Pare typów z których można coś ułożyć:
Pilica Białobrzegi - UKS Łady 1.35
* Gospodarze znakomicie rozpoczeli sezon 3-0-1
* Goście "nieco" słabiej 1-0-3
* Pilica to głowny faworyt do III ligi ze wzmocnionym składem
* UKS Łady od paru lat okupują koniec tabeli bądź jej dalszy środek
* Pilica jest mocna u siebie 2-0-0 w tym sezonie, w poprzednich dwóch wyglada to tak: 13-1-2 i 10-2-3 więc widać że boisko jest atutem tej drużyny.
Mszczonowianka - Victoria 1.40
* Mszczonowianka w tym sezonie komplet zwycięstw
* Victoria bilans 1-1-2
* Gospodarze w ostatnich sezonach czub tabeli
* Gracze z Sulejówka plasują się raczej w dole środka
* Tak jak w meczu wyżej po stronie gospodarzy dużym atutem jest własne boisko (1-0-0 w tym sezonie i 11-3-2 oraz 10-4-1 w poprzednich)
No i moja podlaska
IV liga:
Gryf Gródek - Promień Mońki 1.40
Gródek przegrał jedynie u siebie w 2 kolejce z augustowską Spartą 0-3, ale Sparta początek sezonu ma jak nigdy, co mnie bardzo cieszy akurat ???? Pozostałe spotkania Gryf wygrał nie tracąc bramki. Przed sezonem uważany był za faworyta ligi, mocny a do tego wzmocniony skład ma powalczyć o awans. Co do Moniek...widziałem ich dwa mecze ze Spartą, u siebie i jak byłem na wyjeździe. U siebie cos grają, wyjazdy raczej nie zaciekawie. Gryf powinien potwierdzić swoją wyższość
Cresovia - Narewka 2.50
Cresovia przegrała dwa domowe spotkania i bedzie chciala sie pokazac przed wlasnymi kibicami, a raczej piknikami bo w Siemiatyczach ruch kibicowski zamarł dawno. Narewka po 4 kolejkach miała jednka komplet punktów i bilans bramek 13-2, ale nie grała z jakimiś znaczącymi ekipami. Ostatnio jednak pokazali iż są drużyną z poprzednich sezonów czyli nic wielkiego nie pokazują i tak tez przegrali z beniaminkiem Magnatem na wyjeździe 6-0. Wyniki te z początku to raczej przypadek lub jak kto woli szczescie. W ubiegłym sezonie Cresovia była 3 i otarła się o awans. W ostatniej kolejce przegrywali w Augustowie ze Spartą 1-0 ale gole w 79 i 92min dały im zwycięstwo a to podbudowuje. Dziś wygra lepszy a kurs warty gry.
Sparta Augustów - Sparta Szepietowo 1.85
No i na koniec mecz mojej Sparty. W Augustowie zmienia się na lepsze. Po fatalnej rundzie jesiennej kiedy zespół prowadził grajacy trener Sparta byłą po koncem tabeli ale to ze wyrzucił młodych zawodnikow bo na sezon potrzebował 15 dobrych i doswiadczonych wiele uzasadnia bo po licznych kontuzjach Sparty ławka to 1-2 zawodników. Na wiosne zespol objał Jacek Bayer, jeden z najlepszych byłych graczy na podlasiu, grał w Jadze, zaliczył tez epizod z reprezentacja. Sparta na wiosne przegrała jedynie 3 mecze. Start nowego sezonu to 3-1-1. Duzo mlodziezy ale jak sam trener podkresla kazdy wie co robi w zespole i nie ma tu pretensji gdy np Wilczewski siada na lawce a jest jednym z lepszych w skladzie od paru lat. 22letni zawodnik szybkoscia bije na glowe od paru lat, a wpuszczany w 2 polowie potrafi zabiegac rywala. Na meczach coraz wiecej ludzi, pilkarze czuja ze nie graja dla siebie a dla kibiców, którym po kazdym meczu dziekuja za doping.
IV liga podlaska to region ubogi kibicowska i jedyna ekipa ktora w tym sezonie moze nas odwiedzic jest Szepietowo, stad tez pelna mobilizacja. Od początku sezonu dobry młyn i doping bez przerw. Dzisiejszy mecz to mecz sezonu dla kibicow. Reklama jak zwykle dala swoj efekt a raczej dopiero go da. Maja byc goscie, ma byc nasza oprawa. Pamietam ten sam mecz z przed roku na jesien gdzie Sparta była na dnie a Szepietowo na szczycie tabeli...rezultat? 4-0! Przy takich meczach pilkarze walcza o kazda pilke, a dzis powalcza zapewniam was. Ja w ten mecz z checia zainwestuje