>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2021 / 2022

Status
Zamknięty.
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dziś krótko bo gorączka świąteczna
Spartak podejmuje Ufe, która zagrała niemrawy mecz ze Smokami, bez liderów i podejścia. Dziś liczę na porządny mecz z ich strony

Ufa ml kurs 1,74

Żubry jadą do Helsinek i dziś z pewnością będzie pełny skład. Miałem nadzieję że Jokerit da radę podmęczonemu CSKA ale nic z tego. Jakby nie było pomysłu i wykonania. Mińsk im nie leży a skład gości solidny i zdrowy, będzie się działo

Mińsk z x kurs 2,22

No i jeszcze mecz najsłabszych na zachodzie. Może i Vitjaz faworytem, może i Ryga zagrała słabo z Żubrami ale licze na przełamanie i zwycięstwo Krikunowa. Motywacji nie zabraknie
Ryga z x kurs 1,8
Wsjo fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +707
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Też myślę nad tym meczem wojskowych. CSKA w meczach z mocnymi rywalami radzi sobie bardzo dobrze, grają z mniejszą rotacją składu niż Ska, Fedotov w formie i liderzy też. Mimo że SKA wzmacniało się w trakcie i dziś są faworytem to stawiam na gości.

CSKA ml kurs 1,94
CSKA i under 5,5 kurs 3,5
Wsjo fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +29
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dzisiaj sporo emocji w KHL, spróbuję najpierw z dalekim wschodem:

Amur Chabarowsk vs Nieftiechimik Niżniekamsk: poniżej 5.5 goli ❌
Admirał Władywostok vs Lokomotiv Jarosław: 2/-6.5 goli ✅
AKO @2.64 Fortuna ❌

Amur vs Nieftiechimik to starcie back-to-back. Sporo sił zostało włożonych we wczorajszy pojedynek i liczę na zmęczenie po obu stronach barykady. Atakuje under, bo nawet ostatnie h2h potwierdza, że bezpośrednie rywalizację są mocno underowe. Co do Loko to liczę na ich wygrana i ponownie under. Nikitin wprowadza w swoje zespoły bardzo defensywny styl gry i nie zdziwię się jak skończy się to na skromnym 2:0 dla faworytów. Admirał u siebie owszem jest groźny, ale o wiele więcej potencjału po stronie przyjezdnych. Poza tym będą chcieli sie zrehabilitowac za przegrana w Nowosybirsku, a stać ich na to. Trzeba kolekcjonować punkty, bo czołówka zachodu ucieka, a Admirał to dobry przeciwnik na komplet oczek 👍

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +9
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Z dalszych meczów kusi mnie Sochi, bo kurs jak dla mnie jest zawyżony i to oni powinni być faworytami. Vityaz back-to-back, dodatkowo było to pierwsze spotkanie po przerwie reprezentacyjnej i sporo sił włożyli we wczorajszy pojedynek. Sochi gra mocno fizycznie i w tej kampanii radzi sobie z rywalami na podobnym poziomie, co oni. Dodatkowo wygrali już raz w tej kampanii w Podolsku, czemu nie powtórzyć tego wyczynu? W końcówkach tercji może braknąć sił gospodarzom, oby Lamparty walczące o play-off to wykorzystały.

Vityaz Podolsk vs Sochi: 2 RT @2.70 Betclic⛔

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +54
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dorzucę jeszcze to, co pograłem wcześniej, a więc gole:

Traktor Czelabińsk vs Severstal Czerepowiec: Severstal powyżej 1.5 goli⛔
Vityaz Podolsk vs Sochi: Sochi powyżej 1.5 goli✅
AKO @2.53 Superbet⛔

Avangard Omsk vs Metallurg Magnitogorsk: każda drużyna zdobędzie 2+ goli✅
Kunlun Red Star vs Torpedo Niżny Nowogród: każda drużyna zdobędzie 2+ goli⛔
AKO @2.92 PZBuk⛔

Warto grać bramki Severstali, bo kursy są ostatnio na nich bardzo zawyżone, a w ofensywnie wyglądają bardzo dobrze. Walczą do samego końca i Traktor, który znajduje się w dołku może mieć problemy. Co do Sochi już pisałem wyżej, gole widzę także pod Moskwą w Bałaszycha oraz Mytszczi. Jastrzębie z Lisami mierzyli się trzykrotnie w tej kampanii i trzy razy został ten zakład pokryty. Czemu nie i tym razem, bo widać, że ostatnie spotkania mocno overowe. Kunlun przygotowuje się do igrzysk olimpijskich i może będą mieli szanse w Pekinie urwać punkty, bo gracze NKL nie wyjadą do Chin. Mocno ambitna ekipa i nawet z chińczykami w składzie powalczyli z Saławat Jułajew. Torpedo ma swoje argumenty w ataku, ale defensywa potrafi stanąć, tak jak to było z Avangardem w drugiej tercji. 2:2 realne w tej parze.

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja dzis ide w kierunku ekipy z Kazachstanu. Wydawałoby sie ze utrata Dietza to osłabienie dla tej ekipy , jednak slyszłąem głosy ze w szatni atmosfera uległa poprawie. Gracze Astany zagrali solidny mecz w Ekaterinburgu gdzie postawili sie mocnemu rywalowi. Bars Kazan zrewanzował sie Traktorowi , praktycznie fruwajac po lodzie , była spina i mobilizacja. Dzis mysle ze bedzie inny mecz , ze Kazan nie zagra na takiej intensywnosci. Kazachowie to niezbyt wygodny dla nich rywal i w kazdym meczu napsuja im krwi. Dzis spodziewam sie zacietego meczu w okolicach remisu.

Astana handi plus 1,5 kurs 2 STS

Jeszcze spogladam na mecz w Moskiwe miedzy Dynamem a Avto. Owszem stołeczni sa faworytem ale czy az takim jak wskazuja kursy? Mysle ze Avto moze dzis napsuc krwi Dynamu. Roster maja wcale nie słabszy , w mczu z Astana sporo pecha i nic nie wpadło , mimo sily Dynama ja stawiam na mecz w okolicy remisu.

Avto z x kurs 2,05 STS

Otrzymane punkty reputacji: +16
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Kunlun Red Star vs Dynamo Mińsk:
Malte Stromwall strzeli gola @2.20 ❌
Malte Stromwall strzeli 2 gole @6.00 ❌
Malte Stromwall strzeli 3 gole @15.00❌

Wyjątkowy dzień w roku to i wyjątkowe single. Czuje, że to będzie dzień Szweda. Przede wszystkim Kunlun Red Star rozgrywa mecz back-to-back, co przy ich słabej kadrze może być po prostu blamażem. Wczoraj zostali po prostu zdominowani przez Torpedo Niżny Nowogród i nie mieli większych szans, aby powalczyć o zwycięstwo. Dzisiaj czeka ich rywal również wymagający, bo Dynamo, które po porażce w Helsinkach będzie mocno zmotywowane. Celuje w trafienia Malte Stromwalla. Śledzę jego karierę odkąd stawiał pierwsze kroki w KHL w Sochi i jest to świetny napastnik, tylko ma problem z kontuzjami. Jednak gdy czuje się danego dnia dobrze, to potrafi strzelać seriami. Daleko nie szukać, bo rywalizacja z Jokerit Helsinki zakończyła się trzema trafieniami. Ostatni bezpośredni pojedynek z Kunlun Red Star w Mińsku również zakończył się dla Malte trzema golami. Dzisiaj przed jego drużyną starcie z najsłabszym zespołem w całym KHL, do tego bez większego odpoczynku i po dwóch meczach bez bramki, czas na przełamanie. Liczę, że pojawi się sporo PP dla gości, bo gospodarze mogą być spóźnieni z interwencjami, a tam skuteczność Szweda będzie nieoceniona. Malte jak ma dzień, to potrafi zdobyć i trzy gole, na co mocno liczę.

Przy okazji życzę wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Odpoczywajcie :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +28
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP

🎄 🎄 🎄 🎄 🎄

Wszystkim Wam życzę zadowolenia i satysfakcji z podejmowanych wyzwań. Niech magiczna moc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój, wytchnienie i radość. Każda chwila świąt Bożego Narodzenia niech żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was zdrowiem, pomyślnością i szczęściem.

🎄 🎄 🎄 🎄 🎄

Otrzymane punkty reputacji: +1059
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Wczoraj sześć goli Dynama i żadnego Malte, szkoda. Dzisiaj krótko:

Saławat Jułajew Ufa vs Avtomobilist Jekaterynburg: 1 RT✅
Vityaz Podolsk vs Metallurg Magnitogorsk: 2 RT✅
AKO @2.71 Fuksiarz✅

Traktor Czelabińsk vs Barys Nur-Sultan: Barys powyżej 1.5 gola✅
Dynamo Moskwa vs Torpedo Niżny Nowogród: powyżej 1.5 gola✅
Bars Kazań vs Severstal Czerepowiec: Severstal powyżej 1.5 gola✅
AKO @5.10 Superbet✅

Co do goli drużynowych próbuję dalej, ponieważ gospodarze mogą być nieco rozprężeni po ostatnich wysokich wygranych. Mowa szczególnie o Dynamo i Traktorze, którzy zbłaźnili swoich rywali, a dzisiejsi przeciwnicy bardzo dobrze radzą sobie ostatnio w ofensywie. Co do Severstali myślę, że wyjdzie u nich sportowa złość i ta mina Razina, gdzie w końcówce drugiej tercji zaryzykowali ze empty netem i przegrany bulik zweryfikował ich beznadziejny dzień. Jeżeli chodzi o faworytów to liczę, że forma ekipy z Ufy będzie rosnąć, w Avto dalej problemy z bramkarzem, nawet po przyjściu Mattssona, a Lisy to drużyna o kilka półek wyżej od Vityazu, które włożyło sporo sił w dwa spotkania dzień po dniu i odpoczynku nie było za wiele. Magnitka po przegranej w Bałaszycha będzie mocno zmotywowana.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1526
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Piękny dzień wczoraj w KHL, gdzie oglądaliśmy mnóstwo goli, oby dzisiaj było podobnie w stolicach Rosji, Łotwy i Finlandii:

CSKA Moskwa vs Dynamo Mińsk: każda drużyna zdobędzie 2+ bramek @2.01✅
Dinamo Ryga vs Kunlun Red Star: każda drużyna zdobędzie 2+ bramek @1.75✅
Jokerit Helsinki vs Avangard Omsk: każda drużyna zdobędzie 2+ bramek @1.76⛔
AKO @6.19 Fortuna⛔

Malte Stromwall (Mińsk) powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @1.85⛔
Nikolajs Jelisejevs (Ryga) powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @1.65✅
Corban Knight (Omsk) powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @1.50✅
AKO @4.58 BETFAN⛔

Dzisiaj pary ułożyły się dla mnie idealnie, aby atakować typ, że każda z ekip strzeli po minimum dwa gole. Dynamo zawsze jest groźne dla najlepszych z KHL i tak jak to było w poprzednim sezonie, tak i w tym walczy do końca z potęgami ligi. Przede wszystkim drużyna z Mińska strzela z nimi gole, co jest ważne dla dzisiejszego typu. CSKA ma swoje problemy w defensywie, ale w ofensywie też błyszczy i wynik 2:2 jest realny. Dokładam do tego punkt Malte, który przestrzelił z Kunlun Red Star Karnego (beznadziejnie go wykonał) i przy sześciu trafieniach jego kolegów nawet nie zaliczył punktu. Sportowa złość z pewnością w nim drzemie i Żubry go dzisiaj potrzebują, aby liczyć na niespodziankę w Moskwie.

Jak gra Kunlun to gram gole, to już moje standardowe powiedzenie. Stracie dwóch ostatnich zespołów ze swojej konferencji, spodziewam się sporej walki na lodzie, bo to niecodzienna sytuacja dla obu klubów, że mają realne szanse na komplet punktów. Dodatkowo stawiam na punkt jednego z liderów Ryżan, który po kontuzji nie może jeszcze się odnaleźć. Nikolajs ciągnął swoją ekipę jeszcze kilka miesięcy temu, a teraz nadchodzi dobra okazja na przełamanie. Gra w PP i PK, a przy takim rywalu jak Kunlun i na własnej tafli aż grzech nie zapunktować.

Najbardziej o gole obawiam się w Helsinkach, ale potencjały szczególnie w ofensywnie obu ekip są tak wysokie, że warto spróbować. Jokerit po małej pladze koronawirusa powoli staje na nogi, ale to odbijało się na ich ostatnich wynikach. Mocno męczyli się z Żubrami, ale komplet punktów do nich powędrował. Dzisiaj cięższe zadanie, bo forma mistrzów KHL idzie wyraźnie w gorę. Doszedł Viktor Svedberg, który w obronie daje wiele. O trafienia Jastrzębi jestem pewien, jeżeli w bramce znajdzie się beznadziejny i nienadający się na realia KHL Janne Juvonen, myślę, że Pajace też coś strzelą, bo u siebie są prawdziwym powerhouse. Na kanadyjkę po najłatwiejszej linii oporu, a więc Corbane Knight. Jest to najbardziej istotny center Boba Hartleya i można powiedzieć, że nawet całej ligi KHL, który ma ogromny wpływ na grę swojej drużyny. W ważnych momentach stara się wygrywać wznowienia zarówno w grze PP i PK. Na wyjazdach regularnie punktuje i uważam, że na obcych taflach gra jeszcze lepiej niż u siebie w Bałaszycha. Mam nadzieję, że znów popisze się golem lub asystą.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +143
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja dziś zagram kombinowany zakład z trzech lig. Pewnie wielu z Was takie gra więc żadna nowość.
Z khl wybieram Jastrzębie, bo mysle że Jokerit nie gra teraz dobrego hokeja i mimo powrotu kilku graczy, jeszcze nie wszystko funkcjonuje jak powinno. Avangard powoli idzie w górę tabeli wschodu, zespół się wzmacnia i liczę dziś na punkt Jastrzębi.
Z ligi fińskiej stawiam na Helsinki, mimo że to taki zespół który potrafi przejść obok meczu to jednak dziś przeciwnik mocny i wierzę w ich mobilizacje.
Z kolei ze szwedzkiej SHL gram Leksand. Ekipa mocna, forma jest a grają z teoretycznie najsłabsza drużyną. Liczę na punkty

Avangard z x✅ + IFK Helsinki z x✅ + Leksand z x⛔
Kurs ako 3,54 fortuna ⛔

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +197
T 2,9K

tomek009966

Użytkownik
sunxl sunxl Dzięki za typy. Świetna robota! Pobrałem Miński i Kunlun i dorzuciłem overek 1.5 w meczu Totek i wyszedł przyjemny kurs.
Jedne z lepszych typów na tym forum. (y)

Otrzymane punkty reputacji: +366
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Wczoraj moje wszystkie 4 kupony hokejowe z KHL i MŚ U20 zakończyły się na skuteczności 2/3 trafionych typów. Niefart straszny, ale postaram się dzisiaj odbić. Zaczynam od dalekiego wschodu Rosji:

Amur Chabarowsk vs SKA St. Petersburg: 2 RT ❌
Admirał Władywostok vs Nieftiechimik Niżniekamsk: X2 ✅
AKO @2.31 PZBuk ❌

Mikko Lehtonen (SKA) strzeli gola @6.50 ❌

W Chabarowsku gra się ciężko, ale SKA tego problemu od lat nie ma i regularnie zdobywa tutaj komplet punktów w regulaminowym czasie. Ostatni raz w 2011 roku oglądaliśmy pomiędzy Amurem a Wojskowymi dogrywkę. Nawet w poprzedniej kampanii, gdzie przyjezdni byli osłabieni koronawirusem zwyciężyli. Uważam, że faworyci po raz kolejny wywiążą się ze swojej roli. Tygrysy mają swoje problemy w defensywie i taka ekipa jak ta z Petersburga chętnie to wykorzystuje. Poza tym widać w składzie SKA radość z gry i zrozumienie, co przekłada się na bardzo dobre rezultaty. Liczę mocno na gości. Czas na gola Lehtonena, który dawno nie cieszył sie z trafienia.

Uważam, że są spore szanse, że to tym razem Nieftiechimik sięgnie po komplet punktów. Przede wszystkim odpoczynek był tutaj wskazany, ponieważ Wilki musiały niedawno dzień po dniu mierzyć się z Amurem i z pewnością wpłynęło to na siły przyjezdnych i przegraną po rzutach karnych z Admirałem. Teraz tego problemu już nie ma i jestem zdania, że mają większe szanse od przeciwnika. Motywacja i potencjał jest po stronie gości i liczę, że ponownie nie przegrają w czasie regulaminowym.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Mam wrażenie, że jednym z lepszych typów na dzisiaj będzie Admirał. Gospodarze zagrają u siebie z Neftekhimikiem, który w ciągu sześciu dni zagra czwarty mecz co rzadko się zdarza w KHL. Będzie to jednocześnie czwarty mecz na dalekim wschodzie. Dotychczas Wilki radziły sobie na wyjeździe całkiem dobrze, ale grając z taką intensywnością muszą czuć nie małe zmęczenie. Już w ostatnim spotkaniu z Admirałami nie zdołali ich pokonać. Liczę, że dzisiaj gospodarze dadzą z siebie wszystko. Można spróbować bardziej ryzykownie i pograc jakiegoś singla w ich stronę, bo kurs jest na prawdę korzystny biorąc pod uwagę terminarz Neftekhimika. Do dubla dokładam over w Nowogrodzie. Zarówno Spartak jak i Torpedo radzą sobie ostatnio nieźle jeśli chodzi o ofensywę i myślę pięć bramek powinno spokojnie wpaść. Zabezpieczam się dogrywką w przypadku kiedy oba zespoły ograniczą się do jedynie dwóch trafień.

❌ Admirał +1,5 (handi) & Powyżej 4,5 bramki (z dogrywką) w Nowogrodzie @1,97 5/10 Unibet
❌ Admirał ML @2,10 3/10 Unibet

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Mnie osobiscie tez ciagnie w strone Admirała w tych porannych meczach. We Fietisov Arenie bardzo ciezko sie gra , gospodarze u siebie od kilku kolejek a Wilki juz sporo czasu w delegacji i czy bedzie taka sama produktywnosc jak w poprzednich meczach? może czegoś zabraknać. Poza tym patrząc na skład nie widzę przewagi gosci w rosterze i postawił bym na ten moment znak równości, wiec ide w kierunku gospodarzy. Do dubla dorzucam win SKA i mysle ze powinni to ogarnać w RT ale to trudny teren dla kazdego więc proponuje zwyciestwo z dogrywka lub karnymi

Admirał z x + SKA ml kurs ako 2,2 fortuna ⛔ nie ma to jak dobrze zaczac tydzień

Ostatnia edycja:
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Brawo SKA, tak frajersko oddać mecz :)

Późniejsze spotkania to gole drużynowe:

Sybir Nowosybirsk vs Saławat Jułajew Ufa: Saławat Jułajew powyżej 1.5 gola ✅
Bars Kazań vs Metallurg Magnitogorsk: Metallurg powyżej 1.5 gola ✅
Torpedo Niżny Nowogród vs Spartak Moskwa: Spartak powyżej 1.5 gola ✅
AKO @3.22 Superbet ✅

Krótko Ufa jakby już powoli wychodziła z kryzysu i wydaje się, ze ich forma powędruje do góry. Spadku oczekuje po Sybirze, który zagrał dobre spotkanie z SKA, ale w defensywie nie wygląda to już najlepiej. Liczę na rewanż gości za porażkę u siebie. Co do Lisów to trzykrotnie pokonywali Bars w tym sezonie, może i czwarta wygrana się przytrafi. Bars również mały dołek formy, przede wszystkim w obronie i wprowadzenie nowych obrońców może trochę czasu zająć. Co do Spartaka to forma jest świetna, grają bardzo dobrze, Torpedo wraca po wymagających meczach wyjazdowych, stawiam na strzelaninę.

Dołożę jeszcze Blackera, który znów wraca do Kazachstanu, spora motywacja jego po wyrzuceniu z Barysa.

Jesse Blacker (Avto) strzeli gola @7.50 Fortuna ❌

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +655
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Walczymy dalej z KHL:

CSKA Moskwa vs Dynamo Moskwa: Dynamo powyżej 1.5 goli @1.53✅
Jokerit Helsinki vs Kunlun Red Star: Kunlun powyżej 1.5 goli @1.89⛔
AKO @2.89⛔

Sochi vs Traktor Czelabińsk: 2 ml @1.57✅
Dinamo Ryga vs Avangard Omsk: 2 RT @1.60⛔
AKO @2.51⛔

W środku tygodnia doszło do interesującej wymiany na linii CSKA – Traktor i w jedną stronę powędrował obrońca Artyom Blazhiyevsky, a w drugą Vitaly Abramov. Ma to wzmocnić i tak silną już ofensywę Wojskowych. Należy poprawić grę w defensywie, bo ona nie jest na najlepszym poziomie. Warto skorzystać ze słabszej obrony CSKA i mocniejszej ofensywie Dynama w ostatnim czasie. Jasne, są to derby i możemy spodziewać się underu, tak jak to bywało w przeszłości, ale zwyżka formy wyraźnie jest po stronie gości. Jest to starcie dwóch trenerów, którzy przed rozpoczęciem obecnej kampanii podjęli się nowej dla siebie roli i trzeba przyznać, że wygląda to całkiem dobrze. Liczę na Dynamo i na Vadima Shipachyova, który w takich rywalizacjach błyszczy.

Wiele nie funkcjonowało w grze ekipy prowadzonej przez Lauri Marjamakiego w starciu z Avangardem Omsk. Jest to konsekwencja przebytego koronawirusa w szatni Jokerit. Kilku graczy już powoli wraca do zdrowia i fani czekają na Mr. Helsinki, a więc Briana O’Neilla. Bez niego atak nie wygląda najlepiej i nic w tym dziwnego, jeżeli brakuje najlepiej punktującego zawodnika drużyny. Muszę przyznać, że skusiła mnie propozycja dwóch trafień Kunlun Red Star. Dzisiaj w bramce Jokeritu możemy spodziewać się Andersa Lindbacka, który przechorował koronawirusa, ale czy od razu będzie w pełni sprawny i w 100% skupi się na grze? Uważam, że nie. Smoki to bardzo wesoło grająca ekipa i nawet jak mało kto na nich stawia, to są w stanie swoje strzelić. W Helsinkach toczyli ostatnio wyrównane boje i mam nadzieję, że wykorzystają drobne problemy faworytów. Presja u gospodarzy będzie coraz większa i łatwo zlekceważyć takiego przeciwnika, jakim jest Kunlun Red Star.

Andrei Nazarov robi porządki w szatni i z klubem pożegna się JC Lipon, który nie do końca jest za aktualnym szkoleniowcem. Myślę, że długo pracy szukać nie będzie, ponieważ w PK radzi sobie bardzo dobrze i ktoś skusi się na Kanadyjczyka. Zespół z Czelabińska dokonał wymiany zawodników, o której pisałem wyżej i ma to wzmocnić defensywę. Kłopot bogactwa w ofensywie był spory, dlatego takie transfery nikogo nie dziwią. Sochi wyraźnie ma zniżkę formy i może to mieć związek ze zmęczenie hokeistów trenerem Andreiem Nazarovem. Jest to bardzo wymagający trener, który często jest nieco agresywny w stosunku do swoich podopiecznych i trzeba iść za nim w ogień, ale po prostu odpuścić. Była wiara w zakwalifikowanie się do play-off, ale ona już powoli wygasa. Traktor jest na całkiem innym biegunie i wzmacnia swoją defensywę kolejnymi hokeistami. Myślę, że to właśnie faworyci sięgnąć po zwycięstwo, bo ich forma idzie wyraźnie w górę. Uważam, że nawet fizyczność Sochi nie pozwoli im na nawiązanie walki z przyjezdnymi.

Faworyt w Rydze jest jeden i jest nim Avangard, który ma różne kombinacje w ofensywie i przynoszą one owoce, a i Simon Hrubec wyłapał ostatnio kilka trudnych strzałów Jokerit. Uważam, że przyjezdni poradzą sobie z Dinamo, któremu brakuje wyraźnie skuteczności. Kluczem będzie wykorzystywanie PP przez ekipę z Omska, a jest ono na wysokim procencie. Przy wielu faulach gospodarzy może zabraknąć umiejętności i zgrania, aby powstrzymać mistrza KHL.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +384
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Tak czytam kolege wyzej i z tej kolejki tez wybrałbym te dwa mecze ( Omsk i Traktor) . Osobiscie nie podoba mi sie wymiana Abramow za Blażejewski ale chyba Traktorzysci stawiaja na trzy mocne pary obronców, troche kosztem ataku , choc jak spojrzec na roster to jest tam bogactwo. Abramo to wg dobrze rokujacy gracz i CSKA dobrze go zagospodaruje i rozwinie.
W Sochi faktycznie nastepuje hamowanie, Sochi tez wg mnie nie osiagnie wyzszego pulapu z tymi zawodnikami. Nazarow wykrzesał z nich 200% normy i teraz raczej bedzie gra falami niz mocne pojscie do przodu. Chyba , że beda solidne wzmocnienia i bedzie z kim pracowac.
Co do Omska to faktycznie nic nie wskazuje by zgubili punkty w Rydze, ale jak to Avangard nie zawsze podejda na 100% do słabszego rywala a niestety system dwupunktowy spowodował, ze ekipy nie zawsze graja do konca bo czy w dogrywce lub karnych to dwa punkty sa a tak były trzy i była wieksza motywacja by punktu nie zgubic. Nie podoba mi sie ten system bo czesto w koncowkach meczow przy wyniku remisowym zespolu, szczegolnie z innych konferencji graja tak by nie zrobic sobie krzywdy bo punkt bedzie a o drugi zawalczymy w dogrywce. Niestety takie wnioski z tego dwupunktowego systemu, wiec typ taki

Avangard ml + Traktor ml kurs ako 2,12 STS✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +751
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Sybir Nowosybirsk vs Neftiechimik Niżniekamsk: 1X✅
Lokomotiv Jarosław vs Spartak Moskwa: Spartak powyżej 1.5 gola✅
AKO @2.47 Superbet✅

Barys Nur-Sultan vs Saławat Jułajew Ufa: każda drużyna zdobędzie 2+ bramek⛔
Avtomobilist Jekaterynburg vs Bars Kazań: każda drużyna zdobędzie 2+ bramek⛔
Dynamo Mińsk vs Metallurg Magnitogorsk: każda drużyna zdobędzie 2+ bramek⛔
AKO @5.26 PZBuk⛔

Dzisiaj króciutko. Postaram się wykorzystać zmęczenie Nieftiechemika i Lokomotivu wojażami po wschodzie. Naturalnie Loko miało sporo czasu, aby się zregenerować, ale pierwszy mecz po powrocie nie jest łatwy. Przyjeżdża Spartak, który jest w gazie i może pokusić się o kolejną wygraną. Szczególnie podoba mi się gra Ivana Drozdova, którego obserwuje od dłuższego czasu. Białorusin staje się liderem stołecznych i oby dzisiaj również poprowadził swój klub do goli. Co do ekipy z Niżniekamska pisał o nich rasijskij rasijskij ostatnio, ale Sybir to nie Admirał i tutaj schody są znacznie większe. Mała hala, zgromadzona wiernymi kibicami niesie Sybir. Co do goli w Kazachstanie, Jekaterynburgu i na Białorusi nie będę się rozpisywał, stawiam na overowe pojedynki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +33
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis robie kupon z trzech meczy
Na dzień dobry Sibir, ktory u siebie radzi sobie dobrze nawet z mocnymi , dobra gra z tyłu a w ataku sa w stanie wykorzystac swoje, Wilki juz troche w delegacji , wytargali z dalekiego wschody 7 pkt, to bardzo dobry wynik ale dzis nie spodziewam sie ich wygranej
Dalej Loko, mieli cztery dni na przestawienie sie z powrotu ze wschodnich rubieży , Nikitin zabrał tam dosc szeroki skład i troche rotował . Po meczu z Amurem nie wygladali na zmeczonych wiec mysle ze fizyka nie zawiedzie. Osobiscie z tych wyjazdow podobał mi sie wystep Isajewa, mlody golie Loko solidnie zaprezentował sie w trudnym meczu z Admirałem, gdzie był pod dosc mocnym obstrzałem, widac ze forma jest i ciekawe na kogo postawi dzis Nikitin. Dzis debiut w Loko dwóch Brandonów , ciekawe jak sie wkomponuja w zespół. Spartak ostatnio gra lepiej, dobrze w bramce spisuje sie Dansk, mimo spadajacych kursow na Spartak mysle ze stołeczni nie wywioza dzis punktow z Jarosławia. Mecz za tak zwane 4 pkt i Nikitin ma tego swiadomość
Jako trzeci wybieram mecz w Mińsku. Żubry wracaja po zachodnim tripie. Po świetach cos obrona ne gra ja sobie życzy Woodcroft bo Dynamo sporo traci ostatnio a dzis tez rywal z gornej półki. Magnitka wypuscila mecz w Kazaniu i mysle ze dzis beda troche źli sportowo, potencjał jest , forma dobra, licze na conajmniej punkt

Sibir z x + Loko ml + Magnitka z x kurs ako 2,49 STS

EDIT: Tyle farta ile miał dziś Spartak to można by obdzielić kilka meczy, bramki też z niczego, momentami nie istnieli a jednak wygrali, niestety, słupki, nietrafione do pustej strzały i ogólnie nawałnica ale nic nie szło dziś ekipie Lokomotivu. Taki jest niestety sport momentami brutalny i niesprawiedliwy

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom