Dyscyplina:
Piłka nożna,
Premier League
Spotkanie: Stoke - Arsenal
Typ: Arsenal
Kurs: 1,94
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Arsenal nie może sobie pozwolić na stratę punktów z takim rywalem jak Stoke, bo Newcastle tylko czeka by zająć miejsce promujące bezpośrednim awansem do Ligi Mistrzów. W związku z dostaniem się Chelsea do finału Ligi Mistrzów, Kanonierzy muszą wygrać wszystkie spotkania do końca sezonu, ale czy poradzą sobie z dobrze spisującymi się na własnym boisku Drwalami? W mojej opinii tak ponieważ goście są bardzo zmotywowani po remisie z The Blues i za wszelką cenę będą dążyć do zdobycia trzech punktów. Żadne jedno oczko nie zadowoli Wengera. Gdyby wygrał z Wigan, czy chociażby z rezerwowym składem Chelsea jego drużyna byłaby w komfortowej sytuacji, a teraz musi zrobić wszystko, by nie zdarzyła się strata punktów, która może spowodować stratę trzeciego miejsca. Pomimo tych ostatnich dwóch remisów, forma Kanonierów nadal jest dobra. Van Persie trochę spuścił z tonu, jednak mam nadzieję, że weźmie się w garść i zacznie zdobywać kolejne bramki, ponieważ Rooney odrobił straty i ma koncie już 26 goli czyli jednego mniej od Holendra. Robin ma za sobą chyba najlepszy sezon w karierze i z pewnością chciałby go zakończyć z tytułem króla strzelców PL. Jednak bez dobrej gry nie będzie w stanie tego zrobić. Tak jak napisałem wcześniej - Arsenal nie może dopuścić do żadnej niespodzianki, bo strata trzech oczek wiąże się z równoznacznym opuszczeniem trzeciej lokaty, bo Newcastle jest w świetnej dyspozycji i raczej wygrają z Wigan. Dodatkowo dochodzi spotkanie Srok z Chelsea i City, tak więc terminarz napięty. Kanonierzy muszą to wykorzystać, takich szans po prostu nie można marnować. Stoke już o nic nie walczy, jednakże dadzą z siebie wszystko, bo w końcu grają u siebie. Ja stawiam na zespół Wengera, który ma wielki umiejętności, lecz niestety nie przekładają się one na trofea. Jest jeszcze przyszły sezon, ale należy zagrać w Lidze Mistrzów, aby utrzymać w klubie takich graczy jak van Persie czy Song.
Moje pozostałe typy:
Stoke powyżej 34 % posiadania piłki @ 2,05 Expekt 4/10
Stoke -1 popełnionych fauli @ 1,70 Expekt 4/10
Manchester United - City BTS @ 1,60 Expekt 7/10 - analiza niebawem