IV liga opolska
Witam po tej wyjątkowo długiej zimie. Sporo się po zmieniało w IV lidze opolskiej od zakończenia rundy jesiennej. Może przez te zmiany będzie można trochę zarobić...Lider po rundzie jesiennej TOR Dobrzeń Wielki spadł w przerwie zimowej na ostatnie miejsce. I dziś właśnie na meczu tego zespołu chciałbym się skupić.
13.04.2013 godz.16.00
TOR Dobrzeń Wielki - Piast Strzelce Opolskie TYP:
2 kurs:1,75 (tobet) 10/10
0-0 czyli drugi mecz Toru bez porażki i to z mocnymi drużynami
Po drużynie z jesieni został tylko ślad w postaci dwóch, może trzech zawodników. Pozostała część kadry to wychowankowie, którzy do tej pory występowali w A-klasowych rezerwach i juniorach. Ta sytuacja była do przewidzenia po sygnałach jakie dochodziły jesienią z obozu dobrzeńskiego. Stary zarząd klubu, a właściwie "pan prezes" sprowadził klub na samo dno, dosłownie i w przenośni. Zawodnicy nie dostali ani grosza za całą rundę, więc się rozeszli po innych klubach. Na domiar złego okazało się, wspomniany pan prezes zgłosił do rozgrywek zawodnika tylko zapomniał, że skończyło mu się wypożyczenie. W skutek tego ze wszystkich zgromadzonych punktów TOR został z 6pkt i zamyka ligową tabelę. Cele więc diametralnie się zmieniły i teraz TOR będzie walczył o utrzymanie w lidze. Ale czy kadra na to pozwoli... W pierwszym meczu TOR zremisował z Ozimkiem 1-1 co jest sporym zaskoczeniem i dobrym wynikiem dla Dobrzenia, przed tygodniem TOR wygrał sparing z Łubnianami i to jest jeszcze lepszy rezultat (ale to sparing). Dzisiejszy rywal TOR-u Piast Strzelce Opolskie to inna półka. Piast aspiruje do awansu, tak naprawdę gdyby nie różne walkowery które przetasowały tabelę, to według wyników które padły na boisku Piast byłby liderem rozgrywek. Mimo to w klubie zmieniono trenera i doszło do kilku transferów zarówno do klubu jak i z klubu. Generalnie myślę że bilans jest na "0". A to oznacza, że w dzisiejszym meczu to Piast powinien zdobyć 3 pkt. Dodatkowo za moim typem przemawia bilans meczów wyjazdowych 6-1-1 ( jedyna porażka to walkower za udział nieuprawnionego, kierownik nie policzył żółtych kartek).
Drugi mecz za mniejszą stawkę
13.04.2013 godz.16.00
Chemik K-K - Małapanew Ozimek TYP:
1 kurs:1,92 (tobet) 7/10
2-3 Ozimek wygrywa i chyba wraca do gry o najwyższe cele
Spotkanie dwóch utytułowanych drużyn, jednocześnie beniaminków. Poprzednia runda bardziej udana dla Ozimka, jednak jak podaje strona Małejpanwi w zespół opuściło z różnych przyczyn 9 zawodników a przyszło tylko 5 i jak pokazują wyniki sparingów i ostatni mecz z wyżej opisanym Dobrzeniem, zespół chyba jeszcze nie zgrał się wystarczająco. Chemik natomiast wzmocnił się dwoma doświadczonymi w wyższych ligach zawodnikami i głośno mówi się o awansie. W poprzedniej rundzie Chemik często remisował i stąd niższa pozycja w tabeli. Przegrał 5 razy (tylko raz u siebie) Myślę, że dziś bardzo prawdopodobny rewanż za porażkę 0-2 w Ozimku jesienią.
13.04.2013 godz.16.00
Czarni Otmuchów - Orzeł Źlinice TYP:
2 kurs:2,5 (tobet) 6/10
3-1
Obie drużyny fatalnie/źle rozpoczęły rundę wiosenną. Czarni remis ze słabym Prudnikem, Źlinice porażka ale na trudnym terenie w Gogolinie, gdzie niejedna czołowa drużyna straciła punktu. W każdym razie nikomu nie jest tam łatwo...Chyba tylko przedostatni Kietrz wygrał tam mecz. Z pewnością kadra Źlinic jest mocniejsza i po porażce w poprzedniej kolejce dziś podwójna mobilizacja pozwoli zdobyć 3 pkt. Ciekawostką jest że Czarni Otmuchów mają lepszy bilans w meczach wyjazdowych niż wtedy gdy są gospodarzami. Ciąglę będę się upierał że nie jest to czołowa drużyna, natomiast za taką uważam Orła Źlinice. Jesienią to Czarni wygrali w Źlinicach dziś widzę odwrotną sytuację, ale stawka niższa Ewentualnie x2 (1,5) można zagrać 8/10
dodatkowo:
MKS Gogolin - OKS Olesno typ: 1 1,9 tobet 5/10
1-1 ....chociaż już miałem Gogolina nie obstawiać ale dam im jeszcze szansę
dzisiaj wtopa po całości, typy podałem późno więc mam nadzieję, niewiele osób "skorzystało"