Nie będę oryginalny i ponowię parę typów, ale też postaram się opisać wszystkie po trochu. Wszystkie kursy pochodzą z
unibet.
Eternal Fite - BetBoom - 2 @2,08
W moim odczuciu mecz 50/50 z lekka przewagą BB. Rosjanie z nafanym i s1renem pokazali się niedawno z całkiem dobrej strony ogrywając OG czy BIG. Jak dla mnie ich sufit jest dużo wyżej niż EF. Gramy BO1 więc zaryzykuje za mniejszą stawkę.
Heroic - Astralis - 2 @1,45
Tu wspomniane wyżej. Jak dla mnie Astralis w obecnym składzie zjada Heroic. Heroic jeszcze nie to zgranie, ale nadal w najlepszej formie rywale dla mnie powinni wygrać 10/10 takich spotkań.
ENCE - BIG - 1 @2,35
Tutaj może mocno życzeniowo i przede wszystkim patriotycznie ale czy przy B01 powinna być aż taka dysproporcja? Wystarczy dobry start mapy i będzie 3:0 i kursy powinny być po 1,85 i tak też te spotkanie przed startem w moim odczuciu powinno być rozpisane. Oczywiście BIG jest faworytem bo pokazali się z dobrej strony C9 2-0. Historia spotkań 9ine vs BIG też na korzyść niemieckiego zespołu, więc czemu wierze w Polaków ? IEM KATOWICE -
POLSKA GUUUUROM.
a na poważnie, wiemy że w tym teamie drzemie potencjał. Hades jak ma dzień to potrafi robić niesamowite rzeczy, dycha dostarcza swoje a BIG na lanie ma czasem zawiechy więc po takim kursie do popcornu spróbuje.
Cloud 9 - Rebels - 1 @1,15 ahhaha nie wierze
Tego to się w ogóle nie powinno pisać ale kurczę bez podatku, do dubla ? Mój "ulubiony" polski team który przegrywa wszystko jak leci zagra z drużyną która może być spokojnie w 1/8 turnieju bo raczej wygrana im nie grozi. Dzieli ich przepaść i spodziewałem się 1,03, ale za darmo to i ocet dobry. Jeśli Polacy wyjdą poza 5 rund to będę szczerze zaskoczony.
Spirit - Apeks - 1 @1,35
Spirit w końcu w pełnym składzie z donkiem i sh1ro. Potencjał jest tam ogromny. Jak dla mnie czarny koń tych rozgrywek. Apeks solidne i równe ale na poziomie dużo niższym. Nie ma co kombinować.
GamerLegion - M80 - 1 @1,42
Tu pisano już o tym że faworytem jest GL i szczerze będę w szoku jak nie wygrają. Dodatkowo M80 bez maNkza który z powodów osobistych przesunął się na ławkę. Timing decyzji może również wpłynąć na cały zespół. Teoria teoria ale tego spotkania osobiście najbardziej się obawiam.
Ostatnich dwóch spotkań nie tykam ze względu na to że VP to kurs 1,03 a takich się nie gra nawet wiedząc że wygrają. Dysproporcja jednak sił jest niesamowita i tam powinno być łatwo i przyjemnie. W spotkaniu Furii z Mongolz nie pokuszę się o nic bo po 1 - Furia jest dla mnie przereklamowana. po 2 Mogolz to nie ogórki i gdybym musiał to szedłbym w underdoga niż w chimeryczną FURIE.