Trzeba przyznać, że jak na razie mamy bardzo wyrównane play-offy i oby tak dalej z emocjami! Szkoda jedynie, że 3 mecze są o tej samej porze i trzeba wybierać, a potem oglądać pozostałe z odtworzenia. Warto chyba iść w dogi, bo coś czuję, że któraś z ekip złamie gospodarzy. Dzisiaj pograłem trzy kupony i najbardziej liczę na Severstal, który oglądałem na żywo w rywalizacji z Dynamo i w ten czwartek również mam zamiar oglądać.
Singiel:
Dynamo Moskwa vs Severstal Czerepowiec: 2 ml @3.85 Fortuna
SKA St. Petersburg vs Dynamo Mińsk: handicap +2.5 Dynamo Mińsk @1.48
Dynamo Moskwa vs Severstal Czerepowiec: handicap +2.5 Severstal Czerepowiec @1.47
Avangard Omsk vs Avtomobilist Jekaterynburg: 1 ml @1.38
AKO @3.42 Fortuna/Edit. pojawił się AKO Boost @3.60 na to zdarzenia w Fortunie
Metallurg Magnitogorsk vs Barys Nur-Sultan: poniżej 20.5 sumy kar dwuminutowych @1.87
Dynamo Moskwa vs Severstal Czerepowiec: powyżej 16.5 sumy kar dwuminutowych @1.75
AKO @3.27 BETFAN
Muszę przyznać, że oglądając Severstal plułem sobie ostatnio w brodę, że we wtorek nie pograłem jednak handicapu w ich stronę, bo wygrana Dynama wisiała na włosku. Bardzo mądrze zagrane spotkanie, dobry Podyapolsky, który tak jak jego kolega z przeciwka weteran Yeryomenko zagrali kapitalne mecz. Over mógł być tutaj na spokojnie, ale postawa GK na to nie pozwoliła. O ile pierwsza i druga tercja były w miarę wyrównane, tak w trzeciej to już totalna dominacja Czerepów. Czy zabrakło sił nagle Dynamo? A może Severstal zachował je właśnie na ostatnie 20 min? Nie bez kozery drużyny obawiają się Severstalu, bo jest to ekipa, która najszybciej porusza się po lodzie. Ciężko ich zatrzymać szczególnie w kontratakach i trzeba sięgać po nieczyste zagrania. Talent Jaskina pozwolił na zwycięstwo stołecznych, kto wie, jakby dalej spotkanie się potoczyło, gdyby ta bramka nie została zdobyta. Muszę tutaj spróbować handicapu w w stronę gości i końcowej ich wygranej. Razin z pewnością jest zadowolony z postawy swoich podopiecznych i zapewne nie zmieni swojego podejścia i taktyki do dzisiejszego starcia. Gram tutaj też over kar, ponieważ spodziewam się podobnego starcia co we wtorek. Dynamo może uciekać się do wykluczeń przy szybkich zawodnikach rywali.
Avangard z Avto to jedyny mecz, który nie oglądałem ze wszystkich w play-off nawet z odtworzenia, ale nie zmieniam swojego zdania, co do ich pewnego awansu. Ekipa z Jekaterynburga to dla mnie żaden zespół, coś się popsuło i nie może się naprawić. Wystarczy kilka PP dla Jastrzębi i sprawa powinna być załatwiona. Dobry mecz Bobkova i brakowało bramkarza w formie w tej ekipie. Do AKO zabezpieczam się wygraną przy ewentualnych dogrywkach.
Dynamo Mińsk mogło się podobać. Ich kontrataki są zabójcze. Szkoda tylko tych łapanych kar i myślę, że to jeden z czynników, dlaczego nie udało się doprowadzić do dogrywek, czy nawet powalczyć o wygraną w RT. Myślę, że już okrzepli na poziomie play-off i dzisiaj również postawią się Wojskowym. Kluczem będzie zachowanie zimnej krwi i jak najmniej osłabień po stronie Żubrów. Pierwszy stres związany z play-off już minął, a SKA nie zagrało wybitnego starcia. Goście z Białorusi mogą to wykorzystać a i Furch ma jeszcze trochę do poprawy w swojej grze. Dodatni handicap na przyjezdnych wydaje się racjonalny.
Zostało mi jeszcze omówienie kar w Magnitogorsku. Linia spora z powodu pierwszego meczu, dlatego też próbuje underu. Przede wszystkim myślę, że tym razem nie ujrzymy fajerwerków. Padło tyle bramek z powodu słabej postawy bramkarzy Kazachów, ale też dzięki licznym wykluczeniom. Sam Barys zdobył 3 trafienia w PP co może nas dziwić, gdy widzimy jak radzzili sobie niedawno w tym elemencie, Magnitka 2, więc jaka jest recepta, aby nie doprowadzać do straty goli? Mniejsza ilość wykluczeń. Oczywiście nie można się tak ograniczać, bo emocje, przerwanie groźnych akcji, ale stawiam na spokojniejszą rywalizację, w której to zdecyduje może jedno trafienie? 10 kar mniejszych to max jaki widzę w Magnitogorsku.