Brazylia NBB
Bauru(-5.5) 1.80 5/10 Pinnacle
Bezjajowe chłopaki z Melbourne poskładali mnie psychicznie ale trzeba grać dalej ???? Dzisiaj w NBB szlagier, dwie ekipy aspirujące do mistrzostwa.Bauru bije rekord ligi nie przegrywając od czternastu spotkań, Bauru ma zespół w którym każdy element jest na odpowiednim miejscu.Zdecydowanie najmocniejszy rooster w tej lidze.Ten zespół to mój murowany faworyt do wygrania ligi w tym sezonie i nawet Flamengo z emerytami w składzie nie stanie im na drodze.
W zeszłym sezonie Flamengo zdominowało lige, w tym już nie jest tak kolorow.Nadal mają bardzo mocną pierwszą piątke ale poza tym niczym szczególnym sie nie wyróżniają.Odszedł Washam, Magalhaes a sprowadzono Meyinsse który zawodzi na maksa.Flamengo jest tak wysoko ponieważ doświadczona piątka z Hermannem, Machado, Rodriguezem czy świetnym Laprovittolą ciągną ten zespół.Zdarzyło im sie już kika wpadek w tym sezonie, a ostatnio przegrali nawet z Pioneros.Bauru jest w gazie, 14tego stycznia ograli flamengo na wyjeźdźie i u siebie mobilizacja na kolejny win będzie ogromna.W zeszłym sezonie Flamengo wygrało 5/6 spotkań z Bauru ale wtedy to były zupełnie inne ekipy.
To jest kolejny mecz dla gospodarzy w któym będą chcieli udowodnić, że w tym roku są głównym kandydatem na wygranie tej ligi.Rywal idealny, o odpuszczaniu nie ma tutaj mowy, Bauru zagra na 100% i od pierwszej minuty wyjdą na pełnej piździe.
Macae Basquete(+8) 1.93 4/10 Pinnacle zwrot
Tutaj krótko, Franca cały czas bez Maty który na dniach ma przejść operacje.Mata to czołowy zawodnik w rotacji i jego brak jest mocno odczuwalny.Franca niczym szczególnym się nie wyróżnia, pisałem już jakiś czas temu, oni mają solidną piątke bez gwiazd i są dosyć wysoko.Macae ostatnio dosyć dobrze wygląda, wygrali nawet z Paulistiano.To jest mecz 50/50 jednak ze względu na brak Maty więcej szans daję Macae.Na początku listopada minimalnie lepsza była Franca więc Macae jeśli chce grać w playoff powinna się teraz sprężyć i wygrywać to co można wygrać a dzisiejszy rywal zdecydowanie w zasięgu.
Ze stawkami bym nie szalał bo nie jestem pewien czy zagra Jamal Smith któy ostatnio opuścił mecz z Bauru.