Witam wszystkich w temacie i konkursie bo chyba jestem ostatni który się załapał do konkursu z nr 32 ale taki na 100% nie jestem pewny bo ja akurat spodziewałem się dużego zainteresowania i tego że będzie mało czasu na zapis też mi zależało też nie miałem akurat o 17:00 dostępu do kompa przebywałem poza domem postanowiłem skorzystać z telefonu chociaż na co dzień prawie w ogóle nie korzystam z forum na mobilnych urządzeniach wydaje mi się to nie wygodne nie czytelne itd. i po wpisaniu formułki zapisaniu zerknąłem na post i zauważyłem że jest #33 w temacie pomyślałem sobie kurcze ale pech pierwszy który się nie załapał trochę się wkurzyłem trochę szkoda dodatkowych emocji no i szansy na wygranie jakiejś darmowej kasy na freebety u buka ale nie myślałem żeby mieć pretensje do kogoś było jasne kiedy zapisy jakie zasady i wszystko było ogłoszone na głównej stronie wyświetlały się monity podkreślane było że kto pierwszy ten lepszy wiec luz. Kiedy już wróciłem do domu odpaliłem kompa zerkałem na
konkurs Ekstraklasy w którym biorę udział wyskoczyło mi powiadomienie że jeszcze się zapisywały osoby po mnie zerknąłem na spokojnie że pierwszy post jest otwierający temat więc #33 to tak na prawdę #32 zapisowy i jednak jestem ostatnim szczęśliwcem a nie pierwszym pechowcem
i zerknąłem że tutaj takie emocje nawet jeszcze po północy postanowiłem zabrać głos i zaapelować o
miej emocji bo:
1) to tylko
konkurs nawet wygranie konkursu nie daje kasy do ręki nie wiem czy wszyscy doczytali ale wygraną w tym konkursie trzeba obrócić 3X3.0 co nie zawsze jest proste żeby obronić wygraną fakt czasami się udaje są to jakieś fajne środki do zagrania ryzykownie ale sam udział w konkursie to jeszcze nie jest złote jajo jak już ktoś napisał.
2) z drugiej strony nikt nie proponuje wykluczać z konkursu tych którzy się zmieścili w limicie na rzecz tych pozostały tylko ewentualnie rozszerzenie liczby uczestników co biorąc pod uwagę pomysł na
konkurs formułę itd byłoby bardzo trudne i trzeba to zrozumieć ale pewnie by dało się coś wymyślić emocje byłyby takie same albo większe no może szansa na wygrane by się zmniejszyła ale idea by była zachowana wygrałby najlepszy wiec nic takiego by się nie stało może trzebaby zmienić regulamin może jeszcze raz wszyscy musieliby go zaakceptować ewentualnie jakby komuś nie odpowiadało by się wypisał. Można podzielić na większe grupy typować wszystkie mecze w grupie i 2 z grupy awansuje do fazy play-off i tam już bezpośrednie mecze podobną formułę miał kiedys
konkurs chyba siatkarski tu na forum nie wiem czy nie ME albo jakiś inny coś mi się kojarzy. Rozumie argument że to byłaby zmiana pierwotnego pomysłu na
konkurs i zmiana regulaminu któy wszyscy zaakceptowali nawet ci którzy się nie załapali
ale jest jakieś pole do kompromisu i nie ma co odrazu odsądzać od czci i wiary tych chcą rozszerzenia. Ale decyzja zawsze należy do organizatorów. Też przy różnych konkursach dyskutowałem z organizatorami czy prowadzącymi na temat niuansów regulaminu niektóre wpisy widać na forum niektóre odbywały się w prywatnych wiadomościach i od tego jest idea FORUM żeby dyskutować i wymieniać poglądy z którymi jedni się zgodzą a inni nie ale powtórzę
mniej emocji i .
3) różnie bywa z tymi zapisami na przykładzie konkursu
ekstraklasy na początku swoje posty pisze blisko 50 osób na obecnie w ostatnich kolejkach już tylko około 30 i jest to trend z poprzednich edycji mimo ze nawet jak ktoś stracił szanse na wygraną w generalce to w każdej kolejce jest do wyjęcia 50-20-10 zł w bonusie od
BetFan jak dobrze pamiętam więc niektórzy mają słomiany zapał i może takie ograniczenie uczestników to dobry pomysł a może zły bo może właśnie załapali się uczestnicy z tym słomianym zapałem. Przekonamy się wszyscy.
4) coś czuję że w związku z tak dużym zainteresowaniem mogą się pojawić inne
konkursy na forum związane z mundialem może z innym sponsorem jak rozniesie się wieść że jest pole do promocji jakiejś marki.
Tak wiec mniej emocji przybijcie piątki nie ma sensu robić osobistych wycieczek będzie jeszcze pewnie sporo konkursów a może na następny mundial trzeba zacząć
konkurs w takiej formie już na starcie eliminacji jak będzie dużo chętnych to podzielić na kontynenty jakoś nagradzać każdy wygrany mecz np reputacją i zobaczymy ilu będzie chętnych kto wytrzyma do turnieju finałowego itd.
Ogólnie ciekawy nowy pomysł ciekawa formuła jak wszystko nowe nieznane budzi emocje ale może być naprawdę ciekawie