>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2013 - Vuelta a Espana (24.08 - 15.09)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Omega sie zesrała .....ja to mam pecha pierwszy raz kolarstwo i od razu wtopa ...rece opadaja Omega-Radioshack
smieszny kurs 1.4 skusiłem sie i wtopa ..dziekuje i dobranoc ..mam nadzieje ze te ciołki z Omegi
Po pierwsze grzeczniej trochę i szacunku do zawodników a przede wszystkim pokory. Pisałem że Omega nie wygra dzisiaj i się dziwiłem że ludzie tak się rzucili na Belgijską drużynę, bo skoro nie wygrali z 5 mistrzami kraju w ITT drużynowej czasówki na Tour de France to mięli wygrać z jednym Martinem na Vuelcie :?: bez przesady.
Astana mocny początek i bez zaskoczenie Brajković przejmuje lidera, było pewne że w razie wygranej Nibali nie będzie chciał koszula zakładać.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Faje określenie podano na forum kolarskim - papierowe tygrysy i tak dzisiaj z tych papierowych tygrysów skreślamy:

133 Carlos Alberto Betancur Gomez (Col) AG2R La Mondiale 01:59
137 Benat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team 02:27
140 Igor Anton Hernandez (Spa) Euskaltel-Euskadi 02:43
158 Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 03:23
163 Cayetano José Sarmiento Tunarrosa (Col) Cannondale Pro Cycling 03:42
169 Lieuwe Westra (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 04:09

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Pozzovivo - Basso 1,60 Unibet ✅ [3-8]

Na początek etap raczej nie dla sprinterów. Ta końcówka raczej ich nie preferuje. Można tu skoczyć do przodu i kilka sekund już na dzień dobry zyskać. A jeśli ktoś skoczy to przydałoby się, żeby reszta podgoniła. Basso do takich kolarzy nie należy, on jedzie swoim tempem i przyspieszyć nie potrafi. Pozzovivo jak najbardziej natomiast potrafi zareagować i pogonić za kimś. Kosmicznych różnic tu się nie spodziewam ale te kilka sekund może uda mu się złapać nad Ivanem.

Otrzymane punkty reputacji: +6
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Purito Rodriguez - Alejandro Valverde 1 @ 2,20 Expekt ⛔ 7-5
Jest value, ja bym dał po @1,85 maksymalnie @1,95 na Purito. Dzisiejszy etap trudny bo większa część trasy prowadzi wzdłuż wybrzeża i wiatr będzie rozdawał karty także trzeba być uważnym. Mimo wszystko uważam że do podnóża Alto do Monte Da Groba razem dojadą papierowi liderzy i wszystko rozegra się na końcu. Podjazd Alto do Monte da Groba (kat. 1; meta; 11 km; 5,6%, max 10%) czyli dość sporo jak na 1 etap, z tym że na ostatnich 2 km mamy 8% i tam już można atakować by zyskać sekundy no i przedewszystkim bonifikatę czasową za wygranie. Purito wczoraj stracił 1 minutę do Nibalego i 30 sekund do Valverde czyli najgroźniejszych rywali i na takich etapach które mu leżą musi odrabiać i dzisiaj jest 1 okazja. VAMOS PURITO :!:

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ja zapytam o parę Fuglsang-Brajkovic,bo Bet365 daje 2,50 na Duńczyka.Pamiętam jego bardzo dobrą jazdę w tegorocznym TDF.Brajkovica nie pamiętam,bo się wycofał.Patrzę na jego tegoroczną jazdę pod górkę i nie rozumiem tego faworyzowania Słoweńca.Na Romandie pod górkę przyjechał daleko z tyłu w grupie z Tony&#39;m Martinem.W Szwajcarii na każdym górskim etapie dostawał minimum 2 minuty względem najlepszych.Wyniki sprzed roku mnie nie interesują,bo według mnie mają bardzo małe znaczenie.Pytam więc,czy Fuglsang zapowiedział że jedzie turystycznie Vuelta? Czy Janez ma zapewnione te same koksy co Nibali,a Jacob jakieś słabsze?;) W sumie bez względu na okoliczności już zagrałem więc podaję:

Fuglsang-Brajkovic: Fuglsang @2,50 Bet365

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Fuglsang będzie tyrał na Nibalego także nic nie wiadomo. Wiadomo tylko tyle że jeśli ktoś jedzie w koszulu to ma +10 do motywacji i myślę że Brajković obroni dzisiaj lidera, no chyba że pójdą ataki Valverde, Purito czy Henao wtedy Nibali sam musi kontrować, a w takim przypadku Janez nie ogarnie tempa.
? Czy Janez ma zapewnione te same koksy co Nibali,a Jacob jakieś słabsze?
????????

Z 46

zur555

Użytkownik
Krótka Analiza 2 etapu:
Profil:

Drugi etap i już meta z podjazdem. 11km o nachyleniu 6 % jest wystarczającą żeby na mete
wjechała grupa około 20-30 osobowa. Drugą trudnoscią tego etapu będzię najprawdopodobniej mocny wiatr.
Faworyci:
-Rodriguez: wczoraj poniósł już dość spore straty do Nibalego więc dziś będzie chciał na bonifikatach odrobić przynajmniej 10s.
-Valverde: Podobnie jak Rodriguez :0
-Nibali: główny faworyt całego wyścigu, ja wątpię żeby dziś juz zaatakował ale nie można tego wykluczyć.
-Anton: wielce możliwe ze wczorajsza strata była zaplanowana żeby dziś w końcówce zaatakować. Wiadomo ze będzie mniej pilnowany nic np. Rodriguez
Huzarski: Rok temu podczas Giro na podobnym etapie przegrał tylko z &quot;Purito&quot;, jeśli forma jest to i dziś może spróbować.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Eros Capecchi vs Mikel Landa 1 @ 1.562 Pinnacle ✅
Na rozgrzewkę postawię na ploteczki zasłyszane podczas wczorajszego etapu. Dla Erosa jest to bardzo ważny wręcz przełomowy wyścig, w którym zamierza pokazać swoją prawdziwą wartość. Włoch łatwego zadania zapewne mieć nie będzie, gdyż w drużynie liderem jest Alejandro Valverde, zaś w odwodzie pozostaje Benat Intxausti, który jednak na czasówce stracił ponad 2 minuty do kolegów za sprawą defektu. Jednak mimo to zakładam, że Eros nawet po wykonaniu roboty na rzecz lidera będzie się starał jak najwyżej zafiniszować. Z kolei Landa w Euskaltelu, to dopiero n-ta opcja. Liderem jest bowiem Samuel Sanchez zaś w odwodzie pozostają Igor Anton oraz Mikel Nieve. Dlatego też choć Bask po górach jeździć, to rezerwuję dla niego jakieś późniejsze odcinki gdzie będzie mógł zabrać się w ucieczkę i skutecznie zafiniszować.

martinus 491

martinus

Użytkownik
J. Brajković - J. Fuglsang 1 @ 1.50 Expekt
Jak dla mnie główny bet dzisiejszego dnia. Fuglsang ma za sobą świetny TDF, gdzie pojechał na 110% swoich umiejętności, ale na Vuelcie sytuacja będzie wyglądała zupełnie inaczej. Fuglsang będzie musiał pracować na Enzo, w dodatku raczej nic nie wskazuje na to, że jest tutaj w porównywalnej formie do tej z Wielkiej Pętli. Brajković góralem jest bardzo solidnym, tegoroczny sezon mocno przeciętny, ale jak sam mówi jest w bardzo dobrej formie, oczywiście w dalszej kolejności również zostanie oddelegowany do pomocy Nibalemu, ale dzisiaj to on powinien przyjechać wyżej od Duńczyka.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Daniel Moreno vs Nicholas Roche 2 @ 1.654 Pinnacle ✅
Dzisiaj bliźniaczo podobny do wczorajszego etap z tą różnicą, że ostatnia górka ma tylko 4 kilometry. Dlatego też nalezy się spodziewać, ze poza wczorajszą czołówka zobaczymy kilku kolarzy, którzy wczoraj trochę wcześniej odpadli. Jednak moja uwaga skupia się na zawodnikach, którzy wczoraj odgrywali pierwsze skrzypce. Nicolas Roche pokazał wielką moc, a jak pamiętam z wcześniejszych wyścigów jest to zawodnik, który na finiszach zwykle stara się być wysoko. Z kolei Daniel Moreno na czasówce odstawał, wczoraj pojechał nieco na alibi (gdyż wszyscy oglądali się na Purito) i w końcówce zdecydowanie przegrał z Irlandczykiem. Dzisiaj spodziewam się, że kolarz Teamu Saxo-Tinkoff rozochocony wczorajsza wygraną ponownie będzie wyżej od Hiszpana.

Otrzymane punkty reputacji: +11
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Mój cichy faworyt na ten wyścig - Carlos Betancur to chyba największy przegrany wczorajszego dnia. Stracił prawie 10 minut, Kolumbijczyk jest bez szans na dobry wynik w generalce. Może powalczy o jakiś etap? Ponad 2 minuty stracili Coppel, Intxausti, Henao, Verdugo, Anton, Samuel Sanchez, Poels czy Fuglsang. Pierwszych zawodników już można więc wykluczyć z walki o czołowe miejsca. Bardzo słabo wypadli przede wszystkim zawodnicy Euskaltel.
Dziś trzeci etap. Trasa płaska, długa zakończona prawie 5-kilometrowym podjazdem. Taki pojazd raczej za trudny dla sprinterów (choć może np: Gianni Meersman da radę się utrzymać), a chyba za łatwy na mocnych górali. O zwycięstwo etapowe powinni powalczyć szybcy górale i kolarze specjalizujący się w wyścigach klasycznych. Moim faworytem jest Alejandro Valverde. Wysoko powinni być Moreno, Pozzovivo, Ulissi, Martin czy Rodriguez. Dziś podobnie jak wczoraj nie ma co się spodziewać dużych różnic wśród faworytów.
Domenico Pozzovivo - Ivan Basso 1,70 bet365 ⛔ 15 - 10
Pojedynek dwóch włoskich górali. Wczoraj o 8 sekund lepszy był Pozzovivo i dziś powinno być podobnie. Zawodnik Ag2r jest dużo szybszy, stać go na mocny atak w samej końcówce podjazdu co pokazał wczoraj. Basso jeździ raczej stałym tempem, nie ma takiego przyśpieszenia. Obaj powinni walczyć o wysokie miejsce w generalce Vuelty. Na mecie do zdobycia są bonifikaty w co może polować Pozzovivo. Sądzę, że to on będzie dziś lepszy o te kilka sekund.
Alejandro Valverde - Diego Ulissi 1,55 bet365 ✅ 2 - 24
Tak jak wspomniałem wyżej Valverde to mój faworyt na dzisiejszy etap. Wczoraj był 5, tuż za nim finiszował właśnie Ulissi. Obaj potrafią jeździć takie podjazdy, dobrze finiszują z niedużej grupy. Stawiam na jednak Valverde, to on będzie na pewno bardziej zmotywowany. Wyścig jest u niego w kraju, celuję w wysokie miejsce w generalce, ma wsparcie mocnej grupy. Na mecie czekają bonifikaty sekundowe które mogą mu pomóc przesunąć się w generalce. Sukces etapowy byłby dobrym prognostykiem na resztę wyścigu.

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Phillipe Gilbert - Gianni Meersman 1 @ 3,20 Bet365

Jeśli dobrze policzyłem, to jutro mamy na ostatnich dwóch kilometrach przewyższenie terenu o 115 metrów. Co to oznacza? oznacza to że jeśli profil nie kłamie to mamy na finiszu ponad 5% nachylenia, czyli idealnie dla Gilberta. Zasadnicze pytanie na co stać Mistrza Świata? jak na razie w tęczowej koszulce nie wygrał żadnego etapu i wyścigu, czas się przełamać. Dzisiaj było ciężko ale widać BMC zagrało na Santaromitę co oznacza że jutro postawią na Gilberta bo przed Vueltą mówili że będą szukali etapów. Nie wiem na co jutro liczy Omega ale ja bym na takim terenie na Meersmana nie stawiał i zagrał na Pauwelsa albo Stybara. Dla mnie ta para to mimo wszystko 55-45 dla Meersmana bo chłop jeździ dobrze w tym roku, ale patrząc na taki kurs nie mogę przejść obojętnie.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Wczoraj dziadek Horner zaskoczył wszystkich. Fajnie poprawił wcześniejsze ataki i wygrał. Ba, nawet zdobył koszulkę lidera w klasyfikacji generalnej. Sam chyba lekko odleciał i mówi, że stać go na wygranie całego wyścigu.
Dziś etap pagórkowaty z końcówką podobną do wczorajszej jednak podjazd jest trochę krótszy i łatwiejszy. Wśród faworytów wymienić trzeba Valverde, Rodrigueza, Meersmana, Gilberta, Gerransa czy Hagena. W końcówce zobaczymy dużo ataków, a zwycięzcą etapu okaże się zapewne najmocniejszy zawodnik z niedużej grupy. Valverde czy Rodriguez walczą o każdą sekundę z bonifikat co pokazali wczoraj. Właśnie to chyba Valverde jest moim faworytem na dzisiejszy etap.
Chris Horner - Joaquim Rodriguez 1,55 bet365 ✅ 26 - 15
Horner wczoraj zaskoczył wygrywając etap. Dziś będzie starał się utrzymać koszulkę, nie spodziewam się ataku z jego strony, więc nie powtórzy wysokiego miejsca na mecie etapu. Purito wczoraj ładnie pojechał finiszując na trzecim miejscu, w niedzielę był siódmy. Cały czas jest w czołówce. Szybka końcówka na pewno sprzyja Hiszpanowi, który może powalczyć o bonifikaty na mecie. Widzę go w Top-10 na dzisiejszym etapie a to powinno spokojnie wystarczyć żeby pokonać Hornera.
Alejandro Valverde - Diego Ulissi 1,35 unibet ✅ 11 - 27
Tą parę grałem wczoraj i ładnie weszło. Dziś powinno być podobnie. Valverde jest szybszym zawodnikiem, bardziej zdeterminowanym, potrafi finiszować na takich końcówkach. Ulissi wczoraj nawet trochę się zagubił tracąc kilkanaście sekund do pierwszej grupy. Kurs mały, ale i tak pogram na Hiszpana.

Otrzymane punkty reputacji: +18
psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Phillipe Gilbert - Gianni Meersman 1 @ 3,20 Bet365

Jeśli dobrze policzyłem, to jutro mamy na ostatnich dwóch kilometrach przewyższenie terenu o 115 metrów. Co to oznacza? oznacza to że jeśli profil nie kłamie to mamy na finiszu ponad 5% nachylenia, czyli idealnie dla Gilberta. Zasadnicze pytanie na co stać Mistrza Świata? jak na razie w tęczowej koszulce nie wygrał żadnego etapu i wyścigu, czas się przełamać. Dzisiaj było ciężko ale widać BMC zagrało na Santaromitę co oznacza że jutro postawią na Gilberta bo przed Vueltą mówili że będą szukali etapów. Nie wiem na co jutro liczy Omega ale ja bym na takim terenie na Meersmana nie stawiał i zagrał na Pauwelsa albo Stybara. Dla mnie ta para to mimo wszystko 55-45 dla Meersmana bo chłop jeździ dobrze w tym roku, ale patrząc na taki kurs nie mogę przejść obojętnie.
Chyba nie tak do końca dobrze policzyłeś ???? Gwoli ścisłości to meta &quot;na końcu świata&quot; jest na 115m, ale to ostatnie wzniesienie zaczyna się na ok 25m, więc przewyższenie to jakieś 90m, a tym samym ostatnie 2 km ma 3.5% nachylenia. Mimo wszystko na takiej końcówce bardziej pasuje Meersman na szybszego na kresce, ale fakt, kurs przesadzony i jakieś value jest (a właściwie było bo teraz już tylko 2.60). Ale też nie bez powodu taki kurs, bo Gilbert jeździ w tym roku trochę w poprzek i nie bardzo widać jakieś oznaki poprawy. Chyba zostało mu już tylko MŚ na jakiś dobry wynik, co łatwe nie będzie, bo widać, że ta koszulina mu ciąży. Zresztą, wszystko się może wcześniej rozegrać, bo tam wcześniej jest parę górek, gdzie się można pogubić.
&quot;Meta na końcu świata&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +7
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Chris Horner - Joaquim Rodriguez 2 @ 1.55 Bet365 ✅
Dzisiaj przed metą mała zmarszczka więc pewnie o etapowe zwycięstwo powalczą kolarze klasyczni vide: Meersman, czy Gilbert. Jednocześnie spodziewam się, że główni faworyci jak Purito, Valverde, czy Nibali będą finiszować w czubie, co by niepotrzebnie nie stracić paru cennych sekund. Dlatego też uważam, że zestawiania kolarza Katiuszy z dziadkiem Hornerem to dobra inwestycja. Kolarz Radioshacku po wczorajszym zwycięstwie wyścig ma odfajkowany i wątpliwe by dzisiaj ponownie był fizycznie w stanie raz jeszcze utrzeć nosa młodszym kolegom. Z kolei Purito pewnie będzie siedział na kole Valverde, który w tego typu końcówkach nie jest bez szans nawet na etapowe zwycięstwo.

Otrzymane punkty reputacji: +13
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dziś kolejny ciekawy etap. Trasa mocno pagórkowata, liczne hopki i spore przewyższenie terenu. Sama końcówka jednak sprzyja bardziej sprinterom, może nie takim klasycznym (których i tak za wiele nie ma), ale mocnym szybkim kolarzom. O wygraną powinni powalczyć Gianni Meersman, Edvald Boasson Hagen, Tyler Farrar, Michael Matthews czy Danielle Ratto. W końcówce swoich sił powinni próbować także &quot;klasyki&quot; np: Glibert czy Gerrans którzy na razie jadą bardzo słabo. Możliwości jest wiele i przez cały etap powinno być ciekawie. Jeśli miałbym na kogoś postawić to moim faworytem jest Gianni Meersman.
Luca Paolini - Daniele Ratto 1,50 William Hill ✅ 68 - 9
Pojedynek dwóch Włochów gdzie moim zdecydowanym faworytem jest Ratto, niektórzy nawet sądzą, że może powalczyć nawet o wygranie etapu. To raczej za szybka końcówka dla Paoliniego. Na dodatek nie jest w zbyt dobrej dyspozycji, często widoczny jest jest z tyłu albo za peletonem. Ratto to szansa dla Cannondale na wygranie etapu. To młody włoski sprinter, na razie jeszcze bez większych sukcesów. Myślę, że będzie miał dziś do pomocy 2-3 zawodników co na pewno ułatwi mu zadanie. Wg mnie Ratto jeśli gdzieś się nie zagubi po drodze to przyjedzie wyżej od Paoliniego. W sprinterskiej rywalizacji jest mocniejszy.
Top-3 Gianni Meersman 1,95 unibet ✅ 3
Tutaj trochę ryzykowny typ, ale mozna spróbować. Meersman to na pewno jeden z najlepszych sprinterów tegorocznej Vuelty. Potrafi zafiniszować na trudniejszych końcówkach. Jest pierwszą opcją dla Omegi na takich etapach. Wczoraj pokazał się z dobrej strony, przetrwał trudną końcówkę i finiszował na 4 miejscu. Dziś jego szansę wzrastają bo końcówka jest dużo łatwiejsza. W tym roku wygrał już po dwa etapy na Volta a Catalunya i Tour de Romandie, na mistrzostwach Belgii zajął 2 miejsce. Przyznam, że liczę dziś na dobry występ Belga.
Jak jeszcze znajdę coś ciekawego to dorzucę później. Przyznam, że u niektórych buków dziwna oferta, ciężko wybrać coś ciekawego.

Otrzymane punkty reputacji: +9
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Robert Wagner vs Nikias Arndt 2 @ 1.541 Pinnacle ✅
Arndt to kolejny z młodych i bardzo szybkich niemieckich sprinterów. Dodatkowo Nikias jeździ w Argos Shimano, drużynie specjalizującej się w sprinterskich rozgrywkach. Pomimo, że najlepsi rozprowadzacze pojechali w Vatenfall Cyclassic liczę, że Argos Shimano będzie aktywne na ostatnich metrach i Arndt będzie finiszował z dobrej pozycji. Nikias ostatnio dobrze prezentował w wyścigu &quot;arktycznym&quot; w Norwegii, jak rownież we wcześniejszej fazie sezonu w wyścigu dookoła Turcji.
Z kolei Wagner to 30-letni niemiecki kolarz, którego największym sukcesem jest mistrzostwo Niemiec w 2011r. Jednak w tym roku kolarz ekipy Belkin nie spisuje się zbyt dobrze. Na naszym Tour de Pologne przyjeżdżał w ogonach. Dodatkowo wątpię by jego koledzy z drużyny zbytnio angażowali się w pomoc na ostatnich metrach, gdyż w tym czasie będą chronić Baukę Mollemę.

Otrzymane punkty reputacji: +21
K 1,5K

kulu

Użytkownik
O zwycięstwie na 6 etapie rozstrzygnie zapewne finisz z peletonu. Profil etapu zbliżony do tego z wczoraj. Mamy trochę hopek, a sama końcówka jest lekko pod górkę. Na faworyta wyrasta triumfator z wczoraj Michael Matthews. Przeszkodzić mu będą chcieli Gianni Meersman i Tyler Farrar. Wczoraj z dobrej strony pokazali się Maximiliano Ariel Richeze i Nikias Arndt.
Kilka moich propozycji na dzisiaj:
Top-3 Gianni Meersman 2,40 unibet ⛔ 8
Na początek typ który grałem na 5 etapie. Wczoraj ładnie wszedł więc dziś spróbuję ponownie. Co ciekawe kurs poszedł do góry, tym bardziej warto zagrać. Meersman to zdecydowana czołówka wśród sprinterów na tegorocznej Vuelcie co potwierdził wczoraj zajmując 3 miejsce. O jego sukcesach w tym roku pisałem przed wczorajszym etapem. Miejsce na podium 5 etapu na pewno go nie zadowala, dziś będzie chciał powalczyć o pierwszą wygraną etapową na Wielkim Tourze. Podium to taki cel mininium który powinien dziś zrealizować.
Daniel Schorn - Danielle Ratto 2,10 bet 365 ⛔ 16 - 28
Tutaj nie rozumiem trochę kursów. Wg mnie to Ratto jest faworytem w tej parze i to dość wyraźnym. Wczoraj zawodnik Cannodale był 9, a Schorn 14. Obaj to młodzi zawodnicy i dopiero zaczynają ściganie z najlepszymi. Trochę poszperałem na temat Schorna i nie udało znaleźć mi się jakiś ciekawych wyników. Ratto osiąga dużo lepsze wyniki. 2 i 3 miejsce na etapach Vuelta a Burgos oraz 3 miejsce na etapie Tour de Pologne. Po takim kursie na pewno można pograć na Ratto.
Edvald Boasson Hagen - Reinardt Janse Van Rensburg 1,30 Expekt ✅ 13 - 87
Kurs mały, ale nie widzę innej możliwości niż zwycięstwo Hagena. Wczoraj był 6, a Renburg 56. Wcześniejsze dokonania także zdecydowanie na korzyść zawodnika Sky. Kolejnym faktem którym przemawia na korzyść Norwega jest to, że Argos jeździ sprinterskie końcówki na Nikiasa Arndta. Wczoraj był 4 więc dziś nie powinni tego zmienić. Wszystko wskazuję na to, że jeśli Hagen przyjedzie w Top-10 to na pewno wygra tą rywalizację.
Tyler Farrar - Barry Markus 1,45 Expekt ✅ 4 - 160
w tej parze też mamy zdecydowanego faworyta. Farrar to ścisła czołówka sprinterów na Vuelcie. Wczoraj był 5, wynik niezły, ale na pewno liczył na więcej. Przyjechał tu żeby wygrać etap i dziś ma kolejną szansę. Wg mnie zakręci się koło podium. Przyznam, że Markusie to za dużo nie wiem. Młody holenderski sprinter bez większych sukcesów. Z dobrej strony pokazał się ostatnio na Arctic Race of Norway (2 i 3 miejsce na etapach), ale tam nie miał za dużej konkurencji. Wczoraj był 195 (ostatni) ze stratą ponad 15 minut. Nie wiem do końca czym to było spowodowane.
EDIT:
Dziś typowanie wyszło trochę słabiej... Z tego etapu trzeba zapamiętać piękną, solową akcję Tony Martina. Zabrakło kilku metrów, szkoda, wielka szkoda. Mogli mu odpuścić tą wygraną...

martinus 491

martinus

Użytkownik
D. Ulissi - A. Vicioso 1 @ 1.72 bet 365 ✅
Vicioso póki co w totalnych ogonach. Miejsca z reguły w okolicach 100, ani razu nawet nie był w top 50. Ulissi przyjeżdża wyżej, raz nawet w top 10, do tego miejsca w top 30. Nie widzę żadnego powodu dla którego na jutrzejszym, również płaskim etapie miałoby się to zmienić.
T. Farrar - E. Boasson-Hagen 1 @ 1.45 Unibet ⛔
Jak już pisałem powyżej jutrzejszy etap premiuje zdecydowanie klasycznych sprinterów do jakich należy Amerykanin. Pomimo tego, że nie jest w najwyższej formie to na takich płaskich końcówkach w dalszym ciągu dysponuje większą szybkością od Norwega i to on jest zdecydowanym faworytem w tej parze.
N. Roche - R. Nocentini 1 @ 2.50 bet365 ✅
Kompletnie nie rozumiem kursu, więc trzeba spróbować. Roche jedzie bardzo czujnie, zawsze blisko czuba peletonu tak, aby nie zaplątać się w końcówkach i narażać się na sekundowe starty. Zapewne podobnie będzie jutro. Nocentini takiej motywacji nie ma. Szanse porównywalne.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dziś po raz trzeci z rzędu o zwycięstwo etapowe powinni powalczyć sprinterzy. Trasa długa, bez większych utrudnień i zupełnie płaska w samej końcówce. Po wczorajszych problemach z dogonieniem Martina dziś grupy sprinterów będą na pewno bardziej pilnować harcowników. Faworyci to podobnie jak na wcześniejszych sprinterskich etapach Matthews, Farrar, Hagen, Richeze czy Meersman.
Kilka moich propozycji na dzisiejszy etap:
Gregory Henderson - Edvald Boasson Hagen 1,60 bet365 ✅ 12 - 7
Do tej pory sprinterzy dwa razy walczyli o zwycięstwo etapowe i dwukrotnie lepszy był Hagen. Norweg zajął 6 i 13 miejsce, a Henderson był 8 i 18. Niby nieznacznie, ale lepszy do tej pory jest zawodnik Sky. Dziś powinno być podobnie, pod nieobecność wielu czołowych sprinterów szanse na dobry wynik Hagena wzrastają, może nawet uda mu się zakręcić koło podium...
Od Hagena na pewno wyżej oceniam Farrara. Taki etap bardziej odpowiada zawodnikowi Garmin, Farrar jest bardzo szybki i najlepiej finiszuję na płaskich, prostych końcówkach. Do tej pory zajmował 5 i 4 miejsce na sprinterskich etapach. Może dziś wskoczy na podium? Wg mnie może powalczyć nawet o wygranie etapu. Zgadzam się z typem Martinusa.
Tyler Farrar - Edvald Boasson Hagen 1,45 unibet ⛔ 126 - 7
Gregory Henderson - Maximiliano Richeze 1,40 Expekt ⛔ 12 - 33
Argentyńczyk Maximiliano Richezeto objawienie wśród sprinterów na tegorocznej Vuelcie. Zawodnik Lampre dwukrotnie finiszował na drugim miejscu. Był wyraźnie lepszy od Hendersona. Jeśli dziś zafiniszuję podobnie jak w środę i czwartek to spokojnie wygra z Hendersonem.
Barry Markus - Nikias Arndt 1,40 Expekt ✅ 133 - 131
Ta para ma wyraźnego faworyta którym jest Arndt. W środę finiszował na 4 miejscu, a wczoraj przyjechał za peletonem dlatego, że drużyna Argos pojechała na Sinkeldama - bez sukcesu. Dziś pewnie kolej na Arndta. Dziś będzie chciał udowodnić, że warto jechać końcówki na niego. Markus na razie kompletnie zawodzi, przyjeżdża za za peletonem w samej końcówce stawki.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom