>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Krajowa Liga Żużlowa w sezonie 2024

Status
Zamknięty.
B 81,5K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
No łódź ma, 0 i już odpadli. Poznań zrobił taka przewagę że będzie jako 4 w półfinale. Krosno nie zrobi 40 pkt w Rybniku

A 442,8K

adams235

Znawca - Żużel
No łódź ma, 0 i już odpadli. Poznań zrobił taka przewagę że będzie jako 4 w półfinale. Krosno nie zrobi 40 pkt w Rybniku
A ja uważam że Krosno spokojnie zrobi 40 w Rybniku,przy tak jeżdżącym Miliku to żadne osłabienie,a szansę Krakowiak może wykorzystać lub Wojdylo który zna ten tor,więc krosna bym nie skreślał,tym bardziej że oba kluby zdają sobie sprawę że jest bardzo duża szansa wyrzucić Bydgoszcz z PO co byłoby ogromną sensacja i po cichu liczę że tak się właśnie stanie 😉

'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
A ja uważam że Krosno spokojnie zrobi 40 w Rybniku,przy tak jeżdżącym Miliku to żadne osłabienie,a szansę Krakowiak może wykorzystać lub Wojdylo który zna ten tor,więc krosna bym nie skreślał,tym bardziej że oba kluby zdają sobie sprawę że jest bardzo duża szansa wyrzucić Bydgoszcz z PO co byłoby ogromną sensacja i po cichu liczę że tak się właśnie stanie 😉
Milik to był jak zeszyt w kratkę. Potrafił przywieźć 0 i 0 by następnie wozić trójki, ale ogólnie rzecz biorąc to słabiutko Wacuś.
Krakowiak wątpię że odpali, pokazał owszem jak wszedł za Milika, ale wątpie aby był w stanie to powtórzyć w Rybniku. Wojdylo zna tor to fakt. Bardzo dużo będzie zależeć od juniorów bo Kenneth i Dimitri robią swoje.

karfus 112,3K

karfus

Użytkownik
#1 Unia Tarnów 1 | 1.45 | forbet
ZZ za Jeleniewskiego to moim zdaniem handicap, a nie minus

#2 Timo Lahti over 11.5 | forbet | 1.75 (wszystkie starty)

Tarnów z ZZ za Jeleniewskiego więc Timo Lahti dodatkowy start, o statystykach nie muszę pisać, bo to lider Unii Tarnów. Poniżej tylko komunikat o możliwym zastępstwie Jelenia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1945
maniek81 427K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Tarnów kombinuje, zamienili w porównaniu z meczem rundy zasadniczej pod numerami Bellego z Jeleniewskim i za tego drugiego dzisiaj ZZ. Oby tym kombinatorom nosem to wyszło.

Kto zdążył, ten może mieć łatwy zarobek, aczkolwiek różne rzeczy mogą się zdarzyć. Fajne linie były do złapania, teraz już po ptokach.

Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Tarnów kombinuje, zamienili w porównaniu z meczem rundy zasadniczej pod numerami Bellego z Jeleniewskim i za tego drugiego dzisiaj ZZ. Oby tym kombinatorom nosem to wyszło.

Kto zdążył, ten może mieć łatwy zarobek, aczkolwiek różne rzeczy mogą się zdarzyć. Fajne linie były do złapania, teraz już po ptokach.
Gdyby to napisał jakiś no name z tego forum pewnie bym to olal, ale jeśli takie słowa padają z rąk moderatora to chyba trzeba się odnieść bo tu zaglądają również laicy którzy po tych słowach myślą Bóg wie co.

Może jesteś z okolic Gniezna i koszula bliżej ciala, mi jest łatwiej bo nie jestem przedstawicielem żadnego klubu to nazywanie kombinatorami Tarnowa jest dużym nadużyciem

Twój komentarz jest tak odkeljony jak wszystkie wypowiedzi prezesa startu.

Kombinowała to stał Gorzów ponad dekadę temu gdy zdrowego Nermarka położyli na L4 kombinował Rzeszów robiąc mecz o 11 by nie zdążył na niego Wigg (zdążył i wykręcił rekord)

Tu mamy do czynienia z zawodnikiem który w półfinale miał dwie wywrotki mamy do czynienia z zawodnikiem który ledwo jechał z uwagi na bóle w rękach. Pewnie miałeś to gdzieś ale zobacz sobie mecz w Bydgoszczy gdzie Jeleń ledwo wchodził w łuk

A potem pisz takie daleko idące komentarze. Jedyne zastrzeżenie to do toru jednak tu Unia ukrarala się sama bo zamiast +20 realnej przewagi mamy 13 w głównej mierze przez stan toru fale dziury koleiny. Jednak to też jest przykry wygląd Tarnowa bo to od lat pod koniec sezonu tor nie wytrzymuje więcej niż 6 spotkań w sezonie.

Nie atakuje jednak tylko tłumacze bo Tarnów zrobił wszystko z regulaminem bo jeleń ma problem ze zdrowiem i na koniec dodam że 99% klubów zrobiło by to samo. Już widzę Gniezno które nie daje z/z za 3 średnia gdy jest do tego podstawa:)

P.s na koniec ciekawe tylko jaki byłby Twój komentarz gdyby przez ból nadgarstka Jeleń upadł i zabił lub pokaleczył kogoś w biegu....

Mniej hejtu bo i tak za dużo jest go w tej pięknej dyscyplinie

Otrzymane punkty reputacji: +226
maniek81 427K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Ja rozumiem, że Tarnów zrobił to zgodnie z regulaminem. Mieli do tego prawo i z tego skorzystali. Przepis jest głupi sam w sobie, bo jeśli Jeleń ma trzecią średnią biegową w drużynie, to powinien wyglądać, tak że dwaj lepsi nie mogą jechać w jego miejsce jako ZZ. W ten sposób zamknięta zostałaby furtka, do wykorzystywania luk w przepisach. Rozumiem, że zawodnik jest po upadkach, że może mieć uraz, ale jakoś nie wierzę, że gdyby to miało miejsce przykładowo w osobie Lahtiego, to Unia zastosowałaby ZZ, tym bardziej, że w tygodniu normalnie Jeleń trenował. No, ale jeśli mamy tor jaki mamy, to z góry było wiadomo, że Jeleń nic na nim nie wskóra. Goście już przed meczem kwestionowali stan toru, więc od początku było wiadomo jak jest. Reasumując, gospodarze wykorzystali przepisy i z tym nie ma co dyskutować, jednak niesmak pozostał, wszystko przez durny moim zdaniem przepis, który pozwala na zbyt wiele. W następny weekend mamy rewanż i nie zdziwi mnie fakt, jak to Start zastosuje ZZ za Howarta, bo na tym też powinien skorzystać. I uważam, że póki jest luka w przepisach, to większe lub mniejsze kombinowanie będzie.

Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Ja rozumiem, że Tarnów zrobił to zgodnie z regulaminem. Mieli do tego prawo i z tego skorzystali. Przepis jest głupi sam w sobie, bo jeśli Jeleń ma trzecią średnią biegową w drużynie, to powinien wyglądać, tak że dwaj lepsi nie mogą jechać w jego miejsce jako ZZ. W ten sposób zamknięta zostałaby furtka, do wykorzystywania luk w przepisach. Rozumiem, że zawodnik jest po upadkach, że może mieć uraz, ale jakoś nie wierzę, że gdyby to miało miejsce przykładowo w osobie Lahtiego, to Unia zastosowałaby ZZ, tym bardziej, że w tygodniu normalnie Jeleń trenował. No, ale jeśli mamy tor jaki mamy, to z góry było wiadomo, że Jeleń nic na nim nie wskóra. Goście już przed meczem kwestionowali stan toru, więc od początku było wiadomo jak jest. Reasumując, gospodarze wykorzystali przepisy i z tym nie ma co dyskutować, jednak niesmak pozostał, wszystko przez durny moim zdaniem przepis, który pozwala na zbyt wiele. W następny weekend mamy rewanż i nie zdziwi mnie fakt, jak to Start zastosuje ZZ za Howarta, bo na tym też powinien skorzystać. I uważam, że póki jest luka w przepisach, to większe lub mniejsze kombinowanie będzie.
Panie Moderatorze z uwagi na bliskość zamieszkania bywam często na treningach Tarnowa Rzeszowa i Krakowa jak była taka możliwość W. Ubiegłym tygodniu treningi były dwa w czwartek i piatek i nie wiem skąd masz info ale jest zle lub ja że starości jestem ślepy. Jelenia nie było ani razu na treningu. Także źle trafiłeś z tym stwierdzeniem. Na treningu z ciekawostek był np Mati Cierniak który użyczył fury Heleniakowi i cały trening dopasowywali je dla Janka. I tu powinienem zakończyć dyskusje bo kłamiesz.

Ale Ok nie odniosłeś się do meczu w Bydgoszczy zatem zrobię to za Ciebie
Po upadku Jeleniewski zrobił 0 i d i nawet tak ślepy jak ja widział że gość ledwo jedzie.

I to nie jest żadną luka w regulaminie bo najpierw mówisz o kombinowaniu a potem o luce. Właśnie po to jest z/z i nie trzeba leżeć w szpitalu by widzieć że Daniel miał problemy z ręką i ja dziękuję Bogu za ten regulamin bo gdyby nie on to wczoraj jechał by Jeleń na siłę a na takim torze doszło by do tragedii.

O tym jak z/z jest zrobione się nie wypowiadam bo nie tego dotyczy dyskusja. Niesmaku też nie mam bo nie pisze głupot na podstawie opinii mediów czy kolegów bo Bydgoszcz oglądałem bo na treningu byłem i jeśli byłeś kiedyś na treningu w niższych ligach to wiesz że wiele można usłyszeć i zobaczyć i wiem że uraz Jelenia to nie wymyśł.

Maniek cholernie szanuje Twoje typy ale naprawdę litości żużel to nie piłka ręczna siatkówka czy nożna. Tu nie ma tak chodź wyjdź na boisko parkiet jak nie dasz rady to Cię zastąpimy. Tu nie ma miejsca na błąd bo nikim Jelenia byś już w trakcie meczu nie zastąpił bo mogłeś nie robić z/z i przegrać mecz cały sezon a może i istnienie.

Przykład Lahtiego jest nie trafiony bo to inna liga. Kontuzjowany Zmarzlik będzie lepszy niż kontuzjowany Cierniak tak samo w Twoim przykładzie można by liczyć że Lahti z rozwalona ręką zrobi swoje Daniel był słaby cały sezon to z kontuzją byłby zagrożeniem. Tarnów zrobił co mógł i zrobił słusznie.

I na koniec zgodziłbym się z Tobą i pisał że to hańba i wstyd dla żużla gdyby Jeleń był zdrowy gdyby nie upadł gdyby płynnie pokonywał łuki. Wtedy można pisać o kombinowaniu wtedy można pisać o furtkach regulaminu. Tutaj powtórzę poraz któryś nie było furtek zawodnik miał 3 średnia miał uraz został on stwierdzony przez lekarza a regulamin pozwolił go zastąpić i myślę że bardziej dosadnie Tego nie wytłumaczę byś przestał siać ferment że to kombinatorstwo cwaniactwo czy wykorzystywanie furtek w regulaminie.

Jedyne z czym się zgodzę to z tym że regulamin z/z jest zły ale czy to na wpływ na to co działo się wczoraj? Nie. To dyskusja na Zimę:)

P. S dużo zdrowia dla Howartha :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom