W moim przypadku wystawianie kuponów w tym wątku mija się z celem.
Przykład po raz enty. Wczorajszy kupon na forum:
Kupon zagrany poza forum:
Nie jestem stanie logicznie wytłumaczyć tej sytuacji ale nie zmienia to faktu, że stan salda jest zupełnie inny, aniżeli w tym wątku więc bez sensu grać "na dwa fronty".
Stąd rezygnuję z wstawiania kuponów na forum w tym dziale. W miarę możliwości oraz wolnego czasu pojawię się od czasu do czasu w dziale z kuponami.
Druga kwestia to stanowisko moderatora, która w zasadzie opiera się na opisie mojej funkcji i niczym więcej. A przecież nie o to chodzi, prawda?
Stali użytkownicy forum i ja sama, doskonale wiemy na czym polega moderacja. Moja rola w tym przypadku ogranicza się w zasadzie do niczego. Ale ja doskonale wiedziałam o tym zanim wyraziłam zgodę aby napis "moderator" pojawił się przy moim nicku. Zawsze staram mierzyć siły na zamiary. Stąd już wcześniej zakładałam, że funkcja jest na wyrost chociażby z braku czasu. Co innego wskoczyć na forum kilka razy w ciągu dnia, przejrzeć posty, wstawić kupon, a co innego być odpowiedzialną za wiele innych kwestii. Kochana administracja była świadoma moich ograniczeń czasowych jednak po namowach zgodziłam się. Z perspektywy czasu widać, że ranga moderatora, jaką otrzymałam, nie spełniła oczekiwanych założeń. Stąd najlepszym rozwiązaniem będzie przywrócenie mi pozycji szaraczka.
Serdecznie dziękuję za okazane zaufanie.
Teraz mniej oficjalnie.
Na serio brakuje mi czasu. Za miesiąc kończę książkę nad którą siedzę półtora roku. Ostatnie trzy miesiące to nieprzerwane ślęczenie przy laptopie, korekty, nieprzerwana edycja, związana z finalnym zakończeniem.
Ale przecież to tylko pasja, a wszystko inne też czeka.
Nauka online,
praca (za coś trzeba żyć), zakupy, gotowanie czyli wszystko to, żeby normalnie funkcjonować.
Trzeba obiektywnie oceniać możliwości. W moim przypadku wynika jasno, że o wiele lepiej będzie gdy administracja zdejmie ze mnie presję wspomnianej funkcji. Znam tu wielu świetnych ludzi, którzy dadzą forum znacznie więcej, aniżeli moja skromna osoba