>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2014 - Vuelta a Espana (23.08 - 14.09)

Status
Zamknięty.
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Niestety chyba stalo sie to czego najbardziej sie obawialem czyli znow wyscig jednego aktora bo takze uwazam ze jakies nieszczescie moze spowodowac ze Contador tego nie wygra :;/:
Po dzisiejszym etapie skreslam Froome moze jestem niesprawiedliwy ale mysle ze Krzyska nie bedzie nawet na podium ... nie jechal wcale tak zle -a to raz odpadal - za chwile prowadzil itd ale mysle ze mamy tutaj kilka glodnych wilkow ktorzy o to podium mocno zawalcza

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Komicznie wyglądało dzisiaj SKY, chyba przybrali taktykę na Garmin i Cataldo zawodnik SKY prawie urwał swojego lidera Frooma. Krzysiu dzisiaj niewyraźny ale dzisiaj mocno się cięli a on woli równe tempo dlatego, raz się woził z tyłu raz był na przedzie. Szacunek że dzisiaj bez strat jest.
Warto zwrócić uwagę na Samuela Sancheza, on dzisiaj pojechał kapitalnie, jest wysoko w generalce a na dodatek on zawsze w 3 tygodniu jest mocniejszy niż na początku wyścigu. Także przy jakiejś koalicji z Contadorem, a są to przyjaciele może wskoczyć sensacyjnie na podium VaE. Froome prędzej czy później odpadnie, Valverde też będzie słabszy w 3 tygodniu. Uran dość równy, a Purito nie ma jaj żeby zaatakować. Jak Sanchez zwietrzy szansę na podium to pójdzie w trupa choćby na niedzielnym etapie.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Z drugiej strony Alberto dzisiaj za mocno też nie wyglądał. Jakby miał moc to przy kłopotach Krzyśka nie pozwoliłby mu dojechać. Moim zdaniem, chociaż sam mam postawione na win Alberto jeszcze przed wyścigiem i trzymam kciuki żeby wygrał, to wyścig jest daleki od rozstrzygnięcia. Valverde został na kilkadziesiąt sekund, ale w sytuacji w której w teorii liderem miał być Nairo a on na kole miał Froome&#39;a. Gdyby nie to mógłby dzisiaj być liderem. Według mnie to on a nie Purito będzie głównym rywalem Berta.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Bo jakby miał pod nogą to by zwyczajnie odjechał bo nigdy nie wiesz co będzie następnego dnia. Alberto jak ma czym pojechać to zwyczajnie odjeżdża. Dzisiaj ewidentnie po wczorajszej czasówce zabrakło świeżości, ale fakt, wg. mnie na kolejnych górskich etapach rozstrzygnie ten wyścig na swoją korzyść.
Pinot out więc zakład z Talanskym już wygrany co mnie cieszy. W grze jeszcze Movistar jako ekipa co niestety po wycofaniu Quintany jest coraz trudniejsze bo przewaga nad Katiuszą malutka. Do tego ofc win Contadora pograny po 9,00 i po ponad 12 w pinn więc jest po co kibicować ????

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Michael Matthews - Andrea Guardini 1 @ 1.666 Pinnacle ✅
Dzisiaj &#39;pasjonujące&#39; rundy wokół Logrono. Etap płaski także zapewne na finiszu bić się będą Bouhanni oraz Degenkolb (z uwagi na szlify na ciele Niemca, stawiam na kolarza FDJ). Bardziej zaciekawił mnie jednak inny typ. Dwa razy grałem już na Guardiniego (ze zmiennym szczęściem), także na bieżąco śledziłem wyniki tego kolarza. W większości przypadków Włoch ma problemy z dojechaniem w grupie faworytów nawet na płaskich, jak stół etapach. Z kolei Matthews nie dość, że wygrał etap to zwykle jest w czubie i walczy na finiszach. Dzisiaj upatruję podobnego scenariusza, a jeśli już nawet Guardini, jakimś cudem utrzyma się w grupie sprinterów, to i tak uważam go za wolniejszego kolarza niż Matthews.

Otrzymane punkty reputacji: +47
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Roberto Ferrari - Jens Debusschere 1 @ 1.74 Pinnacle ✅ 14 - 17
Taki kursik to jest normalnie cos pieknego dla mnie. Belg z Lotto jedzie slabo ten wyscig, prawie w ogole go nie ma w czolowce. Nawet na plaskich etapach dojezdza daleko z tylu. Wyjatkiem byl etap 5, na ktorym byl 12. Tak to miejsca nawet w drugiej setce. Nie jest to typowy sprinter. Czesto jego zadaniem w grupie Lotto jest rozprowadzanie Greipela. Druzyna belgijska moze tutaj rowniez pojechac na Hendersona i to chyba najbardziej realna opcja. Co do Ferrariego, no to jedzie dosyc przyzwoity wyscig. Nie zachwyca moze, ale jest solidnie. Na drugim etapie byl 3, a na dwoch pozostalych plaskich etapach 10 i 8. Na finiszu duzo szybszy niz Belg, stad tez taki kurs biore z pocalowaniem reki.
Oczywiscie jak najbardziej popieram typ na Matthewsa. Teraz jednak jest duzo lepszy kurs, bo 1.746, moim zdaniem takze promocja.

Otrzymane punkty reputacji: +2
psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
J.Degenkolb vs P.Sagan
Typ: Degenkolb, John @ 1.40 Marathon ✅ 1-4
Trochę zaskakująca para. Sagan jedzie Vueltę czysto treningowo przed MŚ, nie angażował się w sprinty poza nieudanymi próbami rozprowadzenia Gatto. Dzisiaj kryterium uliczne w Logrono, być może Sagan będzie chciał sprawdzić nogę, ale nawet jeśli to pociągu Giant-Shimano nie objedzie. Wprawdzie na ostatnim sprinterskim etapie do Albacete Sagan przed Degenkolbem, ale wtedy Niemiec nie miał tyle pary, bo zmitrężył ją na dołączenie do głównej grupy, kiedy zagubił się na bocznych wiatrach, poza tym nie miał właściwie żadnej pomocy, bo pociąg też się zagubił w akcji. Dzisiaj pociąg Giant-Shimano będzie już kompletny, a takie fachury jak Arndt, Sinkeldam i de Kort po prostu zatroszczą się o swojego lidera. Wątpię, żeby Sagan im przeszkodził, a nawet jak się jakoś przeciśnie, to nie starczy mu prędkości by objechać Degenkolba.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Nacer Bouhanni wygra 12 etap @ 2.06 Pinnacle ⛔ 182 (kraksa :-()
Idealny etap dla Francuza,aby odnieść 3 zwycięstwo na tegorocznym wyścigu. Na trasie nie ma żadnych podjazdów i niemal od startu do mety cały czas płasko. Dobrze wiemy,że Nacer uwielbia takie etapy,gdyż jest po prostu najszybszym kolarzem w stawce. Już na 2 i 8 etapie gdzie profil etapów był niemal identyczny pokazał swoją szybkość i bez większych problemów wygrał.
Zagrozić mu mogą w zasadzie tylko Degenkolb i Matthews. Obaj jednak wolą finisze nieco trudniejsze,gdzie ostatnie metry prowadzą lekko pod gorę. Na typowo płaskich końcówkach będzie im niezwykle trudno ograć Francuza,gdyż nie posiadają,aż tak wielkiego przyspieszenia jak kolarz FDJ.

Roberto Ferrari vs Yauheni
Hutarovich 1 @ 1,40 Marathon ⛔ 14-10
Włoch Ferrari to bardzo solidny sprinter. Na tym wyścigu pokazuje się z bardzo dobrej strony. Trzy miejsca w pierwszej &#39;&#39;10&#39;&#39; na płaskich etapach pokazują,że Roberto ma moc i potrafi dobrze zafiniszować. Zawsze przyjeżdża wysoko i bez większych problemów ogrywa rywala z Białorusi.
2 etap - Ferrari 3 , Hutarovich 7
5 etap - 10-13
8 etap - 8-71

martinus 491

martinus

Użytkownik
Etap niczym wyjęty z Tour de Balogne gdzie jak wszyscy wiemy rundy na koniec są naszą narodową specjalnością. Na wielkie emocje raczej nie ma co się nastawiać.
W. Barguil - D. Martin 2 @ 1.94 Pinnacle⛔
Jak już pewnie wspominałem nie raz na takich etapach, aby trafić taką parę trzeba mieć trochę szczęścia. Ani Barguil ani Martin szarpać się nie będą, przyjadą w peletonie. Na dotychczasowych płaskich etapach bliżej czuba w końcówce trzymał się Irlandczyk i to on według mnie ma większe szanse przyjechać tutaj przed Barguilem.
Popieram także typ na Matthewsa z Guardinim. W Pinnacle dają teraz nawet 1.83. Zdecydowanie za wysoko.

Otrzymane punkty reputacji: +2
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Michael Matthews (AUS) - Andrea Guardini (ITA) [1] 1.82 ✅ 66-186

Jakos mnie nie przekonuje to dzisiejsze faworyzowanie Guardiniego ktory u wszystkich bukow stoi bardzo mocno- tuz za glownymi faowrytami czyli Degenkolb, Matthews i Bouhanni

Na wspomnianych wyzej przez kolege etapach bardzo slabiutko : 1 raz w setce 64 miejsce

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dziś raczej rozgrywka sprinterska, a jeśli sprinterzy ruszają do akcji to faworytem jest Nacer Bouhanni. Francuz wygrał już dwa etapy, a dziś ma świetną okazję na 3 triumf.
Przeszkodzić mu mogą poobijany Degenkolb, solidnie finiszuję też Matthews. Może powalczy Sagan? Reszta raczej nie ma tyle mocy by powalczyć o wygranie etapu.
Pierwszy typ który wpadł mi w oko to:
Michael Matthews - Andrea Guardini 1,81 pinnacle ✅ 42 - 180
Kurs poszedł jeszcze do góry w porównaniu do tego co podał Valverde. Zgadzam się w pełni z jego argumentacją. Matthews wygrał jeden etap, oprócz tego zajmował 2, 3, 11 i 12 miejsce. Kolarz Orici jest w dobrej dyspozycji. Guardini jeszcze ani razu nie finiszował. Jego najwyższe miejsce do tej pory to 64 lokata na 8 etapie. Czasami nawet nie dojeżdża w głównej grupie. Wg mnie ta para ma zdecydowanego faworyta. Kurs bardzo ładny.
Drugi mój typ też został podany, zaproponował go zabek:
Jens Debusschere - Roberto Ferrari 1,71 pinnacle ✅ 17 - 14
Debusschere na razie nie potrafi się odnaleźć w sprinterskich rozgrywkach podczas Vuelty. Tylko raz w miarę dobrze zafiniszował zajmując 12 miejsce. Belg potrafił dobrze zafiniszować na mniejszych wyścigach w Belgii i Holandii. Tutaj przeważnie daleko. Ferrari jest na pewno lepszym sprinterem. Zabek wspomniał, że Włoch miał już kilka dobrych wyników na Vuelcie. W sprinterskim pojedynku stawiam na zawodnika Lampre.

Otrzymane punkty reputacji: +3
R 225

rover

Użytkownik
Mój typ na dzisiaj to zwycięstwo Bouhanniego. Na tych delikatnie pagórkowatych etapach zawsze był w czubie, zadziwił nawet na nieco trudniejszym podjezdzie na 3 etapie gdzie był w 10. Osobiście myślę ze czeka nas dzisiaj dość klasyczny sprinta dobrze rozprowadzony Bouhanni ma niesamowite przyspieszenie na tych ostatnich 200 metrach, Degenkolb to jednak specjalista od nieco trudniejszych finiszów.
Poza francuzem stawiam jeszcze na Ferrariego w pojedynku z Debusscherem.
Wygra etap: Nacer Bouhanni
Ferrari - Debusschere 1 @ 1.72 Pinnacle

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
dziś na tych rundach wydaje się, że pójdą oczywiście ucieczki ale to jednak grupy mające w swych szeregach sprinterów mogących walczyć o wygraną, gdy będzie trzeba rozegrają to tak by to ich specjaliści w tym fachu ostatecznie powalczyli o wygraną na tym etapie. Stąd mój typ na wygraną to Nacer Bouhanni z FDJ, który jest najszybszy, najlepszy na tych końcówkach do tej pory, jest faworytem. Kurs przyzwoity 2.15 w pinnku, można też bezpieczniej pograć po prostu Bouhanni - Degenkolb 1 1.50.
również nie rozumiem kursów w tym samym buku w parze Matthews - Guardini, w ogóle nie rozumiem zestawienia akurat takiej pary. Matthews może i na takim płaskim o wygraną będzie miał bardzo ciężko ale przynajmniej spróbuje zafiniszować a Guardini pewnie po raz kolejny tego nie zrobi, wydaje się to bardzo dobry bet na dzisiaj, choć zastanawiające jest oczywiście że kurs jeszcze urósł...:
Matthews - Guardini 1 1.847 pinnacle

yagarczi 138

yagarczi

Użytkownik
Chciałbym obstawić klasyfikację drużynową, ale widzę coś dziwnego z tym. Otóż:
TOP 3 Movistar:
VALVERDE, Alejandro 44h 38&#39; 34&#39;&#39;+ 20&#39;&#39;
AMADOR, Andrey 45h 14&#39; 16&#39;&#39;+ 36&#39; 02&#39;&#39;
IZAGIRRE, Gorka 45h 17&#39; 06&#39;&#39;+ 38&#39; 52&#39;&#39;
Łącznie: 135h 10&#39; 14&quot;
wg oficjalnej strony Vuelty: Movistar Team 133h 37&#39; 34&#39;&#39;
O co chodzi? Na jakiej zasadzie jest liczona ta klasyfikacja?

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
TOP 3 Movistar:
Przeważnie biorą trzech najlepszych z każdej drużyny na danym etapie

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
TOP 3 Movistar:
Do klasyfikacji drużynowej liczy się czas 3 najlepszych zawodników na danym etapie a nie czas z klasyfikacji generalnej.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jutro na 2 km od mety mam ściankę na 800 metrów na ok 7-8% także. Jedni mówią że jutro pójdzie ucieczka inni że nie. Ja jestem z tymi drugimi i mówię że nie będzie ucieczki. Lepszego etapu niż jutro Gilbert na tej Vuelcie mieć nie będzie. Według mnie BMC skasuje odjazd a pomoże im w tym Orica która może pograć na takim finiszu na Matthewsa.
W pre nic nie gram z tego etapu, ale na live będę szukał typu na wygraną Gilberta i Matthewsa w zależności od układu w peletonie.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Mikel Nieve vs Johan Esteban Chavez Rubio 1 @ 1,85 Pinnacle ⛔ 34-26

Już podczas poprzednich etapów pisałem o kryzysie formy u Rubio i to się tylko potwierdza. Dwa ostatnie górskie etapy (9 i 11 odcinek) + jazda na czas wypadły bardzo słabo w wykonaniu kolarza Oricy. Widać,że z dyspozycji z początku wyścigu już niewiele zostało i Kolumbijczyk notuje coraz większe straty co odbija się już na dosyć dalekiej 16 lokacie w klasyfikacji generalnej.
Ciężko mu będzie odbudować się,gdyż jego zespół nie jest zbyt mocny,a na dzisiejszym etapie na pewno cały team ( może z wyjątkiem właśnie Rubio) będzie podporządkowany Matthewsowi,który powalczy o zwycięstwo etapowe.
Nieve to natomiast główny pomocnik Froome&#39;a. Na takich etapach musi jechać blisko lidera. Tym bardziej,że Krzysiek nie wygląda zbyt mocno i na pewno ktoś jadący blisko niego będzie dodatkowym zabezpieczeniem.
Froome jako kolarz liczący się w walce o triumf w wyścigu będzie w czołówce. Blisko niego powinien finiszować Nieve. Natomiast Rubio może oszczędzać się i spokojnie dotrzeć do mety w środku peletonu. Tym bardziej,że nie wygląda dobrze,a prawdziwe góry dopiero przed nim.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom