Zróbmy to samo z ostatnią kolejką mężczyzn, jak było w przypadku kobiet.
Szwecja - Japonia
Under 63.5 bramek @ 1.80 Lvbet
druga połowa bez bramkarzy
Szwecja - w zasięgu 3. lub 4. miejsce,
Szwecja nie ma szans na wyższe niż 3. miejsce, bo przegrali bezpośrednie spotkania z Niemcami i Słowenią, 3. miejsce da im wygrana z Japonią, lub po prostu nie zdobycie punktów przez Hiszpanię i Chorwację
Japonia - pewne 6. miejsce w grupie
Szwedzi muszą wygrać to spotkanie, aby być pewnymi awansu, co prawda potknięcia innych również mogłoby im to dać, jednak grają pierwsi, więc kalkulowania tutaj nie będzie. Do składu wraca Gottfridsson, który był zawieszony po pierwszym meczu, jednak doszło do kilku kadrowych zmian w trakcie turnieju, Daniela Petterssona zastąpił Jonathan Edvardsson, Felixa Mollera zastąpił Max Darj i jest to zmiana powrotna, oraz Felixa Claar zastąpił Felix Moller, wszystkie te zmiany mogliśmy oglądać już w ostatnim meczu i jak na razie nie doszły dodatkowe problemy.
Japonia bez zmian kadrowych, ani bez szans na zmianę swojego rezultatu, mają pewne ostatnie miejsce, przegrali komplet spotkań i to spotkanie będzie ich pożegnalnym spotkaniem na turnieju. Ja poszukam w tym meczu underu, Szwedzi powinni się oszczędzać, na dodatek mieli problemy w ofensywie, obraz trochę zakrzywia ostatni mecz z Chorwacją, której rzucili aż 38 bramek, tak wcześniej nie przekraczali linii 30 bramek. Z Japonią za to jest przeróżnie, bo tracili 30 bramek z Chorwacją czy 29 ze Słowenią, ale też 37 bramek z Niemcami i 37 bramek z Hiszpanią. W styczniu tego roku, kiedy obie reprezentacje zagrały ze sobą dwa spotkania
towarzyskie, to oglądaliśmy w ich meczach prawdziwy grad bramek, najpierw 72, później 66, jednak już na poprzednich Igrzyskach, padły tylko 54 bramki. Wysokie linie, a według mnie aż tak szybkiej gry nie będzie.
Egipt - Argentyna
Egipt - w zasięgu 2., 3. lub 4. miejsce w grupie, 2. pozycję da im wygrana lub remis i porażka Norwegii, pewną 3. pozycję da im remis, ale i niska porażka nie sprawiłaby by im krzywdy, 4. miejsce dałaby im wysoka porażka, oraz również wysokie zwycięstwo Francji w swoim spotkaniu
Argentyna - pewne 6. miejsce w grupie
Odpuszczam sobie to spotkanie, Egipt powinien wygrać ten mecz, mają o wiele lepszy potencjał, no i poza tym mają o co walczyć. Mało tego Egipt z wielkimi szansami na zajęcie 2. miejsca w grupie, bo Norwegii przyjdzie mierzyć się z Danią w ostatniej kolejce i będzie tam ciężko o zwycięstwo. Mimo wszystko linie dla mnie nie do gry, czy na handicapy, czy na bramki, jak miałbym szukać tu jakiegoś typu na siłę, to zaatakowałbym over Argentyny.
Niemcy - Słowenia
Niemcy Handicap -1.5 bramek @ 1.80
Superbet
Niemcy - w zasięgu 1. lub 2. miejsce w grupie, 1. pozycję da im wygrana lub remis
Słowenia - w zasięgu 1. lub 2. miejsce w grupie, 1 pozycję da im wygrana
Mecz o 1. miejsce w grupie, spodziewałem się lepszej dyspozycji Szwedów, jednak nie wystarczyło umiejętności i sił na wygranie grupy. Szansę na to ma Niemiecka i Słoweńska drużyna, no i mi bliżej do wygranej Niemiec. Stawiałem ich przed turniejem w najlepszej czwórce turnieju i zostaje przy swoim, grają naprawdę nieźle, przytrafiła im się co prawda wpadka z Chorwacją, ale pozostałe spotkania wygrali. Słowenia za to ze sporymi problemami kadrowymi, najpierw wypadł im Borut Mackovsek, którego zastąpił Nik Henigman, którego mogliśmy oglądać już w meczu z Japonią, jednak dzisiaj doszły dwa kolejne ciosy, Mateja Gabera zastąpił Kristian Horzen i Klemena Ferlina zastąpił Urh Kastelic, a Klemen był pierwszym wyborem na bramce. W drużynie rywali pod tym względem wygląda lepiej, bo Tima Hornke już po pierwszym meczu zastąpił Rune Dahmke, w ostatnim meczu za to oglądaliśmy już Justusa Fischera, który zastąpił Jannika Kohlbachera. Słowenia już z Japonią miała spore problemy wygrać w ostatnim meczu, ostatecznie wyszarpując ten win,
Niemcy to jedna z trudniejszych drużyn w turnieju i mogą się o tym boleśnie przekonać. Zaproponuje typ z handicapem, jednak i czysty win wygląda naprawdę przyzwoicie.
Węgry - Francja
Węgry Handicap +4.5 bramek @ 1.80
Superbet
Węgry - w zasięgu 4. miejsce, potrzebują do tego zwycięstwa z Francją
Francja - w zasięgu 3. lub 4. miejsce, do zajęcia 3. miejsca potrzebują zwycięstwa z Węgrami, najlepiej jak najwyższego, oraz porażki Egiptu, najlepiej jak największej
Kto by pomyślał, że
Francja w ostatnim meczu będzie się bic nie o 1. miejsce w grupie, a w ogóle o awans, niesamowita sytuacja, bo mecz z Węgrami wcale nie musi należeć do najłatwiejszych, oni też walczą o awans i do tej pory prezentują się naprawdę nieźle, na minus fakt, że wypadł im pierwszy bramkarz Kristof Palasics, który bronił w 3 meczach, zastępuje go za to Roland Mikler, który zagrał już w jednym spotkaniu i wyszło mu to naprawdę dobrze. O problemach Francji już pisałem i nie będę powtarzał, stracili dwóch zawodników na skrzydłach, jednego zastąpił Nicolas Tournat, a więc nie była to nawet zmiana na pozycji. Poszukałbym w tym meczu underu, jednak ta niepewna bramka Węgier, oraz fakt, że w styczniu tego roku na Euro oglądaliśmy aż 67 bramek w bezpośrednim spotkaniu trochę mnie tego odwodzi, inaczej jest z handicapem w stronę Węgier, bisko było na Euro i skończyło się tylko 3 bramkowym zwycięstwem Francji, Węgry na tych Igrzyskach przegrały 3 bramkami z Egiptem, wygrali z Argentyną, przegrali 1 bramką z Norwegią, oraz 3 bramkami z Danią, we wszystkich meczach było więc na styk.
Francja gra słabo i spodziewam się tu meczu na styk.
Dania - Norwegia
Norwegia Handicap +6.5 bramek @ 1.70 Lvbet
Dania - w zasięgu 1. lub 2. miejsce, wystarczy im remis, aby zająć 1. miejsce, porażka spowoduje spadek na 2. miejsce
Norwegia - w zasięgu 1., 2. lub 3. miejsce, potrzebują wygranej do zajęcia 1. miejsca, remis lub porażka da im 2. lub 3. miejsce w zależności od wyniku Egiptu
Dania nie zawodzi, idą jak burza, wygrali komplet spotkań, w ataku szaleje Gidsel, który ma już na swoim koncie aż 40 bramek, aby wygrać grupę potrzebują jedynie remisu, choć pewnie zagrają o pełną pulę. Po drugiej stronie prawdziwe zaskoczenie w postaci Norwegii, która ma już w pokonanych Argentynę, Francję i Węgry, nie poszczęściło się w ostatnim meczu z Egiptem, gdzie przegrali, ale mecz był prawdziwym dreszczowem i co chwilę wynik był przechylany na jedną, lub drugą stronę, więc równie dobrze mogło skończyć się ich zwycięstwem. Poszukałbym tu zwycięstwa Danii, jednak kursy do przesadzenia zaniżone, dlatego szukam typu w stronę Norwegii, a dokładnie handicapu +6.5 bramek, na który możemy znaleźć kurs aż 1.70, a nie byłbym zdziwiony, gdyby przewaga Danii była nawet mniejsza.
Hiszpania - Chorwacja
Chorwacja @ 2.40
Superbet
Hiszpania - w zasięgu 3. lub 4. miejsce, do zajęcia 3. miejsca wystarczy im tak naprawdę remis, o ile Szwedzi przegrają swoje spotkanie, 4. miejsce może im dać również remis, bo z Chorwacją wygraliby lepszym bilansem bramkowym
Chorwacja - w zasięgu 3. lub 4. miejsce, jednak w ich przypadku potrzebują zwycięstwa, bo remis może dać im awans z 4. miejsca tylko jeśli Szwedzi przegraliby swój mecz
Mecz o awans, nie ma co się spodziewać, że
Szwecja przegra z Japonią, ten mecz będzie niewątpliwie bardzo ciekawy, ani
Hiszpania, ani Chorwacja przed startem rozgrywek mnie nie przekonywała, obie drużyny miały swoje lepsze i gorsze momenty, ale co trzeba przyznać, w prawie w każdym meczu było bardzo blisko remisowego wyniku, oprócz jednego spotkania Chorwacji ze Szwecją, gdzie Szwedzi przejechali się po swoich rywalach. Szukałbym underu, ale w tym meczu nie ma to żadnego sensu, bo dużo bramek pada w meczach obu drużyn, mało tego w styczniu obie reprezentacje grały ze sobą na Euro, skończyło się masakrą ze strony Chorwacji, która wygrała ten mecz 39:29.
Hiszpania na pewno głodna rewanżu, jednak czy im się to uda? Jak dla mnie spotkanie to typowe 50/50, w którym może się wydarzyć wszystko, w tej chwili
Hiszpania rośnie na coraz większych faworytów i na Chorwatów możemy znaleźć już kurs 2.40, jak dla mnie to za dużo jak na mecz z równymi szansami, dlatego atakuje po prostu ich zwycięstwo.