EUROWIZJA
Grecja w TOP10 @ 1.66 Bet365
STAWKA: 100 PLN
EWK: 166.66 PLN
Holandia 4th lub gorzej @ 1.72 Bet365
STAWKA: 100 PLN
EWK: 172 PLN
Trochę zaszalałem z ta Eurowizją, ale poczytałem, posłuchałem, sprawdziłem rozpiskę występów, pokalkulowałem geopolityczne położenie państw, "peffki" punktowe i doszedłem do takich wniosków jak w/w.
Grecja zawsze miała dobre, przeważnie szybkie, energiczne występy na Eurowizji. Moim zdaniem mieli najlepszy występ z grona czwartkowych półfinalistów. Do połączenia klubowych brzmień, wchodzącej w ucho melodii z hip hop'em. Taki sposób muzyczny jest preferowany przez wiele znanych gwiazd w światowej muzyce. Głosujący to przeważnie osoby młodsze, a
muzyka trafi w gusta "młodzieży". W ciągu ostatnich 10 lat Eurowizji
Grecja plasowała się w TOP10 aż 9 razy! Do tego kraje bałkańskie już szczególnie łączy wymienianie się punktami.
Grecja powinna być w TOP 5.
Kawałek Holandii nie przypadł mi do gustu, chodź lubię posłuchać muzyki w takich klimatach muzycznych. Piosenka spokojna, nie wyróżniająca się jakąś specjalną scenografią, nie zapadająca szczególnie w pamięć. Jak wyczytałem najwięcej pkt
Holandia w historii Eurowizji otrzymała od Izraela, Belgii i Irlandii, których nie zobaczymy w sobotnim finale. Do tego w ostatnich latach holenderskie "przeboje" kończyły swoje podboje już na półfinale. Gdyby nie to, że śpiewają blisko końca, powiedziałbym, że w tym kursie jest value. Nie wydaje mi się, żeby
Holandia zdobyła punktów na pierwszą trójkę. Mam innych faworytów + rozreklamowana postać z Austrii, która może wygrać, bo Europa jest w końcu tak tolerancyjna, że nie wypada nie nagrodzić tej "odwagi" pkt.
Niestety nie można łączyć zakładów i pole do popisu pozostaje w singlach.