Bohemians-Sligo TYP 1 kurs 1,75 5/10 g.20.45
3:1 WIN
PS: Cyganie nie wygrali już od 5 kolejek a wciąż mają szansę zagrać w pucharach. W tej chwili dzieli ich od nich zaledwie 4 oczka przy 5 kolejkach do końca. Dzisiaj spotykają się z ekipą z którą u siebie od dwóch lat nie mieli problemów z jej ogrywaniem. 2:0, 3:1, 2:1 i 1:0 to ostatnie 4 wyniki na Dalymount.
Goście praktycznie na 90% utrzymali się już w lidze.
"Bohs mają bardzo dobry bilans u siebie, więc to będzie kolejny trudny mecz” – powiedział menadżer Sligo, John Russell, w rozmowie z zespołem medialnym klubu."
Z kolei trener gospodarzy zdaję sobie sprawę z dwóch najbliższych trudnych spotkań. Oprócz dzisiejszego ważnego spotkania za tydzień maja półfinał Pucharu Irlandii z Galway na wyjeździe.
Teraz trzeba koniecznie wygrać oba spotkania : "To ważny mecz przeciwko Sligo w piątek, a tydzień później nie mniej ważny mecz z Galway” – powiedział manager Cyganów Clarke, „ale Sligo jest na pierwszym miejscu i musimy być na to gotowi”.
Cyganie bez absencji za to Sligo bez Marka Byrne i Garego Boylana.
Stawiam na mających większą motywację gospodarzy i już nawet matematycznie w końcu muszą wygrać..
Cork-St. Patricks TYP 2 kurs 1,95 3/10 g.20.45
0:1 WIN
PS: Ciekawy mecz...bardzo ciekawy wiedząc że za troszkę ponad tydzień te dwa zespoły spotkają się ponownie w..półfinale Pucharu Irlandii i też na Turners Cross. W poniedziałek Patsi przegrali u siebie z Drogsami czym bardzo skomplikowali sobie sytuację w walce o puchary. Z kolei tak pisał 25 września szanowny user
hagi84:
A no teraz to może i wejdzie :) chociaż ja tam zawsze sprawdzilbym wyjsciowy skład... No daleko nie było ale jednak strzelili 5 😄
forum.bukmacherskie.com
Zastanawiam się czy dzisiaj nie nastąpi powtórka z rozrywki. Nowy manager Cork z tego co czytam kluczy i wiję się gdy dziennikarze zwłaszcza z Dublina dopytują się o wyjściową jedenastkę.
"W tym tygodniu City mianowało Richiego Hollanda na tymczasowego głównego trenera do końca sezonu i to on będzie pełnił obowiązki w piątkowy wieczór, a jego asystentem będzie były zawodnik City, Dan Murray. Liam Buckley wraca teraz na stanowisko, na które został zatrudniony kilka miesięcy temu, czyli dyrektora sportowego.
Holland spotkał się w tym tygodniu z lokalnymi mediami w Cork i powiedział: „Jutro wieczorem chodzi o to, żeby ci chłopcy zaczęli pracować, żeby Ci chłopcy się tym zajmowali. Widziałem ich w ciągu ostatnich kilku sezonów i mogę powiedzieć, że są przeciwnikiem każdego zawodnika w lidze.
Musimy trochę wrócić do podstaw, do tego, w czym byliśmy dobrzy w ciągu ostatnich kilku sezonów. Mam duże zadanie do wykonania w krótkim czasie. Mogę zapewnić wszystkich, że dam z siebie 120% i wiem, że gracze zrobią to samo”
Wydawać się może że jednak Holland dalej będzie mieszał składem i wystawi paru rotacyjnych graczy dlatego po głębokim namyśle stawiam na Patsów.
Cork:
Kontuzjowany: Darragh Crowley
Niepewni
: Tiernan O'Brien, Kevin Custovic, Rokas Stanulevicius, Barry Coffey
St.Patricks:
Kontuzjowany: Tom Grivosti
Zawieszeni: Jake Mulraney i Sam Curtis
Pzdr/Psycho.