Dzisiaj trzy mecze do gry ale proszę ostrożnie..moja bardzo dobra passa w typowaniu tego Pucharu na pewno się kiedyś skończy:
Dundalk-Shamrock TYP BTS kurs 1,76 4/10 g.18.00
1:0 BOX
PS: Goście po beznadziejnych występach w Lidze Mistrzów plus dwóch ostatnich nieudanych meczach ligowych muszą spiąć poślady. Nie wygrali już 4 mecze z rzędu.
Gospodarze lepiej no i ograli Shamrock całkiem niedawno bo 30 czerwca u siebie 2:0 w lidze.
No i tutaj otwiera się jednak mały problem i to dla tych dwóch ekip. Kontuzjowani są ich lepsi gracze.
W Dundalk Robbie Benson, John Mountney, Keith Ward i Darren Brownlie w Shamrock natomiast Jack Byrne, Neil Farrugia i Trevor Clarke.
Poczytałem trochę i wyłonił mi się dziwny obraz typowania tego spotkania. Eksperci piłkarscy stawiają bowiem na zwycięstwo gości a typerzy z wyspy na zwycięstwo gospodarzy.
Jestem cwaniaczek zatem stawiam na BTS
.
Derry-Athlone TYP -1,5 handi Derry kurs 1,52 4/10 g.18.00
3:0 WIN
Nn
Longford-St. Patricks TYP -1,5 handi St. Patricks kurs 1,53 4/10 g.19.00
1:2 BOX
PS: Dwa bardzo podobne zdarzenia co sugerują nawet kursy. Jeżeli tylko dwie drużyny z Premier podejdą w miarę normalnie do tych meczów to o handicap jestem spokojny.
„Z pewnością trochę to odświeżymy, ale w niedzielę nie będzie hurtowych zmian” – powiedział szef Derry, Ruaidhri Higgins.
„Nasza runda pucharowa w zeszłym roku pokazała dokładnie, co Puchar FAI oznacza dla tego klubu i całego miasta i jesteśmy zdesperowani, aby utrzymać go tak długo, jak to możliwe.
„Przy tak wielu meczach w tej chwili musimy wyraźnie sprostać wymaganiom stawianym graczom i chociaż nastąpi kilka zmian, jesteśmy w tej szczęśliwej sytuacji, że możemy to zrobić bez wpływu na jakość zespołu.
„Oczywiście obserwowaliśmy Athlone i mają kilku bardzo dobrych graczy, szczególnie w ataku.
„Są w stanie rywalizować o miejsce w barażach w tym sezonie i przygotujemy się do nich tak, jak robimy to do każdej innej drużyny”.
Z kolei Szef St. Patricks Jon Daly, zapewnia, że nie lekceważy Longford Town, kiedy w niedzielę przyprowadzi swoją drużynę do Bishopsgate.
Daly był częścią sztabu szkoleniowego Athletic w zeszłym sezonie, kiedy zostali wyrzuceni z rozgrywek przez First Division Waterford u siebie.
600 fanów Saints zjeżdża na Longford na mecz.
„To mecz na który czekamy. Puchar to duża część całego sezonu, więc ważne jest, aby odrobić pracę domową (z przeciwnikiem). Nie można lekceważyć żadnego zespołu. Wiemy, że (Longford) ma dobrych graczy.
„W niedzielę czeka nas wielki mecz. To okazja, by pojechać na bieg pucharowy. W szatni są zawodnicy, którzy zdobyli puchar. Mają tę pamięć i wiedzą, jak wielki jest Puchar dla tego klubu.
„Jesteśmy w dobrej pozycji w lidze i czekają nas teraz mecze pucharowe, więc mamy wiele okazji, aby upewnić się, że jesteśmy tam lub mniej więcej do końca sezonu”.
Pzdr/Psycho.