Slovan Bratysława vs Kairat Ałmaty
Dastan Satpaev strzeli gola @4.10 Betclic
Na sam koniec zostawiłem sobie rywalizacje Slovana z Kairatem. Gospodarze mają co odrabiać z pierwszego starcia, które odbyło się w Kazachstanie.
Przypomnijmy, że Mistrz Słowacji przegrał 0:1 i stracił dwie kluczowe postacie na rewanż. Trener Valdimir Weiss nie wytrzymał presji i został odesłany na trybuny. Dodatkowo Rahim Ibrahim otrzymał czerwoną kartkę i jego koledzy musieli radzić sobie w osłabieniu.
Wydaje się, że będzie trudno powtórzyć sukces z poprzedniego roku, gdzie Slovan niespodziewanie zameldował się w fazie ligowej Ligi Mistrzów. Czy uda się u siebie w Bratysławie odrobić straty z pierwszego spotkania?
Kairat wykorzystał atut swojego stadionu i pokonał skromnie rywala 1:0. Były okazje na bardziej okazałe zwycięstwo, ale należy cieszyć się z tego, co jest i remis na Słowacji wystarczy, aby zameldować się w kolejnej rundzie.
Wiele mówi się o 17-letnim Dastanie Satpaev, który obchodzi dzisiaj urodziny i może sprawić sobie prezent. Jest to jeden z największych kazachskich talentów w historii i nic dziwnego, że Chelsea zaoferowała swoje usługi w przyszłości. Napastnik ten podejmuje odważne decyzje. Nie boi się oddawać strzałów z dystansu, co skutkowało trafieniem z KuPS i przed tygodniem mało brakowało, a do bramki dołożyłby asystę, po podaniu do Ricardinho. Brazylijczyk był jednak na pozycji spalonej. Czy ten młodzian ponownie poprowadzi Kairat do wygranej?
Zdecydowałem się na gola Dastana Satpaeva.
Dzisiaj obchodzi 17 urodziny i jest to bezkompromisowy napastnik, który nie boi się wziąć odpowiedzialności za drużynę. Oglądałem ostatnie 2 spotkania Kairatu i był to najlepszy zawodnik tego zespołu. W eliminacjach ma już 2 bramki, czas na 3!