Dzisiaj bez kombinatorki polecimy typami, ciekawy dzień w naszej ukochanej lidze, wiele pomysłów na spotkania.
Barys Nur-Sułtan - Neftehimik Niznekamsk 1@1,74 brawo Pasquale uratował ten mecz
Długo się zastanawiałem czy aby na pewno iść w stronę gospodarzy z racji tego , że Wilki potrzebuja na gwałt punktów jeśli nie chcą kończyć sezonu w lutym. Wygrała jednak myśl o tym jak słabo na wyjeździe grają Niznekamcy, tylko 19 oczek oraz fakt , że Barys o ile dobrze liczę wygraną dzisiaj zapewni sobie PO. Za 2 dni grają z Omskiem, więc będzie o wiele trudniej o punkty, goście za to po tym meczu wracają do siebie na meczyk z Czerepowcem, który muszą wygrać! Poza chłopaki po ciężkich bojach z Jastrzębiami i Pajacami ciągle w roadtripie.
Avtomobilist Jekaterynburg - Dynamo Mińsk Obie strzelą 2 gole@2,14
W Jekaterynburgu nie widzę innej sytuacji niż wygranej gospodarzy, aczkolwiek miejscowi lubią grać otwarty
hokej od kilku lat i dać kibicom trochę emocji. Dynamo bez ciśnionka kończy powoli regular testując i przygotowując się na przyszły sezon. Też lubią postrzelać i liczę na otwarty mecz a , że kurs przyjemny to próbujemy.
Metallurg Magnitorsk - Jokerit Helsinki 2 OT@2,05 sędziowie robili wszystko co mogli jednak Pajace się nie dały
Czytam ,że mobilizacja w Magnitorsku, trener obsrana zbroja lata i pokrzykuję na zawodników, że najważniejszy mecz sezonu, że muszą itd. Magnitka sportowo nie zasługuję na grę w PO w tym sezonie i przyzna to każdy kto ogląda ich spotkania. Jednakże ze względów jaka to jest marka i ile kibiców posiada ten klub pewnie wepchną ich do PO. To po prostu dobre dla wszystkich - dla ligi dla klubu, kibiców. Wiadomo liczą się pieniążki. Sędziowie - tylko to mnie martwi przed tym spotkaniem , bo wątpię, żeby Jokerit spotkanie odpuścił, gdyby był to mecz z jakąś ruską drużyną wgl bym go nie dotykał ale wierzę w finów, że się nie przestraszą i nie odpuszczą bo drużynę mają dwie klasy lepszą.
Traktor Czelyabinsk - Kunlun Red Star 1 OT@2,05
Gdyby nie to, że chińczycy mają ogromne pieniądze ten klub nie rozegrałby żadnego sezonu w
KHL. Drużyna bez historri bez kibiców, zawodnicy kompletnie oderwani od klubu. Zaciąg kanadyjski ma w dupie drużynę, sprawdzamy tylko co tydzień czy przelew przyszedł. 2 ostatnie spotkania pokazały jak żałosna jest to drużyna. Prowadząc 2-3 bramkami dają się łapać w końcówce i są ośmieszani. Na wschodzie jednak zdecydowanie łatwiej o PO, więc możliwe , że ich zobaczymy aczkolwiek wierze, że reszta drużyn się zepnie i wydyma ich na końcu jak ostatnio to zrobił Jokerit. Traktor z matematycznymi szansami na awans. Jednak dopóki krążek w grze to gospodarze nie odpuszczą. Region mocno zasłużony dla rosyjskiego hokeja, produkujący wysokiej klasy hokeistów a i kibice mocno żyją tym sportem. Czy Hyka z Sedlarem szarpną dzisiaj? Zobaczymy , liczę na Traktorka dzisiaj.
Łokomotiw Jarosław - Torpedo Nizhny Novgorod 1@1,91 ez gierka dla gospodarzy
Zaskoczony jestem wysokim kursem na gospodarzy. Drużyna klasę lepsza i w zdecydowanie lepszej dyspozycji. Goście ciągle przestraszeni w roadtripie z mocnymi ekipami gładko polegli w Moskwie i Peteresburgu. Kolejarze za to wywieźli cenne punkty z ciężkich terenów Soczi i Podolska, gdzie gra się naprawdę ciężko zwłaszcza na tym etapie sezonu. Poszukałbym handi ale ten kursik mnie zadowala. Ekipy dzielą tylko 4 pkt w tabeli i obie potrzebują ich do zabezpieczenia PO aczkolwiek bliżej zdecydowanie jestem Loko.
Dynamo Moskwa - Dynamo Ryga
Indrasis gol@3,50
Tutaj zero opisu bo szkoda klawiatury. Poczekam na linię bo pewno gospodarze trochę porotują składem, zwłaszcza , że PO zapewnione a rywal z najniższej możliwej półki. Kursy śmieszne ale nie ma co się dziwić. Poszukam później jakiejś kanadyjki.
Sochi - Cherepovets 1@1,91 Czerepy jak ostatnio, walą głową w mur
Czerepy bez Vovchenki nie mogą złapać rytmu a w dodatku wyleciał jeszcze ze składu następny mocno punktujący Kapustin. W ostatnim spotkaniu cisneli Podolsk ale brakowało kogoś kto wepchnie ten krążek do siatki a Vityaz spokojnie ich kontrował strzelając bramki. Dzisiaj jeszcze cięższy wyjazd. Sąsiedzi z tabeli z takim samym dorobkiem, ważny mecz dla obu ekip. Wrócił Stromwall , więc będzie komu strzelać gole. Obie ekipy potrzebują tych punktów lecz zdecydowanie bliżej mi do gospodarzy którzy mają po prostu więcej atutów po swojej stronie, no i własne mury.
Ostatniego spotkanka nie ruszam. No to czekamy teraz do 14:30!