IV liga opolska
Bardzo spłaszczyła się i wyrównała 4 liga opolska w tym sezonie, a to za sprawą słabego początku kilku mocnych zespołów (Chemik K-K, Skalnik Gracze czy TOR Dobrzeń), a co za tym idzie kilka słabszych drużyn wyskoczyło w górę (Czarni Otmuchów, Olimpia Lewin Brzeski czy aktualny lider Orzeł Źlinice, który może nie jest słaby, jednak długo liderem nie pozostanie moim zdaniem) Powoli wszystko wraca jednak na swoje miejsce i myślę że sytuacja w tabeli będzie się klarować. Na weekend wybrałem 2 propozycje:
1. 06.10.2012 godz. 15:00
Chemik Kędzierzyn-Koźle - MKS Gogolin TYP:1 9/10 1,71 betsafe 0-1 dupa chyba nie doceniam Gogolina bo to nie pierwszy mecz w którym obstawiam przeciw a oni nie przegrywają
Ja pisałem we wstępie ekipa z K-K była stawiana w roli faworyta ligi, jednak w pierwszej fazie rozgrywek chyba musieli zapłacić frycowe jako beniaminek i nie szło im zbyt dobrze. Za to jak złapali wiatr w żagle to rozjeżdżają kolejnych przeciwników i pną się w górę tabeli:
ostatnie 4 mecze:
Chemik Kędzierzyn - LKS Ligota Turawska 3-0
Pogoń Prudnik - Chemik Kędzierzyn 0-4
Chemik Kędzierzyn - Śląsk Łubniany 4-1
Piast Strzelce Op. - Chemik Kędzierzyn 1-3
Na uwagę zasługują szczególnie wysokie dwa ostatnie zwycięstwa na mocnymi drużynami. Oczywiście tym razem atutami Chemika będzie własny stadion i kibice którzy swój doping prowadzą na poziomie co najmniej dwie klasy wyższym niż 4 liga
MKS Gogolin jeśli już punktuje to u siebie i to też nie zawsze. Co prawda Gogolin zebrał do tej pory tylko dwa punkty mniej niż Chemik, jednak 3 punkty otrzymał za walkower gdzie na boisku przegrali z Piastem Strzelce Op. Poza tym moim zdaniem grali dotychczas jednak ze słabszymi zespołami niż Chemik. Dla mnie pewna "1" w tym meczu i to dwoma lub trzema bramkami.
2. 06.10.2012 godz. 15:00
TOR Dobrzeń Wielki - Skalnik Gracze TYP: x2 5/10 (2,01) TOBET 3-0 tu też dupa, Tor cały tydzień ponoć nie trenował, a mimo to wysoka wygrana
Tutaj od razu zaznaczę że nie jestem pewien tego wyniku, ale kursy zdecydowanie nie są poprawnie wystawione 1,5 na gospodarzy to pomyłka. Oba zespoły są porównywalne więc lekki wskazanie na gospodarzy ze względu na własne boisko ale nie 1,5. Jak już pisałem Skalnik Gracze po tragicznym początku przebudził się i to w wielkim stylu. W zeszłym tygodniu można było złapać ładny kurs 2,25 w meczu Gracze - Otmuchów FT 5-0. (Otmuchów do meczu przystępował jako LIDER - nie wiem jak się tam znaleźli) Skalnik nawet w tej fatalnej początkowej fazie rozgrywek tracił mało bramek i przegrywał niskimi wynikami, teraz jak stwierdził trener niemoc strzelecka została przełamana a w połączeniu ze skuteczną obroną remis w Dobrzeniu spokojnie w ich zasięgu.
4 ostatnie mecze Skalnika Gracze
Śląsk Łubniany - Skalnik Gracze 2-2
Skalnik Gracze - MKS Gogolin 4-0
Włókniarz Kietrz - Skalnik Gracze 0-4
Skalnik Gracze - Czarni Otmuchów 5-0
Obraz drużyny z Dobrzenia trochę zaciemniony ostatnim zwycięstwem nad rezerwami MKS Kluczbork i to na ich boisku. MKS chyba ceniony jest przez bukmacherów, ale oni odwrotnie niż opisywane drużyny mieli mocny początek nazbierali punktów, długo nawet byli liderem i teraz spuszczają z tonu. A chyba i głowy młodym zawodnikom z Kluczborka się trochę gotują, bo często zdarza im się kończyć mecze zdekompletowani. I tak własnie wyglądało to z TORem Dobrzeń od 50` grali w 10, a od 70` w 9 zawodników, więc czy wygrana TOR-u 1-0 to taki sukces...
Ponadto w Dobrzeniu tradycyjnie problemy z wypłatami dla piłkarzy i chyba atmosfera nie najlepsza. Aczkolwiek TOR kadrę ma mocną i nie wykluczam ich wygranej ale widzę w takim kursie value więc gram ostrożnie 5/10
Ponadto zagrałbym jeszcze(jak znajdę czas to jeszcze skrobnę coś o tych meczach) :
Piast Strzelce Opolskie - Orzeł Źlinice TYP: 1 4/10 2,10 BETSAFE 2-1
Małapanew Ozimek - OKS Olesno TYP: 1 5/10 2,05 TOBET 5-1
GLKS Kietrz - Śląsk Łubniany TYP: 2 5/10 2,28 BETSAFE 0-2
Sparta Paczków - MKS II Kluczbork TYP: 2 4/10 2,00 4-1