Na ostatnią kolejkę przed przerwą reprezentacyjną atakuje gole drużynowe, bo to wychodzi mi chyba najlepiej. Spory wybór spotkań, oby i selekcja była udana:
Sybir Nowosybirsk vs Kunlun Red Star: Kunlun powyżej 1.5 gola @1.89
Metallurg Magnitogorsk vs Avangard Omsk: Avangard powyżej 1.5 gola @1.46
Soch vs Severstal Czerepowiec: Severstal powyżej 1.5 gola @1.50
AKO @4.14 Superbet
Sybir back-to-back i Kunlun ma to szczęście bądź nie, że ponownie ich przeciwnik będzie rozgrywać spotkanie dzień po dniu. Gospodarze dzielnie walczyli i skuteczność w PP mogła się podobać, ale ostatecznie wygrała jakość, która jest w Traktorze. Oglądałem tamto starcie i sporo sił włożyli w sobotni pojedynek. Smoki jak najbardziej stać na dwa trafienia, bo ich kontrataki są szczególnie groźne. Zaczęli punktować nawet zawodnicy z Chin, co jest bardzo dobrą wiadomością dla fanów. Sybir może być spóźniony w szykach defensywnych podobnie jak Barys i szybcy zawodnicy Kunlun mogą to wykorzystać, a kursy na to są value w tym przypadku.
U Lisów coś się wyraźnie zacięło i brak pewności w defensywie będzie przekładać się na atak. Ile razy można odrabiać straty? Metallurg ma już zapewne dosyć takiej postawy i postara się otworzyć wynik spotkania i wreszcie go kontrolować. Czy będzie to łatwe? Myślę, że nie, bo Avangard łapie swoją świeżość i przybycie kolejnych zawodników to tylko pogłębia. Obie ekipy mierzyły się w tym sezonie dwukrotnie i za każdym razem oglądaliśmy masę bramek. Myślę, że dzisiaj będzie podobnie, ale idę po niezłym kursie w stronę dwóch goli Jastrzębi, bo potencjał ofensywny mają ogromny, center Corban Knight jest w świetnej formie i te plotki o reprezentacji Rosji mogą się ziścić jeżeli dalej będzie się tak świetnie prezentował. Jestem zdania, że problemy w defensywie Lisów ot tak nie ustaną i goście to wykorzystają.
Sochi jest już trochę zmęczone tym sezonem i jak dobrze dla nich, że zaraz nadejdzie przerwa reprezentacyjna. Będzie można nabrać siły na walkę o play-off. Dzisiaj jednak muszą zmierzyć się z ekipą Razina, która spisywała się nieźle na tle najlepszych drużyn w
KHL, a dzisiaj spotyka się z typowym średniakiem. Charakterystyczna dobra defensywa Lampartów gdzieś uciekła i szybcy zawodnicy Severstal mogą to wykorzystać. Doszedł w końcu Rooba, który na razie zawodzi, myślę, że czas na przełamanie Nattinena, bo ostatnio brakuje mu po prostu szczęścia, a swoje sytuacje ma. Przy dobrych wiatrach goście mogą wskoczyć nawet na podium zachodu po dzisiejszym dniu. Motywacja w obozie Severstali będzie ogromna, a że Sochi jest podrażnione po sporych porażkach z Sałąwat Jułajew i z Barysem to swoją złość mogą przelewać na kary i to jest szansa ekipy Razina.