piotrex007
Użytkownik
Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem - karta doszła do mnie w 5 dni, wysłali mi ją w czwartek, dzisiaj już jestem jej posiadaczem. Czekam teraz na PIN, który ma przyjść osobno za kilka dni.
2 posty wyżej masz odp...ile sie czeka na karte i pin po zamowieniu ?
Teraz jak weszła ta ustawa to nic nie wiadomo najbezpieczniej jest wypłacac własnie na portfele elektroniczna i wypłacac z karty bankomatowej. Wypłacałem nie dawno bardzo dużą sumę i podzieliłem to na kilka przelewów. Jeżeli Ci potrzebna na szybko kasa załoz konto w jeszcze jednym banku i poprostu podziel ten przelew na 2-3 razy.15 tyś zł to nie jest aż tak dużo żeby bank mógł ingerowac. Gdzieś czytałem że powyżej 5 tyś euro ( jednorazowy przelew) bank może zawiadamiać US o przelewach, jednak to było dość dawno jeszcze przed wejściem ustawy. Myśle że jeżeli jest to taka jednorazowa wypłata to nawet jak bys całosc wypłacił nikt nie powinnien się doczepić.witam.mam do wypłąty 15000zł z betfair poprzez moneybookers.boję się interwencji US.czy ktoś z was przelewał już tak duże sumy i jakie ma doświadczenia z tego typu transkacjami w świetle działających przepisów bankowych,kwota> 10000--> wysłanie zawiadomienia o przelewie. przyda się informacja dotycząca nawet niedużych kwot i reakcji ze strony banku.Konto mam w PKO BP.z góry dzięki za fatygę