O zwycięstwie na 6 etapie rozstrzygnie zapewne finisz z peletonu. Profil etapu zbliżony do tego z wczoraj. Mamy trochę hopek, a sama końcówka jest lekko pod górkę. Na faworyta wyrasta triumfator z wczoraj Michael Matthews. Przeszkodzić mu będą chcieli Gianni Meersman i Tyler Farrar. Wczoraj z dobrej strony pokazali się Maximiliano Ariel Richeze i Nikias Arndt.
Kilka moich propozycji na dzisiaj:
Top-3
Gianni Meersman 2,40 unibet 8
Na początek typ który grałem na 5 etapie. Wczoraj ładnie wszedł więc dziś spróbuję ponownie. Co ciekawe kurs poszedł do góry, tym bardziej warto zagrać. Meersman to zdecydowana czołówka wśród sprinterów na tegorocznej Vuelcie co potwierdził wczoraj zajmując 3 miejsce. O jego sukcesach w tym roku pisałem przed wczorajszym etapem. Miejsce na podium 5 etapu na pewno go nie zadowala, dziś będzie chciał powalczyć o pierwszą wygraną etapową na Wielkim Tourze. Podium to taki cel mininium który powinien dziś zrealizować.
Daniel Schorn -
Danielle Ratto 2,10 bet 365
16 - 28
Tutaj nie rozumiem trochę kursów. Wg mnie to Ratto jest faworytem w tej parze i to dość wyraźnym. Wczoraj zawodnik Cannodale był 9, a Schorn 14. Obaj to młodzi zawodnicy i dopiero zaczynają ściganie z najlepszymi. Trochę poszperałem na temat Schorna i nie udało znaleźć mi się jakiś ciekawych wyników. Ratto osiąga dużo lepsze wyniki. 2 i 3 miejsce na etapach Vuelta a Burgos oraz 3 miejsce na etapie
Tour de Pologne. Po takim kursie na pewno można pograć na Ratto.
Edvald Boasson Hagen - Reinardt Janse Van Rensburg
1,30 Expekt
13 - 87
Kurs mały, ale nie widzę innej możliwości niż zwycięstwo Hagena. Wczoraj był 6, a Renburg 56. Wcześniejsze dokonania także zdecydowanie na korzyść zawodnika Sky. Kolejnym faktem którym przemawia na korzyść Norwega jest to, że Argos jeździ sprinterskie końcówki na Nikiasa Arndta. Wczoraj był 4 więc dziś nie powinni tego zmienić. Wszystko wskazuję na to, że jeśli Hagen przyjedzie w Top-10 to na pewno wygra tą rywalizację.
Tyler Farrar - Barry Markus
1,45 Expekt
4 - 160
w tej parze też mamy zdecydowanego faworyta. Farrar to ścisła czołówka sprinterów na Vuelcie. Wczoraj był 5, wynik niezły, ale na pewno liczył na więcej. Przyjechał tu żeby wygrać etap i dziś ma kolejną szansę. Wg mnie zakręci się koło podium. Przyznam, że Markusie to za dużo nie wiem. Młody holenderski sprinter bez większych sukcesów. Z dobrej strony pokazał się ostatnio na Arctic Race of Norway (2 i 3 miejsce na etapach), ale tam nie miał za dużej konkurencji. Wczoraj był 195 (ostatni) ze stratą ponad 15 minut. Nie wiem do końca czym to było spowodowane.
EDIT:
Dziś typowanie wyszło trochę słabiej... Z tego etapu trzeba zapamiętać piękną, solową akcję Tony Martina. Zabrakło kilku metrów, szkoda, wielka szkoda. Mogli mu odpuścić tą wygraną...