>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Koszykówka Kobiet - inne ligi poza PLKK i Euroligą

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Już w piątek półfinały Euroligi Kobiet. W pierwszym spotkaniu zmierzą się 2 rosyjskie ekipy, Spartak i UMMC. Będzie to bardzo ciekawe spotkanie, bardzo wyrównane na pewno. Zapowiada się sporo efektownych akcji i sporo punktów. Obie ekipy mają w swoich składach świetnie rzucające zawodniczki i myślę, że tutaj padnie gruby over. Linia na unibecie to 150.5 punktu, czyli wcale nie tak wiele. W 2 meczach ligowych w tym sezonie padły wyniki 70-76 i 75-79, więc raz over raz blisko overa. Wg mnie w tym spotkaniu będzie przewaga ataku nad obroną, a nie odwrotnie, bo atak jest najmocniejszą bronią obu tych zespołów. Wobec tego stawiam na over.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
vs

Jak już pisałem wcześniej zapowiada się bardzo ciekawy mecz. Obie ekipy bardzo mocne, z wieloma gwiazdami w składzie. W Spartaku zobaczymy takie zawodniczki jak nazywana &quot;Jordanem w spódnicy&quot; Diana Taurasi, jedna z lepszych zbierających Euroligi Sylvia Fowles, Sue Bird, Janel Mc Carville, czy uczestniczka tegorocznego ASG Euroligi Anete Jekabsone-Zogota. Naprzeciw po stronie UMMC staną m.in. gwiazda polskiej koszykówki Agnieszka Bibrzycka, koszykarka roku 2009 w Europie Sandrine Gruda, czy dwie gwiazdy WNBA Candace Parker i Cappie Pondexter. Ismael Canto, trener ekipy Ros Casares Valencia powiedział o tym meczu:

- Obie drużyny z Rosji w ostatnich latach mają bardzo silną pozycję w Eurolidze, ich składy są na naprawdę najwyższym światowym poziomie. Ten półfinał będzie stał na bardzo wysokim poziomie.

A jak taki człowiek to mówi, to należy mu uwierzyć na słowo.

Wyżej wymienione zawodniczki znajdują się w różnych statystycznych klasyfikacjach bardzo wysoko, a to też świadczy o tym jak silne są te ekipy. Obie drużyny potrafią sporo rzucać, mają świetne strzelczynie. Ale o tym pisałem już wyżej i nadal podtrzymuję swoje zdanie co do overa.

Ale mam jeszcze jeden typ. Wygrana Spartaka. Moim zdaniem warto to zagrać. Ekipy są w miarę wyrównane, ale w takich meczach jak ten potrzebny jest ktoś kto umie zrobić różnicę. A właśnie taką zawodniczkę ma w swoim składzie Spartak i jest to nie kto inny jak Diana Taurasi, czyli wg wielu specjalistów najlepsza koszykarka na świecie. Ja tam nie wiem czy jest najlepsza, ale na pewno potrafi w decydujących momentach wziąć ciężar gry na siebie i zrobić tą różnicę, która doprowadzi do wygrania meczu.

Czy Diana będzie się tak cieszyć po meczu z UMMC:?:
Miejmy nadzieję, że tak

Moje typy na to spotkanie:
over 150.5 1.943 ✅
Spartak 1.556 ✅
Spartak -4 1.943 ✅
Wszystko z Pinnacle

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Bardzo ciekawa zapowiedz Olo, nic dodając nic ując. Ja mam jednak inny plan na Eurolige kobiet i pewnie nie jestem jedyną osobą, która tam zrobi. Mianowicie super mecz UMMC - Spartak tylko oglądam a w drugim meczu kibicuje Wiśle chociaż wiadomo, żę wygra Ros Casares. No i w finale Hiszpanki z jakims klubem rosyjskim i tu gra zdecydowanie na Ruskie obojętnie kto to będzie. Ros Casares ma przeciętny sezon, Eurosport pokazywał ich mecze z Euroligi i mnie się ta gra bardzo nie podobała. Składy drużyn z Rosji niesamowity, praktycznie same gwiazdy żeńskiego basketu. W lidze Spartak pokonał UMMC ale oba te zespoły są super mocne i ktoryś z nich wygra Eurolige.

jawek 313

jawek

Użytkownik
Wiadomo, że przedwczesny finał to pojedynek Spartaka i UMMC. Także moim faworytem jest Spartak, a na pytanie, która zawodniczka jest najlepsza na świecie? Oczywiście, że Taurasi, a kreowana na liderkę - Bibrzycka może jej czyścić buty. Spartak wg mnie ma znacznie silniejszy skład, który w tej edycji Euroligi nie musiał pokazywać 100% swoich umiejętności.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Bardzo ciekawa zapowiedz Olo, nic dodając nic ując. Ja mam jednak inny plan na Eurolige kobiet i pewnie nie jestem jedyną osobą, która tam zrobi. Mianowicie super mecz UMMC - Spartak tylko oglądam a w drugim meczu kibicuje Wiśle chociaż wiadomo, żę wygra Ros Casares. No i w finale Hiszpanki z jakims klubem rosyjskim i tu gra zdecydowanie na Ruskie obojętnie kto to będzie. Ros Casares ma przeciętny sezon, Eurosport pokazywał ich mecze z Euroligi i mnie się ta gra bardzo nie podobała. Składy drużyn z Rosji niesamowity, praktycznie same gwiazdy żeńskiego basketu. W lidze Spartak pokonał UMMC ale oba te zespoły są super mocne i ktoryś z nich wygra Eurolige.
Ja tam rosyjskiego meczu też jakoś mocno nie gram, lekko puszczę, tak dla emocji, poza tym uważam, że Spartak warto puścić.
A co do zapowiedzi, to wiadomo, że świetna :razz:
A jeszcze co do Ros, to nie wiem czy są aż tak skazane na porażkę, może ich publiczność ich poniesie i pokażą coś więcej niż póki co pokazywały. Kto wie:?:
Poza tym Ismael spoko ziomek jest, zasłużył na to, żeby wygrać Euroligę, czas obalić Rosyjską hegemonię :jezora:

Wiadomo, że przedwczesny finał to pojedynek Spartaka i UMMC. Także moim faworytem jest Spartak, a na pytanie, która zawodniczka jest najlepsza na świecie? Oczywiście, że Taurasi, a kreowana na liderkę - Bibrzycka może jej czyścić buty. Spartak wg mnie ma znacznie silniejszy skład, który w tej edycji Euroligi nie musiał pokazywać 100% swoich umiejętności.
Co do najlepszej to czasem ciężko porównać, dla mnie np Diana Taurasi i Candice Dupree to są 2 inne zawodniczki mimo, że obie fantastyczne i ciężko je porównać. A Bibka nie jest zła, wysoki poziom czołówki europejskiej stale trzyma.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Czas na kolejną zapowiedź:

vs

Ten mecz zapowiada się bardzo fajnie, przede wszystkim ze względów kibicowskich, polska ekipa w Final Four Euroligi to nie jest byle co. Ale niestety rzeczywistość nie jest taka kolorowa, a prawda taka, że murowanym faworytem jest ekipa Ros Casares. Od lat dominują w LFB, ostatnie 9 sezonów to aż 6 wygranych, 2 drugie miejsca i tylko raz czwarte. Od trzech sezonów bronią tytułu mistrzowskiego. W przecież LFB to nie jest słaba liga, świadczy o tym choćby fakt, że w ćwierćfinałach były dwie, a w 1/8 finału Euroligi trzy hiszpańskie drużyny. Ros to bardzo solidna ekipa, z solidnymi zawodniczkami na wysokim europejskim poziomie takimi jak choćby Delisha Milton-Jones, Amaya Valdemoro czy Erika De Souza. Mają super trenera w osobie Ismaela Canto. Kolejnym ich atutem jest ich własna publiczność. Ma być ponoć ponad 8 tysięcy ludzi, pełna hala. To jak ważne jest to dla zawodniczek podkreślał trener:

- Mam wielką nadzieję, że przez ten weekend La Fonteta będzie wypełniona do ostatniego miejsca, bo to bardzo pomoże nam grać na naszym najwyższym poziomie, z większą pewnością.

A co do Wisły to...nie wiem za bardzo co napisać. No nie jest to słaba ekipa, jakby były słabe to by nie doszły tak daleko. Patriotyzm każe mi myśleć, że mają szansę na wygraną i powalczą jutro. Ale rozsądek wie swoje i mówi, że Wisła będzie walczyć o jak najniższą porażkę. Już w wyjazdowych meczach z MiZo i Frisco miały sporo problemów, a wiadomo, że jutro w Valencii cała hala będzie za Ros. Statystyki zawodniczki Wisły mają niezłe, ale jak patrzymy na statystyki drużynowe w oczy rzuca się przede wszystkim jedna rzecz, zawodniczki Wisły tracą średnio ponad 10 punktów więcej niż Ros, a to dość sporo, w dodatku Casares gra bardziej zespołowo, notują więcej asyst, najwięcej w całej Eurolidze. Wiadomo, że to tylko statystyka, ale w końcu ona jest obrazem gry. A statystyka jest jednym z kilku elementów przemawiających przeciwko ekipie Wisły. Tak więc niestety, ale jutro widzę przegraną naszego rodzynka w Final Four i to wcale nie taką minimalną porażkę.

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
ja uważam jutro ze czemu nie zaryzykować handi na Wisłe a nwet ich wygrana po wielkich kursach Dziewczyny w lidze pokazały totalne dno miejsca 5-6 to nie dla Wisły powiedzmy sobie to szczerze z halą w Krakowie jest beznadziejnie więc nie powinny juz grac u siebie przy 2 tys kibiców jakich żadna ekipa w żeńskim koszu chyba nie ma. Do Valencii udała sie 150-200 osobowa grupa kibiców Wisły napewno będą słyszali gwarantuje to wam. Dla dziewczyn to życiowa szansa . Pojechały tam wszystkie więc najlepszy skład jutro wystąpi napewno nie odpuszczą .

Piszę to z punktu kibica Wisły ale też z punktu realu trzeba powiedzieć ze Wisła pokonała już drużynę Hiszpańską z wysokiej półki Halcon w tym sezonie uważam ze bez szans nie są i za jakies skromne napewno na ich zwycięstwo zagram po kursi 6.0

jawek 313

jawek

Użytkownik
Piszę to z punktu kibica Wisły ale też z punktu realu trzeba powiedzieć ze Wisła pokonała już drużynę Hiszpańską z wysokiej półki Halcon w tym sezonie uważam ze bez szans nie są i za jakies skromne napewno na ich zwycięstwo zagram po kursi 6.0
Szkoda Twoich pieniędzy. Nie oszukujmy się. 5 zawodniczek nie wygra z Ros. Kobryn bez formy, może zagra Majewska, która dobrze pograła z Rybnikiem? Pod tablicami do walki jest Burse, ale ona przegra walkę z Souzą bez wątpienia, a jeszcze czasem dobrze zagra Snell... Boję się o wynik w meczu o 3. miejsce, bo tam naprawdę może być pogrom.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Oczywiście koledze coś się pomyliło chyba. Wisła pokazała jakiś czas temu z CCC jak grają ostatnio, z Rybnikiem też nie grały nic specjalnego, przez ponad połowę meczu było w miarę równo, a wiadomo, że Wisła i Rybnik to różnica klas. Osobiście nie wróżę Wiślaczkom za dobrze, o czym już pisałem.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ja jeszcze tylko dodam z takich ciekawostek - ale bardzo waznych - że umowa Spartaka jest taka, że jednak ważniejsza jest liga od Euroligi. Może to dziwnie brzmi ale tak jest, najważniejsze to wygrać rodzime rozgrywki. Euroliga jest na drugim miejscu i za ta wygraną niewiele Spartak dostanie - myśle, że to jest istotne. Troche podobnie jest w UMMC z tym, że one w lidze juz ze Spartakiem przegraly więc tu może być rewanż. Ja tego meczu nie gram i prosze mi wierzyć, że dla Spartaka to nie jest cel numer jeden. Oczywiście wygranie Eligi to wielki prestiż itd ale niespodzianek w sporcie jest tak wiele, że wszystko się może wydarzyć. Według mnie skład UMMC jest niesamowicie mocny.

Szkoda, że nie gra Zohnova i ogólnie forma jest słaba bo może dodatnie handi na Wisłe mialoby sens. One w lidze cały czas grały zle w Euroleague dużo lepiej. Jednak po wtopie z CCC to już nie wiem. Firma Can-Pack zastanawia się nad wycofaniem z Wisly po tym co zrobiły w PLKK - to równiez jedna z kwestii kontraktowych ale skad mam info o tym nie moge napisac wiec prosze mi wierzyć, że tak jest. Handi w tej chwili jest 14.5 to dramatycznie mało spodziewałam się z 5 więcej. Nie ma sensu.

Ciekawe sa bety na statystyki, np.:

Suma Trafionych Rzutów 3-pkt. Łącznie z Dogrywką 14,5 - over 1.85
Suma Trafionych Rzutów 3-pkt. Łącznie z Dogrywką 12,5 - over 1.85

Pierwsza linia do Rosji, druga do Ros - Wisła.

Marta Fernandez under 12,5 pkt 1.85 ale to się kłoci troche z tym overem trojkowym bo ona lubi za trzy rzucac.

Kobryn over 8,5 zbiorki 1.85

a tak 1/10 wszystko...

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No i już po pierwszym półfinale, świetny mecz był. Ok, było momentami trochę chaosu, ale mecz generalnie fantastyczny. Nie będę już pisał co i jak tam po kolei, kto chciał to oglądał albo śledził na livescorze. W każdym razie bardzo dobrze, że w pewnym momencie skończyło się Diana vs. UMMC, a zaczęło spotkanie między Spartakiem i Jekaterynburgiem. Na początku włączyła się Anetka, a potem dołączyły inne zawodniczki z Moskwy i zaczęło to od razu lepiej wyglądać. Jeszcze co do Diany, to oczywiście bezsprzecznie najlepsza zawodniczka spotkania, tutaj jej dzisiejsze statystyki:

37 pkt., 3/9 za 2, 8/13 za 3, 7/9 za 1, 12 zbiórek, 6 asyst, i jeszcze blok i przechwyt

No fantastyczny mecz z jej strony. Brak mi słów.
Więcej spodziewałem się po Fowles w ataku, która uaktywniła się dopiero w końcówce i to głównie z wolnych. Zdecydowanie na minus straty Sue Bird, gdyby nie to, to już dobrych parę minut wcześniej mecz byłby rozstrzygnięty.
Ale co ja będę narzekał, mecz świetny, typy do przodu, więc jest super. A tymczasem czas na kolejne emocje i mecz Wisły, później coś napiszę.

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
po pierwszej połowie powiem tyle całkowicie kosmiczna koszykówka jest grana w tym meczu. Ros Casares od początku gra bardzo wysoko z presingiem spod kosza Wisły grają agresywnie szybko są wszedzie Nasze poporstu są troszczkę spięte zeby nie powiedziec żę bardzo są wolne i niecelne świetna gra Kobryn nie wystarczy Brazylijka Castro i Amerykana Burse muszą zacząć trafiać Licze na drugiej połowie na strate max 15 i to powinnien być cel Wisły

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Suma Trafionych Rzutów 3-pkt. Łącznie z Dogrywką 14,5 - over 1.85 ⛔ 14 juz było chyba po 3 kwarcie a potem same pudla...
Suma Trafionych Rzutów 3-pkt. Łącznie z Dogrywką 12,5 - over 1.85 ✅

Marta Fernandez under 12,5 pkt 1.85 ✅

Kobryn over 8,5 zbiorki 1.85 ✅
Po meczach nabrałam troche wątpliwości co do finału. Spartak grał dziwnie, momentami ten mecz na bardzo wysokim poziomie. Bardzo podobala mi sie gra UMMC, zespolowa, dluga lawka a Spartak ospale, jedna Taurasi kontra cale UMMC. Tak w finale nie mozna zagrac. Ros Casares rozegrał z Wisła genialny mecz, duzo trafiaja z dystansu i cos ten poczatkowy typ na rosyjski zespół przestał mi się podobać. Ciekawe jakie wystawią kursy.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Po meczach nabrałam troche wątpliwości co do finału. Spartak grał dziwnie, momentami ten mecz na bardzo wysokim poziomie. Bardzo podobala mi sie gra UMMC, zespolowa, dluga lawka a Spartak ospale, jedna Taurasi kontra cale UMMC. Tak w finale nie mozna zagrac. Ros Casares rozegrał z Wisła genialny mecz, duzo trafiaja z dystansu i cos ten poczatkowy typ na rosyjski zespół przestał mi się podobać. Ciekawe jakie wystawią kursy.
No ładnie, dobre typy.
Ja tam się pochwalę, że mi dziś weszło niemal wszystko, jedyne co to most rebounds Ros -4.5 nie weszło, ale to wina strat Wiślaczek, traciły pełno zanim zdążyły rzucić, dużo tych strat wynikało z bardzo prostych błędów, a nie presji rywala.

A co do Ros to już Ci wyżej pisałem, że wg mnie nie są skazane na porażkę w finale, a dzisiejsze spotkania tylko mnie utwierdziły w tym przekonaniu.
Co do kursów to podejrzewam, że buki i tak będą faworyzować Spartak, a ja tam po tym co dziś widziałem każdy kurs wyższy niż 2-2.1 na Ros biorę chyba.

jawek 313

jawek

Użytkownik
1. gdzie były kursy na zbiórki itp?
2. bankowo grać trzeba przeciwko Wiśle
3. tak jak wyżej napisał Olo... śmiało można grać na Ros, ale moim zdaniem kurs 2-2.1 ... chciałbym więcej :p 2.5 to value, choć nie twierdzę, że Ros wygra, są szanse

olo 2,4K

olo

Użytkownik
1. gdzie były kursy na zbiórki itp?
2. bankowo grać trzeba przeciwko Wiśle
3. tak jak wyżej napisał Olo... śmiało można grać na Ros, ale moim zdaniem kurs 2-2.1 ... chciałbym więcej :p 2.5 to value, choć nie twierdzę, że Ros wygra, są szanse
Na zbiórki było w Unibecie. Spartak -1.5 było na Spartak elegancko weszło.
No UMMC zniszczy Wisłę jutro, -15 handi spokojnie.
Po 2.5 na Ros to bym grał i grał, mega grubo.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Moje zdanie jest takie, że to mecz chyba 50 na 50 bo ewentualna minimalna przewaga Spartaka to z drugiej strony wlasna hala publicznosc, presja na sedziach - to wszystko sie wyrównuje także kursy 2,20 i wyżej na RC mają sens. Przy 1,80 trzeba sie poważnie zastanowić, nie wyobrażam sobie żeby wystawili Valencie jako faworyta więc nie biore tego nawet pod uwagę. Za to dzisiejsze doświadczenie mowi mi, że moze lepiej zagrać na statsy bo mecz jest cięzko chociaz takie zaklady to u mnie zawsze 1/10.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No zobaczymy jak kursy wystawią co to będzie, coś tam się wynajdzie na pewno. Dziś super typowanie szło, trzeba ciągnąć dobrą passę dalej.

A tymczasem w Euroligowej przerwie jutro w hiszpańskiej LFB grają półfinał play-off. Jutro mecz - szlagier, czyli spotkanie Avenida - Rivas. Osobiście polecam Avenidę -6.5. Avenida ostatnio się oszczędzała, podstawowe zawodniczki grały mniej, Alba wgl nie zagrała, a i tak wygrały 16 punktami z Soller. A Rivas ostatnio też się trochę oszczędzało, co widać po minutach (ale nie aż tak jak Avenida) i przegrały dziewczyny 9 punktami z najsłabszą w lidze Ibizą. Oczywiście po części to kwestia tego, że nie grały wtedy zupełnie o nic, ale na pewno coś z formą jest nie tak, inaczej sobie tego nie wyobrażam. Ibiza to nie jest rywal dla Rivas i jakby były w formie, to nawet odpuszczając trochę by spokojnie wygrały. Liczę na to, że Avenida jutro pokaże, że nadal jest w formie, i że Alba wróci w naprawdę dobrym stylu.

bonk87 15

bonk87

Użytkownik
Na dzisiejsze mecze Euroligi kobiet jako pierwszy kursy wystawił oczywiście Bwin.

Wygląda to następująco:

Wisła - UMMC 8.00 - 1.05
Ros Casares - Spartak 2.00 - 1.72

Nie ma jeszcze linii punktowych, ale sądząc po kursach, na mecz Wisły będzie to około 14.5 - 15.5, a na finał - 1.5.

Wnioskując z przebiegu wczorajszych meczów, dobrym typem wydaje mi się zagranie handicapu przeciwko zespołowi polskiemu.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
No niby tak ale Wisła gra bez żadnego obciążenia, UMMC lekko chyba podlamane po wczorajszym chociaz na mnie zrobily wielkie wrazenie koszykarki z Rosji. W Wiśle kontuzjowana Wielebnowska, na pewno nie zagrają tak zle jak wczoraj. Dla UMMC 3 miejsce chyba jest troche meczem o nic ale sklad maja niesamowity to trzeba przyznac i jest miedzy tymi zespolami sportowa przepaść. Nolan, Parek &amp; spólka w bardzo dobrej formie.

Finał chyba odpuszczam, 2.0 troche mało chyba że pójdzie w góre.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom