Witam w ten pochmurny niedzielny poranek! Mam nadzieję, że wczoraj ładnie skosiliście $$$ :beer: buków korzystając z tutejszych porad.
Na dziś kilka luźnych propozycji
4. liga pomorska
Orkan Rumia - Wda Lipusz 1x (1.81) lub 1 (3.34) STS
Oddsy wystawione ewidentnie po tabeli. Wiem, że Orkan "u siebie" (ze względu na remont obiektu spotkania w roli gospodarza rozgrywają w Redze) ma 0-0-3, ale grali z samą górną połówką tabeli (lider Gryf Słupsk, spadkowicz z 4 ligi Przodkowo oraz siódme Powiśle Dzierzgoń). Każda seria się kiedyś kończy, więc najwyższy czas na pierwsze punkty Orkana "w domu". Wda to tegoroczny beniaminek, po mocnym początku ostatnio ewidentnie "zluzowali". Porażka w delegacji z przedostatnimi Aniołami Garczegorze, czy remisy z trzecimi od końca Kolbudami oraz piętnastymi rezerwami Bytovii tylko mnie utwierdzają w powyższym typie. Dla odważniejszych czysta 1.
RegioBety z Forbet
Blask Odrzywół - Stromiec 1 (1.65)
Kolejny raz w stronę gospodarzy. Zespół "skazany" w tym sezonie na awans. Dodatkowo wybory na Burmistrza Przysuchy po n latach wygrał człowiek ze Starostwa. Prezesem Blasku jest syn... Starosty. Więcej dodawać nie muszę.
KS Wartka - Mazowsze Grójec 1 (1.9)
Zamłynie - Centrum 2 (2.35) lub powyżej 2.5 gola (1.6)
Rozmawiałem ostatnio z kilkoma obserwatorami/arbitrami radomskiej okręgówki i wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że w tym roku bój o awans stoczą bezpośrednio Warka i Centrum. Obie drużyny ponoć mocno odstają od konkurencji, ale to mnie wcale nie dziwi. Posiadają w swoich szeregach ludzi, którzy potrafią zrobić różnicę na poziomie okręgówki. W Warce występują m.in. Paweł Bylak, Tomasz Zakrzewski (obaj niegdyś Piaseczno), Igor Mińkowski (Znicz Pruszków), Michał Majewski (Radomiak). W Centrum o sile stanowią bramkarz Michał Kula (bardzo doświadczony golkiper, niegdyś Cypr i
Szkocja), Mateusz Paliwoda, Robert Grylak czy Marcin Wiatrak (wszyscy grali w 4 lidze w Oskarze Przysucha). Dziś obie drużyny grają na dobrych boiskach (Warka u siebie, Centrum na sztucznej murawie), więc nie ma mowy o przypadku. Ten drugi mecz odbywa się w Radomiu, więc to praktycznie "neutral". Centrum oswojone z grą na "orlikowej trawie", poprzedni sezon w roli gospodarza rozegrali na takim właśnie "boisku". Zatem dodatkowy handicap po stronie gości.
Legion Suskowola - Wisła Chotcza 1 (1.48)
Oglądałem ostatni mecz Legionu w Ruszkowicach (z obecnym wiceliderem!) i byłem pod wrażeniem. Bardzo dobre spotkanie jak na B klasę. Piłkarzyki z Suskowoli po zwycięstwie na wyjeździe z bezpośrednim kandydatem do awansu powinni teraz systematycznie punktować aby utrzymać dystans nad Ruszcovią. Gospodarze mają piękny bilans w obecnym sezonie 9-0-0, bramki 39:9. Po dzisiejszej kolejce zamiast 9 powinna wskoczyć 10.
FATALNA niedziela, podsumowując jednak wekeend wyszło całkiem nieźle.
Do usłyszenia w przyszły weekend! Będzie kilka fajny typów patrząc na terminarz!