Myślę podobnie do Pana moderatora w kwestii meczu w Helsinkach. Dynamo nie grało w spotkaniu z Rygą źle ale różnica doświadczenia bramkarzy zrobiła swoje. Pajace uciekły ostatnio spod topora w meczu z Sochi i to pokazuję, że jak chcą to mogą w moment przechylić szalę na swoją korzyść. Kurs na Jokerit co nie dziwota niski, więc liczę, że po solidnym opierdolu jaki zebrali gracze z Finlandii w meczu z Sochi nie zlekceważą rywala i już od początku narzucą swój styl gry. Poszukam też jakiś bramek graczy bo powinniśmy zobacz ich kilka z racji osłabienia w bramce przyjezdnych.
1 tercja Jokerit@ 2,07
1 tercja handi -1 Jokerit@ 3,50
Grant gol@6,50
M.Antilla gol@6,00
M. Antilla over 0,5 pt@2,85
Moses over 1,5 Pt@4,25
Serio taki kursik na 2 punkty Mosesa? Chłop moim zdaniem technicznie zjada większość ligi, jego jazda na łyżwach , balans ciała , technika użytkowa dla mnie na mega poziomie. Przyjemnie się na chłopa patrzy, zawsze głowa wysoko. Potrafi dojrzeć kolegów na tafli i zagrać klasyczne ciasteczko. Spoczko kursik, więc warto próbować.
Liczę na sporo przewag drużyny gospodarzy a jak przewagi to strzały z okolicy niebieskiej a jak niebieska to obrońcy. No to lecimy z Grantem. W zeszłej kolejce Lehtonen dał zwycięstwo. Czas na kanadyjczyka, który w zeszłym sezonie zanotował 13 bramek. Kurs warty próby.
Antilla bez punktu? No ciężko mi w to uwierzyć. Chłop już ma swoje lata ale jak pokazały ostatnie mistrzostwa świata im starszy tym lepszy. Może już nie opiera się na nim gra i raczej 3-4 piątka ale chłop wie gdzie wsadzić kij a i gabaryty do rozepchnięcia się w tercji przeciwnika zacne. Próbujemy.