Oskar Przysucha – Pilica Białobrzegi (4. Liga mazowiecka, gr. południe)
Typ: Pilica Białobrzegi @2.40 1-5
2.40?! WTF! Spodziewałem się max. 2.0. W poprzednim sezonie Pilica rozprawiła się z Oskarem w Przysusze 7-0! Pamiętam dobrze ten mecz, bo również go tutaj polecałem. Co ciekawe w porównaniu z zeszłym sezonem w Oskarze nie ma już dwóch Afrykańczyków – Luciano Matsoso oraz Itumeleng Nkwana (podstawowi zawodnicy). Ponadto do końca rundy wypadł najlepszy strzelec Przemysław Śliwiński (20 bramek w poprzednim sezonie; złamał rękę w spotkaniu z Pogonią Grodzisk Mazowiecki). Jest jeszcze jeden ciekawy aspekt tego pojedynku. Na ławce gości zasiada… Bolesław Strzemiński, który ostatnie 2.5 roku spędził w Przysusze. Przyjezdni będą mieć zatem nieźle rozpracowanych rywali. Pilica w przypadku zwycięstwa może zrównać się punktowo z liderem (Pogoń GM czeka trudny pojedynek z 3. MKS Piaseczno).
Przedmeczowa wypowiedź trenera Strzemińskiego: „Moim zdaniem zagrają dwa mocne, silne zespoły, ale według mnie Pilica ma więcej atutów. Pracowałem w Przysusze kilka lat, mam ogromny sentyment do Oskara, ale teraz jest to już historia. My piłkarze i trenerzy mamy taką pracę, że kiedyś byliśmy tam, dziś wkładamy całe serce tutaj.”
Anioły Garczegorze – Lechia II Gdańsk (4. Liga pomorska)
Typ: Lechia II Gdańsk @ 1.8 uffff... 1-2
Początek spotkania już o 11:00, więc niewiele czasu na pogranie. Również widzę „przeszacowany” kurs w tym przypadku. Piąte w tabeli rezerwy Lechii Gdańsk (17 pkt) podejmą zamykające tabelę Anioły Garczegorze (5 pkt). Pierwszy zespół Lechii grał wczoraj, więc dziś podobnie jak w poprzednich pojedynkach obecnego sezonu mogą liczyć na „spady”. W jej kadrze ostatnio bardzo często występują m.in. Miloš Krasić, Mistrz Turcji, Rosji oraz Włoch, zdobywca Pucharu UEFA, 47-krotny reprezentant Serbii; Grzegorz Wojtkowiak, były Reprezentant Polski czy Indonezyjczyk
Egy Maulana. A zdarzały się takie spotkania jak ze Stolem Gniewino, gdy w pierwszej „11” widniały takie nazwiska jak: Artur Sobiech, Rafał Wolski, Konrad Michalak, Mateusz Lewandowski, Błażej Augustyn, Ariel Borysiuk, Joao Nunes czy Adam Chrzanowski.
Zamłynie Radom – Orzeł Wierzbica (RegioBet)
Typ: Orzeł Wierzbica @2.25 0-0
Konsekwentnie przeciwko „gwiazdeczkom” z Zamłynia. Póki co, ta zasada dobrze nam się sprawdza. Mega przereklamowany zespół, co pokazują ich ostatnie poczynania: odpadnięcie z regionalnego Pucharu Polski z A-Klasowym Zodiakiem Sucha czy porażka w Lipku z Powiślanką. Dziś przyjeżdża do nich wicelider z Wierzbicy i również powinien zgarnąć 3 punkty. Miałem okazję oglądać Orzełka w pucharowym pojedynku z wyżej wspomnianym Oskarem Przysucha i wyglądali całkiem przyzwoicie. Przegrali minimalnie 0-1 po rzucie karnym podyktowanym w końcówce spotkania. Zespól z kilkoma klasowymi wyjadaczami grającymi niegdyś w 3. Lidze jak Sebastian Stąpor, Paweł Czarnecki czy Paweł Ankurowski. Przy dużej dozie prawdopodobieństwa w przypadku zwycięstwa Orzeł wskoczy na fotel lidera (Centrum czeka trudny pojedynek w Warce)
Gryf Polanów – Pogoń Połczyn Zdrój (4. Liga zachodniopomorska)
Typ: Gryf Polanów @1.35 2-3
Gospodarze bez większych problemów powinni zgarnąć 3 punkty. Goście po 8. kolejkach legitymują się bilansem 0-0-8. Nie zdobyli zatem żadnego punktu i nie zanosi się na jakąkolwiek poprawę. Zwłaszcza, że ich gra w defensywie woła o pomstę do nieba, stracili już bowiem 28 bramek (4.6 gola na mecz)! Polanów to od zawsze solidna ekipa na własnych śmieciach (9-3-5 w zeszłym sezonie). Nie ma co się rozpisywać, pobieram 1 na
podbicie AKO.
Bez zbędnej analizy
Start Namysłów @1.55 0:0 (4. Liga opolska) Najlepsza defensywa kontra, największe ligowe sito obronne z Prudnika. To nie może się dobrze skończyć dla gospodarzy. Pobieram bez namysłów wicelidera z Namysłowa.
Blask Odrzywół @1.7 (RegioBet) 3:0 – początek spotkania o godz. 10! Goście z problemami kadrowymi + wczesny wyjazd przed nimi. Na poziomie B Klasy będzie to mieć odbicie. Lider z Odrzywołu (wspomagany finansowo przez Starostwo Powiatowe w Przysusze) zgarnia komplet punktów.
Rega Trzebiatów @1.70 0-1 (
4. Liga zachodniopomorska). Tutaj mam największy dylemat. Rega to bowiem „czarny koń” rozgrywek, ale jednocześnie lider tabeli. Na własnym boisku zgarnęli komplet punktów (3-0-0), a przyjeżdża do nich ekipa z Węgorzyna, która cudem zachowała byt w poprzednim sezonie. Ich bolączką od zawsze były mecze wyjazdowe (3-3-11 w poprzednim sezonie). W obecnym sezonie przegrali na wyjazdach z 15. Moryniem 4-6 i 8. Kluczevią 3-4. Lider z Trzebiatowa również powinien ich „ogarnąć”.
Powodzenia, oby z fartem jak poprzedniej Niedzieli! Dobrej Soboty! :fistbump: ????
EDIT. Fatalny weekend, dawno nie widziałem tyle wyjeb... Końskie, Grajewo, Radomsko, Polanów, Namysłów, Zagłębie II Lubin, Polkowice, T.K.Odrzańskie, Mazur Karczew, Polonia Bytom i kilka innych. MASAKRA!