>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2011 - Pozostałe Toury

Status
Zamknięty.
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
hmm. widział ktoś, czy bet365 wystawiał kursy na Eneco?
//Dawid.
Niestety nie było, już się boję o Vueltę żeby coś wystawili, bo jak narazie to tylko dają na Tour de France 2012 ????

ja: z tego co widzę, to jest na betfair, ale tylko na generalkę. Eddy Boss albo Gilbert powinni to wygrać.
buki w hcuja lecą.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Peter Sagan - Elia Viviani
Typ : Elia Viviani
Kurs : 2.20
Bukmacher :

Stawka 8/10
9,6
Wyścigu w Pekinie nie obejrzałem nawet kawałka ze względu na porę transmisji,ale od razu widzę tutaj spore value (kurs już poszybował na 1.90).Kolarze z jednej grupy i do tego o podobnej charakterystyce,czyli szybcy na finiszu i potrafiący przejechać górę.Ten wyścig najlepsze drużyny po prostu muszą pojechać i kogoś wystawić.Sagan sezon miał udany i na tym wyścigu nie walczy już o nic,a taki Viviani na pewno chce się pokazać i wygrać jakiś etap,powalczyć o podwyżkę.Z profilu wygląda,że etap będzie płaski i podobny do etapu 2-ego,tam Viviani był 6,a Sagan 19.Przewiduję,że na 4-tym etapie będzie podobnie,mam przynajmniej nadzieję.Późno,bo późno,ale może komuś pomoże.
Viviani pokazał się z dobrej strony w Tour of Colorado

Otrzymane punkty reputacji: +16
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Paris - Tours 2011
Sezon dobiega końca, ale są jeszcze krótkie, często jednodniowe wyścigi, o dziwo na tdBeing czy Paris - Tours są kursy co cieszy.W tym pierwszym to jutro wygra wyścig Martin, który zapewni sobie to TT.Ja wybrałem na razie jedno zdarzenie na jednodniowe zmagania we Francji.Planuje coś też z McEwenem, ale nie jestem jeszcze zdecydowany.

Profil całkowicie płaski, na końcu etapu widać delikatne wzniesienie, ale raczej sprinterzy powinni dojechać w całości.A jest ich sporo bo cała czołówka przyjechała do Paryża na czele z Mistrzem Świata Cavendishem, Gilbertem, Hushovdem czy też Petacchi, Benatti, Feillu.

Thor Hushovd - Oscar Freire | 1 - 1,75 (Tobet)

Gram przeciw zeszłorocznemu zwycięzcy, ale gram dlatego, że Hiszpan z Rabobanku w tym roku nic poważnego nie wygrał.Ma już 35 lat, czytałem gdzieś, że nosi się z chęcią zakończenia kariery co też spowodowane jest tym, że jednak wśród sprinterów coraz trudniej jest coś wygrać.Rok temu wygrał Paryż - Tours, ale próżno tam szukać takich rywali jakich ma teraz.Wydaje się, że co najmniej kilka nazwisk jest silniejszych od niego.Ja w tym zestawiniu wybieram Norwega, bardzo udany sezon kolarza Garmin, dwa etapy podczas TdF, koszulka lidera, znacznie lepiej poprawił jazdę na semi-trudnych podjazdach, kolarz coraz bardziej kompletny.Kurs tak wysoki bo pytanie czy Thorowi będzie się chciało, ja uważam, że tak i sprawdzić się ostatni raz w sezonie w takim gronie to nie omieszka odpuścić i powalczy przynajmniej o podium, a o zwycięstwo będzie się bić z Markiem lub Phillippe bo myślę, że pośród tej trójki wyłoni się zwycięzca.Jeśli pojedzie Hushovd na pełnym gazie to wygra z kolarzem Rabobanku, kurs bardzo przyjemny.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Romain Feillu - Yauheni Hutarovich
Typ : Romain Feillu
Kurs : 1.65
Bukmacher :

Stawka 8/10
5,2
Nie jestem w stanie powiedzieć czy ten typ wejdzie na pewno,ale na pewno ten kurs jest zawyżony o jakieś 0.25-0.30.Trasa jutro jest płaska i tylko w końcówce mamy parę górek,ale to niewielkie wzniesienia i raczej nic się na nich nie zdarzy,końcówka kręta,a ostatnia prosta ma tylko pół kilometra.Hutarovicha pamiętam tylko z wygranego etapu Vuelty i to by było na tyle,jeździ on w mniejszych wyścigach i nie rywalizuje na co dzień z najlepszymi zawodnikami.Feillu w tym sezonie jeździ naprawdę dobrze,w Tour de France zajął kilka razy miejsce w okolicach podium.Romain odnajduje się też lepiej na podjazdach niż Białorusin.Na MŚ w Kopnhadze gdzie trasa była mniej więcej podobna Feillu zajął 6 miejsce,a Hutarovich 27 miejsce.
Hutarovich wygrał etap Vuelty w zeszłym roku

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Nie oglądałem wyścigu,ale patrząc na wyniki to są one dosyć dziwne.
Szkoda,że zostaje tylko Lombardia i mamy koniec sezonu.Gdyby bukmacherzy wystawiali więcej wyścigów to można by pomyśleć o zarabianiu większych pieniędzy,a tak to...

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Nie lubię płaskich klasyków. Dzisiaj nuda, jedyny pozytyw, że przynajmniej ucieczka popsuła zabawę peletonowi. Za to wczoraj po raz 1 oglądałem Emilię, super wyścig ????
Buki niestety kolarstwo zlewają na dalszy plan. Raz wystawią, raz nie, do tego bet365 i ciągły zakaz łączenia w AKO, a to chyba jedyny buk, który wystawia tak dużo wyścigów i nie ma tu wielkiej konkurencji :|
Niektóre wyścigi z eurosportu wystawiają, inne nie, nie ma też pełnej oferty na wyścigi WT. Nie wiadomo czego się spodziewać poza monumentami, GT i MŚ.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
No, generalnie nuda, klasyfikacja taka dziwna, nie ma Hushovda, który tak czy siak przegrał z Freire, tylko 89 dojechało ? Ponadto harcowników z FDJ jak zwykle sporo na trasie, wygrywa ucieczka po bierniej postawie peletonu.Wolałem aby wygrał Marcato, ale kolarz BMC jednak lepiej finiszował.
TdBeing wygrał Martin, jakiś mega zajebisty ten wyścig nie jest, prócz TT wszystkie etapy dla sprinterów i po pierwszym etapie było wszystko jasne, jest to premierowa edycja tego wyścigu, ale jak wiadomo to Chińczyki dają sporo kasy i w przyszłym roku może okazać się, że Lombardia pojedzie tydzień po MŚ a w Chinach będzie koniec Touru.Dla mnie to głupia sprawa bo mimo, że GdL nie zalicza się do rankingu [ mam rację, prawda ? ] to jednak klasyk z tradycją i wypadałoby aby najlepsi przyjechali do Włoch na ten czas.
Szkoda, że sezon się kończy, ale z Dawidem mamy już plan na przyszły rok, postaramy się wywindować Nasz dział wyżej w hierarchii forumowej, oczywiście przy Waszej pomocy :].

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Lombardia
Gilbert - Rodriguez 1 1.40 ⛔
b365
Nie kojarzyłem Purito z tego wyścigu. Przejrzałem wyniki z ostatnich sezonów i roi się tam od DNF: 2010, 2009, 2007. W 2008 roku ukończył na 28 miejscu. Najepszy wynik 20 miejsce, osiągnął jeszcze gdy jeździł w Once, a więc stare dzieje. Kalendarz startowy Purito według mnie przeładowany od początku sezonu. Jak pogoda będzie brzydka, to znowu pewnie nie ukończy. Nie urwie się z ucieczki, a i z finiszu przegra z Philem. Mały pewniaczek.
Czekam na jakieś h2h z Niemcem, bo po ostatnich wynikach we włoskich klasykach liczę, że się zakręci w TOP10.
Kurs na ogólną wygraną Gilberta 2,75, słabo :| zniechęciło mnie to do grania za jakąś większą stawkę. Końcówka sezonu, więc może być różnie.
W tym wypadku Forza Damiano ;]

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
GIRO DI LOMBARDIA 2011
Ostatni wyścig kończący sezon World Tour 2011. Wyścig spadających liści nazywany żargonem, od dwóch lat niepokonany na Włoskiej ziemi jest Philippe Gilbert. Oczywiście w tym roku również jest głównym faworytem, jednak ostatni wyścig Gran Piemonte Belgowi nie wyszedł bo wypuścił zbyt dużą ucieczkę, konsekwencją czego było wycofanie się z tego wyścigu, argumentował to tym iż woli oszczędzać nogi na GdL. Nie można zapominać również o Cunego, który będzie samotnym liderem Lampre po tym jak z powodu choroby wycofał się Scarponi, a pomagać mu będzie nie byle kto bo Przemek Niemiec, który w końcówce sezonu pokazuje się z dobrej strony. Pewnie ataków będzie próbował Samu Sanchez. Mocna będzie para Katiuszy Moreno - Rodriguez. I co najważniejsze, Liquigas desygnuję najmocniejszą ekipę, na czele z Basso, Nibalim i Szymdem, szczególnie ten pierwszy będzie chciał się pokazać, bo wyścig przecież na jego rodzimych terenach.
Profil trasy:

Trasa bardzo wymagająca, początek będzie zapewne spokojny podjazd na Vaclave, liczy prawie 12 km, średnie nachylenie 8%, momentami nawet do 17%. Prawdziwe ściganie zacznie się na podjeździe pod sanktuarium Madonna del Ghisallo, 8 km podjazd, momentami po nawierzchni brukowej będzie sporym utrudnieniem. Nachylenie 7%, maksymalnie dojdzie do 14%. Tam wyłoni się grupa ok 30 kolarzy którzy, podjadą pod ostatnie wzniesienie czyli Villa Vergano i tam odjedzie Gilbert.
Typ:
Wygra Giro di Lombardia? Philippe Gilbert @ 3,00 bet365
⛔ 8
Wiem że się spóźniłem bo można było łapać lepsze kursy, ale i po takim spróbuję. Kursy na pojedynki H2H z Gilbertem bardzo niskie więc nie warto grać. Chciałem coś pograć z Cunego ale 1,6 z Sanchezem to zdecydowanie za mało. Podjazd można powiedzieć stworzony pod Belga, Ostatnie kilometry pod górę, później zjazd na którym czuje się bardzo dobrze i 3 ostatnie km to wypłaszczenie. Przewaga którą osiągnie na podjeździe i zjeździe powinna wystarczyć na wygranie po raz 3 z rzędu GdL.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Wiem że się spóźniłem bo można było łapać lepsze kursy, ale i po takim spróbuję.
gdzie były lepsze? ja dzisiaj zauważyłem ofertę, to na bet365 wzrosło z 2,75 do 3,20 :cool: dobrze wróży. PhilGil tyle razy w tym sezonie dał zarobić(Brabancka Strzała, Ardeny, TdF, SanSebastian), że i tym razem się skuszę, ale bez szaleństw. 3 raz z rzędu GdL to byłoby coś, a do tego ukoronowanie sezonu, w którym zgniótł rywali.
no i w unibecie ładny typek: Samu-Basso 1 1.47⛔
Basso z czym do ludzi na takiej końcówce.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
W pewnym momencie w 365 było @3,4 nie wiem czy tylko taki zabieg czy że po kliknięciu kursu do kalkulatora wchodzi niższy, bo tak kilka razy mieli.
Wczoraj na Samu @1,6 było :razz:

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Phillipe Gilbert wygra Lombardię
Typ : Tak
Kurs : 3.00
Bukmacher :

Stawka 3/10 ⛔ 3
Samuel Sanchez - Ivan Basso
Typ : Samuel Sanchez
Kurs : 1.60
Bukmacher :

Stawka 9/10 ⛔ 9
Samuel Sanchez ukończy Lombardię na podium
Typ : Tak
Kurs : 5.00
Bukmacher :

Stawka 2/10
⛔ 2
Wyścig się zaczął,ale z pewnością będzie go można pograć na live,trochę zaspałem z opisami.Gilbert w tym sezonie miażdży wszystkich i na palach jednej ręki można policzyć wyścigi/etapy,których nie wygrał,a powinien był wygrać.Końcówka sezonu i wszyscy kolarzy są już zmęczenie sezonem.W zeszłym tygodniu nie poszło mu w Emilli,ale tam był zupełnie inny wyścig.
Basso jedzie u siebie,ale nie jest to kolarz,który lubi tego typu wyścigi.Co prawda wygrał Lombardię,ale to był już ładnych kilka lat temu i od tamtej pory wiele się zmieniło.Włoch nie ma przyspieszenia,nie jest szybki na finiszu i nie potrafi dobrze zjeżdżać.Sanchez natomiast lubi zaatakować pod górę jak i na zjeździe,a do tego jest dosyć szybki jak na górala.Zawsze dobrze jeździło mu się w tym wyścigu i ma szansę na podium jak zaatakuje na zjeździe z ostatniej góry.
Sanchezowi dobrze jeździ się w Lombardii

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom