Premier Division
20:30 Dundalk - Shamrock Rovers
20:45 Bohemians - Limerick
20:45 St. Patricks - Bray
20:45 Waterford - Cork City
Dywizja 1
20:45 Drogheda - UC Dublin
20:45 Shelbourne - Athlone
21:00 Wexford - Cobh Ramblers
W dzisiejszych meczach postawiłem generalnie na BTS-y. Wieczorem ma być około 6 stopni i padać w niektórych miejscach lekki deszcz. Z tego powodu odwołano właśnie spotkanie Harfi z Galway. Mokra murawa uniemożliwia rozegranie tego meczu. Szkoda bo to był dobry typ właśnie na BTS. Ale do rzeczy..to jedziemy:
Premier Division:
Dundalk-Shamrock Rovers TYP 1 kurs 1,65 5/10 g.20.30
2:1 WIN
Dundalk-Shamrock Rovers TYP BTS kurs 1,95 4/10 g.20.30
PS: Dwa typy na to spotkanie.
The Hoops cały czas nie radzi sobie na wyjazdach. Drwale potrafili ograć u siebie Cork.
Gospodarze cały czas bez straty gola w rozgrywkach. Rzecz bezprecedensowa. Wypada mi z obliczeń że to właśnie dzisiaj dadzą sobie strzelić (matematyka plus to że Shamrock w ostatnich spotkaniach w delegacji w Dundalk potrafił zawsze znaleźć drogę do bramki Drwali). W obu ekipach nie zagra po trzech zawodników.
Bohemians-Limerick TYP BTS kurs 2,05 4/10 g.20.45
0:0 BOX
PS: To jest ciekawy mecz ponieważ na początku od razu go odrzuciłem (przy założeniu że Bohsi są faworytem) z powodu paru kontuzji u gospodarzy a dokładnie aż pięciu i to wielu z linii defensywnej. Limerick gra padakę na wyjazdach więc spotkanie zostało przeze mnie olane. Ale tak pomyślałem gdy zobaczyłem kurs na obie strzelą aż 2,05 że widzę tu jednak wartość. Goście w trzech ostatnich ligowych potyczkach 0 punktów i.. 0 goli. Jak sobie przypomnę co wyrabiał Limerick w poprzednich latach i jak strzelał gole na zawołanie to muszę spróbować tego typu. Największe jajca będą wtedy gdy Cygany nie bachną więc jak ktoś chce to polecam grać
Limerick gol za 1,75. Dla mnie ten bet to full wypas patrząc jak posypała się linia defensywna Bohemians.
St. Patricks-Bray NO BET g.20.45
PS: 1,26 nie będę podawał na tym zacnym forum a -1,5...no nie wiem..wszystko na to wskazuje ale 1,60 też mnie nie satysfakcjonuje.
Waterford-Cork City TYP BTS kurs 1,95 2/10 g.20.45
PS: To jest prawdziwy sprawdzian dla prezesa Waterford który chce w najbliższych 2-3 sezonach zrobić z tego klubu prawdziwą irlandzka potęgę. Typowy klub z zielonej wyspy gdzie grają sami Irlandczycy hołdując zasadom i honorom swoich przodków. Na razie bramki broni Anglik a w pomocy gra chyba ktoś z Ghany i myślę że jednak w miarę "sukcesów" będzie grać jeszcze więcej obcokrajowców to mimo wszystko szacunek dla prezesa który włożył kasę i Waterford bije się już o mistrza co bardzo uatrakcyjniło tą ligę. Wracając do meritum stawka tylko 2/10 bo goście to klasa sama w sobie i nie zdziwię się gdy będzie 0:0. Ale jak widać zagrałem co innego i tego się trzymam. Gospodarze jak na razie nie do przejścia u siebie..
Dywizja1:
Drogheda-UC Dublin TYP BTS kurs 1,65 5/10 g.20.45
2:0 BOX
PS: Gra lider z wiceliderem i tu się ciśnie do gry tylko powyższa opcja. Drogsi skompromitowali się na wyjeździe przegrywając z Cabinteely (to są właśnie smaczki takich ujowych lig) ale już u siebie w tym sezonie w trzech spotkaniach strzelili..10 goli. Studenci na wyjeździe w dwóch meczach bachnęli 5 razy. Drogheda to najlepszy zespół grający u siebie a U.C. Dublin to najlepsza ekipa grająca na wyjazdach. To co mam do cholery grać jak nie BTS ?
Shelbourne-Athlone TYP over 3,5 gola kurs 1,96 2/10 g.20.45
7:0 WIN
PS: Ryzykowny kurs bo Athlone obudziło się tydzień temu z Harfami remisując 1:1. Ale na wyjazdach grają "fantastycznie" przegrywając jak na razie trzy razy. 1:4, 0:6 i 1:5. Muszelki u siebie dwa zwycięstwa i jak Athlone się obudził to liczę że bramę dzisiaj strzeli i typ wejdzie.
Wexford-Cobh Ramblers TYP 2 kurs 1,96 2/10 g.21.00
1:1 BOX
PS: Straszny mecz, straszne ekipy i piłkarze. Murowana kopanina bez składu i ładu. Z dwie, trzy sytuacje do zdobycia gola którą wykorzystają "Dziady z Cobh".
Zmęczyłem się już tym pisaniem więc pozdrawiam.