>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

IV Runda kw. do Champions League

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Sheriff Tyraspol (Mołdawia) - Olympiakos Pireus (Grecja)
Red Bull Salzburg (Austria) - Maccabi Hajfa (Izrael)
FK Ventspils (Łotwa) - FC Zurich (Szwajcaria)
FC Kopenhaga (Dania) - Apoel Nikozja (Cypr)
Lewski Sofia (Bułgaria) - VSC Debreczyn (Węgry)
Olympique Lyon (Francja) - Anderlecht Bruksela (Belgia)
Celtic Glasgow (Szkocja) - Arsenal Londyn (Anglia)
FC Timisoara (Rumunia) - VfB Stuttgart (Niemcy)
Sporting Lizbona (Portugalia) - AC Fiorentina (Włochy)
Panathinaikos Ateny (Grecja) - Ateltico Madryt (Hiszpania)

K 165

karol666

Użytkownik
Moim zdaniem Olympiakos i VFB Stuttgart nie powinny mieć problemu z awansem. Ciekawie się zapowiada Celtic - Arsenal. Jakby się szkotom udało awansować to byłaby sensacja. Liga Mistrzów bez Arsenalu. Dawno tego nie było

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Co by to ładniej się prezentowało.

wydaje się, że pewny awans ma ekipa z Pireusu.
Na pewno na jednego z łatwiejszych rywali trafił Stuttgart czy też Salzburg. Aczkolwiek Austriacy będą mieli ciężki mecz w Izraelu.
Zurich ... hmmm na pewno trafił dobrze. Myślę, że to Szwajcarzy zagają w LM. Venspils sprawił niespodziankę, eliminując Bate. Tym razem faworyt, powinien dać radę.
Z całego serca kibicuje drużynie z Cypru, czyli APOElowi, w skąłdize którego występuje 3 polaków. Sezon mieli bardzo udany, grają fajny futbol, zdecydowany faworyt w tym pojedynku. Debrecen-Levski ... spotkanie średniaków. Szkoda gadać, któraś z tych ekip w LM :| porażka.
Reszta spotkań to szlagiery, a prawdziwym hitem Celtic-Arsenal.
Szkoda, że którejś z tych ekip zabraknie w LM. Stawiam jednak na Kanonierów, którzy mają lepszy, bardziej doświadczony skład.
Celticowi będzie bardzo cieżko o jakies pkt w Londynie, wiec u siebie musza zagrac na maxa.
Szkoda, ze Wasyl ze swoja ekipą trafił na Lyon. NIe wydaje mi sie, aby beldzy sprawili niespodzianke ;/ a szkoda, bo fajnie byloby ogladac Wasilewskiego w LM.
Panata-Madryt i Lizbona-Fiora to spotkania w których każdy ma szanse na awans. Jesli Konczynki ugraja dorby wynik u siebie ... awansuja. W drugiej parze stawiam na Fiore ...
to tyle.
zobacyzmy jak to będzie.
:jezora:

ps po wystawieniu kursów proszę o uzupełnienie tematu w 1. poście + zedytowanie nazwy tematu (dać tak jak III runda:p)

N 28,7K

norbertb

Użytkownik
Sheriff Tiraspol - Olympiakos Pireus

Nooo tutaj Olympiakos pewniak. Nie ma mowy o niespodziance. Chociaż ekipa z Mołdawii eliminowała mistrza Finlandii, no i oczywiście mistrza Czech w ostatnich minutach. Czy kolejny będzie mistrz Grecji ?

Mój typ: awans Olympiakosu

Salzburg - Maccabi Haifa

Ciekawy mecz. Bardzo ciekawy. Mistrz Izraela na mistrza Austrii... kiedy to Izraelczycy ostatni raz grali w fazie grupowej Lidze Mistrzów ? Nie pamiętam, ale to bardzo dawno. Więc od razu przejdę do rzeczy, Salzburg jest tutaj faworytem. Tak Salzburg. Kto pamięta rewanż ostatniej rundy kwalifikacyjnej do Ligi Mistrzów 3 lata temu a mianowicie mecz Lokomotiw Moskwa - Rapid Wiedeń to wie, co tam było. 1:1 w pierwszym meczu a w tym meczu 0:0 do 81&#39;... Wtedy to z tego co pamiętam Joseph Valachović strzelił bramkę. Ostro się cieszyła cała drużyna - mówił Gilewicz w gazetach ;) No bo Izrael 15 lat temu było dnem, z roku na rok tak jak Ukraina rosła i rosła. No ale Salzburg będzie dyktował warunki ale wcale się nie zdziwię gdy awansuje mistrz Izraela.

Mój typ: awans Salzburga

FK Ventspils - FC Zurich

Nie wiem co powiedzieć... nie wiem ! Przecież to powinien być mecz 3 rundy Ligi Europejskiej a nie ostatniej rundy kwalifikacyjnej do Ligi Mistrzów... Ja stawiam na... Ventspils ! Tak na Ventspils ! W tamtym roku sporą niespodzianką w fazie grupowej LM było uczestnictwo zespołu z Borysowa, no a skoro Ventspils ich wyeliminował no to Ventspils witaj w LM. W dodatku Zurich ledwo co wywalczył sobie awans do tejże rundy po męczarniach z Mariborem z którymi w pierwszym meczu przegrali 2:3 ale zdołali odrobić straty w 2 meczu i wygrać różnicą dwóch bramek.

Mój typ: awans FK Ventspils

FC Kopenhaga - Apoel Nikozja

Tak jestem za Apoelem. Zobaczcie to: http://www.youtube.com/watch?v=jVxmveKkSjk
Tam gra Kosowski który wg mnie jest najlepszym rozgrywającym w Polsce. On zawsze podał tak, że padał gol. Kiedyś Kosowski -&gt; Żurawski lub Frankowski bo obaj strzelili tyle bramek. Pamiętam jak w meczu Lazio - Wisła Cupiał darł się &quot;Do Kamilka grajcie piłkę, on tylko na nią czeka !&quot; Szkoda, że później odszedł do Kaiserslauten, a przed 1/16 PUEFA mówił, że nie odejdzie... No a 2 lata temu był Kosowski -&gt; Zieńczuk i w rundzie jesiennej zrobili demolkę. Apoel znając życie wygra, bo Anorthosis też już grał w LM, a obecny mistrz Cypru ma jeszcze większe ambicje do wystąpienia w fazie grupowej.

Mój typ: awans Apoelu

Levski Sofia - Debreczyn

No co o tym mam powiedzieć ? To powinno być Levski Sofia - Wisła Kraków [*]... ehh aż mi się odechiewa komentować. Kończę całą analizę, grupę mistrzowską może innym razem przeanalizuję.

Mój typ: awans Lewski Sofii

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Hmm ... Wg mnie sprawa awansów wygląda następująco ...
Wg mnie pewniakiem do awansu z grypy &#39;mistrzowskiej&quot; są Lewski Sofia i Olimpiakos. Ekipa z Bułgarii całkiem niedawno grała w rozgrywkach grupowych i teraz też tak będzie. Piłka na Węgrzech nie stoi na wysokim poziomie... Kiedyś miałem okazje oglądać mecze tej ligi ... Poziom wołał o pomstę do nieba ... Co do Greków, to wg mnie jest to na tyle doświadczony zespół, iż nie powinien mieć problemów ze swoim przeciwnikiem... W pozostałych parach sprawa awansu jest otwarta...
Grupa &quot;niemistrzowska&quot; zapowiada się bardzo ciekawie. Szczególnie mecz Celticu z Arsenalem. Chciałbym, aby to Szkoci awansowali, chociaż faworytem tego dwumeczu jest jednak Arsenal. Lyon jak i Fiora powinni sobie poradzić bezproblemowo ze swoim rywalami. Anderlecht to dobry klub, ale za słaby na Lyon, natomiast Sporting jeśli nie poprawi swojej obecnej formy, to z w pojedynku z Włochami zostanie ostro wypunktowany. Szkoda mi Panaty, że trafił na Atletico, bo to raczej oznacza pożegnanie z ligą mistrzów dla Greków. Szkoda, bo mam sentyment do zawsze walczącego do ostatniej minuty panathinaikosu... Myślę, że będzie to bardzo ciekawy dwumecz... W ostatniej parze doszukuję się sensacji. Rumuńskie kluby nie raz już pokazały, że ostatnimi laty grają rewelacyjnie w pucharach. Timisoara wyelminowała już Szachtar, więc czemu nie ma wyelminować Stuttgartu ? Jak na razie ekipa niemiecka nie zachwyciła w meczu z Wolfsburgiem, jeśli się szybko nie rokręci to Ligę Mistrzów będzie miała z głowy ...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

za olipiakosem przemawia nie tylko budżet ale i doświadczenie zespołu dla którego gra w LM to prawie rzecz regularna

para mistrzów swoich krajów na izraelskiej lidze się zbytnio nie znam ale wiem ze dla obu tych drużyn udział w LM to nie wątpliwie byłby wielki sukces, którego by nie było gdyby nie zmiany w losowaniu , no ale spotkanie zapowiada się ciekawi pewnie będą 2 bardzo wyrównane mecze ,które mogą skończyć się dogrywką i wtedy maccabi może wykorzystać atut własnego stadionu

drużyna ze Szwajcarii jest kategorycznie uważana za faworyta tego spotkania, pewnie niema to wielkiego znaczenia ale nasunęła mi się tak myśl czy dr użyna z Łotwy ma szanse na LM skoro nawet Polskiej na to nie stać

powtórki z tamtego roku raczej nie będzie, pod rząd drużyna z Cypru w fazie grupowej LM niema mowy,a po za tym FC Kopenhaga za kwalifikowała się do fazy grupowej LM chyba dwa sezony temu jeszcze w starym systemie kwalifikacji wydaje mi się trudniejszym jak dla nich

szczerz nie wiem co powiedzieć te drużyny nie powinny sie spotkać tak blisko fazy grypowej to mecz najwyżej na 2 rundę a le myśle ze Lewski chociaż z tego powody ze częściej go widziałem w ofercie kiedy były el.LM w poprzednich sezonach

Lyon stracił mistrzostwo Francji, stracił Benzeme no ale klub który regularnie wychodzi z grupy w LM nie odpadnie w przedbiegach

obie te drużyny powinny grać w LM!!!
no ale. Porównując skład to raczej Arsenal i jeszcze na datek Celtic pozbył się swojego kluczowego gracza jakim nie wątpliwie był Shunsuke Nakamura

raczej koleina drużyna z Niemiec w fazie grypowej przemawiają za tym: budżet, skład, doświadczenie, i ogranie z drużynami na poziomie bo chyba nie trzeba porównywać ligi rumuńskiej z niemiecką

kolejna para w której obie drużyny przy starym systemie losowania miały by większe szanse a awans, za fiorentiną przemawia ostatnie spotkanie sportingu w 3 rundzie którego niema co komentować:-D

ateltico już w tam tym sezonie pokazało się z dobrej strony w LM i powinni sobie poradzić z przeciętnie grającym panathinajkosem

to moja propozycja typów na awans

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Ciekawie zapowiada się para

Celtic Glasgow - Arsenal Londyn

pozornie sprawa jest prosta, Arsenal na pewno jest faworytem, ale Celtic jest zespołem który jest niesamowicie zmienny. Może przegrać z naprawdę słabymi zespołami, jak np. St. Mirren lub wygrać z samą Barceloną. Czy sprawi niespodziankę i wygra z Arsenalem? Z pewnością widoczny będzie brak Shunsuke Nakamury, ale kto wie być może uda się go zastąpić. Z pewnością, jak ktoś już tu zauważył, obie drużyny powinny grać w LM, jednak istnieje duża szansa, że zwycięzca tej pary wygra Ligę Europejską .

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Pod warunkiem, że odpadnie Arsenal. Wg mnie Celtic nie ma najmniejszych szans na wygranie Ligi Europejskiej. Jeśli ma coś ugrać w pucharach to musi wyeliminować Arsenal. Będzie to zadanie arcytrudne, może nawet nie możliwe patrząc na ostatnią formę Kanonierów. Kibicuje Celtom, chciałbym wierzyć w ich zwycięstwo jednak z dnia na dzień wierze coraz mniej ...

typser 0

typser

Użytkownik

Obydwa zespoly z gornej połk, jednym słowem bedzie &#39;&#39;ciezko&#39;&#39; wyłonic tu faworyta. zespoł Boruca w lidze wygarali 1;3 , natomiast podopieczni Arsène Wengera wygrali z Evertonem az 1:6. Moim zdaniem nie bededzie dla mnie niespodzianko jak Celtic wygra skromnie 1:0 lub nawet zremisuje.

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
▶ Poli Timisoara v VfB Stuttgart : 2 @ 2.00 bet365
Gdy zobaczyłem kurs na to spotkanie bardzo się zdziwiłem.Spodziewałem się kursu między 1.50-1.60 a w większości bukmacherów powyzszy mecz jest do zagrania po kursie ok @ 1.90,w bet365 póki co cały czas kurs @ 2.00.
Jak dla mnie wtorkowy mecz rozgrywany w Timisoarze zakończy się pewną wygraną pięciokrotnych mistrzów Niemiec.Dlaczego ? Dlatego że piłkarze ze Stuttgartu są lepsi od swoich rywali pod kazdym względem.Na poczatku porównajmy sobie ligi : Niemiecka i Rumuńską,która lepsza chyba mówić nie trzeba i to lepsza o kilka klas.Kolejnym przykładem jest też budzet klubowy.Timisoara jest klubem z dość małego miasta nie majaca wielkiego budzetu i pieniędzy na transfery a co więcej grę w Lidze Mistrzów czy Lidze Europejskiej,gdzie ogranizacyjnie mały rumuński klub po prostu mógłby nie dać rady,Stuttgart natomiast klub z bardzo dużym budżetem majacy ambicje na grę w LM a jeżeli nie w LM to przynajmniej w Lidze Europejskiej.A najlepszym przykładem jest porównanie kadr obu zespołów.W zespole gospodarzy trudno o wymienienie nazwisk jakis znanych piłkarzy,grają tam bardzo róznorodni piłkarze z takich krajów jak Togo,Nigeria czy Armenia.W drużynie VFL możemy natomiast wymienić nazwiska takich piłkarzy jak : Jens Lehman,Basturk czy wypozyczony z Barcelony na ten sezon Aleksander Hleb.
Jeżeli chodzi o drużynę Timisoary to smiem twierdzić że awansowali do tej rundy pokonując Szachtar Donieck na pełnym farcie i wiem co mówie.Jedyne czego nie można im zabrac to 2 goli strzelonych na Ukrainie i remisu 2-2.lecz kazdy kto oglądał mecz wie że remisu w tamtym meczu byc nie powinno,Szachtar miał po prostu gigantyczną przewage ale nie potrafił strzelić więcej niz 2 goli,dlatego też mecz zakonczył się remisem 2-2.przed rewanzowym meczem w Timisoarze większaosc spisywała rumuńskiego sredniaka na pozarcie,tak się jednak nie stało,bardzo ambitna i heroiczna obrona,opłacały się,bramka zamurowana odpowiednio a Szachtar mimo znaczącej przewagi nie zdolał strzelic zadnej bramki przez co odpadł z rozgrywek.W tej kolejce Timisoara nie powinna mieć już tyle szczęscia co w meczu z Szachtarem.Do Rumunii przyjezdza pięciokrotny mistrz Niemiec,klub z olbrzymim budzetem i olbrzymimi aspiracjami na grę w europejskich pucharach,do tego dochodzi tradycja i historia klubu która sięga lat 1893 kiedy to VFL zostało załozone.
Natomiast jeżeli chodzi o tradycje klubowe i historie Poli Timisoara.To jest to właściwie klub bez tradycji.Powstał on w wyniku fuzji w 2002 roku z AEK-iem Bukareszt.Klub ten nie osiągał żadnych sukcesów aż do tego roku,gdzie sensacyjnie został mistrzem Rumunii.
Jeżeli chodzi o sprawdzenie transferów przedsezonowych to do VFL przybyli : Aleksander Hleb,Pavel Pogrebnyak i Stefano Celozzi.Dwóch pierwszych chyba nie trzeba przedstawiac ???? , trzeci to Włoch wypozyczony z Karlsruher.Jezeli chodzi o zespół Poli to nie mogę się w zaden sposób dowiedziec ponieważ jedyna oficjalna strona klubowa nie działa.
Podsumowując uważam że VFL Stuttgart jest zespołem o kilka klas lepszym od gospodarzy wtorkowego pojedynku.Przygoda Poli z Ligą Europejską powinna zakończyc sie już w ten wtorek,ponieważ piłkarze VFL zapowiadają że jada do Rumuni po wygraną.Zdziwie sie mocno jak tak się nie stanie.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Typser, obydwa z górnej półki? Przecież Celtic nie dorasta Arsenalowi do pięt. W Glasgow ekipa Boruca ma szanse na remis, ale na Emirates nie mają żadnych szans na zwycięstwo, jeśli Kanonierzy pokażą to co przeciwko Evertonowi. Celtic to jest poziom drużyn z Premier League zajmujących miejsca 9-11. Faworyt dwumeczu może być tylko jeden.

Q 3

qba107

Użytkownik
Pewniak. Nawet jeśli ekipa z Grecji nie wygra pierwszego meczu, wygra drugi i awansuje. Ja osobiście postawie na zwycięstwo w 1 meczu
Typ: 2 @ 1,75
Jak napisał kolega wyżej Celtic gra na poziome drużyn z 9-11 miejsc Premiership. Szkoci zaczynaja ten sezon bez swojego lidera - Shunsuke Nakamury, który odszedł do Espanyolu. Obie drużyny dobrze rozpoczęły zmagania ligowe - Celtic wygrał na wyjeździe 3-1 z Aberdeen, a Arsenal 6-1 z Evertonem. Szczególnie mogła podobać się gra Anglików. Wenger stworzył kolektyw młodych zawodników, którzy grają efektowną i efektywną piłkę. Wiedzą czego chcą i nie wyobrażam sobie Ligi Mistrzów bez młodzieńców z Emirates Stadium. W meczu na Celtic Park liczę na wygraną Londyńczyków.
Typ: 2 @ 2,05
Rumuni wydają się być mocni w tym meczu. Wyeliminowanie Shachtara (zdobywce Pucharu UEFA) o czymś świadczy. Jednak w tym dwumeczu piłkarze Timisoary zagrali fatalną piłkę, strzelając dwa szczęśliwe gole w pierwszym meczu oraz murując dostęp do bramki w rewanżu. Niemcy są zbyt doświadczeni, żeby nabrać się na takie sztuczki. Stracili najlepszego strzelca, Mario Gomeza jednak dokonali wielu wzmocnień i myślę, że wygrają pierwszy mecz, aby w rewanżu u siebie być spokojnym o wynik.
Typ: 2 @ 2,00
Panathinaikos Ateny - Atletico Madryt
Panathinaikos w przeciwienstwie do Olimpiakosu nie może mówić o szczęściu w losowaniu, bowiem trafił na jednego z faworytów do awansu. Atletico prezentuje ładny i ofensywny futbol. Hiszpanie zachowali w klubie swego najlepszego strzelca Diego Forlana. Awansu jestem prawie pewien, liczę na wygraną w pierwszym meczu.

Typ: 2 @ 2,70

roy. 187

roy.

Forum VIP
Ja mam nadzieje, ze losy dwumeczu Kanonierzy rozstrzygna juz jutro. Wiele sie mowilo, ze Arsenal w tym sezonie bedzie gral slabiej niz rok temu, ale jeszcze okaze sie kto ma racje Wenger czy media i inni, ktorzy w Arsenal nie wierza. Znowu kapitalny transfer Vermalena, ktory juz zagral bardzo dobry mecz i strzelil gola w debiucie. Celtic na pewno zamuruje bramke a The Gunners nie lubia grac z takimi druzynami wiec moze byc ciezko, ale skromna zaliczke powinni wywiesc mimo wszystko. Do skladu wroci Walcott i Diaby, choc i tak pewnie Wenger ich oszczedzi.

qba107 - troche mnie rozwalilo zdanie &quot;Szczególnie mogła podobać się gra Anglików&quot; :p

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

FC Timisoara - VFB Stuttgart
0:2​

Jutro czas na emocje związane z ostatnią fazą eliminacji do Ligi Mistrzów. Patrząc na pary jakie ze sobą zagrają trudno się nie zdenerwować przypominając sobie w jak głupi sposób odpadła Wisła, która teraz znowu dzieli i rządzi w lidze. Ale cóż, pozostaje emocjonować się innymi drużynami. W jednym z jutrzejszych spotkań faworytem jest VFB Stuttgart, które zmierzy się z rumuńskim FC Timisoara. Obecność tej drużyny na tym etapie rozgrywek można uznać za małą niespodziankę. Jednak we wcześniejszej rundzie Shakhtar Donieck Mariusza Lewandowskiego nie był w stanie w dwumeczu pokonać tej ekipy. Z drugiej strony trzeba dodać, że Rumunom też się to nie udało. W pierwszym spotkaniu granym na Ukrainie padł wynik 2:2 a w rewanżu 0:0 i to bilans goli zdobytych na wyjeździe przesądził o awansie. Przeciwnik rumuńskiej drużyny, ekipa VFB na pewno nie zlekceważy rywala choć na tle chociażby Celticu może prezentować się słabo. Drużyna Markusa Babbela w ostatnim spotkaniu ligowym rozgromiła beniaminka Freiburg aż 4:2. Różnica klas zespołów w tym meczu była widoczna. Drużyna gospodarzy zdecydowanie przeważała. Jednak to co może niepokoić to słaba skuteczność w pierwszej połowie. Na szczęście w drugiej strzelcy VFB przypomnieli sobie, że mają trafiać w światło bramki. Kontrolowali przebieg spotkanie do samego końca i zasłużenie odnieśli wysokie zwycięstwo. Jutro takiego festiwalu bramek bym się nie spodziewał ponieważ drużyna gospodarzy za cel postawi sobie obronę własnej bramki więc może być ciężko o sytuacje podbramkowe. Osobiście mam nadzieję, że zawodnicy VFB nie będą razić nieskutecznością bo wtedy może być ciężko o wynik. Jednak tutaj wierzę w umiejętności trenera, który powinien zwrócić uwagę na te mankamenty podczas treningów i odpowiednio przygotować drużynę do gry przeciw Tomisoarze.

Moje propozycje:
VFB ✅✅✅
under 2.5
✅✅✅

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
▶ FC Kopenhagen - Apoel Nicosia : X2 @ 2.30
Kolejne spotkanie w którym mocno zaskoczył mnie kurs na drużynę Apoelu Nikozja który wynosi ponad @ 5.00.A na X2 @ 2.30 co jest dla mnie znakomitą okazją.Na początku dodam tylko że Cypryjczycy awansowali dalej pokonując Serbski Partizan Belgrad a gospodarze wygrywając z norweskim Steabekiem.
Zacznę może od porównania obu lig,jak wszyscy wiemy ani liga duńska ani cypryjska znane polskim kibicom dobrze nie są,a już na pewno bardziej cypryjska gdzie zawsze grało wielu polaków.
Gospodarze jutrzejszego pojedynku są klubem który został założony w wyniku fuzji z zespołem Kjobenhavns Boldklub w 1992 r.Od tego czasu klub ten zdobył 5 mistrzostw kraju,w tym ostatni tytuł w roku 2006.Kadra piłkarzy z Kopenhagii składa się przede wszystkim z Duńczyków,nie licząc kilku piłkarzy.
Goscie natomiast to klub który powstał w roku 1926,a na swoim koncie ma jak do tej pory 20 mistrzostw.W klubie grają obecnie dwaj Polacy : Kamil Kosowski i Michał Żewłakow,kadra jest mocno zróznicowana ponieważ nie grają tam sami cypryjczycy,w kadrze na ten sezon z zagranicy możemy wymienic piłkarzy takich krajów jak Portugalia,Brazylia czy Grecja i to nie w pojedyńczych liczbach.
Po obejrzeniu kilku skrótów ze spotkań Apoelu w obecnej edycji Ligi Mistrzów jestem zdania ze kurs wystawiony na jutrzejsze spotkanie jest bardzo wysoki.Większosc skazywała Apoel na pozarcie ze swietnie grającym we wcześniejszych meczach eliminacyjnych Partizanem Belgrad,tak się jednak nie stało,doszło do dużej niespodzianki i wyeliminowania Serbów.Teraz po takim losowaniu doskonała okazja na grę w fazie grupowej LM i kazdy w Nikozji zdaje sobie z tego doskonale sprawę.Szansa tym większa ze zespół z Kopenhagii zupełnie niczym się nie wyróznia,nie gra ani jakos niesamowicie,nie osiągał znaczących sukcesów oraz nie ma bardzo bogatej tradycji i historii.A pokonanie we wcześniejszej rundzie słabego Steabeku do niczego wielkiego nie należy.
Taki kurs na X2 przynajmniej ja biorę z zadowoleniem ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
FC Kopenhaga - APOEL Nikozja
Kopenhaga oszczędzała zawodnikow w meczu ligowym stąd zapewne porażka z Aarhus. Ich cel to Liga Mistrzów i szanse na to jak najbardziej mają. Trener Solbakken wierzy w sukces swojej drużyny, która do meczu przystępuje bez większych problemów kadrowych. Nordstrand, Gronkjaer, N&#39;Doye, Hutchinson, Santin, Almeida to ofensywni zawodnicy, którzy są niezwykłą siłą Kopenhagi. To oni powinni narzucić styl gry i przy odpowiedniej skuteczności zapewnić gospodarzom zwycięstwo. Kulawym punktem jest defensywa, ale z drugiej strony APOEL przyjedzie do Kopenhagi z nastawieniem bronienia się więc raczej ten słaby punkt Kopenhagi nie zostanie w tym meczu naruszony. Istotny może być fakt, że w APOEL-u nie zagra para środkowych obronców Breuwers, Pousaitidis którzy grali w meczach przeciwko Partizanowi. Co prawda mówi się, że para Elia i Grancarow godnie ich zastąpi, ale mimo wszystko kiedy dwóch zawodników na tak newralgicznej pozycji musi zostać wymieniony ma to wpływ na grę całej drużyny. Stawiam na Kopenhagę.
Mój typ: FC Kopenhaga - 1,55 w Unibet [6/10] ✅

Sheriff Tiraspol - Olympiakos Pireus
Sheriff zaskakuje grając bardzo dobrze w defensywie, która składa się głównie z obcokrajowców. Ogólnie zespół jest bardzo młody i poza bramkarzem oraz doświadczonym Tarkhalisvilim nie ma w drużynie zawodnika ponad 30 letniego ! Średnia wieku nie przekracza 23 lat ! To jednak w takim meczu jak ten z Olympiakosem niekoniecznie musi wyjśc na dobre. Oly ma nowego trenera Ketsbaię twrócę sukcesów Anorthosisu sprzed roku. Pewne wygrane ze Slovanem Bratysława nie były dziełem przypadku. Trener Ketsbaia wymusza zaangażowanie pełne w każdym spotkaniu, nie ma mowy o odpuszczaniu. W defensywie Żewłakow, Mellberg, Raul Bravo w pomocy Ledesma, Galletti, Pardo, w ataku Zairi. Mają mocny skład, zawodników którzy mają odpowiednie doświadczenie, które może przeważyć w takim meczu. Gram na Olympiakos.
Mój typ: Olympiakos - 1,67 w Unibet [5/10] ✅

D 0

dofs

Użytkownik
Poli Timisoara - Stuttgart X2 @ 1.25 - Expekt
Uważam, że mimo iz faworytem jest tu drużyna niemiecka, to trzeba pamiętać, że gospodarze pokazali kawał dobrego futbolu eliminując Szachtar. Sztuką jest tzw. &quot;murowanie bramki&quot;, ponieważ pokazuje ono siłę defensywy rumuńskiej drużyny. Lig nigdy nie należy porównywać, ponieważ w meczu liczy się forma 2 drużyn a nie 30.
Stuttgartowi wystarczy w zupełności remis, dlatego bez ryzyka uważam, że taki zakład jest jak najbardziej wystarczający. Mimo, że kurs nie jest pociągający, to jednak ryzyko jest zmniejszone do prawie zera.
Sheriff Tiraspol - Olympiakos 2 @ 1.75 - Expekt
Według mnie to drużyna gości jest faworytem nie tylko tego spotkania, ale całego dwumeczu. Grecy grają dobry futbol, który pozwolił im w w ostatnich 3 sezonach zdominować grecką ligę. Mimo braku znaczących sukcesów w lidze mistrzów w poprzednich latach, uważam, że stać ich na pokonanie mołdawskiej drużyny. Gospodarze tego meczu w drugiej i trzeciej rundzie eliminacyjnej nie strzelili w żadnym meczu wiecej niż 1 gol, a awans ze Slavią Praga udało im się cudem wykrzesać.
Polecałbym również under 2.5 gola @ 1.55 - Expekt
FC København - APOEL FC X2 @ 2.35 - Expekt
Mimo, iż faworytem tego spotkania według wielu jest drużyna z Danii, to jednak w ligowym meczu pokazali, że trener ma na ławce niewielu dobrych zmienników dla podstawowego składu. W drużynie mistrza Cypru gra 3 polaków, którzy prezentują naprawdę dobrą formę. W drugiej rundzie Apoel wyeliminował dużo słabszą drużynę EB/Streymur, ale w trzeciej rundzie okazał się lepszy od bardzo dobrze grającej drużyny z Belgradu. Uważam, że kurs 2.35 jest bardzo interesujący, biorąc pod uwagę formę obu drużyn.
Celtic Glasgow - Arsenal Londyn 2 @ 2.00 - Expekt
Osobiście wolałbym nie obstawiać tego meczu i oglądać go ze spokojem, ale nie chcę przepuścić takiej okazji.
Obie drużyny grają świetny futbol. Celtic w ostatnim meczu ligowym ograł na wyjeździe drużynę Aberdeen 1:3. Lecz nie była to niespodzienka, ba, było to bardzo łatwe do przewidzenia. Natomiast Arsenal w ostatniej kolejce grał z bardzo silną drużyną Evertonu, i wielu znawców futbolu nie było pewnych, czy kanonierom uda się wywieźć nie tylko 3 punkty, ale choćby remis z Goodison Park. Kanonierzy nie tylko od początku meczu atakowali zawzięcie, ale już do przerwy roznieśli w pył drużynę gospodarzy. Wynik 1:6 na korzyść &quot;The Gunners&quot; jest nie lada sensacją na wyspach. Znakomicie zaprezentował się nowy świetny nabytek Arsenalu Thomas Vermaelen, który w debiucie w Premier League strzelił gola. Honor Evertonu uratował dopiero w doliczonym czasie gry Saha.
Uważam, że Kanonierów stać na to, aby pokonać w dzisiejszym meczu Celtic i bardzo przybliżyć się (a może i już go sobie zapewnić) do awansu.
Sporting CP - Fiorentina X2 @ 1.55 - Expekt
Z początku mecz ten uważałem za no-bet, ponieważ drużyna z Portugalii i drużyna z Włoch grają na podobnym poziomie. Stwierdziłem jednak, że po nieciekawym meczu i remisie z drużyną Nacional, gospodarze tego meczu nie wygrają z silną ekipą Fiorentiny.
Zbyt dużej analizy nie przeprowadzę, ponieważ jak już mówiłem, ten typ jest mocno naciągany, osobiście wolałbym skłaniać się do no-bet.

To wszystkie typy na dziś, pozostałe 5 meczy wytypuję jutro ;)

Q 3

qba107

Użytkownik
Roy czepiasz sie szczegółów ;p wiadome jest, że w składzie nie ma niemal żadnego Anglika (tylko trzech młodych), jednak reprezentują ligę Angielska i mówie o nich jako o Anglikach ;p

olek308 0

olek308

Użytkownik
tak się zastanawiam bo wszyscy stawiają na ten Olympiakos a skąd ta pewność że wygrają? nie takie rzeczy się w piłce zdarzały. nie mniej ja również postawie na ten Olympiakos ale to tylko ze względu na to, iż uważam, że to jest drużyna posiadająca o wiele więcej doświadczenia w rozgrywkach ale nigdy nic nie wiadomo, zwłaszcza jeśli dochodzi do tego lekceważenie rywala co potem przynosi niepożądane skutki w postaci przegranej, (niekoniecznie całego meczu ale np. do 1 połowy.) szkoda, że nie mam obeznania w technice gry Olympiakos&#39;u gdyż nie oglądam ich meczy i trudno jest powiedzieć jak bardzo przeważają poziomem swojej gry swoich dzisiejszych przeciwników. A to iż napisałem, że mają dużo doświadczenia wywnioskowałem z tego, że często widziałem ten zespół w grupowych fazach rozgrywkowych LM i nie tylko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom