>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Karta Skrill (dawniej Moneybookers)

minolta 7

minolta

Użytkownik
Witam
Użytkownikiem Skrilla jestem od dawien dawna.Jednak dotychczasowe wypłaty dokonywałem zawsze przelewem na rachunek bankowy.
Nie ukrywam, że obecna sytuacja w naszym kraju lekko mnie zaniepokoiła dlatego zdecydowałem sie na kartę Skrill.
Zamówioną kartę i pin otrzymałem w zeszłym tygodniu,jednak tu jest mały problem.
Po zalogowaniu sie na moje konto w Skrillu i wejściu w zakładkę &quot;karta Skrill&quot; nie ma tam żadnej opcji aby aktywować kartę.Widnieje tam tylko napis :
Wystąpiłeś o kartę Skrill 17/11/2014
&quot;Twoja karta jest już w drodze - powinna dotrzeć nie później niż 02/12/2014
Jeżeli karta nie dotrze do podanego terminu, prosimy o kontakt.&quot;

Oczywiście napisałem w środę do nich maila wraz z pytaniem co robić itd , mija właśnie tydzień a odpowiedzi sie nie doczekałem.

Zaznaczam ,że jest to pierwsza moja karta od nich.

Czy może ktoś z forumowiczów był w takiej sytuacji , co mam robić ?
Ja mam ten sam problem dostałem kartę ale brak aktywacji i brak pinu do karty pisałem też już 10 maili i cisza o co chodzi ???

K 0

krzysieklu

Użytkownik
Wyżej kolega również wspomniał o takim samym problemie więc jest nas juz trzech w ciągu kilku ostatnich dni.
I to nawet nie byłby jakis większy problem bo każdej firmie może się zdarzyć wpadka.
Najgorsze jest to ,że traktują nas jak Europejczyków którejś tam kategorii.Nie odpowiadanie na nasze maile to lekceważenie ,kpina i brak szacunku dla nas.W/g ich regulaminu maja zasrany obowiązek odpowiedzieć w ciągu 48 godzin.
Powierzam im swoje pieniądze, często wcale nie małe , gdyby tak potraktowano mnie w jakiejkolwiek krajowej instytucji finansowej to podziękowałbym im z wielkim hukiem.
Wygląda na to,że czują się bardzo pewni na rynku skoro im nie zalezy.

minolta 7

minolta

Użytkownik
Pewnie zapchał im się system przez Polaków !!! hahaha do tej pory niewiedzą co się dzieje czemu tylu polaków się zarejestrowało.

josef39 1,3K

josef39

Użytkownik
@krzysieklu , masz kartę i pin a więc idź do bankomatu i wypłacaj.Nie pamiętam jak to bylo na początku (dawno to bylo) ale na 99% aktywujesz kartę podczas pierwszej wypłaty.
Między doręczeniem karty a pinu jest około tygodnia.Weźcie pod uwagę że zbliżają się święta i nasza poczta ma więcej pracy.

K 0

krzysieklu

Użytkownik
Josef39 - dzięki za próbę skutecznej pomocy.
Właśnie wrócilem i niestety nie udało się.
Skorzystałem z bankomatu w Getin Banku, bodajże jest to bankomat z sieci Euronet.
Wyskoczył komunikat :
&quot;wybrana transakcja jest niedostępna dla tej karty &quot;
Próbowałem również zapłacic nią w Auchan, efekt taki sam.

Naprawdę zaczyna mnie to potężnie wkurzac .I nie chodzi tu o pieniądze bo mogę znaleźć za flaszkę słupa i wypłacić bez konsekwencji na niego.
Chodzi o to , jak mnie traktują.Za to , ile mojej kasy przeszło przez ich łapy powinni całować mnie po tyłku a tu z ich strony zmowa milczenia i olewanie mojej osoby.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Josef39 - dzięki za próbę skutecznej pomocy.

Właśnie wrócilem i niestety nie udało się.
Skorzystałem z bankomatu w Getin Banku, bodajże jest to bankomat z sieci Euronet.
Wyskoczył komunikat :

Próbowałem również zapłacic nią w Auchan, efekt taki sam.

Naprawdę zaczyna mnie to potężnie wkurzac .I nie chodzi tu o pieniądze bo mogę znaleźć za flaszkę słupa i wypłacić bez konsekwencji na niego.
Chodzi o to , jak mnie traktują.Za to , ile mojej kasy przeszło przez ich łapy powinni całować mnie po tyłku a tu z ich strony zmowa milczenia i olewanie mojej osoby.
Zadzwoń pod nr +44 2035145562 i będziesz miał dziś wieczorem/jutro rano &quot;aktywuj kartę&quot; na swoim koncie skrill. Wystarczy chwycić za słuchawkę i wystukać nr,masz nawet polskiego konsultanta jak nie umiesz po angielsku.

A maile to sobie możesz pisac do Wielkanocy:grin:

K 0

krzysieklu

Użytkownik
Dzięki levy - przekręciłem, posłuchałem kilka minut muzyki , pogadałem chwilkę i dowiedziałem sie ,że polskiego supportu dziś juz nie ma i kazali zadzwonić jutro.
Z angolem sprawy nie załatwiałem bo nie pozwala mi na to mój słaby angielski.
Spróbuje zadzwonić jutro.

C 0

calvex

Użytkownik
Mógłby ktoś pomóc ?

Dostałem parę dni temu pin do karty skrill, ale niestety nadal nie mogę jej aktywować. W intrukcji jest napisane, żeby zalogować się na konto, przejść do Karta Skrill i tam ją aktywować.

Niestety, ale jak tam wchodzę, to mam

iv.pl/images/28866931262324826645.jpg

Nie ma tutaj żadnych okienek do aktywacji. Kartę mam, pin również, więc jak mam tę kartę aktywować ? Polski Support chyba został zwolniony, bo czekam na odpowiedź już ponad tydzień czasu...

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
Nie ma tutaj żadnych okienek do aktywacji. Kartę mam, pin również, więc jak mam tę kartę aktywować ? Polski Support chyba został zwolniony, bo czekam na odpowiedź już ponad tydzień czasu...
zrób dokładnie jak kolega przemoevil, idź do bankomatu, wbij pin i gotowe.

C 0

calvex

Użytkownik
No ja wróciłem teraz z miasta i nadal, to samo. Poszedłem do bankomatu, wpisałem kod pin, wyciągnąłem kartę i nic...
Jutro może jeszcze raz spróbuję.

K 0

krzysieklu

Użytkownik
No ja wróciłem teraz z miasta i nadal, to samo. Poszedłem do bankomatu, wpisałem kod pin, wyciągnąłem kartę i nic...
Jutro może jeszcze raz spróbuję.
Próbowałem i wczoraj, i dzisiaj w innym bankomacie, zamiast pieniędzy jest komunikat :
więc kartę trzeba aktywować na ich stronie (tak zresztą piszą w liście ,jak i na naklejce karty) tylko niestety nie ma jak.

czoker 137,3K

czoker

Użytkownik
Calvex po prostu wyślij do nich maila.
Do mnie dzwonili z Sofii i ręcznie aktywowali kartę, a miałem podobny problem jak Ty.
Na telefon czekałem kilkadziesiąt minut.

dab1967 7

dab1967

Użytkownik
Ja dziś miałem taki przypadek z kartą Skrill, w dzień próbowałem wypłacić hajs z bankomatu(ipko) i dwa razy pojawiła się informacja że zły pin. Stałem z listem tym co mi przesłali i z pinem co jest w tym liście i to niemożliwe, że źle wpisałem. Poszedłem do innego bankomatu i niestety, powtórka z rozrywki, zły pin a że to była już trzecia nieudana próba to oczywiście wyświetlił mi się napis, że karta zablokowana. Pisałem w dzień do skrill i do tej pory zero odzewu.
Miał ktoś takie problem, że pin podany na ich liście był błędny....?
Podeśle ktoś maila do nich aktualnego bo może mam jakiś inny, stary.

C 0

calvex

Użytkownik
Ok, problem rozwiązany,
Sprawa wygląda tak, że to Skrill ma problemy techniczne i trzeba do nich zadzwonić, by oni aktywowali kartę ręcznie. Ogólnie jak macie mniej niż 15 zł na koncie, to nawet nie dzwońcie. Ja na koncie miałem ponad 45 zl, a teraz mam 30 z hakiem :p
Powiedzieli, że karta zostanie aktywna do 2 dni, a o wszystkim poinformują mnie mailem.

W ogóle ta konsultantka ma taki ruski akcent :p Ewentualnie jest już tak długo za granicą, że samoczynnie akcent jej się zmienił heh ;)

P 0

pizel

Użytkownik
Czy takie wypłacanie ze skrilla pieniędzy w Polsce jest bezpieczne? Przecież Polski bank musi przetworzyć tą transakcję jakoś na pewno. Co w przypadku podania złego imienia i nazwiska i wypłacania w ten sposób pieniędzy?

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Ok, problem rozwiązany,
Sprawa wygląda tak, że to Skrill ma problemy techniczne i trzeba do nich zadzwonić, by oni aktywowali kartę ręcznie. Ogólnie jak macie mniej niż 15 zł na koncie, to nawet nie dzwońcie. Ja na koncie miałem ponad 45 zl, a teraz mam 30 z hakiem :p
Powiedzieli, że karta zostanie aktywna do 2 dni, a o wszystkim poinformują mnie mailem.

W ogóle ta konsultantka ma taki ruski akcent :p Ewentualnie jest już tak długo za granicą, że samoczynnie akcent jej się zmienił heh ;)
???? No raczej polacy tam nie pracują a tylko polskojęzyczni konsultanci ???? a co do połączenia to najtaniej wychodzi ze skype. 1zł za połączenie bez względu na czas trwania. Rozmowa przez tel jest nie opłacalna
Czy takie wypłacanie ze skrilla pieniędzy w Polsce jest bezpieczne? Przecież Polski bank musi przetworzyć tą transakcję jakoś na pewno. Co w przypadku podania złego imienia i nazwiska i wypłacania w ten sposób pieniędzy?
Co to znaczy bezpieczne ? Żeby wypłacic ze skrilla musisz miec zweryfikowane konto inaczej nie wyplacisz. Do przelewu potrzebny jest jedynie numer konta dane sa obojetne.
A tego pytania o przetworzenie to nie rozumiem. Zapytaj na jakims forum bankowym jak bank przetwarza transakcje, masz cos takiego jak sesje elixir i od tego zalezy kiedy otrzymasz przelew.

P 0

pizel

Użytkownik
Chodzi mi o to czy jeżeli wypłacam te pieniądze ze skrilla z bankomatu to łatwiej wykryć to niż np. podczas płacenia za zakupy w sklepach internetowych.
Mowa tutaj oczywiście o US

Do góry Bottom