Ja też się cieszę ????
Nie, że ustawione ale chodzi o to, że KSW tak dobiera rywali żeby nasi wygrywali i takie też jest sędziowanie. Ok tu nie mogli nic zrobić bo Pudzian odklepał ale widziałeś Wanderlei walkę Materli??? Gdyby było w odwrotną stronę (czyli to Grove był tak rozlany) ta walka zakończyłaby się już dawno czyli w drugiej rundzie przez niezdolność do walki Kendala. A tutaj co mamy??? dogrywkę :grin::grin::grin: A już nawet nie mówię o tym gdyby ta walka była w stanach... wtedy to (nawet po rozegraniu tych 3 rund) 100% wygrana Grove. O to się rozchodzi, przecież na tej pamiętnej gali co Thompson szalał z mikrofonem sędziowie prócz tego pojedynku wypaczyli jeszcze 3 inne czyli razem 4 a wszystkich walk było o ile dobrze pamiętam raptem 7. Nieźle :grin: Tyle w tym temacie:razz:Tutaj w temacie przed każdą walką Pudziana były takie same analizy, że wygra bo ustawione bo KSW mu nie da przegrać bla bla bla. Myślę że skończy sie takie pieprzenie w tym temacie.
Nie wiem czy wiesz ale po tej pamiętnej gali z Thompsonem sędziowie zostali usunięci z KSW.Wydaję mi się że dogrywka była podyktowana kartką dla Grova.Gdyby nie kartka pewnie by wygrał.Co do walki w dogrywce nie ma się co czepiać bo wygrał dogrywkę Materla.Nie, że ustawione ale chodzi o to, że KSW tak dobiera rywali żeby nasi wygrywali i takie też jest sędziowanie. Ok tu nie mogli nic zrobić bo Pudzian odklepał ale widziałeś Wanderlei walkę Materli??? Gdyby było w odwrotną stronę (czyli to Grove był tak rozlany) ta walka zakończyłaby się już dawno czyli w drugiej rundzie przez niezdolność do walki Kendala. A tutaj co mamy??? dogrywkę :grin::grin::grin: A już nawet nie mówię o tym gdyby ta walka była w stanach... wtedy to (nawet po rozegraniu tych 3 rund) 100% wygrana Grove. O to się rozchodzi, przecież na tej pamiętnej gali co Thompson szalał z mikrofonem sędziowie prócz tego pojedynku wypaczyli jeszcze 3 inne czyli razem 4 a wszystkich walk było o ile dobrze pamiętam raptem 7. Nieźle :grin: Tyle w tym temacie:razz:
Zgadza się, tylko czy coś to zmieniło na kolejnych galach. Oglądałem wszystkie bardzo dokładnie i spokojnie znowu 2, 3 walki naciągane ile wlezie.Nie wiem czy wiesz ale po tej pamiętnej gali z Thompsonem sędziowie zostali usunięci z KSW
Ok możemy to pod to podciągnąć, ale myślę, że Ty wiesz tak jak i ja wiem jaki werdykt byłby gdzie indziej:razz:Wydaję mi się że dogrywka była podyktowana kartką dla Grova.
To nie zmienia faktu że polscy sędziowie są bardziej przychylni polskim zawodnikom .Kandal ma prawo czuć się lekko oszukany przez trzy rundy miał wg mnie przewagę i decyzja powinna być na jego korzyść sędziowie ogłosili dogrywkę w której Materla wykorzystał swoją szanse bo wiedział co ma zrobić by wygrać walkę był bardziej aktywny miał więcej sprowadzeń.Nie wiem czy wiesz ale po tej pamiętnej gali z Thompsonem sędziowie zostali usunięci z KSW.Wydaję mi się że dogrywka była podyktowana kartką dla Grova.Gdyby nie kartka pewnie by wygrał.Co do walki w dogrywce nie ma się co czepiać bo wygrał dogrywkę Materla.
Dziękuję, dobranoc.Uważam, że Pudzian MOŻE wygrać, ale z pewnością nie jest faworytem tej walki. Zakładając, że bój toczyłby się na neutralnym terenie w ramach jakiejś sensownej organizacji to kursy byłyby pewnie 1,7 McCorkle 2,1 Pudzian czy coś w ten deseń. To zresztą pokazuje jaką opinię ma "Kup Sobie Walkę" i słusznie, ale zdarzają się sytuacje, w których ani sędzia ani organizator nie poratuje. No chyba, że jak Corkle będzie dusił Pudziana to "przypadkowo" dekoracja się zawali ????
Zresztą o czym my gadamy w dziale o sportach walki?
To jest bardziej wydarzenie z cyklu Sejm RP vs. gwiazdy TVN.
Tak chyba jest wszędzie, zdaje się że w boksie też. Niemniej ja tej całej federacji nie usprawiedliwiam, bo uważam że sprzedaje Polakom trefny towar za 40 złotych. A same walki, po części pewnie są ustawione.To nie zmienia faktu że polscy sędziowie są bardziej przychylni polskim zawodnikom
UFC jest bardziej prestiżową organizacją ,KSW im do pięt nie dorasta płacą dobrze Mamedowi ponieważ wygrywa walkę za walką robi to w efektowny i miły dla oka sposób dzięki temu zwiększa się oglądalność bo każdy chce zobaczyć za czeczen poddaje kolejnego swojego rywala a dzięki temu zwiększają się wpływy z transmisji i z reklam dla federacji .W UFC takich Mamedów mają od grona a w Polsce właściciele ksw myśleli że bóg wie jakie pieniądze dostanie za pierwszą walkę w UFC trzeba się pokazać i wygrać pierwszą walką bo to podstawa puzniej zarobki wzrastają 20>35>50>65 i w górę im częściej będzie wygrywał tym więcej będzie zarabiał, dla Amerykanów Mamed jest nikim oni widzieli tylko walki w Polsce i jak patrzę na relacje ze stanów to ciągle powtarzają najlepszy zawodnik półciężki po za UFC co oznacza że dla nich ważniejsi są ich zawodnicy niż jakiś Mamed Chalidow z czeczeni.Mamed dostał ofertę z Ufc 20 tyś usd + 20 tyś usd za wygranie walki.Wiedział co go czekałoby w jego kategorii za oceanem
Można prosić źródło, bo pierwszy raz słyszę takie informacje :?Mamed dostał ofertę z Ufc 20 tyś usd + 20 tyś usd za wygranie walki.Wiedział co go czekałoby w jego kategorii za oceanem, więc woli tutaj bić fighterów, którzy najlepsze okresy mają już za sobą.Umiejętności ma bardzo dobre, jednak stracił wiele jako sportowiec, tym że poszedł na łatwiznę.