>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

IV Runda kw. do Champions League

Status
Zamknięty.
bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Moim skromnym zdaniem odradzałbym duże stawki i wiele typów na wtorek i środe z LM.
Zgadzam sie z Olek308 w pierwszym meczu niekoniecznie faworyci wygraja i stawianie na Olimpiakos czy Arsenal nie jest niczym pewnym.
Stawianie na awanse wyglada juz lepiej. A ocenianie jak to niektorzy określają świetnej formy Arsenalu po jednym meczu ligowym to lekka przesada. Podobnie widziałem opinię , że Arsenal moze rostrzygnac losy meczu juz w pierwszym spotkaniu... nie no przerpraszam bardzo.
Mimo wszystko spróbuje cos &quot;wygrzebac&quot; i ocenic chociaz bardziej pewne w pierwszych spotkaniach wydaja mi sie mecze z LE ale cóz:

Celtic-Arsenal
Dwa kluby na poziomie które zasługują na LM. Z jednej strony piłka siłowa zdecydowanie mało efektowna opierająca sie często na grze z pominięciem pomocników i świetnej grze naszego golkipera . Z drugiej zaś młodośc i efektowna szybka gra. Wenger ma talent do tworzenia drużyna &quot;za pół darmo&quot; . Inni wydaja ogrom kasy na wzmocnienia on stopniowo wprowadza młode wilczki osobiscie jestem zwolennikiem podobnego prowadzenia druzyny , ale do rzeczy. Sadze ze rozsadnym typem tutaj jest :
Celtic-Arsenal -1X: minus 1.77zł Nie zgadzam sie z opiniami jako by Arsenal mial rozstrzygnac dwumecz już w Glasgow . To bedzie typowo wyspiarskie spotkanie a kurs na 1X 1.77 nie jest zły i warty według mnie postawienia.
Celtic Arsenal ilosc.goli - 2.5 plus: 1.77zł Mimo wszystko zaryzykuje , że dużo goli w Glasgow nie padnie sądze , że wielce prawdopodobny jest remis 1-1. Wiele osob po przekonujacych zwyciestwach obu ekip w lidze pojdzie zapewne na masówke na dużą ilosc goli . Ja stawiam przekornie inaczej .

Levski - Debreczen
Tutaj wydaje mi sie , że zdecydowanie typ 1 po kursie 1.65 można zagrac. Levski u siebie gra nieźle natomiast Debreczen w pucharach na wyjezdzie nie gra porywajaca przegral z Kalmar 3-1 a moglobyc dużo gorzej. Sadze ze LEvski mocno zaatakuje i skupi sie na tym meczu , żeby miec solidna zaliczke. Nie sadze zeby sie wszystko rostrzygnelo w pierwszym meczu ale jakies 2-0 jest prawdopoodbne ???? TYP 1.

Pana-Atletico M:
Dwie druzyny grające zdecydowanie &quot; do przodu&quot; mimo iż ich ligi jeszcze nie zaczeła i ocenia nie jest pełna . Mysle jednak ze wiele w porownaniu z poprzednim sezonem sie nie zmeni i 2.5 + czyli over w tym meczu po kursie bardzo dobrym 1.95

* kursy z buka FORTUNA

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
FC Kopenhaga - Apoel Nicozja
Na Parken Stadion rozegrany zostanie mecz IV rundy eliminacji do Ligi Mistrzów. Moim faworytem tego dwumeczu jest zespół FC Kopenhaga, a dzisiejsze spotkanie powinno to w zupełności potwierdzić. Wcześniejsze rundy eliminacji piłkarze z Danii przechodzili bez większych problemów, 12 bramek strzelonych FK Mogren, 0 straconych, następnie na drodze stanęła drużyna Stabæk, która również nie miała zbyt wiele do powiedzenia. Dzisiejsi rywale Duńczyków - APOEL Nicosja drugą rundę przebrnęli w błyskawicznym tempie, ale z Partizanem były już spore kłopoty, pierwszy mecz na własnym stadionie wygrali 2:0, tydzień później wyjechali do Serbii aby dopiąć swego no i jak się później okazało udała im się ta sztuka, przegrali, ale szczęśliwie tylko 1:0.
Kopenhaga od kilku tygodni walczy także w lidze, jak na razie po pięciu meczach zgromadzili tylko 7 pkt na swoim koncie, ale myślę, że z kolejki na kolejkę &quot;Løverne&quot; będą grać coraz lepiej. Liga Mistrzów jest jednak priorytetem Duńczyków w tym sezonie, w ostatnim ligowym meczu z Aarhus trener oszczędził najważniejszych zawodników aby w pełni sił mogli zagrać dzisiaj na Parken Stadion. Kopenhaga jest bardzo mocna na własnym stadionie, co powinni potwierdzić w meczu z Apoelem. Stawiam na zwycięstwo gospodarzy, które przybliży ich do wymarzonego celu - startu w Lidze Mistrzów.

FC Kopenhaga ~ 1,55

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Ja rowniez odradzalbym grania za duze pieniadze. Stawiam na Olympiakos, z tej racji, ze Grecy pomni tego co spotkalo Slavie, beda chcieli juz dzisiaj rozstrzygnac sprawe awansu. Slavia wywiozla z Moldawii niby dobry rezulatat (0:0), ale okazalo sie, ze Sheriff nie tylko u siebie umie sie dobrze bronic. Nie wierze w to, ze Olympiakos zlekcewazy przeciwnika, badz zagra asekuracyjnie na remis w pierwszym meczu. A do zwyciestwa umiejetnosci im spokojnie wystarczy.

st1ck 0

st1ck

Użytkownik
Celtic Glasgow - Arsenal Londyn
Typ: 2
Kurs: 1,90
Bukmacher: Unibet

Analiza:

W zasadzie chyba wszystko w tym temacie zostało napisane wczoraj i dziś na forum. Chciałbym tylko dodać informację dla tych niedowiarków, którzy myślą, że stadion Celticu to &quot;prawdziwa TWIERDZA&quot;. Przypominam, że w owej &quot;Twierdzy&quot; Dynamo Moskwa pokonało celtów 1:0 w poprzedniej rundzie (ci na szczęscie opamiętali się w porę i wygrali w moskwie 2:0 awansując do kolejnej rundy). Owszem magia Celtic Park jest ogromna i może ona zrobić wrażenie... ale nie na piłkarzach, którzy na podobnych obiektach w anglii rozegrali multum meczy. Publiczność Glasgow - fanatyczna i szalona do niemożliwości. Do tego podchodzą stereotypowe podteksty mające związek z historią Wielkiej Brytanii i walce Szkotów przeciwko Królowej i Anglii. Wszystko to prawda, ale nijak ma się to do sportowej rywalizacji. W dzisiejszym Przeglądzie Sportowym można przeczytać opinie jakkoby jedyną przeszkodą dla Kanonierów miał być specyficzny klimat Celtic Park. Cytowany na łamach PS były zawodnik Celticu Alan Thompson twierdzi, że młodzi zawodnicy Arsenalu przeżyją prawdziwy szok wychodząć na murawę, oraz że kibice &quot;The Bhoys&quot; zgotują im niesamowity kocioł. Zapomina chyba, że są to piłkarze z najlepszych klubów a nie Pierdziszewa Dolnego (z całym szacunkiem dla tej miejscowości :spokodfhgfh ???? . Oba zespoły w całej swojej historii, nigdy nie spotkały sie w oficjalnych rozgrywkach. Jeżeli Artur Boruc nie bedzie dziś dokonywał cudów w bramce, to napewno jego koledzy z obrony takich &quot;cudów&quot; dokonają i zapewnią mu sporo pracy ???? . W tym meczu nie zagra w obronie Steve McManus, który jest istotnym elemntem drużyny. Chociaż z drugiej strony McManus przyzwyczaił nas do swoich &quot;potknięć&quot; w wielu meczach. Dlatego dzisiejszy wieczór bedzie niesamowitym widowiskiem. jednak wynik końcowy to wygrana Kanonierów.
Kończąc, posłużę się jeszcze jednym cytatem z PS. Aiden McGeady mówi: -Nie mogę uwierzyc, że z nimi zagramy. Arsenal to jedyna drużyna grająca w kwalifikacjach, która ma realne szanse na wygranie Ligi Mistrzów i pech chciał, że akurat na nich trafiliśmy!
Czyżby piłkarze Celticu ten mecz już przegrali w swoich glowach :kwasny4565:?

Transmisja meczu dziś o 20 w nSport. Ja zasiądę i bedę oglądał to widowisko. Dlatego, że Wyspiarska piłka to wspaniały wielki show, w którym każdy kolejny mecz to wielkie wydarzenie podkręcane przez kibiców, zawodników i codzienne bulwarówki, które bez piłki nożnej na wyspach nie sprzedawałyby się w połowie :-D.

piotrekr 0

piotrekr

Użytkownik
Spotkanie: FC Timisoara- Vfb Stuttgart
typ: x/x (połowa/koniec)
kurs: 5,00
buk: bet365

Analiza: Już dzisiaj rozegrane zostaną pierwsze spotkania 4 rundy kwalifikacyjnej do Ligi mistrzów. W jednym z nich rumuński FC Timisoara na Dan Păltinişanu Stadium podejmować będzie Vfb Stuttgart. Wicemistrzowie Rumunii w poprzedniej rundzie dość sensacyjnie wyeliminowali faworyzowany Szachtar Donieck i na pewno mają ogromną chrapkę powtórzenia spektakularnego sukcesu CFR Cluj z poprzedniego sezonu.
Obydwa spotkania z Szachtarem kończyły się wynikiem remisowym a o awansie Rumunów zadecydowały 2 bramki zdobyte na wyjeździe. W lidze po 3 kolejkach Timisoara zajmuje 2 miejsce z 7 pkt na koncie. W dwóch meczach na własnym stadionie ekipa prowadzona przez Gheorghe Chivorchiana notowała skromne zwycięstwa po 1-0- w tym niezwykle cenne w ostatniej kolejce nad Rapidem Bukareszt.
Ich dzisiejszy rywal, VFb Stuttgart jako 3 zespół sezonu 2008/2009 ligi niemieckiej walkę o LM rozpoczyna od 4 rundy. W Bundeslidze po 2 kolejkach mają na koncie zwycięstwo i porażkę i tak na prawdę ciężko cokolwiek w tej chwili powiedzieć o formie podopiecznych Markusa Babbela.
Sądzę że dzisiaj podobnie jak w dwumeczu z Szachtarem Rumuni łatwo skóry nie sprzedadzą i będziemy świadkami wyrównanego spotkania a sprawa awansu rozstrzygnie się dopiero na Mercedes-Benz Arena. Dzisiaj stawiam na bezbramkowy remis który dla Rumunów będzie bardzo korzystnym wynikiem w perspektywie rewanżu.

szmagel 0

szmagel

Użytkownik
Celtic Glasgow - Arsenal FC
Bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie. Oba zespoły na inauguracje sezonu wygrały swoje mecze, większe wrażenie zrobiła drużyna Wengera pokonując na wyjezdzie Everton aż 1:6. Celtic również mógł się podobać zwyciężając Aberdeen 1:3. Mimo że faworytem tego spotkania są kanonierzy ja jednak spodziewam się niespodzianki. Oba zespoły latem zbytnio się nie wzmocniły, ba nawet można mówić o osłabieniach...Celtic opuscił Nakamura, Arsenal pozbył się Adebayora, dla obu zespołów byli to kluczowi piłkarze. W ekipie gości ma zabraknąć Nasriego, Rosickyego, Fabiańskiego i Djourou, do skłądu wracają Walcott oraz Diaby chociaż nie jest dokońca pewne czy Wenger da im pograć. W Celticu nie wystąpi McManus, niepewny jest też występ Loovensa, natomiast do składu powracają Caldwell i Maloney. Celitic włąsnie w pierwszym meczu u siebie planuje coś ugrać i tutaj napwno liczą na korzystny wynik. Ja licze na niespodzianke i co najmniej remis gospodarzy.
Celtic Glasgow - Arsenal FC 1x [1,82]
Bwin

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Sporting Lizbona - Fiorentina (Zakład na gole - 1. połowa) ⛔
Typ: 0:0
Kurs: 2.30
Bukmacher: bwin

Analiza: Dziś o 20.45 polskiego czasu na Estádio José Alvalade w stolicy Portugalii rozpocznie się pierwsze spotkanie IV rundy eliminacji Ligi Mistrzów, w którym miejscowy Sporting podejmować będzie Fiorentinę.
Zespół z Lizbony grę na tym etapie zawdzięcza ogromnemu szczęściu, gdyż tylko jemu może przypisać fakt wyeliminowania holenderskiego Twente, które mimo, iż w rewanżowym spotkaniu w Enschede było drużyną zdecydowanie lepszą, pożegnało się z tymi prestiżowymi rozgrywkami. Bramka zdobyta dosłownie w ostatnich sekundach spotkania (gol zdobyty przez bramkarza Sportingu z &quot;pomocą&quot; obrońcy Twente, Petera Wisgerhofa w 95. minucie!) sprawiła, że to popularne Lwy z Lizbony oglądać będziemy w dzisiejszym pojedynku.
Viola do walki o fazę grupową Ligi Mistrzów przystępuje dopiero teraz. 4. ekipa poprzedniego sezonu Serie A, w przeciwieństwie do Sportingu, który rozgrywki ligowe zainaugurował w zeszły weekend, pierwsze ligowe spotkanie nowego sezonu rozegra dopiero w najbliższą sobotę. Dlatego też jej aktualna forma jest na razie niewiadomą.
Jeżeli chodzi o letnie okno transferowe to w przypadku Wicemistrzów Portugalii za duży sukces należny uznać zatrzymanie rozchwytywanych João Moutinho i Miguela Veloso. Z kolei szkoleniowiec Fiorentiny, Claudio Cesare Prandelli pogodzić się musiał ze stratą Felipe Melo, w którego miejsce z bardziej znaczących zawodników udało się pozyskać Eduardo Salvio i Cristiano Zanettiego.
Mimo, iż gospodarze mają już za sobą wspomniany dwumecz z Twente i jedno spotkanie ligowe (rozczarowujący remis z Nacionalem Madeira), to, tak naprawdę, żadna z drużyn nie znajduje się jeszcze w rytmie meczowym. Fiorentina to z pewnością drużyna mocniejsza od Sportingu, którego jedyną przewagą dzisiejszego wieczoru będzie własna publiczność.
Moim zdaniem Viola skoncentruje się na wywalczeniu remisu, który, w obliczu słabej gry Sportingu na wyjeździe, postawi ją w dobrej sytuacji przed rewanżem. Podejrzewam, iż gospodarze zagrają dziś kolejne słabe spotkanie i nie zagrożą poważnie broniącemu bramki gości - Sebastienowi Frei&#39;owi.
Mój typ: 0:0, ale zdecydowałem się postawić na wynik bezbramkowy tylko do przerwy.
Edit: Bramka już w 6. minucie...:-?

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Celtic – Arsenal Typ: 2 Kurs: 2.00✅

Celtic - Arsenal (Poniżej/powyżej Arsenal: 1.5) Typ: Over Kurs: 2.10✅

Celtic - Arsenal (Poniżej/powyżej Celtic: 1.5) Typ: Under Kurs: 1.30
✅

Spotkanie dwóch drużyn, które grały regularnie w LM. Arsenal uznawany za faworyta spotkania pokazał się z bardzo dobrej strony w ostatnim meczu ligowym z Evertonem ogrywając go w Liverpoolu aż 1:6. W letnim oknie Kanonierzy stracili Adebayora orz Kolo Touré, którzy według mojej opinii byli zbędni gdyż nie osłabiło to zbytnio żadnej z formacji. Za to Celtic stracił swojego kluczowego zawodnika, jakim był: Shunsuke Nakamura, który jest jednym z lepszych lewo-nożnych pomocników na świecie, strzelał wielu bramek i doskonale egzekwował rzuty wolne. Skoro mowa o Celticu nie wypada nie wspomnieć o dwóch polskich bramkarzach tam występujących Borucu i Załuscy, ten pierwszy raczej stanie dziś między słupkami, po ostatnim spotkaniu reprezentacji można być dobrej myśli gdyż Boruc zachował czyste konto, ale czy do końca była to jego zasługa, wystarczy sobie przypomnieć to spotkanie i zobaczymy ze bramkarz niemiał tam za dużo do pracy, a zwłaszcza było mało sytuacji, w których Boruc miałby jakieś problemy. Jednak dzisiejsi przeciwnicy dadzą Boruchowi więcej szans do kapitulacji niż Grecy. Wystarczy przyjrzeć się piłkarzom, do których należą gwiazdy światowej piłki takie jak: Robin van Persie, Andriej Arszawin, Francesc Fàbregas, czy młody Theo Walcott.

gost3k 0

gost3k

Użytkownik
Dzisiaj o godzinie 20:45 dojdzie do spotkania S. Tiraspol kontra Olympiakos. Faworytem tego spotkania jest zespół z Grecji. Nauczeni zeszłorocznym niepowodzeniem (porażka z Anarthosisem) zawodnicy mistrza Grecji napewno nie zlekceważą rywali i już w pierwszym spotkaniu będą chcieli udowodnić swoją wyższość. Ekipa z Tiraspola nie miała zbyt ciężkiej drogi do tego etapu (w III r. el. Inter Turku), mimo kilku reprezentów Mołdawi (z Namasco i Kornencovem na czele), ekipa ta jedyne co może przeciwstawić gwiazdom z Pireusu to ambicja, która moim zdaniem na podrażnionego rywala nie wystarczy.

Typ: Olympiakos Kurs:1.80✅

kapel 296

kapel

Użytkownik
Tiraspol will miss Nadson, Abdul-Gafar Mamah (both injured), Kuchuk (2 cards from last season), Brankovic under question.
Is this missings important???
yes they are .
Nadson was the goal scorer in Prague ,Mamah is lateral defender (probably best player of Sheriff),Kuciuk is son of the coach ,he was top scorer last season ,but then he left to Russia to play in Kuban ,he just returned last week .Brankovic think he is also new signing from Serbia .First 2 players missing will weaken Sheriff side alot

takie info posiadam więc można stawiać na OLY, ale ja bym bardziej dawał na under 2,5 w tym meczu ;)

typser 0

typser

Użytkownik
Celtic – Arsenal (1:0)
TYP: 2

Dzisiaj o godzinie 20.45 rozpocznie się mecz pomiędzy Celticem a Arsenalem Londyn. W Celticu grają dwaj Polscy bramkarze czyli Artur Boruc i Łukasz Załuska natomiast Arsenalu występuje kolejny polski bramkarz czyli Łukasz Fabiański. Będzie to niesamowity mecz ponieważ oba zespoły na inguracyjne mecze w lidze zdobyły dużo bramek i trzy punkty. Celtic już występował w trzeciej rundzie eliminacji Ligi Mistrzów i na jej drodze stanęło Rosyjskie Dynamo. U siebie nieoczekiwanie przegrali spotkanie 1 :0 . Więc przed rewanżem stali na bardzo ciężkiej pozycji. Ale już w rewanżu zagrali lepiej i po dobrym meczy wygrali 2:0 i przeszli di IV rundy . Arsenal w lidze zmierzył się na wyjeździe z Evertonem. Był to bardzo interesujący mecz bo Arsenal wbił rywalą dużo goli. Cała gra wyglądała bardzo dobrze w wykonaniu Arsenalu ponieważ kontrolowali mecz od początku do końca i wszystko im wychodziło . Już po pierwszej połowie prowadzili 3 :0. A w drugiej dołożyli jeszcze trzy bramki ale i stracili jedną a wynik zakończył się 6:1 dla Arsenalu. Natomiast Celtic spotkał się na wyjeździe z Aberdeen. I po bardzo ładnej grze bo nowy szkoleniowiec preferuje zagrania ziemią a nie jak Strachan grę górną piłką pod bramkę. I dzięki takiej grze Celtic wygrał to spotkanie 3 : 1 . Niestety dla Celticu na pewno nie wystąpi Holender GlenLoovens bo doznał kontuzji w ligowym starciu. Niewiadomo czy także wystąpi Shaun Maloney. Natomiast w Arsenalu do gry wracają Theo Walcott oraz Abou Diaby. A więc mecz zapowiada się bardzo interesująco a ja stawiam że Arsenal wygra różnicą dwóch goli

S 0

szczygiel87

Użytkownik
Czemu to wszystko na papierze wygląda tak, że powinnismy zbić kokosy na tych meczach, a jak mecze się zakończą to aż nam łezka się w oku kręci, że takie wyniki się wyświetliły na tablicach ???? .

Celtic 1x
Olimpiakos 2
Fiorentina x2

Jedyne mecze warte uwagi, co do VFB czuje ze ciezko bedzie chociaz im kibicuje ????

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Sadze ze rozsadnym typem tutaj jest :
Celtic-Arsenal -1X: 1.67zł Nie zgadzam sie z opiniami jako by Arsenal mial rozstrzygnac dwumecz już w Glasgow . To bedzie typowo wyspiarskie spotkanie a kurs na 1X 1.67 nie jest zły i warty według mnie postawienia.
* kursy z buka FORTUNA
nie chcę tutaj za bardzo dywagować na temat samego typu - gdyż z nim się zgadzam, tym bardziej po ogromnych spadkach na Arsenal, oraz mając w pamięci ich rozprężenie po wysokich wygranych ( rok temu na początku sezonu &#39;rozjechali&#39; Blackburn na wyjeździe 4:0 a w następnym meczu LM ledwo zremisowali w Kijowie po golu Gallasa ok 85 minuty ) i w dodatku przy kontuzjach jakie &#39;złapały&#39; obecnie Arsenal, ale chciałem napomnąć o kursach które podałeś u tych złodziei. Jak sam piszesz 1X po 1.67, obecnie jest z tego co widzę 1.77 ( specialnie sprawdziłem ), dla mnie to krojenie człowieka w biały dzień ! już nie pisze, że pinnacle oferuje kurs 2, a betfair 1.95 gdyż rozumiem, iż nie wszyscy tam grają, ale pomyślcie sami jak dajecie się kroić, jak oddajecie własne pieniądze i dajecie się rżnąć grajać obecnie 1X poniżej 1.8... zostawiam wam to do własnej oceny, a dzisiaj niech wygra lepszy.

p.s.
chociaż moim zdaniem padnie remis =)

pozdr,

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Heh czuje jakis uraz do tego buka.
Złodzieji? Wiadomo chodzi ci o podatek bo nie mysle nawet ze chodzi ci o kursy w porownaniu z stsem bo bywa różnie. Raz wiekszy jest w Fortunie raz w STSie.
Kazdy gra gdzie chce osobiscie mi niezle idzie w tym bo to moja pasja nie traktuje tego w ocenie wielkiego hazardu. Ten kto ma zdrowie i... &quot; silna wole&quot; heh niech gra u internetowych którzy także często jak wiemu odstawiaja szopki.
Co do zlodziejstwa wiemy ... nie ma nic za darmo. Wiadomo od kazdej dychy postawionej zabieraja ci jak to okresliles zlodzieje 1zl (stawiajac za dyche stawiamy naprawde za 9 , za 20 stawiamy za 18 itp) i wiem o c.b
Ale co do zlosci jaka wylales ze kurs 1x jest 1.77 troche nie rozumiem taki rynek .

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Panathinaikos - Atletico Madryt (Ile goli zostanie strzelonych?) ✅
Typ: Więcej niż 3.5
Kurs: 3.80
Bukmacher: bwin

Analiza: Jutro o 20.45 na Stadionie Olimpijskim im. Spyrosa Louisa w Atenach niemiecki arbiter Felix Brych rozpocznie zapowiadające się niezwykle ciekawie spotkanie IV rundy eliminacji Ligi Mistrzów, w którym Panathinaikos podejmować będzie Atletico Madryt.
Ciężko jest wskazać faworyta tej konfrontacji (faworytem dwumeczu na pewno są Hiszpanie), a wynik pozostaje sprawą otwartą. Za zespołem Koniczynek na pewno przemawia gra przed własną, niezwykle żywiołową publicznością. Ale czy doping kibiców pomoże podopiecznym Henka Ten Cate przeciwstawić się ogromnej sile ofensywnej Los Rojiblancos? Na murawie swoich ulubieńców nie wspomogą, a rywal do łatwych z pewnością nie należy. Mimo wszystko więcej szans na zwycięstwo daję gospodarzom, którzy, bądź co bądź, przysłowiowymi &quot;chłopcami do bicia&quot; nie są. Faktem jest, iż już samo wyeliminowanie Sparty Praga w poprzedniej rundzie sprawiło im niemało problemów, ale jeżeli przypomnimy sobie ich niedawne mecze przeciwko Interowi Mediolan, możemy być pewni, iż na spotkanie z rywalem z &quot;wyżej półki&quot; potrafią się odpowiednio zmotywować. Zresztą walczyć zawsze potrafili.
Szkoleniowiec Atletico, Abel Resino, który - podobnie jak jego piłkarze - nie wyobraża sobie, by kibicom na Estadio Vicente Calderon nie dane było oglądać jesienią na żywo spotkań fazy grupowej Champions League, nie będzie mógł jutro skorzystać z kontuzjowanych Luisa Pereji, Leandro Cabrery i Juana Valery.
Osobiście kibicuję Wszechateńskim i to właśnie zespół z Grecji chciałbym oglądać w fazie grupowej. Jeżeli chodzi o jutrzejszą konfrontację, to - tak jak napisałem wcześniej - każdy wynik jest możliwy. Jestem tylko pewien tego, iż będziemy jutro świadkami ciekawego widowisko, a przy tym wielu bramek. Przed oczami staje mi wynik 2:2, aczkolwiek kiedy naprzeciw siebie staną tacy zawodnicy, jak Djibril Cissé, Dimitris Salpigidis, Sergio Agüero, Diego Forlán czy José Antonio Reyes, nie zdziwi mnie nawet 3:3 czy 4:3 dla którejś z drużyn.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
FK Ventspils - FC Zurich 2 2,18

Szajcarzy faworytami i trudno sie dziwic - FK Ventspils nie milosiernie sie meczylo z slabiutkim F91 Dudelange w pierwszym meczu na wlasnym stadionie, moje zdanie jest takie ze F91 nie wytrzymal tego meczu kondycyjnie i trudno sie dziwic ale przyjechali sie tam bronic i przez dluzszy czas im sie to udawalo, pozniej byl meczy z Bate i kapitalna bramka Lotyszy ale ugrali tylko 1:0 i w rewanzu do samego konca walczyli o awans. FCZ gral tylko z Mariborem, bledy w obronie ale i bardzo dobra gra w ofensywnie, szczegolnie dobrze zagrali w rewanzu. Ventspils u siebie gra dobrze 8 zwyciestw i 3 remisy, 34:9 w bramkach ale w jego lidze licza sie tylko 2 zespoly - Ljepaja i wlasnie Ventspils bo Skonto Ryga cos sie nie moze pozbierac. Zurich gra w bardziej wyrownanej lidze, w lidze na wyjezdzie nie wygrali ale poki co wszystko jest przedkladane na ostatnia runde eliminacji Ligi Mistrzow. Kadrowo wygladaja mocno - Hassli, Vonlanthen czy Margairaz maja juz po 2 bramki, do tego sa mlodzi Nikci czy Gajic czy w koncu bramkostrzelni obroncy jak Rochat czy Tihinen. Jak dla mnie pewne zwyciestwo gosci ktorzy sportowo na pewno przewyzszaja najblizszego rywala.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Olympique Lyon - Anderlecht Bruksela
Skończyła się era Juninho i Benzemy, ale są nowi np. duet napastników Gomis - Lisandro Lopez, który moim zdaniem poprowadzi dziś Les Gones do zwycięstwa. Anderlecht ma problemy z bramkarzami, ale mimo to w lidze pewnie wygrywa. Olympique Lyon to jednak znacznie wyższy szczebel i mimo słabego startu w Ligue1 moim zdaniem ekipa ze Stade Gerland dziś pewnie wygra, choć sprawa awansu po tym meczu jeszcze nie będzie rozstrzygnięta.
Nie zagrają:
Lyon: Gouvou, Clerc
Anderlecht: Zitka, Bruzesse (bramkarze)
Mój typ: Olympique Lyon - 1,55 w Unibet [5/10]
Red Bull Salzburg - Maccabi Hajfa
Niepowtarzalna szansa awansu do Ligi Mistrzów przed Salzburgiem, ale rywal do najłatwiejszych nie należy. Siłą Maccabi jest jednak głównie gra w Izraelu dlatego spodziewam się, że Austriacy tym razem wykorzystają atut własnego boiska. Goście nastawieni defensywnie zapewne 4-2-3-1 z Dvalishvilim w ataku, a bez Teixeiry pauzujacego za kartki w obronie. Salzburg taką kadrą jaką gra od początku sezonu. Siła napędowa to skrzydła ze Svento i Tchoyi oraz atak Zickler - Janko, może ten drugi wreszcie się przebudzi na dobre? Gram na Salzburg, który jeśli tym razem u siebie nie wygra to raczej nie awansuje.
Nie zagrają:
Salzburg: Pitak, Aufhauser
Maccabi: Teixeira (środkowy obrońca)
Mój typ: Red Bull Salzburg - 1,75 w Unibet [5/10]

vatoloco123 3

vatoloco123

Użytkownik
FK Ventspils - FC Zurich 2 2,18

Szajcarzy faworytami i trudno sie dziwic - FK Ventspils nie milosiernie sie meczylo z slabiutkim F91 Dudelange w pierwszym meczu na wlasnym stadionie, moje zdanie jest takie ze F91 nie wytrzymal tego meczu kondycyjnie i trudno sie dziwic ale przyjechali sie tam bronic i przez dluzszy czas im sie to udawalo, pozniej byl meczy z Bate i kapitalna bramka Lotyszy ale ugrali tylko 1:0 i w rewanzu do samego konca walczyli o awans. FCZ gral tylko z Mariborem, bledy w obronie ale i bardzo dobra gra w ofensywnie, szczegolnie dobrze zagrali w rewanzu. Ventspils u siebie gra dobrze 8 zwyciestw i 3 remisy, 34:9 w bramkach ale w jego lidze licza sie tylko 2 zespoly - Ljepaja i wlasnie Ventspils bo Skonto Ryga cos sie nie moze pozbierac. Zurich gra w bardziej wyrownanej lidze, w lidze na wyjezdzie nie wygrali ale poki co wszystko jest przedkladane na ostatnia runde eliminacji Ligi Mistrzow. Kadrowo wygladaja mocno - Hassli, Vonlanthen czy Margairaz maja juz po 2 bramki, do tego sa mlodzi Nikci czy Gajic czy w koncu bramkostrzelni obroncy jak Rochat czy Tihinen. Jak dla mnie pewne zwyciestwo gosci ktorzy sportowo na pewno przewyzszaja najblizszego rywala.
Warto dodać, że mecz zostanie rozegrany na stadionie Skonto Ryga oraz, że tydzień temu z pracy zrezygnował trenere Ventspilsu Grigorcuks co na pewno odbije się na postawie zespołu z Łotwy.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽Panathinaikos Ateny- Atletico Madryt​

Grecy w meczach ze Spartą Praga pokazali że w defensywie u nich nieco jescze wszystko szwankuje, ale o ile pamiętam zespoły Ten Cate , głownie mam na mysłi Ajax zawsze mialy z tym problemy. Dzisiaj naprzeciwko Atletico Madryt z bardzo dobrą siła ofensywną, która potrafi strzelac wiele bramek. Wkońcu duet Forlan - Aguero robił furore w zeszłym sezonie w Primera Division.
Z braków kadrowych w Panathinaikosie wynika,że w meczu nie zobaczymy : Cédric Canté z powodu kontuzji i Jose Sarriegui z absencji za nadmiar kartek.
Hiszpanie do Aten przyjechali bez Mariano Pernia i Ignacio Camacho
Oba zespoły miały okazje zagrac w grudniu 2007r jeszcze w rozgrywkach UEFA Cup. Wtedy górą okazało się Atletico Madryt wygrywając 2:1, ale pierwsi bramke strzelili Grecy. Wielu piłkarzy z obecnych składów pamięta doskonale tamten mecz.
Grecy u siebie musza strzelic jakiegoś gola, Atletico w poprzednim sezonie pokazało że potrafi iśc na wymiane ciosów nawet w meczach wyjazdowych Champions League stąd sądze że mecz będzie otwarty i kilka bramek zobaczymy. Dodatkowo warto wspomniec że spotkanie pokaże POLSAT ;)

Przewidywane składy :

PAO : Galinovic -Moon, Kanté, Vintra, Spiropoulos- Salpingidis, Katsouranis, Gilberto Silva, Karagounis, Leto- Cissé.

Atl.Madryt : Asenjo-Heitinga, Juanito, Ujfalusi, Antonio López-Maxi Rodríguez, Paulo Assuncao, Raúl García, Simao- Forlán , &#39;Kun&#39; Agüero

Typ : obie drużyny strzelą ? TAK @ 1,64 Betsafe ✅2:3

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Lyon - RSC Anderlecht (Poniżej/powyżej RSC Anderlecht: 0.5) Typ: Over Kurs: 1.72✅

Lyon - RSC Anderlecht (Poniżej/powyżej: 2.5) Typ: Under Kurs: 1.85
⛔

Olympique Lyon przed sezonem stracił Juninho i Benzemę ten drugi to strata, którą łatwo można zastąpić bo o bramkostrzelnego napastnika w naszych czasach nietrudno zwłaszcza jeśli ma się znakomitego rozgrywającego jakim był Juninho, pewnie trudno jest im zatkać lukę jaką po sobie zostawił o czym świadczą wyniki ostatnich kolejek ligue 1, w których to Lyon najpierw zremisował z Le Mans, a następnie wygrał tylko 1:0 z niżej notowanym Valenciennes. Wydaje mi się, że Lyon przeżywa kryzys, który może spowodować nie za kalikowanie się do fazy grupowej LM, a dzisiejsi przeciwnicy w lidze radzą sobie świetnie, o czym świadczą mecze: Anderlecht vs. Westerlo 3:0,czy Anderlecht vs. Cercle Brugge 3:2, więc spotkanie zapowiada się ciekawie i uważam, że Lyon nie jest jednoznacznym faworytem tego dwumeczu zwłaszcza w perspektywie spotkania w Brukseli.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom