Francja - Niemcy; Francja (-1.5) @ 1.75
1j
Francja zagrała już, do tej pory kapitalny turniej. Dla tej drużyny, która miała bardzo ciężką drogę do tego sukcesu mecz o III miejsce jest też powodem do dumy. Przed mundialem nie stawiano ich bowiem do najlepszej czwórki. Podobnie Niemców, ale oni w rzeczywistości nie wygrali z nikim z najwyższej półki na tych mistrzostwach. Ngapeth trzyma kapitalną formę, wczoraj prezentował się świetnie. U Niemców zaistniał wczoraj problem z Grozerem, widać niesamowite zmęczenie u niego. Kadrowo i sportowo
Francja dalej lepsza od Niemców. Może to spotkanie o III miejsce, ale zespołów, które przed mistrzostwami brałyby medal w ciemno i nie ma mowy o odpuszczaniu.
Francja już raz pokonała Niemców na tych mistrzostwach, 3;0.
Polska - Brazylia; Polska (+1.5) @ 1.75
1j
Polska - Brazylia; Polska wygra I set @ 2.2
1j
Polska - Brazylia; Polska @ 2.62
0.5j
FINAŁ! Nie spodziewałem się Polaków w finale MŚ, a już ani trochę, że będę ich typował na mistrzów świata. Nie ma tu żadnych wymysłów. Jesteśmy zgranym zespołem, z alternatywami na ławce. Drzyzga fajnie czuje grę z innymi, zawodnicy mimo że zmęczeni sami się pobudzają. Do fajnej gry wrócił Nowakowski, Kłos dalej trzyma wysoki poziom. Psychologiczna przewaga po naszej stronie, bo ograliśmy ich już raz na tych mistrzostwach. Wlazły w kapitalnej formie, patrząc na te mistrzostwa nie widać było u niego zadyszki mimo, że jest liderem w skuteczności oraz liderem klasyfikacji punktowej.
Brazylia pokonała Francuzów po bardzo bardzo cięzkim spotkaniu. Problemami dla naszej reprezentacji będzie trio Luccarelli, Wallace i Lucas. Ta
trójka trzyma tak naprawdę grę tej reprezentacji. Murillo może "grać z nami". Gra tam dzieli się na mniejszą ilość graczy. Kluczowe będzie u nich przyjęcie naszej zagrywki, wczoraj dobrze pod tym względem. Sporo pisałem wcześniej o Brazylii, nie będę tego powielał, nic się nie zmieniło.
Co do typu na I set. 2/12 przegrywaliśmy na tych mistrzostwach I set, z Włochami ( zaćmienie ) oraz z Kamerunem, który sami pamiętamy jakie miał dla nas znaczenie. Fajnie wchodzimy w spotkania, problemem jest najczęściej 3 set, gdzie często następowało rozluźnienie. To finał, więc nie ma o tym mowy i trzeba grać wszystkim co się ma najlepszego i na co starcza sił.