Zaczyna się sezon we Francji dziś to i typy będą
Lattes Montpellier - Hainaut Basket 1.20
Arras -
Basket Landes 1.55
Tarbes - Olympique Lyon 1.10
AKO: 2.05
Bwin
3/10
Lattes Montpellier -10 - Hainaut Basket 2.000
Pinnacle
3/10
Montpellier ściągnęło 2 naprawdę fajne zawodniczki. Edwige Lawson-Wade z Ros, znana rozgrywająca francuskiej kadry. Będzie zdecydowanie wzmocnieniem zespołu. Kristen Mann z Charleville, jedna z najlepszych punktujących ligi. Do tego w kadrze zostały Lelas, Sacko, Skrela, więc ważne postacie zeszłego sezonu. Jest też kilka młodych ponoć obiecujących zawodniczek. Odeszła Perovanovic do Polkowic, ale myślę, że nie będzie to takie mega osłabienie.
Hainaut też nie jest jakieś bardzo słabe, ale nie widzę ich tu. Beikes - filar zespołu dopiero co zaczęła trenować. Nie zagra więc mega dużo. Silbande, która mogłaby ją zastąpić nie powala na kolana. Przyszła z PLKK Carter, ale ona jedna nie wygra meczu. Jest też młoda Solopova, ale to nie jest zawodniczka, która pociągnie zespoł. Generalnie 9 zawodniczek w kadrze i to takich niewybitnych wg mnie. Wąski skład, średnie zmienniczki, Beikes po urazie, nie widzę więc Hainaut w tym meczu.
Nantes Rezé -
Challes les Eaux 1.75
Bwin
2/10
Co do tego spotkania to personalia zdecydują wg mnie. Challes ma mocny skład, zmieniony co prawda w porównaniu z zeszłym sezonem, ale mocny. Została Romy Bar, została Mims. Przyszły Podrug czy Lardy. Do tego zmienniczki i zawodniczki zadaniowe i powinno być moim zdaniem ok.
Nantes ma też fajną pakę, ale to składak póki co, nie sądzę, że tak szybko się zgrały, żeby już wymiatać. A wymieniono tak naprawdę sporo zawodniczek.
Mondeville -
Charleville-Mezieres 2.40
Bwin
3/10
W Mondeville ostatni sezon był cieniutki. Dlatego w kadrze rewolucja. Brumermane, Williams, Berezhynska, Bonnan. Filary odeszły. Została Sharp. Przyszły Kamba z Hainaut, Tanqueray z Villenueve, ale to nie są zawodniczki o jakimś wielkim potencjale. Przyszły Sulciute i Paugaite, 2 Łotwinki. W kadrze 4 zawodniczki 93-94, które zapewne nie pograją jakoś mega dużo, więc praktycznie ósemka do gry.
Mezieres z kolei wg mnie się wzmocniło. Przyszły Berezhynska z USO właśnie, Sene też z USO, Lacroix z Challes, jest też Dimitrakou. Zostały Bouderra i Diawara. Dla mnie to jest niezła paka. I tu widzę niemałe szanse dla nich w tym meczu.
Ekipy grały między sobą 3 sparingi przedsezonowe. Dwa wygrało Mezieres, w tym ostatni 9 dni temu. To na pewno wzmocni je, wiedzą, że mogą tu na poważnie powalczyć.