>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2014 - Vuelta a Espana (23.08 - 14.09)

Status
Zamknięty.
psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
N.Bouhanni vs J.Degenkolb
Typ: Bouhanni, Nacer @ 1.75 ⛔
Bouhanni zaskakująco dobrze poradził sobie wczoraj z tą góreczką przed finiszem i skończył na 9. miejscu, w przeciwieństwie do Degenkolba, który się gdzieś zupełnie zawieruszył (74). Dzisiaj wprawdzie pod koniec etapu nieco dłuższe podjazdy, ale nie zabójcze (średnio 4.6% na Alto de San Jerónimo i 4.7% na Alto del Catorce por Ciento) i myślę, że z pomocą ekipy Francuz może je spokojnie przejechać bez większych strat, a nawet gdyby to przez ponad 20km zjazdu do mety to pewnie odrobi, a wtedy na kresce będzie głównym kandydatem do wygranej, bo jest zdecydowanie najszybszym sprinterem w stawce. Gdzie będzie wtedy Niemiec nie wiem, ale wydaje się, że może mieć co najmniej takie same problemy w przejechaniem górek jak Francuz, a może i większe.
Marathon

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Daniel Martin - Wilco Kelderman @ 2.73 Pinnacle ✅
Andrea Guardini - Francesco Lasca @ 2.57 Pinnacle ⛔
Bardzo podoba mi się typ na Gatto, ale nie będę go powielał. Szukam wysokich kursów w dwóch innych parach.
Co do Martina to powinien mieć on w pamięci swoją kraksę z TdF i na finiszu starać się być w czubie, co by znowu nie poczuć asfaltu. Tym samym na finiszu widze go z faworytami na pozycjach 20-40. W tej grupie pewnie też będzie Wilco, ale szanse oceniam tu na 50/50. Na drugim etapie o trzy oczka wyżej był Irlandczyk.
Z kolei Guardini to pierwsza opcja Astany na sprinty. Na drugim etapie gdzieś się zaplątał i finiszował ze stratą. Jednak forma u Włocha powinna być, bo wygrany etap na Eneco nie wziął się z przypadku. Lasca szybki, młody, zdolny i w ambitnej hiszpańskiej grupie. Jednak piątego miejsca z drugiego etapu dziś nie powtórzy.

R 225

rover

Użytkownik
Osobiscie wyczuwam dzisiaj troche zamieszania w zwiazku z ostatnim podjazdem, ktos moze puscic kolo i peleton moze peknac, jednak glupota byloby strzelanie na chybil trafil dlatego typy na sprinterow.
Typ A to gra na Bouhanniego wiedzialem ze jest mocny przed vuelta a i tak mi imponuje. Typ B to moja ostatnia szansa dla Astany, w niedziele guardini gdzies sie zgubil ale to sprinter z topu a w kursie na pojedynek z lasca widze spore value.
Bouhanni - Degenkolb 1.71 @ 1
Guardini - Lasca 2.57 @ 1
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +19
szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Jak widać na tej Vuelcie typowanie takich etapów to wróżenie z fusów. Ciężko jak diabli.
Czekamy do 6 etapu bo tam już powinno się coś dziać ????

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dzisiaj niezły cyrk był z klasyfikacją. Po zakończeniu etapu na Eurosporcie nie było widać w generalce Nairo. Na oficjalnej stronie też nie było widać Kolumbijczyka na pierwszych 60 miejscach. Już myślałem ,że jakaś kraksa, ale po godzinie Nairo się pojawił 30 na etapie i drugi w generalce.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Dzisiaj niezły cyrk był z klasyfikacją. Po zakończeniu etapu na Eurosporcie nie było widać w generalce Nairo. Na oficjalnej stronie też nie było widać Kolumbijczyka na pierwszych 60 miejscach. Już myślałem ,że jakaś kraksa, ale po godzinie Nairo się pojawił 30 na etapie i drugi w generalce.
Nie żaden cyrk bo po pierwsze widać było Nairo na mecie po prostu albo zgubił chip, albo zmieniał rower. Poza tym po ilości gości z Movistaru w peletonie było wiadomo, że nie został bo jakby został to wszyscy prócz Valverde by go ciągnęli.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Degenkolb - Nacer 1 1.7 pinn ✅ bum
Dziś to Jasiek wyglądał jak Kittel z tą demolką na mecie ????
Nikt nie mówi, że jutro będzie równie łatwo, ale na 1 etapie troszkę zawalił sprawę z pozycjonowaniem, a było widać szybkość na ostatnich metrach. Jeśli Giant go dobrze rozprowadzi to Nacer nie powinien wyjść mu z koła.
Ta 2 powinna zawalczyć o etap, ale gram bezpieczniej h2h, no bo to sprinty ;]

Otrzymane punkty reputacji: +10
8 28

89michael89

Użytkownik
Nacer Bouhanni - John Degenkolb 2 1.803 Pinnacle
Nacer Bouhanni wczoraj zdecydowanie zostal na podjezdzie. Dzisiaj takze mamy lekki podjazd, gdzie moze zostac. U Degenkolba widac, ze noga na finishu kreci sie niiesamowicie i w przypadku nawet lekkiego kryzysu Buhaniniego, na samym finiszu nie bedzie mial konkurencji.

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
John Degenkolb - Tom Boonen 1 @ 1.25 Bwin ✅ 1 - 52
Kurs niski, ale w tej parze nie widze zadnych szans na zwyciestwo Boonena, ktory zwyczajnie jest duzo slabszy na finiszu. Degenkolb pokazal wczoraj, ze jest w formie i moze zgarnac tu wiecej niz jeden etap. Dzisiaj bedzie znowu kandydatem do zwyciestwa. Idealny kurs na podbicie sobie ako.
Ciekawie wyglada rowniez para Gatto - Mathews. Na Wlocha daja, az 3.75. Na razie nie gram tego, jednak musze powaznie to rozwazyc. Wczoraj duzo osob opisywalo ta pare, jednak Gatto stracil naprawde sporo czasu do czolowki. Dzisiaj raczej bedzie latwiej, a jesli dojada na finiszu, to nie jest on w tej walce bez szans.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dzisiejszy etap powinien rozstrzygnąć finisz z dużej grupy. Profil wydaję się być trochę łatwiejszy od wczorajszego. Jedyne utrudnienie to premia górska:
Puerto El Saltillo (kat. 3; 164,8 km; 12,5 km; 3,2%)
Dosyć długi podjazd, ale mało wymagający. Później kolarze będą mieć do pokonania jeszcze 15 km po płaskim terenie.
Pewnie ktoś tam strzeli nawet na takim podjeździe. Degenkolb i Matthews na pewno dadzą radę dojechać w czołówce. Degenkolb jest dla mnie faworytem do wygrania etapu. Wczoraj pokazał dużą moc.
Vicente Reynes - Lloyd Mondory 1,80 unibet ✅ 8 - 6
Wczoraj w sprinterskiej rywalizacji lepszy okazał się Reynes, który był 2. Mondory finiszował na 7 miejscu. Ja jednak postawię na doświadczonego francuskiego sprintera. Bardzo solidnie finiszuję na dotychczasowych etapach hiszpańskiej Vuelty. Był 13, 7 i 7. W tym roku wygrał etap na Vuelta a Burgos + zajął kilka miejsc w TOP-10 w innych wyścigach. Reynes w tym roku mało jeździ. Obaj rywalizowali na Vuetla a Burgos gdzie Mondory wygrał 2:1.
John Dagenkolb - Tom Boonen 1,25 bwin ✅ 1 - 52
Wiem, wiem kurs malutki, ale to taka lokata w bardzo pewnym banku. Degenkolb w niedzielę 2, a wczoraj wygrał pokazując dużą siłę. Na razie za każdym razem jest lepszy od Boonena. Etap dużo bardziej pasuję Niemcowi, który bardzo dobrze czuję się w sprinterskich pojedynkach. Nie widzę innej możliwości niż Degenkolb &gt; Boonen.
EDIT:
No to zdublowałem trochę ząbka ????

Otrzymane punkty reputacji: +10
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Dzisiejszy etap powinien rozstrzygnąć finisz z dużej grupy. Profil wydaję się być trochę łatwiejszy od wczorajszego. Jedyne utrudnienie to premia górska:
Puerto El Saltillo (kat. 3; 164,8 km; 12,5 km; 3,2%)
Dosyć długi podjazd, ale mało wymagający. Później kolarze będą mieć do pokonania jeszcze 15 km po płaskim terenie.
Pewnie ktoś tam strzeli nawet na takim podjeździe. Degenkolb i Matthews na pewno dadzą radę dojechać w czołówce. Degenkolb jest dla mnie faworytem do wygrania etapu. Wczoraj pokazał dużą moc.
Vicente Reynes - Lloyd Mondory 1,80 unibet
Wczoraj w sprinterskiej rywalizacji lepszy okazał się Reynes, który był 2. Mondory finiszował na 7 miejscu. Ja jednak postawię na doświadczonego francuskiego sprintera. Bardzo solidnie finiszuję na dotychczasowych etapach hiszpańskiej Vuelty. Był 13, 7 i 7. W tym roku wygrał etap na Vuelta a Burgos + zajął kilka miejsc w TOP-10 w innych wyścigach. Reynes w tym roku mało jeździ. Obaj rywalizowali na Vuetla a Burgos gdzie Mondory wygrał 2:1.
John Dagenkolb - Tom Boonen 1,25 bwin
Wiem, wiem kurs malutki, ale to taka lokata w bardzo pewnym banku. Degenkolb w niedzielę 2, a wczoraj wygrał pokazując dużą siłę. Na razie za każdym razem jest lepszy od Boonena. Etap dużo bardziej pasuję Niemcowi, który bardzo dobrze czuję się w sprinterskich pojedynkach. Nie widzę innej możliwości niż Degenkolb &gt; Boonen.
EDIT:
No to zdublowałem trochę ząbka ????
Podobnie myslimy, Mondory to jak dla mnie tez dobry bet. A co do Degenkolba to tak jak wspominalem nie widze, za duzych szans Boonena na wygranie w tej parze. To nie jest typowy sprinter i na finiszu nie ma szans z Niemcem. Jedynie kraksa lub inny przypadek losowy moze sprawic, ze bet nie wejdzie.

Otrzymane punkty reputacji: +9
martinus 491

martinus

Użytkownik
Oferta na płaskie etapy niestety nie powala i podobnie jest dzisiaj. Wystawianie par na zawodników, którzy nie będą walczyli na dzisiejszym etapie a w GC to ruletka, bo przecież nie ma dla nich najmniejszego znaczenia czy przyjadą dzisiaj na miejscu 15, 25, czy 45.
Y. Martinez - A. Valverde 2 @ 1.95 Unibet✅
Valverde przyjeżdża cały czas blisko, niezależenie od profilu etapu. Dzisiaj też pewnie zakręci się koło 20-30 miejsca w grupie. Po Martinezie można się spodziewać zarówno miejsca 15 jak i 150. Szanse moim zdaniem większe ma Piti, więc po tym kursie warto go zagrać.

psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Vuelta a Espana 2014 - 5. etap
Head-to-Head M. Hofland/G. Ciolek
Typ: Moreno Hofland (NED) @ 1.55 bwin ✅ 3-172 łatwiej być nie mogło..
Zestawienie dwóch głównych sprinterów swoich ekip, obaj na 2 ostatnich etapach tylko się wozili, bo trudniejsze finisze to raczej nie ich domena, ale dzisiaj pewnie liczą na jakieś owoce, bo etap łatwiejszy. Większy potencjał chyba wykazuje młody Hofland, ma też zdecydowanie solidniejsze wsparcie ze strony ekipy Belkinu, w bezpośredniej walce na 2 etapie był szybszy od Niemca (9-11) i jeśli młody gdzieś nie zgubi koła, to dzisiaj powinno być podobnie.

Otrzymane punkty reputacji: +19
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Mikel Nieve vs Laurens Ten Dam 1 @ 1,80 Pinnacle ✅ 32-47
Hiszpan Nieve to główny pomocnik Froome&#39;a. Z racji tego,że jego zadaniem jest ochranianie lidera do samego końca etapu to zawsze przyjeżdża na metę blisko niego.
Froome,aby uniknąć kraksy próbuje finiszować tuż za sprinterami w okolicach 15-25 pozycji i dlatego też Nieve na dotychczasowych etapach wjeżdża na metę na 30-35 pozycji. Tak samo powinno być dzisiaj. Tym bardziej,że w końcówce czeka zawodników podjazd i tam Nieve musi być bardzo czujny i jechać blisko lidera.
Laurens Ten Dam na razie nie wysila się zbytnio na płaskich etapach i spokojnie dociera na metę. W ekipie Belkinu nie ma tak,że wszystko jest podporządkowane jednemu zawodnikowi. Kelderman radzi sobie sam,a Ten Dam na pewno oszczędza siły przed górskimi etapami.
Nieve na wszystkich trzech poprzednich etapach finiszował przed rywalem. Dzisiaj zapewne znowu dotrze blisko najlepszych i o te kilka pozycji powinien wyprzedzić Holendra,który musi uważać tylko na siebie i na pewno bardzo spokojnie przejedzie ten dzisiejszy etap.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
John Degenkolb - NYCER Bouhanni 1 @ 1,769 Pinnacle ✅ 1-2

Równa szybkość obu zawodników, choć na 2 etapie John był dużo szybszy jednak miał dużo gorszą miejscówkę do finiszu. Dzisiaj etap podobny do wczorajszego i Nacer znowu jest do odczepienia. Poza tym finisz idzie delikatnie pod górę i można tam spuchnąć. Dege wszelkie pagórki przetrwa i dzisiaj ponownie spodziewam się finiszu z pomniejszonej grupy bez typowych sprinterów których też można policzyć na palcach jednej ręki.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Chris Froome - Nairo Quintana 1 @ 1.75 WilliamHill
;plus:

Dzisiaj na zakończenie krótka (5 km) acz treściwa ścianka (10%). Zwycięstwo Purito wydaje się oczywistą oczywistością. Hiszpan dysponuje świetnym przyspieszeniem na stromych podjazdach i mało kto jest w stanie dotrzymać mu koła. Warto jednak zaznaczyć, że Froome na pierwszych górkach Wielkich Tourów zawsze spisuje się bardzo dobrze. Na podobnym etapie na Vuelcie 2012 był drugi. Co więcej Brytyjczyk potwierdził swoją moc i szybkość na 3 etapie, który zakończył na 10 miejscu. Jednocześnie nie spodziewam się by ucieczka miała dzisiaj szanse dojechać do mety. Primo bonifikaty, secundo primo pierwsza górka więc sponsorzy chcą widzieć swoich herosów zwycięskich, a nie walczących pomiędzy sobą o 20-30 lokaty. Quintana, choć szybki to jednak na takich finiszach nie bryluje. Dlatego też w mojej ocenie powinien dzisiaj finiszować, za kolarzem Sky.

Otrzymane punkty reputacji: +3
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Cadel Evans - Robert Gesink 2 @ 2.42 Pinnacle ✅ 38 - 10
W tej parze zagram na Holendra. Jak sam Cadel przyznaje na ten wyscig to nie on, a Samuel Sanchez bedzie liderem BMC. Co wiecej forma sportowa Evansa od wygrania Giro to jest rownia pochyla w dol. Z kazdym wyscigiem jest coraz gorzej. Chyba kazdy widzial jak w tym roku we Wloszech bujal sie od strony do strony, byleby za duzo nie stracic. Co mozna o Holendrze powiedziec? Jest to na pewno niespelniony kolarz. Jego plany zawsze siegaly podium wielkich tourow, a nigdy mu sie to jeszcze nie udalo. Czesto wlasnie na nich zdarzaly mu sie kontuzje, ktore elminowaly go z ukonczenia wyscigu. Na Vuelcie jezdzi mu sie najlepiej o czym swiadcza miejsca: 7, 6, 6. Na Tour de Balon pokazal, ze z forma nie jest tak zle, a wiadomo ze nie byl to docelowy punkt, w ktorym ona miala nadejsc. Kurs byl jeszcze wyzszy, jednak uwazam ze i ten jest warty gry.
Co do samego etapu. Wszyscy nastawiaja sie na Purito. Pewnie, jest to etap typowy dla niego, pelna zgoda. Kwestia taka, ze Rodriguez ma w nogach juz w tym sezonie zarowno Giro jak i Tour. Ktos powie, ze we Francji nie walczyl. Z tym sie nie moge zgodzic, bo kilkakrotnie zabieral sie do ucieczek i walczyl o gorskie premie. Czy zdazyl sie zregenerowac do Vuelty po tak trudnym sezonie? Powatpiewam w to i moim zdaniem granie go po takim smiesznym kursie to troche jak wrozenie z fusow. Bardzo lubie takich kolarzy jak on, zadziornych, ktorzy atakuja i nie patrza sie na innych. Jednak mimo calej sympatii nie sadze, zeby wygral. Jak dla mnie szanse na wygranie ma Martin, Kelderman i mimo, ze to krotki podjazd to nie zdziwilbym sie, gdyby Kintana nawet wygral.
Co do samej Vuelty to oferta na poszczegolne etapy jest bardzo uboga. Wiekszosc bukmacherow robi to na zasadzie kopiuj, wklej. Myslalem, ze po sprinterskich etapach, beda lepsze pary. Bo jak zaczynaja sie jakies gory, to wiadomo ze w tym wyscigu jest sporo kolarzy, ktorzy umieja po nich jezdzic. Z przykroscia jednak musze stwierdzic, ze oferta jest dalej slaba i tak naprawde ciezko zdecydowac sie na cos, zeby zagrac mocno.

Otrzymane punkty reputacji: +56
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dzisiaj to walki o etapowe zwycięstwo ruszą faworyci wyścigu. Wśród faworytów wymieniani są: Rodriguez, Valverde, Moreno, Contador, Quintana, Martin, Kelderman czy Froome. Buki najwyżej oceniają szansę Purito Rodrigueza. Sama końcówka wygląda bardzo ciekawie:
Alto Cumbres Verdes (kat. 1; meta; 162,5; 4,6 km; 7,8%, max 12,78%)
To pierwszy finisz etapowy na podjeździe. Liczę na ciekawą końcówkę i pierwszą odpowiedź na pytanie kto jest w jakiej formie. Zbyt dużych różnic czasowych nie będzie, ale jak ktoś dziś odpadnie z głównej grupy to nie wróże mu zbyt dobrze w dalszej fazie wyścigu.
Wilco Kelderman - Samuel Sanchez 1,50 sportingbet ✅ 14 - 15
W tej parze stawiam zdecydowanie na Keldermana. Młody Holender od początku sezonu jest w bardzo dobrej formie. 7 miejsce w klasyfikacji generalnej Giro d&#39;Italia, TOP-10 - Vulta ao Algarve, Criterium du Dauphine, Tour of Utah. Na Vueltę Kelderman także przyjechał w dobrej formie, jest liderem Belkin. Na 3 etapie z trudniejszym finiszem przyjechał na 4 miejscu. To na pewno nie jest zawodnik na wygranie dzisiejszego etapu, ale widzę go w TOP-10. Sanchez szykowany jest na lidera BMC, ale to już nie ta forma co we wcześniejszych latach. Hiszpan w tym sezonie bez większych sukcesów. Solidna jazda, ale bez błysku.

Otrzymane punkty reputacji: +8
psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Vuelta a Espana 2014 - Stage 6
Head-to-Head J. Rodriguez/D. Moreno
Typ: Joaquim Rodriguez Oliver (ESP) @ 1.33 bwin ✅ 4-25
Profil etapu idealnie skrojony pod Purito, bo to jeden z najlepszych jeśli chodzi o takie niezbyt długie i strome podjazdy jak na metę dzisiejszego etapu. Hiszpan w perspektywie czasówki na której straci musi odrabiać do faworytów gdzie się da, więc i bonifikata 10s za wygraną może robić różnicę. Purito jest liderem Katiuszy, Moreno razem z Kołobniewem, może Caruso ma mu pomagać, pewnie będzie ostatnim który puści koło, ale trudno się spodziewać, żeby był przed swoim liderem. Dla mnie pewniak.
Head-to-Head D. Moreno/A. Valverde
Typ: Alejandro Valverde (ESP) @ 1.55 bwin ✅ 25-1
Co do Moreno to jego rola na ten etap opisana wyżej, jako gregario będzie harował na Purito i można się spodziewać, że przed metą spłynie w dół. Valverde bardzo aktywny, chyba ma wolną rękę, bo jakoś mi się nie widzi jako pomocnik Quintany i pewnie coś będzie chciał ugrać dla siebie. Ostatnia górka powinna mu pasować, wprawdzie nachylenie 10%, ale to tylko 4 km przed metą, do tego bardzo regularne pod górę, bez skoków, za to nietypowe, bo cały czas na wprost, bez zakrętów. Z Purito pewnie nie wygra, ale w czubie powinien się zameldować.
Laurens Ten Dam (NED) - Andrew Talansky (USA)
Typ: Laurens Ten Dam (NED) @ 1.775 pinnacle ✅ 13-52
Forma Talanskyego po wygraniu Dauphine posypała się całkowicie, w Tour de France już biedował strasznie i to samo zapowiada się w Vuelcie. Po 5 w sumie sprinterskich etapach już traci blisko 5min do lidera, to co będzie w górach? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że oszczędzał siły na jeden strzał na którymś etapie, a nawet jeśli to teraz jeszcze za wcześnie. Ten Dam też ze stratą, ale dużo mniejszą, w górach ogarnięty co pokazał na TdF i na mecie powinien odsadzić Andrzeja, z którego formą jest źle.

Otrzymane punkty reputacji: +62
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom