>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Jerzy Janowicz - dyskusja

jastrzebski 11

jastrzebski

Użytkownik
jurek piękny mecz naprawdę ???? myslalem ze sie nie wybroni w drugim secie a tu marejowi nerwy puscily jak zwykle zresztą
Rozumiem Wasze podekscytowanie, Janowicz był bardzo zmotywowany na ten mecz ale nie ma się co dziwić, bo nie co dzień gra się przeciwko graczom z TOP3. No ale jestem pewny, że gdyby to był inny turniej, jakiś Szlem Andy nie odpuściłby tego meczu. Z całym szacunkiem do dzisiejszej gry Janowicza i niczego mu nie ujmując, Murrayowi nie zależało aż tak bardzo żeby wygrać ten mecz. W 3 secie kompletnie sobie odpuścił, a podejrzewam, że w tym 2 nie dałby się przełamać. Niemniej czekam na kolejny mecz naszego atomowego serwisu ;) Pozdrawiam

dolar-90617 19

dolar-90617

Użytkownik
Rozumiem Wasze podekscytowanie, Janowicz był bardzo zmotywowany na ten mecz ale nie ma się co dziwić, bo nie co dzień gra się przeciwko graczom z TOP3. No ale jestem pewny, że gdyby to był inny turniej, jakiś Szlem Andy nie odpuściłby tego meczu. Z całym szacunkiem do dzisiejszej gry Janowicza i niczego mu nie ujmując, Murrayowi nie zależało aż tak bardzo żeby wygrać ten mecz. W 3 secie kompletnie sobie odpuścił, a podejrzewam, że w tym 2 nie dałby się przełamać. Niemniej czekam na kolejny mecz naszego atomowego serwisu ;) Pozdrawiam
Chłopak zagrał bardzo dobry mecz i wygrał bo był lepszy. A wy juz snujecie jakieś teorie spiskowe że Szkot odpuścił mecz .:;/:
Taka już mentalność Polskiego narodu ...

drif 31,6K

drif

Użytkownik
Dolar nie chodzi tutaj o mentalnosc polskiego narodu. Andy ewidentnie odpuscil i gdyby janowicz zachowal wiecej zimnej krwi i nie popelnil df to byl by 2 tb i 2-0 dla polaka. Andy mysli by wygrac w Londynie. tak samo uczynil del potro tez sie nie przykladal do meczu. Kto jeszcze dzis ferrer a jutro Tipsa. to ostatni wielki turniej duze £££ do zgarniecia wiec wielokrotnie bylo tak ze wielcy i lepsi odpuszczali. Zgadzam sie z Jastrzebskim gdyby to byl np szlem to by z Jurka duzo nie zostalo. nie chodzi o teorie spiskowe ale o logike.
Pzdr

win1988 164

win1988

Użytkownik
Jednej piłki zabrakło Szkotowi i nikt by nie pisnął, że odpuścił. Zrozumcie, że ciężko się gra przeciwko zawodnikom dysponującym potężnym serwisem i jeszcze silniejszym forhendem. Z takim Raonicem, Isnerem dostaje się zaledwie kilka szans w secie, aby odebrać serwis (o ile trafiają, tak jak Jurek dzisiaj). Co Murray miał do powiedzenia jak sadzono mu bomby po 220 km/h ? Cierpliwie czekał na swoją okazję, która w końcu nadeszła. Nie wykorzystał, popsuł parę piłek, zrobiło się nerwowo, Jeżyk wygrał, a trzeci set to już historia. Murek zmarnowany, a Janowicz przeciwnie - podładował akumulator, dzięki czemu potrafił walnąć 3 asy w jednym gemie. Nawet najlepiej returnujący zawodnik (a Szkot jest przecież w czołówce jeżeli chodzi o odbiór) nie miałby dzisiaj za dużo do powiedzenia. Patrzcie na mecz Rosola z Nadalem na Wilmbledonie. Siedział gościowi serwis, Rafa mógł tylko pierdnąć, przegrywał do 0, 15, praktycznie żadnych szans na odłamanie, a i tak nikt nie miał prawa powiedzieć, że odpuścił, ani że mu się nie chciało. Tutaj identyczna sytuacja. Pojawiają się głosy, że w innym meczu, na innym turnieju pewnie by wygrał Murray. Pewnie tak, pewnie na 10 spotkań wygrałby z Jeżykiem 9, ale los chciał, że forma, dyspozycja dnia zadecydowała, że dzisiaj to Jurek jest prawdziwym zwycięzcą, a ci co twierdzą inaczej niech naprawdę zamilkną, albo obejrzą jeszcze raz ten mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +7
qosvic25 0

qosvic25

Użytkownik
Chłopak zagrał bardzo dobry mecz i wygrał bo był lepszy. A wy juz snujecie jakieś teorie spiskowe że Szkot odpuścił mecz .:;/:
Taka już mentalność Polskiego narodu ...
Dolar masz stuprocentową rację. Tu nie ma mowy o żadnym odpuszczaniu meczu. Murray miał wygrane spotkanie i chciał je wygrać, ale Janowicz zagrał swój najlepszy tenis i Szkot nie był w stanie się przeciwstawić. Nie ma co gdybać: &quot;co by było gdyby to był wielki szlem?&quot; - nie wyglądało by to inaczej niż wczoraj. Momentami Andy nie miał nic do powiedzenia przy tych petardach słanych przez Janowicza. W pełni zasłużone zwycięstwo, Murray grał najlepiej jak umiał, ale nie dał rady.

ef81 138

ef81

Użytkownik
oglądałem właśnie reportaż w sky sports 1 hd i sam Andy przyznał , że Janowicz go zaskoczył swoją grą , swoim zaangażowaniem, swoją agresją na korcie i kończącymi uderzeniami i jak sam powiedział.. Janowicz z taką grą szybciutko znajdzie się w 10 ATP ponieważ jest obiecującym graczem , co bardzo cieszy z ust Mistrza Andy&#39;ego ;) więc odpuszczanie jak to jest nazywane przez niektórych jest nieuzasadnione.

O 27

odrzanski

Użytkownik
Hehe ale jaja Panowie. Za chwilę sie okaże, że gościu wygra ten turniej ???? Mam nadzieje, że teraz się nie spali i będzie utrzymywał swoje podanie do końca meczu.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Zaraz onety, wp, interie zrobią z Janowicza nie wiadomo kogo. Prawda jest taka, że Del Potro, Murray, Berdych, Tipsarevic, Djokovic z 6:0 na 2;0 po prostu grają tutaj na pół gwizdka, zależy im na Londynie.
Jestem ciekawy co by Janowicz pokazał na meczach gdzie obydwu graczom by zależało na zwycięstwie.
W ogóle na Paryżu taką kasę można było natrzepać że to się w głowie nie mieści. Szkoda tylko, że to już się kończy :|.
Oczywiście wielkie brawa dla Janowicza. Gilles jest spokojnie w jego zasięgu, a tam już będzie gra toczona o wielki finał. Polak ma olbrzymie szanse na finał w 1000.
Sukces Polaka jest olbrzymi, ale ja to traktuję z DUŻYM przymrużeniem oka i czekam na następny sezon co nam Polak zaprezentuje.
Ograł:
Kohlschreibera - który myślał już o wakacjach, do tego bez formy sądząc po wynikach
Cilica - który pod koniec sezonu zaliczył mega słabe występy
Murraya - który ma w głowie Masters
Tipsarevica - jw.
Czekam na spotkanie Janowicz - Gilles. VAMOS JERZY!

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Jerzy ma już zagwarantowane 360 pkt za 1/2 w Paryżu. To daje skok w okolice 35. miejsca w rankingu ATP. Awans do finału pozwoli wejść do TOP30!

Otrzymane punkty reputacji: +2
O 27

odrzanski

Użytkownik
Jutro to ja na Simona gram, bo podejrzewam, że Jerzy już mocno zmęczony i fizycznie i psychicznie, a przebijacz Simon, może podobnie dać radę jak dzisiaj Berdychowi. No chyba, że walną kurs 1.30 na Simona to nie gram.

qosvic25 0

qosvic25

Użytkownik
Simon dziś zagrał jak ściana nie do przejścia, ale myślę, że dużo będzie zależało od tego czy Jerzyk będzie bombardował równie skutecznie jak dziś i wczoraj z Murrayem, bo podejrzewam, że jakiś przebłysk geniuszu w którymś z gemów się starzy i przełamie Francuza.

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
bwin:
Simon 1,62
Janowicz 2,15

christopher48 // Normalnie bym usunął taki post. Jednak jesteś nowym użytkownikiem, więc Ci napiszę, iż w działach sportowych nie wklejamy suchych typów czy suchych kursów. Pozdrawiam.

OK. Ja już o tym pisałem: nie ma innego wyjścia jak poruszać się na tym forum metodą prób i błędów.
I tak dobrze, że napisałeś mi komentarz, bo inaczej musiałbym wnioskować po skasowaniu posta, że coś było nie tak.

talib 1

talib

Użytkownik
Po dzisiejszym meczu Tipsa duzo stracił w moich oczach. Został właściwie jeden gem do rozegrania góra dwa a on kreczuje. Czyzby głupio mu się zrobiło że przegra z Janowiczem? Żal... Ogromne brawa dla Jurka jutro w takiej formie powinien dac radę Simonowi ;)

W 54

wesoly1991-69239

Użytkownik
Zacznę od tego, iż mamy wreszcie zawodnika ATP, który jest w stanie wygrać z każdym zawodnikiem w rankingu.Wielkie gratulacje dla Jurka i słowa uznania. Turniej w Paryżu napewno jest dla niego wielkim krokiem ku pierwszej dziesiątce rankingu. Każdy zawodnik, ma taki okres w karierze dzięki któremu już na stałe wchodzi do czołówki rankingu i na każdym turnieju jest postrzegany już nie jako jakiś challengerowiec, a jako gracz, który zrobił wielki postęp i będzie rywalizował z czołówką ATP. Jeszcze niedawno było tak m.in z takimi zawodnikami jak Raonic czy Nishikori. I jestem pewien, że właśnie taki okres kariery ma obecnie Jerzy i po turnieju w Paryżu na stałe zagości w czołówce ATP. Mamy naprawdę wielki talent.Wcześniej nie było wyników bo być może czegoś brakowało, może właśnie taki turniej był potrzebny Jerzykowi. Co do dziesiejszego meczu - rewelacja. Jerzyk grał momentami poziomem zawodników z TOP3. Serwis to bardzo duża zaleta, która napewno w przyszłości pomoże w wygraniu wielu meczy. Śmiem twierdzić, że mamy zawodnika, który jest w stanie w ciągu kilku lat wejść do Top10 , a kto wie może nawet do trójki. Jutro mecz o finał z Gillesem. Simon gra u siebie i ma za sobą publiczność,posiada też bardzo nieprzyjemny styl gry polegający na zmęczeniu przeciwnika przy długich wymianach, ale myślę że Jerzy Janowicz będąc w takiej dyspozycji ogra Simona i bardzo polecam pobierać kursy na Polaka puki są wysokie(2.36 daje Pinnacle), jutro kursy z pewnością spadną na Jerzego. Moim zdaniem to czysta lokata przy takiej grze Jurka.Powodzenia Jerzy !

ef81 138

ef81

Użytkownik
To, że akurat niedzielni kibice jak to w Polsce bywa, usłyszeli o fantastycznych wygranych i są zdegustowani jego nagłą popularnością, jest zwyczajnie niedorzeczne. Niepotrzebnie dmuchany balonik i okaże się tak naprawdę jutro, jak u Naszego Rodaka z psychiką.. Jerzyk będzie od poniedziałku 37 na świecie, jak wejdzie do finału pod koniec pierwszej 30-ki, a jak go wygra to 22, albo 23 na świecie. Miliony osób na kuli ziemskiej, które grają w tenisa taka pozycja to naprawdę już naprawdę coś. A chłopak ma charakter, wie czego chce. Zapeszyć to można nastolatka, któremu coś raz wyszło zupełnie przypadkowo. Także jeśli jutro zagra z fantastycznym podaniem jakie ostatnio prezentuje to powinno być wręcz wyśmienicie dla Polaka, bo oglądając mecz Simona z Berdychem po prostu widać było, że Czech już opada z sił i prowadzenie 4:1 wymyka się z rąk, co po paru minutach było faktem.. Nastąpiło przełamanie i mecz zakończony 6:4 , 6:4 . Jutro myślę , że Jerzyk poradzi sobie z regularnym tenisem Simona.. jeśli tylko zagra taki tenis jak w drugim czy trzecim secie z Serbem.. To droga stoi przed Nim otworem.

W 0

wort

Użytkownik
W tenisa gram 30 lat,i twierdze,że
nie ma obecnie na ziemi zawodnika ,który by wygrał z Janowiczem w obecnej formie.
Janowicz jeśli przegra ,co jest mało prawdopodobne ,to tylko sam ze sobą,przecież jego dotychczasowi przeciwnicy zdobywali punkty prawie wyłącznie po błędach Polaka , nie mieli absolutnie nic do powiedzenia.
Finału bym nie obstawiał,za duże ryzyko w stosunku do potencjalnej wygranej,ale kto nie obstawiał meczu z Simonem ten Gapa

Do góry Bottom