Bardo 1X
7:0 + Bielawianka 2X
0:0 + Lipa 2X
4:1 (wszystko 4 Liga, Dolnośląska, wschód)
iforbet @3.137
Napisałem w AKO, bo łatwiej, ale na wstępie powiem, że wszystkie ekipy powinny podołać bez X i po takich fajnych kursach, jakie są, warto. Można wybierać single, można próbować jakieś AKO. Oczywiście to tylko piąty poziom rozgrywkowy i nie takie cuda się zdarzały, ale...
Unia Bardo - Polonia Trzebnica
Unia Bardo gra na własnym boisku całą rundę. Ostatnio co prawda w plecy ze Świdnicą 0:2, ale już tydzień wcześniej remis 2:2 z wiceliderem z Wałbrzycha. W ubiegłym sezonie u siebie punktowali, boisko duże, specyficzne, ciężko się gra zespołom przyjezdnym. W tamtej rundzie Unia zdobyła 15-16 punktów jakoś na wyjazdach, w tym trzy w Trzebnicy, gdzie Polonia była w tzw. gazie i punktowała. Rundę skończyli bodajże na 3-4 miejscu. Trochę tam się jednak posypało, 4-5 podstawowych zawodników odeszło i efekt taki, że na wiosnę wyglądają słabo. Ostatnio 2:5 złapane w Bielawie, wcześniej 0:1 w Ząbkowicach Śląskich. Nie pamiętam innych wyników, ale na wiosnę są bez punktów. Dzisiaj, jeżeli się przełamią to maks remis. Bardo musi punktować, bo choć mają całą rundę u siebie, to wiadomo jak bywa z ostatnimi 2-3 kolejkami w niższych ligach, a tam trochę widmo spadku się pojawiło, o którym nawet jednak nikt nie myśli. O personaliach za wiele w obu ekipach napisać nie można - Unia doświadczona, wiekowa ekipka i kilku młodych, Trzebnica raczej młody zespół z indywidualnościami w osobach Ulatowskiego (Śląsk) czy Jajko (Legionovia), ale to przeszłość i dziś na 4-ligowym poziomie obaj się nie wyróżniają.
Piast Żerniki - Bielawianka
Bielawianka jedzie na wyjazd do Żernik. W tej rundzie bielawianie jeszcze nie przegrali, Piast 3 wygrane i porażk. Taki mecz teoretycznie "no bet", ale jak się widzi kurs 2.72 na gości, gdzie STS oferuje 1.85, to żal nie spróbować, tym bardziej z X. Żerniki rundę zaczęły od trzech wygranych, ale z dołem tabeli (Kłodzko, Nowa Ruda, Ząbkowice), Bielawa na rozkładzie miała w tym czasie Marcinkowice (7 miejsce, choć po rundzie chyba 5 albo 6), Wałbrzych (wicelider) i Świdnicę (3 drużyna) oraz Trzebnicę. Trzy remisy i wygrana. Żerniki tydzień temu w Lipie już w plecy. Widziałem ich w meczu z Ząbkowicami u siebie i też nie zachwycili. Niby wygrali 2:1, ale ostatnie 10 minut to praktycznie zamknięci na własnej połowie, z nieudolnie wyprowadzanymi czy kończonymi kontrami. Boisko w Żernikach też jest specyficzne, ale Bielawianka ma znacznie lepszy zespół i tego meczu przegrać nie powinna.
Piast NR - Sokół Wielka Lipa
Zostaje Lipa i to raczej typ bardziej przeciwko Piastowi, niż na Sokół. Piast po rundzie jesiennej obok Żarowa i Kłodzka to pewniak do spadku. Zaczęli na wiosnę punktować, chociaż to chyba za duże słowo, bo wygrali z Kłodzkiem (gdzie bramkarz Kłodzka sam sobie strzelił dwie bramki, filmik na stronie Nysy Kłodzko bodajże jest, można zobaczyć) i w posypanej Trzebnicy, gdzie szybko strzelili dwa gole (3 i 7 minuta bodajże), a potem jeszcze od chyba 13' grali 11 na 10. Ostatnio w ważnym meczu porażka w Ząbkowicach, wcześniej zaległy mecz z Wałbrzychem, gdzie Górnik już bodajże do przerwy wygrywał 4 albo 5 do 0. Skończyło się chyba 5:1. Sokół zawsze solidny. Fakt, że zdarzają im się wpadki, nie grają o nic raczej, ale z dołem tabeli raczej zawsze wygrywali. Na wyjazdach w tym sezonie 3-4-1 i myślę, że dziś albo dorzucą kolejne zwycięstwo, albo kolejny remis. Jedyna porażka tylko z Górnikiem Wałbrzych 0:3, ale Górnik jesienią bił wszystkich niemalże (bilans chyba 12-3-0 mieli i skrobali rezerwy Śląska). Teraz nieco gorzej już wyglądają (ostatnio w ryj ze Śląskiem, wcześniej wyszarpany remis w Bardzie, w rozegranej jesienią kolejce awansem tylko remis w Ząbkowicach Śl.).