Z tym BATE może być różnie, w II rundzie mi zawalili kupon nie wygrywając na wyjeździe z amatorami z Irlandii Płn., a Ekranas to na pewno silniejsza ekipa niż Linfield. W rewanżu grałem handi i też weszło na styk, bo BATE wygrało 2:0, gdzie obie bramki zdobyli dopiero w drugiej połowie. Nie oglądałem tych meczów, bo nigdzie nie było transmisji, ale odniosłem wrażenie, że BATE strasznie się męczyło aby strzelić gola. Oczywiście mecz meczowi nie równy i Białorusini mogli zlekceważyć rywala w II rundzie i dopiero teraz zagrają na 100% swoich możliwości, ale wydaje mi się że ta drużyna jest ostatnio bez formy. Także możliwe że w pierwszym meczu gości zadowoli remis i znów losy awansu rozstrzygną na swoją korzyść na własnym stadionie.
@TBM -> Według mnie Ekranas jest silniejszy, wiadomo, że liga Litewska jest ogólnie słaba, ale liga Irlandii Płn. to już poziom bardziej amatorski.
Wystarczy spojrzeć na klasyfikacje Litwa 35, a Irlandia Płn. 48 na 53 kraje.
Zgadzam się z typem na Dynamo Kijów. Widać, że drużyna dobrze zaczęła sezon, pewnie pokonując w meczu o superpuchar najlepszą drużynę Ukrainy Szachtar Donieck. W lidze też wygrywają pewnie poza jednym remisem na starcie ligi.
Także uważam, że Dynamo zdążyło już złapać odpowiedni rytm meczowy.
Rubin Kazań to drużyna raczej własnego boiska, gdzie często pomagają im niskie temperatury, na wyjazdach radzą sobie przeciętnie. Najprawdopodobniej zagrają w tym meczu defensywnie, zadowalając się remisem, aby losy awansu rozstrzygnąć u siebie. A więc to Dynamo będzie prowadzić grę, a goście liczyć będą na kontrataki.
Osobiście widzę w tym meczu, skromne zwycięstwo gospodarzy 1:0.
Dlatego typuje:
Dynamo Kijów - Rubin Kazań
Typ: 1 oraz under 2,5
APOEL - Slovan
W tym meczu typuje zwycięstwo gospodarzy. Co za tym przemawia? Oczywiście oprócz atutu własnego boiska i wsparcia fanatycznych kibiców, także ogranie w europejskich pucharach. Zespół grał w fazie grupowej Ligi Mistrzów, a więc ma już niezbędne doświadczenie w europejskich pucharach. Zespół gospodarzy opiera się głównie na obcokrajowcach, jak większość czołowych cypryjskich klubów, bo wiadomo, że na samym Cyprze ciężko znaleźć wielu wybitnych piłkarzy. Zespół gości to spora niewiadoma, w poprzedniej rundzie odprawili Kazachów, ale ciężko po meczach z takimi rywalami oceniać formę drużny, tym bardziej, że Słowacy nie awansowali w jakimś imponującym stylu, wygrywając u siebie i remisując na wyjeździe.
Przypuszczalnie goście zagrają spokojnie w obronie i nastawią się na kontry, z kolei gospodarze będą chcieli wypracować sobie solidną zaliczkę przed rewanżem. Myślę, że APOEL strzeli przynajmniej jedną bramkę i wygra ten mecz, a jeśli bramka padnie dość szybko to mogą wygrać nawet wyżej.
Typy na ten mecz:
APOEL Nikozja - Slovan Bratysława
Typ: 1 albo bardziej ryzykownie 1 z handi -1
Dodam jeszcze typ na mecz Wisły.
Z tego co czytam, to zdania na temat tego meczu są naprawdę różne. Jak widać kurs na Litex w ostatnim czasie poszybował mocno w górę i teraz średni kurs na zwycięstwo gospodarzy wynosi około 2.35, dlatego można stwierdzić, że sporo ludzi gra na Wisłę. A co jeszcze ciekawsze po wejściu na stronę
Fortuny (a jest to bukmacher obecny głównie na naszym i czeskim rynku) okazuje się, że w najczęściej typowanych zdarzeniach znajduję się typ na win Bułgarów. Tak więc czyżby to za granicą ludzie bardziej wierzyli w Wisłę niż Polacy ????
Ja też zaliczam się raczej do tych polskich pesymistów, a raczej realistów piłkarskich. Jest to ciężki mecz do typowania, bo nie za bardzo wiadomo czego spodziewać się po grze obu drużyn, które przeszły swoich pierwszych rywali, ale grą nie zachwyciły. Mimo wszystko uważam, że Wiślakom będzie bardzo trudno wywieźć zwycięstwo z Bułgarii. Myślę, że trenera i zawodników zadowoli remis w tym meczu, tak więc zagrają uważnie w obronie i nastawią się na kontry. Oby tylko Wiślacy nie dali się zepchnąć do całkowitej defensywy, a myślę, że dobrzy technicznie i lubiący grać piłką gracze Litexu mogą momentami zmuszać Krakowian do głębokiej obrony. Kluczowe mogą być też stałe fragmenty gry, a w tym aspekcie Bułgarzy również czują się dobrze. Uważam, że gracze Litexu odniosą w tym meczu minimalne zwycięstwo lub mecz skończy się remisem 0:0 bądź 1:1.
Moje propozycje na mecz Litex Lovech - Wisła Kraków:
Litex 1x
Litex DNB
Under 2,5