Krotki przegląd walk, kilka słów o kazdym pojedynku.
Michał Materla - Gregory Babene 1.8 - 1.9
Materla wraca po długije przerwie spowodowanej kontuzją. Dlatego jego dyspozycja to wielka niewiadoma. Będzie to starcie grapplera Materli ze stójkowiczem Babene.
Jak dla mnie no bet.
Antoni Chmielewski - James Zikić 1.55 - 2.3
Chmiela zagrałem wczoraj po 2.3. Oddsmaker z Tobetu ma słabe pojecie o polskim
mma. Rynek dośc szybko prawidłowo wycenił szanse, no, może Antek nie jest aż tak dużym faworytem ale ok.
Marcin Różalski - Marcin Bartkiewicz 1.4 - 2.7
Spotyka sie dwóch stójkowiczów. Różalski to absolutny debiutant w
mma ale wysokiej klasy mistrz muay thai. Bartkiewicz " Doktor" ma już pewne doświadczenie w
mma ale zupełnie nie wiem jaka jest jego strategia walki i umiejętności parterowe. Bo w stójce nie da rady Różalskiemu.
Ewentualnie mała stawka na Doktora ale bez przekonania.
Aslambek Saidov - Ruben Crawford 1.35 - 2.9
Brat Mameda , Saidov robi wielkie postepy. Przeciwnika nie kojarze. Kurs nier zachęcający do gry.
Jan Błachowicz - Thierry Sokodjou 1.27-3.4
Nasza wielka nadzieja ma umiejętności i jasno określoną strategie, czyli przetrzymac pierwszą rundę a potem walka sama sie wygra. I pewnie tak to sie potoczy. Ale kursy zbyt mizerne na gre.
Maciej Górski - Niko Puhakka 2.15 -1.62
Jak dla mnie 50/50. Puhakka ma ciut lepsze umiejętności, chociaz ciężko porownywać skilla stójkowicza Górskiego z chwytaczem Puhakką. Na Górala przemawia to, że walczy w Polsce.
Łukasz Jurkowski - Toni Valtonen 1.62 - 2.15
Myśle, że ta walka skonczy sie przed czasem, dlatego ewentulne handi bycia gospodarzem jest mniejsze dla Jurasa. Zawodnicy porównywalni, niektorzy wrecz wyżej cenią Fina , więc dla value można postawić na niego umierkowaną stawke.
Karol Bedorf - Rogent Lloret 1.6 - 2.2
Nasz "Coco" ma umiejętności, solidnie przygotowywał się do tej walki ( dwa wyjazdy do Holandii) ale Llorent to nie ogórek.
Ze względu na kursy raczej no bet.
Mamed Khalidov - James Irvin 1.25 -3.55
Faworyt jest jeden ale 1.25 to nie jest to co tygrysy lubią.