Zgodnie z tym co pisałem wcześniej kilka moich typów długoterminowych z krótką analizą:
Top-10 -
Nairo Quintana 1,60 Sportingbet 2
Kolumbijczyk raczej nie będzie liderem swojej drużyny, pierwszeństwo w Movistarze ma Valverde. Jednak wiadomo, że wyścig może się różnie ułożyć i to Nairo może zostać liderem. Quintana jeździe w tym roku bardzo dobrze, wygrał generalkę + 2 etapy na wyścigach w Hiszpanii. Jest bardzo dobrym góralem i czasowcem, do pomocy ma mocną grupę, jest faworytem do wygrania klasyfikacji młodzieżowej. To wszystko przemawia na korzyść Quintany. Top-10 powinno być spokojnie, może powalczy nawet o coś więcej.
Alberto Contador - wygra najwyżej jeden etap
1,40 Sportingbet
Tutaj trochę asekuracyjnie, myślę, że można pograć odważniej - Contador nie wygra żadnego etapu podczas TdF. Jednak ja bezpiecznie pogram taki wariant. To chyba każdy widzi, Alberto zdecydowanie słabiej jeździ w tym roku. Na pewno będzie walczył, będzie aktywny. Może uda mu się wygrać jeden etap, w końcu to dalej bardzo dobry góral, ale dwóch etapów na pewno nie wygra.
Nacer Bouhanni - nie wygra etapu
1,33 Sportingbet
Matthew Goss - nie wygra etapu
1,22 Sportingbet
W wyścigu jedzie cała czołówka sprinterów. Podczas sprinterskich rozgrywek walczyć będą przede wszystkim Cavendish, Greipel, Kittel, Sagan czy Degenkolb. Innym sprinterom będzie ciężko zaistnieć. Bouhanni i Goss jechali Giro i tam nic wygrali. Podczas TdF są mocniejsi sprinterzy, tym samym ciężko im będzie coś wygrać.
Chris Froome - Alberto Contador
1,40 Bet365 1 - 4
Froome faworyt do wygrania całego wyścigu. Wg mnie jest poza zasięgiem rywali. Contador tak jak wspomniałem jeździ w tym roku bez błysku, nie ma takiej lekkości. Spodziewam się wyraźnej przewagi Froome'a dlatego w tej parze zdecydowanie stawiam na zawodnika Sky.
Na koniec dwa pojedynki bez specjalnych analiz:
Andrew Talansky - Rein Taaramae
1,44 Bet365 10 - 102
Janez Brajkovic - Andreas Kloden
1,55 Sportingbet nie ukończył - 30
W obu przypadkach gram na faworytów, są w lepszej formie niż ich rywale.