>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Chcesz zobaczyć FAME 23 za darmo? Stań do walki o kod PPV i ciesz się galą u siebie w domu
    FAME 23 - zawalcz o PPV od Betclic!
    Nie masz konta w Betclic? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

Fortuna bonus

Kolarstwo 2013 - 100. Tour de France (29.06 - 21.07)

Status
Zamknięty.
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Quintana - Contador 1 @ 1,30 Betsson
Kolumbijczyk TOP2 tegorocznego turu. Jedzie dobrze, w przodzie, ma zapewnioną białą koszulkę i teraz powalczy o 2 miejsce z Alberto Contadorem. Hiszpan nie jest w formie, ani razu nie porwał ani Froome, ani to Kolumbijczyka. Dziś ostatni etap, w którym można coś odrobić i Quintana to zrobi. Parenaście sekund jest w zasięgu młodego kolarza, a moim zdaniem dziś wygra etap, ponieważ Froome ma problemy po przygodzie z odżywką. Jak dla mnie przyjemny kurs i peffa.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Przyznam, że podobają mi się takie etapy. Etap jest krótki więc od samego początku będzie mocne tempo, próby ucieczek i selekcja w głównej grupie. Początek to podjazdy 2 i 3 kategorii, później trochę trudniejszy i na koniec Annecy-Semnoz 10,7 km podjazdu; średnio 8,5% - kategoria specjalna.
Moim zdaniem etap wygra ktoś z faworytów, raczej nie odpuszczą dziś ucieczki na większy dystans. Ja typuję Nairo Quintane. Kolumbijczyk bardzo podoba mi się w tym wyścigu, wytrzymuję trudy wyścigu, a nawet z kążdym dniem wygląda lepiej. Wg mnie wskoczy też na drugie miejsce w generalce.
Ciekawie zapowiada się też walką o białą koszulkę w czerwone grochy. Szanse na wygranie tej klasyfikacji ma pięciu zawodników. Wszystko powinno rozstrzygnąć się na ostatnim podjeździe. Może i tą klasyfikację wygra Quintana?
Nairo Quintana - Alberto Contador 1,30 Betsson ✅ 1 - 7
Podpisuję siępod tym co pisał nr69. to między tą dwójką rozstrzygnie się walka o drugie miejsce w generalce. Quintana przez cały wyścig wygląda bardzo dobrze - zdecydowanie lepiej od Hiszpana, który już nie raz miał chwilę słabości. Kolumbijczyk mierzy pewnie dziś w wygranie etapu i 2 miejsce w generalce.
I automatycznie nasuwa się typ:
Zwycięzca wyścigu (bez Froome&#39;a) - Nairo Quintana 1,62 bet365 ✅
Jakob Fuglsang - Roman Kreuziger 2,00 tobet ⛔ 17 - 10
Fuglsang jedzie bardzo dobry wyścig, pewnie powalczy dziś o 6 miejsce w generalce. Do Mollemy traci 35 sekund, a Holender z każdym dniem wygląda coraz gorzej. Fuglsang jedzie mądrzy, nie szarpie się, wspina się swoim tempem. Typ na Duńczyka przede wszystkim ze względu na to, że Kreuziger będzie pomagał Contadorowi bronić drugiego miejsca. Hiszpan pewnie po raz kolejny &quot;ujedzie&quot; swojego pomocnika. Liczę, że Czech mocno osłabnie i dzięki temu Fuglsang przyjedzie wyżej.
Jakob Fuglsang - John Gadret 1,40 William Hill ⛔ 17 - 8
Znów typuję na Duńczyka. Tutaj wersja trochę pewniejsza. Jeśli nie będzie jakiejś odpuszczonej ucieczki w którą zabierze się Gadret to Fuglsang powinien być wyżej. Na pewno jest lepszym góralem i ma dodatkową mobilizację -&gt; walczy o dobre miejsce w generalce.

martinus 491

martinus

Użytkownik
T. Voeckler - S. Chavanel 2 @ 2.20 WilliamHill
Voeckler niestety totalnie bez formy w tym wyścigu, sam sobie zapewne zdaje z tego sprawę. Dzisiaj typowy etap dla faworytów, ucieczce nie daje większych szans, więc myślę, że szybko spłynie do grupetto. Chavanel będzie miał za zadanie ochronę Kwiatkowskiego, wygląda przyzwoicie i z samej tej racji powinien dzisiaj przyjechać wyżej.
R. Gesink - R. Bardet 2 @ 2.05 Unibet
Holendrzy im dłużej trwa Tour tym wyraźnie słabną. Ten Dam wczoraj już potężny kryzys, Mollema utrzymał się w czołówce tylko dzięki temu, że tempo nie było zbyt mocne. Dzisiaj przebacz nie będzie i spodziewam się słabego występu z ich strony. Gesink dodatkowo wczoraj był w ucieczce co korzystnie na jego siły nie wpłynęło. Bardet jedzie tylko na własne konto, najprawdopodobniej zostanie najlepszym Francuzem w klasyfikacji generalnej, więc na pewno pojedzie w &quot;trupa&quot; Dla mnie jest absolutnym faworytem tej pary.
Polecam także typ na Fuglsanga z Gadret. Jedzie Tour życia, ma dzisiaj szanse przeskoczyć Mollemę i również nie odpuści.

rimaraf 14,6K

rimaraf

Użytkownik
To jeszcze dorzucę:

Klasyfikacja górska, zwycięzca: Mikel Nieve @ 11.50 Betsson ⛔

Nieve celuje w grochy, o ile wczoraj się nie ujechał do końca to dzisiaj znowu będzie w jakimś odjeździe zbierał punkty na premiach. Dla Hiszpana i jego drużyny to jedyna szansa na jakiś sukces w tym Tourze, więc Mikel wypruje sobie żyły na dzisiejszym etapie.
Jeśli chodzi o przeciwników to Rolland twierdzi, że wczoraj dał z siebie wszystko i dzisiaj nie będzie miał sił, a koszulka górala go zbytnio nie interesuje. Ciekawe ile w tym prawdy, bo nie bardzo widzę co innego miałoby go w tym momencie interesować, ale pójdę tym tropem licząc że dzisiaj Francuz nie będzie miał sił na kolejny odjazd czy zapunktowanie na ostatnim podjeździe.
Mamy jeszcze Froome i Quintane, których ta klasyfikacja zbytnio nie interesuje. Na premiach w trakcie nie powinni zarobić żadnych punktów. Na mecie natomiast liczę że przed topem generalki dojedzie kilku zawodników walczących z poszatkowanej ucieczki o etap (a może i Nieve starczy sił na jakieś punkciki z premii HC).
Podsumowując, szanse na wygranie koszulki najlepszego górala dla Baska widzę całkiem niezłe. Oczywiście możliwe, że chłopak nie będzie miał dzisiaj siły zupełnie, albo ktoś z dwojki Quintana, Froome wygra etap i będzie pozamiatane, ale za drobniaki próbuję. Tym bardziej, że Betsson dał fajny kursy, lepszy niż konkurencja.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
http://www.youtube.com/watch?v=61SX115ozF8 fajnie poleciał pachołek ;)
Jutro 4.0 na Kittela to mimo wszystko dość wysoki kurs i chyba spróbuję za jakąś mniejszą stawkę. ✅
W stylu &quot;może się odrodzi&quot; Goss - Kristoff 1? O ich formie sprinterskiej niewiele wiemy od tygodnia...
Rojas - Ferrari 2 1.83 b365 ✅
Hiszpan pracowity w ostatnim tygodniu, to się może odbić.

michalchojnice 742

michalchojnice

Użytkownik
Andrew Talansky - zakończy w TOP10 - 1.57 Bet365 ✅
Niestety, Kwiato z etapu na etap słabnie. Szans na utrzymanie w TOP10 praktycznie nie ma. Dzisiaj ostatni etap górski w Alpach. Przed Andrewem jest dwóch kolarzy - Ten Dam i Kwiatkowski. Całą trójkę dzielą sekundy. Jednak to Talansky jest w najlepszej formie. Dla mnie to duży pewniak i dobry kurs.
Dzisiaj etap przyjaźni. Talansky, zgodnie z moimi przewidywaniami, zajmie 10. miejsce.

michalchojnice 742

michalchojnice

Użytkownik
Wygra etap – Peter Sagan – 11.00 ⛔
Słowak jedzie w zielonej koszulce. Ta doda mu skrzydeł na Polach Elizejskich. Zostało w peletonie kilku asów sprintu, którzy są wypompowani po górskich etapach. Sagan będzie ryzykował, gdyż pomimo zwycięstwa w klasyfikacji punktowej, ma w garści tylko jeden etap. Dzisiaj, taki kurs, przytulam z przyjemnością (nawet jak nie wejdzie).
Andre Greipel – Peter Sagan 2 – 2.62 ⛔
Do typu powyżej dorzucam ten. Słowak powinien łyknąć Niemca.

U 45

ucho12

Użytkownik
Etap przyjaźni - niby wszystko jasne, ale spróbować można. Forma sprinterów pod znakiem zapytania, ale jeśli któryś z nich przed górami spisywał się słabo, to i teraz etapu raczej nie wygra:
Kristoff - Goss 1,52 tobet
Jak wyżej, typ bardziej przeciwko Gossowi niż na Kristoffa. Nie wierzę, żeby Australijczyk nagle się przebudził. Na wszystkich etapach sprinterskich (jeśli się mylę, poprawcie mnie - tak wynika z mojej analizy) Goss niżej.
Impey - Steegmans 2,25 tobet
Niemiec holuje Cave do granic możliwości. Impey przyjeżdzał wyżej od przybocznego Steegmansa, ale na etapach w pierwszym tygodniu, kiedy jechał w żółtej koszulce i trzymał się czuba peletonu. Jeśli Orica będzie jechała na Gossa, i Steegmans zostanie na finiszu jako ostatni przed Cave, to myślę, że minie linię mety przed Impeyem.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Boy Van Poppel - Samuel Dumoulin 1,72 Tobet
Dzisiaj z ekipy Vacansoleil okazję na sprawdzenie się będzie miał Boy van Poppel. We wcześniejszych sprintach pierwszym wyborem był jego brat Danny, który się wycofał. Nie był on jakoś widoczny, nie potrafił powalczyć z najlepszymi. Zakładam, ze szefowie holenderskiej ekipy się kierują rozumem i liderem ustawiają najlepszego zawodnika jakiego mają. To by znaczyło, że Boy jest gorszy od brata. Dumoulin góry jechał spokojnie, ani razu z tego co pamiętam nie uciekał (uciekał Tom Dumoulin). Francuz nie jest jakoś specjalnie szybki ale w okolicach TOP10 na sprintach się łapał i tak też powinno być dzisiaj. Moim zdaniem to jednak chyba za wysokie progi dla van Poppela.

I do tego bonus: ????
Evans - Kwiatkowski 2,80 Unibet
Trochę się rozpędzili z tymi kursami w tej parze. Dzisiaj jest płasko, więc to Cavendish bedzie się ganiał na mecie, nie Kwiatkowski. Evans strasznie nieudany tour ale mimo to raczej przyzwyczajeń nie zmieni i jak zwykle na mecie zamelduje się tuż za sprinterami. Polak co miał zrobić to zrobił, tuż przed finiszem popracuje pewnie dla Cavendisha i spokojnie do mety sobie dojedzie. Kurs mocno zawyżony moim zdaniem.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dziś ostatni etap TdF. Do walki o zwycięstwo ruszą na pewno sprinterzy. Faworytem rywalizacji na pewno jest Mark Cavendish, który od czterech lat jest niepokonany na Polach Elizejskich. Przeszkodzić mu będą chcieli przede wszystkim Marcel Kittel, Andre Greipel i Peter Sagan, który będzie chciał przypieczętować dzisiaj zdobycie zielonej koszulki.
Alexander Kristoff - Matthew Goss 1,52 tobet ✅ 6 - 12
Zdecydowanym faworytem w tej parze dla mnie jest Norweg. Kristoff dobrze spisuję się na finiszach z peletonu. Do tej pory był pięciokrotnie w Top-10, raz nawet był drugi. Goss natomiast bardzo zawodzi swoich dyrektorów. Jego najlepszy wynik do tej pory do 11 miejsce na 10 etapie.
Marcel Kittel - Peter Sagan 1,47 tobet ✅ 1 - 4
Kittel już trzykrotnie wygrywał podczas tegorocznego TdF. Do tego raz finiszował na trzecim miejscu. Wg mnie pociąg Argos wygląda najlepiej, potrafią wyprowadzić Kittela na dobrej pozycji. Sagan cały czas przyjeżdża wysoko, zbiera punkty, ale moim jest wolniejszy od trójki: Cavendish, Greipel i Kittel.

psotnick 975K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tour de France 2013 - Stage 21
Alexander Kristoff - Matthew Goss
Typ: Alexander Kristoff @ 1.48 betsafe ✅ 6-12
Trudno nie zgodzić się z graniem na Kristoffa przeciwko Gossowi. Niestety praktycznie od samego początku bardzo pechowy i nieudany Tour dla Australijczyka i to widać po jego wynikach. Ledwie dwa miejsca w drugiej dziesiątce (15. i 11.), a reszta etapów to ogony. Nawet trudno to porównywać do dorobku Kristoffa, który wygląda zdecydowanie okazalej. Mimo, że Norweg nie miał od swojej grupy wielkiego wsparcia na finiszach, to zdołał zaliczyć podium (2. miejsce na 1 etapie), do tego 4 miejsce, a trzy razy plasował się na 6 miejscu. Dzisiaj chyba będzie mógł liczyć na większą pomoc swoich kolegów z Katushy, których morale wzrosło po zdobyciu przez Purito podium w generalce. O zwycięstwo pewnie powalczą Cavendish z Kittelem, ale nie zdziwię się jeśli Norweg włączy się do walki o czołowe lokaty na Polach Elizejskich i zamknie ten Tour tak jak go otwo rzył , czyli podium . Kurs ku si.. . Tour de France 2013 - 21. etap
Miejsce na podium
Typ: Alexander Kristoff @ 6.00 sportingbet ⛔

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Masz tu jeszcze. Dobrze, że Basso nie próbował ????
???? to jest kozak
Ostatni etap, słabego Touru bo emocji nie było, wyścig od początku kontrolowany przez nafaszerowane Sky. Pola Elizejskie to specyficzny etap. Cavendish jest faworytem ale chyba nie aż takim jak oceniają to buki. Co prawda wygrywa tu od 4 lat, ale nie ma już takiego pociągu jak rok temu chociażby gdzie go nawet Wiggins wyciągał a później Hagen. W 2011 roku wyciągał go Goss, a na końcu robotę zrobił Renshaw. Ja stawiam dzisiaj na Kittela bo Argos ma najlepszy pociąg i na tej ogromnej szerokości ma to ogromne znaczenie.
Kwiatkowski - Evans 2 @ 2,80 Unibet ✅ 62-55
Bez przesady wiadomo że nie powalczą, ale Evans od pamiętnego Giro już nie da drugi raz się wycyganić na płaskim etapie zawsze przyjeżdża w czołówce i pomimo że teraz już kompletnie na niczym mu nie zależy przyzwyczajeń nie zmieni i przyjedzie wysoko. Kwiatkowski jako 4 rozprowadza także może dość szybko na tym szerokim finiszu spłynąć w okolice 50 miejsca przy rozprowadzaniu. Evans na sprintach zawsze w okolicach 20 miejsca.

Kristoff - Goss 1 @ 1,48 Betsson
✅ 6-12
Gos pogubiony całkowicie, bez formy. Kristoff wszystkie sprinty w TOP15. Do tego Orica jedzie na Impeya, a Kristoff niepodważalny lider na finiszach sprinterskich w Katiuszy.

Wygra Kittel @4,00 Expekt
✅ 1 miejsce :wink:
Jest value no i wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +11
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Ale po co ten Evans ma przyjechać wysoko, jak cały 3 tydzień w grupetto i wygląda gorzej niż źle. O jakieś w miarę wysokie miejsca w razie podziału się będą starać kolarze z czołówki GC i sprinterzy, reszta loteria, a i mimo wszystko Kwiatek popracuje pewnie na Cava. Loteria, ale raczej mało prawdopodobna dla mnie.

a Sagan dziś nawet brodę ma zieloną ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
lukiaszenko 132

lukiaszenko

Użytkownik
Zwycięzca 21. etapu [Kittel] 3,75 expekt
Patrząc moim laickim okiem na ostatni etap setnego TdF, zauważyłem value przy typie na Kittela. Zaskoczył mnie niski kurs na Cavendisha, który według mnie wystawiony jest głównie za zasługi. Oczywiście nie uważam, że Brytyjczyk jest bez szans, ale w lepszej formie w tym wyścigu jest Kittel, który wygrał 3 etapy, przy dwóch zwycięstwach Marka. Ale oczywiście nie tylko różnica jednej wygranej decyduje w tym przypadku. Grupa Cavendisha (Omega) to nie jest grupa typowo sprinterska, a wręcz przeciwnie, bo według mnie jest to chyba najbardziej wszechstronna ekipa. I to może się zemscić na Polach elizejskich, bo Michał Kwiatkowski i koledzy są bardzo wyeksploatowani całym wyścigiem. Szczególnie zmęczeni są z pewnością właśnie Michał, Velits (jego główny pomocnik na górskich etapach) i Chavannel, który i uciekał i pomagał Kwiatkowskiemu kiedy trzeba było. Poza tym Omega to nie specjaliści od tworzenia charakterystycznego pociągu sprinterskiego. W przeciwieństwie do grupy Argos-Shimano z Marcelem Kittelem. Jak już wspomniałem Niemiec wygrał 3 etapy w tym tourze i nie jest to przypadkiem, bo Argos to drużyna nastawiona na wygrywanie sprintów. Według mnie kurs na Kittela jest zbyt wysoki i można tu zaryzykować z typem na lidera Argos-Shimano.

Otrzymane punkty reputacji: +7
martinus 491

martinus

Użytkownik
M. Goss - R. Ferrari 2 @ 1.85 Tobet ✅
Jak już pisali Koledzy powyżej Goss zupełnie nie potrafi się odnaleźć na tegorocznym Tourze. Najlepsze miejsce to zaledwie 11 a przy tym tylko jeszcze raz zmieścił się w top 20. Nie widzę powodu dla którego miałoby się to zmienić. Ferrari również bez fajerwerków, ale 3 miejsca w top 10 i jeszcze jedno dodatkowo w top 20 wyraźnie pokazują kto jest w tej parze faworytem. Po tym kursie ewidentnie warto spróbować.
M. Kittel - A. Greipel 1 @ 1.65 Unibet✅
Dzisiaj płasko jak stół, więc nie ma szans na urwanie Kittela, który z czołowych sprinterów chyba najgorzej radzi sobie z nawet niewielkimi trudnościami. Na ostatnich metrach to młodszy z Niemców dysponuje większą prędkością i to on powinien dzisiaj przyjechać wyżej.
Popieram po tym kursie także grę na Evansa. Loteria, ale skoro przy równych szansach wyraźnie wyższy kurs na Cadela to można zaryzykować.

Otrzymane punkty reputacji: +6
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Na początek podsumowanie typów długoterminowych:
Zgodnie z tym co pisałem wcześniej kilka moich typów długoterminowych z krótką analizą:

Top-10 - Nairo Quintana 1,60 Sportingbet ✅ 2
Kolumbijczyk raczej nie będzie liderem swojej drużyny, pierwszeństwo w Movistarze ma Valverde. Jednak wiadomo, że wyścig może się różnie ułożyć i to Nairo może zostać liderem. Quintana jeździe w tym roku bardzo dobrze, wygrał generalkę + 2 etapy na wyścigach w Hiszpanii. Jest bardzo dobrym góralem i czasowcem, do pomocy ma mocną grupę, jest faworytem do wygrania klasyfikacji młodzieżowej. To wszystko przemawia na korzyść Quintany. Top-10 powinno być spokojnie, może powalczy nawet o coś więcej.

Alberto Contador - wygra najwyżej jeden etap 1,40 Sportingbet ✅
Tutaj trochę asekuracyjnie, myślę, że można pograć odważniej - Contador nie wygra żadnego etapu podczas TdF. Jednak ja bezpiecznie pogram taki wariant. To chyba każdy widzi, Alberto zdecydowanie słabiej jeździ w tym roku. Na pewno będzie walczył, będzie aktywny. Może uda mu się wygrać jeden etap, w końcu to dalej bardzo dobry góral, ale dwóch etapów na pewno nie wygra.

Nacer Bouhanni - nie wygra etapu 1,33 Sportingbet ✅
Matthew Goss - nie wygra etapu 1,22 Sportingbet ✅
W wyścigu jedzie cała czołówka sprinterów. Podczas sprinterskich rozgrywek walczyć będą przede wszystkim Cavendish, Greipel, Kittel, Sagan czy Degenkolb. Innym sprinterom będzie ciężko zaistnieć. Bouhanni i Goss jechali Giro i tam nic wygrali. Podczas TdF są mocniejsi sprinterzy, tym samym ciężko im będzie coś wygrać.

Chris Froome
- Alberto Contador 1,40 Bet365 ✅ 1 - 4
Froome faworyt do wygrania całego wyścigu. Wg mnie jest poza zasięgiem rywali. Contador tak jak wspomniałem jeździ w tym roku bez błysku, nie ma takiej lekkości. Spodziewam się wyraźnej przewagi Froome&#39;a dlatego w tej parze zdecydowanie stawiam na zawodnika Sky.

Na koniec dwa pojedynki bez specjalnych analiz:
Andrew Talansky - Rein Taaramae 1,44 Bet365 ✅ 10 - 102
Janez Brajkovic - Andreas Kloden 1,55 Sportingbet ⛔ nie ukończył - 30

W obu przypadkach gram na faworytów, są w lepszej formie niż ich rywale.
Klasyfikacja drużynowa - Saxo-Bank 1,50 Bet365 ✅
W generalce mają 3:36 przewagi nad Belkin, trzecie AG2R traci już ponad 8 minut. Saxo-Bank to najmocniejsza drużyna TdF, pokazała to akcja na piątkowym etapie gdzie rozerwali peleton. Contador i Kreuziger to ścisła czołówka generalki, Rogers i Roche także dobrze spisują się w wyścigu. ITT też powinni dobrze ogarnąć, na pierwszej czasówce trójka była w Top-20. Wg mnie granie na Saxo-Bank to dobra inwestycja.
Zwycięzca wyścigu (bez Froome&#39;a) - Nairo Quintana 1,62 Bet365 ✅
To chyba tyle, wyszło całkiem dobrze ???? Później napiszę jeszcze krótkie podsumowanie wyścigu ode mnie...

Otrzymane punkty reputacji: +31
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Wyścig zakończony więc pora na małe podsumowanie.
Zgodnie z oczekiwaniami Chris Froome wygrał setną edycję Tour de France. Bardzo dobra jazda na czas. W górach na początku wyglądał jak heros, nie do zajechania. W trzecim tygodniu miał chwilę słabości. Może zaczęło brakować &quot;witamin&quot;? Niektórzy uważają, że była to gra aktorska zawodnika Sky.
Przed wyścigiem po cichu liczyłem na dobry występ Nairo Quintany. Kolumbijczyk stopniowo się rozkręcał. Końcowy wynik wygląda znakomicie: 2 miejsce w generalce + wygrany etap + wygranie klasyfikacji młodzieżowej i górskiej. Quintana był dla mnie najlepszym zawodnikiem całego wyścigu.
Trzecie miejsce na podium dla Rodrigueza. Przyznam, że jest to dla mnie trochę zaskoczenie. Nie spodziewałem się, że ukończy wyścig tak wysoko. Wykorzystał słabszą dyspozycję przeciwników. W czasie trwania wyścigu słabli Contador, Kreuziger czy Mollema. &quot;Na wiatrach&quot; wyścig przegrał Valverde, w bardzo słabej formie przyjechali na wyścig Schleck, Evans, Hesjedal czy Pinot.
Ogólnie Francuzi zawiedli. Starali się pokazywać, ale bez żadnych konkretów. Najwyżej w generalce był młody Romain Bardet, który ukończył wyścig na 15 miejscu. Na pocieszenie wygrany górski etap który padł łupem Christophe Riblona.
Bardzo ciekawie zapowiadała się walka o zieloną koszulkę. Tutaj bardzo szybko przewagę wypracował sobie Peter Sagan. Słowak stopniowo zwiększał przewagę i nie oddał prowadzenia do końca. Na wyróżnienie wśród sprinterów zasłużył Marcel Kittel, który wygrał 4 etapy. Na pewno na więcej liczył Mark Cavendish. Wygrał 2 etapy, ale dla niego jest to wynik poniżej oczekiwań.
Jeśli chodzi o Polaków to bardzo dobry wyścig pojechał Michał Kwiatkowski. Zajął 11 miejsce w generalce, a kilkukrotnie wysoko finiszował. Był nawet blisko założenia żółtej koszulki. Przemysław Niemiec miał w nogach włoskie Giro i trudno było liczyć na dobry wynik. Maciej Bodnar za zadanie miał pomagać Saganowi. Ze swojej roli wywiązał sie dobrze, widoczny nie raz na czele peletonu.
Pod katem bukmacherki wyszło całkiem dobrze. Dużo typów ładnie powchodziło, końcówka wyścigu była trochę gorsza. Szkoda, że szybko wycofał się Brajković. W końcówce wyraźnie &quot;spuchł&quot; Daniel Martin którego miałem w parze z Nieve...
Podsumowując wyścig ciekawy mimo wyraźnej dominacji jednego herosa. Teraz pora na ostatni Wielki Tour - hiszpańską Vueltę...

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom