Poli Timisoara - Stuttgart X2 @ 1.25 - Expekt
Uważam, że mimo iz faworytem jest tu drużyna niemiecka, to trzeba pamiętać, że gospodarze pokazali kawał dobrego futbolu eliminując Szachtar. Sztuką jest tzw. "murowanie bramki", ponieważ pokazuje ono siłę defensywy rumuńskiej drużyny. Lig nigdy nie należy porównywać, ponieważ w meczu liczy się forma 2 drużyn a nie 30.
Stuttgartowi wystarczy w zupełności remis, dlatego bez ryzyka uważam, że taki zakład jest jak najbardziej wystarczający. Mimo, że kurs nie jest pociągający, to jednak ryzyko jest zmniejszone do prawie zera.
Sheriff Tiraspol - Olympiakos 2 @ 1.75 - Expekt
Według mnie to drużyna gości jest faworytem nie tylko tego spotkania, ale całego dwumeczu. Grecy grają dobry futbol, który pozwolił im w w ostatnich 3 sezonach zdominować grecką ligę. Mimo braku znaczących sukcesów w lidze mistrzów w poprzednich latach, uważam, że stać ich na pokonanie mołdawskiej drużyny. Gospodarze tego meczu w drugiej i trzeciej rundzie eliminacyjnej nie strzelili w żadnym meczu wiecej niż 1 gol, a awans ze Slavią Praga udało im się cudem wykrzesać.
Polecałbym również under 2.5 gola @ 1.55 - Expekt
FC København - APOEL FC X2 @ 2.35 - Expekt
Mimo, iż faworytem tego spotkania według wielu jest drużyna z Danii, to jednak w ligowym meczu pokazali, że trener ma na ławce niewielu dobrych zmienników dla podstawowego składu. W drużynie mistrza Cypru gra 3 polaków, którzy prezentują naprawdę dobrą formę. W drugiej rundzie Apoel wyeliminował dużo słabszą drużynę EB/Streymur, ale w trzeciej rundzie okazał się lepszy od bardzo dobrze grającej drużyny z Belgradu. Uważam, że kurs 2.35 jest bardzo interesujący, biorąc pod uwagę formę obu drużyn.
Celtic Glasgow - Arsenal Londyn 2 @ 2.00 - Expekt
Osobiście wolałbym nie obstawiać tego meczu i oglądać go ze spokojem, ale nie chcę przepuścić takiej okazji.
Obie drużyny grają świetny futbol. Celtic w ostatnim meczu ligowym ograł na wyjeździe drużynę Aberdeen 1:3. Lecz nie była to niespodzienka, ba, było to bardzo łatwe do przewidzenia. Natomiast Arsenal w ostatniej kolejce grał z bardzo silną drużyną Evertonu, i wielu znawców futbolu nie było pewnych, czy kanonierom uda się wywieźć nie tylko 3 punkty, ale choćby remis z Goodison Park. Kanonierzy nie tylko od początku meczu atakowali zawzięcie, ale już do przerwy roznieśli w pył drużynę gospodarzy. Wynik 1:6 na korzyść "The Gunners" jest nie lada sensacją na wyspach. Znakomicie zaprezentował się nowy świetny nabytek Arsenalu Thomas Vermaelen, który w debiucie w
Premier League strzelił gola. Honor Evertonu uratował dopiero w doliczonym czasie gry Saha.
Uważam, że Kanonierów stać na to, aby pokonać w dzisiejszym meczu Celtic i bardzo przybliżyć się (a może i już go sobie zapewnić) do awansu.
Sporting CP - Fiorentina X2 @ 1.55 - Expekt
Z początku mecz ten uważałem za no-bet, ponieważ drużyna z Portugalii i drużyna z Włoch grają na podobnym poziomie. Stwierdziłem jednak, że po nieciekawym meczu i remisie z drużyną Nacional, gospodarze tego meczu nie wygrają z silną ekipą Fiorentiny.
Zbyt dużej analizy nie przeprowadzę, ponieważ jak już mówiłem, ten typ jest mocno naciągany, osobiście wolałbym skłaniać się do no-bet.
To wszystkie typy na dziś, pozostałe 5 meczy wytypuję jutro