w tej walce to bedzie mu pasowac. Wydaję mi się, że Włodarek nie jest w stanie zawalczyć 3 rund na dobrej szybkości przy tym zbytnio nie ryzykując. Zapewne ruszy bardzo mocno i nadzieję sie na kontrę albo zbyt szybko spuchie i jego rywal będzie miał coraz większą przewagę aż po prostu naruszy i dokończy dziela w parterze. Dla mnie Stosic jest faworytem tego pojedynku przez swoje doświadczenie i spokój w klatce powinien ogarnąć to przed czasem
7. Janikowski - Radcliffe dla mnie walka nie do gry cięzko cokolwiek stwierdzić kto może wygrać, teoretycznie ze względu na wyzszy kurs powinno się postawić na Anglika ale nie jestem przekonany w jakiej formie mógł przyjechać a Damiano dla mnie pewnego poziomu nie przeskoczy.
8. Racic - Przybysz. Racic wygra na punkty 2.0 (sts)
Racic jest tak nudny, że jego walki to koszmar ale też jest koszmarem dl swoich rywali których umęcza swoimi zapasami. Teoretycznie lepiej byloby aby wygrał Polak ale obawiam się, że Racic będzie w stanie wygrać przynajmniej te 3 rundy z 5 i znowu wygra. Będzie gorszy w stójce ale zapasami i dociskami do klatki powinien wyciągnąć decyzję
9.
Pudzianowski wygra przed czasem 1.5 lub w 1 rundzie 1.85 (sts)
Krótko jego rywal patrząc jak walczył w tych swoich zapasach a także jak prezentował sie na worku bokserskim jest typowym tworem Kawulskiego aby sprzedać ppv. Bombardier porusza sie powoli nawet bardzo powoli do tego te 2 jego walki w
mma to był też niezły kabaret. Co by nie mówić o Pudzianie to jednak stara sie i trenuje co prawda pewnego poziomu nie przeskoczy ale na tego rywala musi wystarczyć.
Pudzian powinien zacząć pojedynek od okopywania nogi wykrocznej rywala tak jak to robił z Tyberiuszem a później jego rywal który i tak jest wolny będzie starał się ruszyć ale dostanie jakiegoś cepa od Mariusza i pewnie Mariusz go przewróci bo w końcu lubi łapać i rzucać i dobije ciosami młotkowymi w parterze. Walka nie powinna potrwać dłużej niż 5 minut ale teraz bezpieczniej mozna zagrać po prostu wygrana przed czasem. Ja tydzień temu pograłem w sts, że
Pudzian wygra w 1 rundzie po kursie 3.2 teraz to rzeczywiscie roznica pomiedzy wygrana przed czasem a w 1 rundzie jest bardzo mała wiec nie koniecznie opłacalna, a gdyby jakims cudem nie udało sie skonczyc w 1 rundzie to im dalej w las tym gorzej dla gościa z Afryki bo bez butli z tlenem cięzko bedzie mu walczyć w 2 rundzie wiec
Pudzian przed czasem
Podsumowując niektóre walki są ciężkie do typowania według mnie najlepsze opcje to Wieczorek przez poddanie, Bartosinski przed czasem, Ł.Rajewski decyzja, Pietrzak wygra, Stosic przez czasem,
Pudzian przed czasem a jeżeli gdzieś jest kurs na wygraną w 1 rundzie w okolicach 2.0 to wtedy ta opcja. (Musiałem edytować bo dwa razy skopiowało mi sie to samo.)