Dzis dla mnie jeden mecz do gry, mianowicie spotkanie Spartaka z Jokeritem. Wczorajszy mecz stołecznych to mnóstwo walki w środku tafli, ale i dobra skuteczność oraz mądra obrona, bo jednak goscie z Leningradu mieli optyczna przewagę i czesciej wypracowywali sobie sytuacje do zdobycia gola. Mecz był z gatunku tych z podtekstami bo to osoba trenera czy porachunki Playoffowe, pomijam moze animozje miedzy zawodnikami, duzo rzeczy złozyło sie na ciezar gatunkowy meczu, wiec spina była ze strony Stołecznych. Ale i dzis bardzo rzetelny przeciwnik. Finowie po nowym roku imonuja nie tylko w ataku ale i na tyłach a sam Kalnins w bardzo dobrej formie, potencjał jest duzy w tej ekipie o czym niejednokrotnie pisałem. Mysle ze Jokerit jest jak najbardziej w stanie pokonać Spartaka na ich tafli, co wiecej mysle ze stawiał bym na nich nawet gdyby nie wczorajszy ciezki mecz z SKA, wiec obieram finski kierunek
Jokerit RT kurs 2,18
Jokerit ml kurs 1,70
W pozostałych meczach nie jawi mi sie jakis wyraźny faworyt do wygranej. Loko w Ufie ostatnimi laty potrafi grać, ostatnie mecze to popis obrony i bramkarza Loko a ze wszyscy zdrowi to i wynik jest wiecmoze sie pokusic o win w mocnej Ufie. W bitwie o Moskwe mam wrazenie, że to jednak CSKA bedzie chciało znazać plame po porażce i wziac rewanż za przegrany oststni bezposredni pojedynek, Wilki wygłodniale bo wracaja z Uralu z dwoma punktami a ostatni mecz mimo nawałnicy odbili sie od Kovara wiec roznie moze być, a goscie z Astany mimo lepszej jakosci sa w zasiegu. W Rydze nie odbierał bym szansy gospodarzom. Nie jest prawdą , Jak to kolega wyżej pisze, że Ryga sprzedaje kogo tylko może , z zespołu ostatnio odszedł tylko za rekompensate pieniezna do Omska napastnik McMilan, róznie sie mówi o kulisach jego odejscia, rozwiazano próbny kontrakt z obrońcą Kuldą , zakontraktowano Słowackiego obrońce Marka Dałogę , wrócił Mathew Maione, któremu nie posłuzył kilamat wschodni. Fakt , na PO juz szans nie ma ale mozna pokazać dobra gre i zrobic dobry podkład pod przyszły sezon i wynikowo i personalnie, wiec dzis Ryżanom po laniu od Jokerita napewno motywacji nie zabraknie. Mozna poobserwować w Rydze Janisa Vorisa, bo kto wie czy nie rosnie nowy Łotewski talent w bramce